POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
ReAlexandra
#2051 Re: POsao-Popis stanovnistva
Prijateljica i ja smo se skupa prijavile, poslale svu traženu dokumentaciju, osim potvrde s biroa jer smo apsolventi, poslale smo početnu stranu indexa, također smo obje vršile funkciju popisivača. Moje ime i prezime je prošlo za testiranje, kod njenog piše neuredna dokumentacija, kako je to moguće ako je sve bilo identično.? P.S Da li neko zna hoće li osim neto plaće biti plaćen smještaj osobama iz dr gradova BiH?
- i_ja_na_forumu
#2052 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nece biti placen smjestaj.. ima na njihovoj stranici obavjestenjeReAlexandra wrote:Prijateljica i ja smo se skupa prijavile, poslale svu traženu dokumentaciju, osim potvrde s biroa jer smo apsolventi, poslale smo početnu stranu indexa, također smo obje vršile funkciju popisivača. Moje ime i prezime je prošlo za testiranje, kod njenog piše neuredna dokumentacija, kako je to moguće ako je sve bilo identično.? P.S Da li neko zna hoće li osim neto plaće biti plaćen smještaj osobama iz dr gradova BiH?
- insaneinthebrain
#2053 Re: POsao-Popis stanovnistva
ma naravno da ce biti placen smjestaj. i to u hotelima sa punim pansionom 9 mjeseci za one koji nisu iz sarajeva 
-
red_magic
#2054 Re: POsao-Popis stanovnistva
JEL IKO ZNA IZ CEGA CE BITI TEST? PLSSS 
-
goober27
#2055 Re: POsao-Popis stanovnistva
smjestaj nece biti placen bilo je obavjestenje oko togaReAlexandra wrote:Prijateljica i ja smo se skupa prijavile, poslale svu traženu dokumentaciju, osim potvrde s biroa jer smo apsolventi, poslale smo početnu stranu indexa, također smo obje vršile funkciju popisivača. Moje ime i prezime je prošlo za testiranje, kod njenog piše neuredna dokumentacija, kako je to moguće ako je sve bilo identično.? P.S Da li neko zna hoće li osim neto plaće biti plaćen smještaj osobama iz dr gradova BiH?
Last edited by goober27 on 06/12/2013 21:30, edited 1 time in total.
-
majamaja
#2056 Re: POsao-Popis stanovnistva
U obavijesti o naknadi prevoza, bar kako sam ja shvatila, piše da neće biti plaćen smještaj i prevoz do mjesta testiranja i za vrijeme obuke, koju će vjerovatno imati oni koji prođu. Znači, obavijest se odnosi samo na testiranje i obuku, a kad počnete raditi (aBd) imat ćete naknadu za prevoz.
Pogledajte još jednom i bit će vam jasnije.
-
Krasotica
#2057 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nema nikakvih dodatnih placanja, ni prevoza, ni smjestaja, ni hrane..ja sam zvala direkt tamo i zena mi tako sve fino objasni, to plate sto dobijes to ti je sto ti je, i to ako vam budu isplacivali redovno bice dobro..nemojte se dzaba nadati

- Russki
#2058 Re: POsao-Popis stanovnistva
ja se zbog toga nisam ni prijavio, zivim 50 km od Sarajeva, svaki dan bi morao vozariti, plus hrana, plus mobitel, plus cigarete, na kraju si donjiKrasotica wrote:Nema nikakvih dodatnih placanja, ni prevoza, ni smjestaja, ni hrane..ja sam zvala direkt tamo i zena mi tako sve fino objasni, to plate sto dobijes to ti je sto ti je, i to ako vam budu isplacivali redovno bice dobro..nemojte se dzaba nadati![]()
zbog toga se nisam htio ni prijaviti, mislim da je ovo dobro samo za ljude u sa ili neke okolice
-
majamaja
#2059 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa što su onda u konkursu stavili da je neto plaća 500 KM + OSTALI TROŠKOVI UTVRĐENI UGOVOROM? Svi su, logično, pomislili da se to odnosi na topli obrok i naknadu za prevoz.
-
DON_eARL
#2060 Re: POsao-Popis stanovnistva
Navodno iduće sedmice počinju isplate. 
-
mumy
#2061 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sta im onda spada u te troskove sto su naveli u konkursu
Znaci isplata iduce sedmice,haj fino 
-
dino_1
#2062 Re: POsao-Popis stanovnistva
naknada za prevod u državnim firmama ti je grasov kupon, to ces vjerovatno dobijat, al ponovo ako si izvan sarajeva taj ti kupon ne vrijedi dok ne dodjes do grasovih vozila da se njima djabe vozasmajamaja wrote:Pa što su onda u konkursu stavili da je neto plaća 500 KM + OSTALI TROŠKOVI UTVRĐENI UGOVOROM? Svi su, logično, pomislili da se to odnosi na topli obrok i naknadu za prevoz.
- shmizlica
#2063 Re: POsao-Popis stanovnistva
da, ali prevoz gradski...koliko sam čula do 5 KM će biti ti troškovimajamaja wrote:Pa što su onda u konkursu stavili da je neto plaća 500 KM + OSTALI TROŠKOVI UTVRĐENI UGOVOROM? Svi su, logično, pomislili da se to odnosi na topli obrok i naknadu za prevoz.
- insaneinthebrain
#2064 Re: POsao-Popis stanovnistva
da, plati ce prevoz sa marsa ljudima koji nisi sa nase planete. to su ti ostali troskovimajamaja wrote:Pa što su onda u konkursu stavili da je neto plaća 500 KM + OSTALI TROŠKOVI UTVRĐENI UGOVOROM? Svi su, logično, pomislili da se to odnosi na topli obrok i naknadu za prevoz.
- mirsek
#2065 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nema sanse. U opstini centar niko nije potpisivao one izjave niti nas je neko zvao da ih potpisemo.DON_eARL wrote:Navodno iduće sedmice počinju isplate.
-
lolol
#2066 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja mislim da kome se ne sviđa raditi bez prevoza i dodatnih troskova ne treba ni da izlazi na testiranje
-
Huremika
#2067 Re: POsao-Popis stanovnistva
Izgleda isplata za popis do 15 decembra 
-
dubicanac
#2068 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ko je to rekao da ce uskoro biti isplata? mi u Novom Sarajevu smo davno potpisali . 
-
Ljuba Moljac
#2069 Re: POsao-Popis stanovnistva
isplata za one koji su potpisali naloge vjerovatno 15 decembra. za one koji nisu para nece biti uskoro. radi se o triku jer agencija naloge nije poslala svim opcinama.
prica da je potrebno vremena za dokumentaciju je ublehaska, kao i ovo potpisivanje tzv naloga.
prica da je potrebno vremena za dokumentaciju je ublehaska, kao i ovo potpisivanje tzv naloga.
-
Huremika
#2070 Re: POsao-Popis stanovnistva
Danas sam tako čula od jedne djevojke koja ima nekoga u opštini N grad, 15 decembar.
- mirsek
#2071 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa zar nije bilo kad svi potpisu da pocinje isplata ?Ljuba Moljac wrote:isplata za one koji su potpisali naloge vjerovatno 15 decembra. za one koji nisu para nece biti uskoro. radi se o triku jer agencija naloge nije poslala svim opcinama.
U svakom slucaju drago mi je radi vas koji ce to sto prije naplatiti.
-
ReAlexandra
#2072 Re: POsao-Popis stanovnistva
Slažem se, i ja sam tako shvatila, jer su prije te obavijesti stavili da je neto plaća 500 KM + troškovi u ugovoru. A ovi iz Sarajeva što se prave pametni i ne razumiju naš interes oko smještaja, nije baš svejedno nekom iz Banja Luke doći za 500 KM u Sarajevo raditi i još da plaća smještaj. Ovo je čista diskriminacija, daje se šansa samo Sarajlijama. Niko nije lud doći raditi za ništa!majamaja wrote:U obavijesti o naknadi prevoza, bar kako sam ja shvatila, piše da neće biti plaćen smještaj i prevoz do mjesta testiranja i za vrijeme obuke, koju će vjerovatno imati oni koji prođu. Znači, obavijest se odnosi samo na testiranje i obuku, a kad počnete raditi (aBd) imat ćete naknadu za prevoz.
- coinspinner
#2073 Re: POsao-Popis stanovnistva
OBAVJEŠTENJE Zbog velikog broja upita o troškovima smještaja i prijevoza tokom rada u Centralnom mjestu za unos i obradu podataka, svi prijavljeni kandidati obavještaju se o sljedećem:
Troškove smještaja, troškove prijevoza, kao i prijevoza do mjesta testiranja i obuke ne snosi Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine.
jasno ko dan, nema naknade, ne znam čemu rasprava...
Troškove smještaja, troškove prijevoza, kao i prijevoza do mjesta testiranja i obuke ne snosi Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine.
jasno ko dan, nema naknade, ne znam čemu rasprava...
-
dino_1
#2074 Re: POsao-Popis stanovnistva
isto tako kao sto sarajlije se ne prijavljuju na konkurse u banja luci i drugim gradovima, tako je trebalo biti i vamo, neznam ko je mogo pomislit da ce mu se placat prevoz i smjestaj da bi radioReAlexandra wrote:Slažem se, i ja sam tako shvatila, jer su prije te obavijesti stavili da je neto plaća 500 KM + troškovi u ugovoru. A ovi iz Sarajeva što se prave pametni i ne razumiju naš interes oko smještaja, nije baš svejedno nekom iz Banja Luke doći za 500 KM u Sarajevo raditi i još da plaća smještaj. Ovo je čista diskriminacija, daje se šansa samo Sarajlijama. Niko nije lud doći raditi za ništa!majamaja wrote:U obavijesti o naknadi prevoza, bar kako sam ja shvatila, piše da neće biti plaćen smještaj i prevoz do mjesta testiranja i za vrijeme obuke, koju će vjerovatno imati oni koji prođu. Znači, obavijest se odnosi samo na testiranje i obuku, a kad počnete raditi (aBd) imat ćete naknadu za prevoz.
-
rokan
#2075 Re: POsao-Popis stanovnistva
ali zato kad kreneš po državnim institucijama nigdje sarajlije, sve visoko, zenica, tuzla, mostar, pale, banjaluka... red je da negdje i sarajlije imaju prednost pa makar i kod zaposlenja po ugovoru o djelu.ReAlexandra wrote:Slažem se, i ja sam tako shvatila, jer su prije te obavijesti stavili da je neto plaća 500 KM + troškovi u ugovoru. A ovi iz Sarajeva što se prave pametni i ne razumiju naš interes oko smještaja, nije baš svejedno nekom iz Banja Luke doći za 500 KM u Sarajevo raditi i još da plaća smještaj. Ovo je čista diskriminacija, daje se šansa samo Sarajlijama. Niko nije lud doći raditi za ništa!majamaja wrote:U obavijesti o naknadi prevoza, bar kako sam ja shvatila, piše da neće biti plaćen smještaj i prevoz do mjesta testiranja i za vrijeme obuke, koju će vjerovatno imati oni koji prođu. Znači, obavijest se odnosi samo na testiranje i obuku, a kad počnete raditi (aBd) imat ćete naknadu za prevoz.