Ma, nas je problem manjak takticke postavke, koncepta i akcija koje nam odgovaraju kao ekipi. Ne mozes igrat' run and gun kosarku kad ti najbolji suter ima 6/22. Cim su Djedovic i Gordic 2 na 2 igrali, neke pick and rollove, nesto i davali smo koseve. Skoka nemamo, uopste, to nam je jos jedan problem. Asistencija takodjer nemamo, Mirza forsira i trosi lopte k'o da je Kobe. Wright razocarenje pravo. Solidni jedino Djedovic, mozda i nas najbolji igrac do sad, zatim Kikanovic i Gordic. Sinanovica, ne znam ni sto je vodio ikako, kad ne igra covjek. Masic, ja mislim da kosa nije dao. Sutalo, tu i tamo, kao i Pasalic.
Nije mi jasan Aco sto se toliko slijepo drzi ovakvog nacina igre kad nam ocigledno ne lezi. Ne mozes se oslanjat na lutriju tipa "sutajte svi, pa ako ide ide". Pogotovo kad smo mi suterski, da budem blag, osrednja ekipa. Ocigledno da Teletovic ima autoritet i autonomiju da radi sta hoce, sve bi to bilo u redu da daje koseve, a ne da recimo igra ledjima, navuce dvojicu na sebe, pa umjesto da vrati loptu na slobodnog igraca, skoci unazad i tako suta iz okreta.

To ili oni njegovi nerezonski sutevi s 9 metara, preko ruke i to u trenucima kad treba smirit situaciju i prelomit utakmicu.
Odbranu prakticno ne igramo, ni u odbrani nemamo skokova. Jedino sto nas tu spasava je Djedovicev strasan tajming koji ima da presjece pas, on i Wright ist'o. Ostali odbranu igraju kad se nafuraju da bi trebali.
Mada, eto, cudno je ovo prvenstvo, a i mi smo cudna ekipa, Bog zna sta ce se jos izdesavat.