Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Baltazar_khan
#2051 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
nije mi jasno, ovdje mnogima se ne sviđa što smo uzeli bod desetoplasiranoj reprezentaciji na fifinoj rang listi? te smo loše igrali, te ovo te ono... bod je odlična stvar jer smo igrali na njihovom terenu i vidjelo se na njihovim facama da su nezadovoljni ovim rezultatom, očekivali su neku frljavu pobjedu kao što imaju običaj ali mi imamo begovića 
-
frngla
#2052 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
U Zenici će igrati Pjanić i Zukanović 100%, tako da me nije strah Grka uopšte... Ovo je velik bod k'o kuća, al' bukvalno!
- simonese
#2053 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
sto to,pa Marjan je jedna obicna rinaka od komentatora,mene glava zaboliroboth wrote:Imas ti sta drugo komentarisati, nesta vezano za utakmicu, jer pomalo dosadjujes sa tim Marjanom?Chmoljo wrote:meščini da su Nikola i Marjan dijelili gudru...
-
super_woofer
#2054 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
realno dobro odigrana i takticki potkovana igra nasih izabranika.. susic je ovdje pokazao da polako sazrijeva u dobrog selektora,pogotov kada je u drugom poluvremenu zamjenio Ogija & zohari i stavio ga u sredinu..
grci su jaka ekipa i njih nikako ne mozemo podcijeniti i realno mi smo ovdje na dobitku sa ovim rezultatom....7
a u zadnjih 15 min se vidjelo da su se nasi zadovoljli sa remijem i da im je ponestalo snage za napad pa su se fokusirali na cuvanju remija..
treba spustiti loptu i realno govoriti..
mali off:.. gdje ima dobra kafana u sarajevu?!?!??!?
grci su jaka ekipa i njih nikako ne mozemo podcijeniti i realno mi smo ovdje na dobitku sa ovim rezultatom....7
a u zadnjih 15 min se vidjelo da su se nasi zadovoljli sa remijem i da im je ponestalo snage za napad pa su se fokusirali na cuvanju remija..
treba spustiti loptu i realno govoriti..
mali off:.. gdje ima dobra kafana u sarajevu?!?!??!?
-
cindrlimindrli
#2055 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
E jbg, kad veceras nismo dobili ove grobove...
Glavni krivac za ovo ocajno izdanje Susic, kakvu je ulogu veceras imao Ibisevic, sta je pokusavao sa Vranjesem
citavih 90 minuta, otkud mali Stevanovic na lijevoj strani, ko je Zahirovicu objasnio da svaku loptu koju dobije
vraca na nasu polovinu...milion pitanja, a odgovor je nasa klasika, eee jaroooo boooodddd protiv grka eeeejjjj...
deseta reprezentacija na fifinoj listi, trlj, trlj, trlj...
Igrali smo protiv ekipe u rangu Lihtenstajna, kuci smo se trebali vratiti sa 3 upisana boda i +3 gol razlikom. Sto je
najgore da ne bude raspolozenog Begovica ovi smorovi bi nas uzeli.
Glavni krivac za ovo ocajno izdanje Susic, kakvu je ulogu veceras imao Ibisevic, sta je pokusavao sa Vranjesem
citavih 90 minuta, otkud mali Stevanovic na lijevoj strani, ko je Zahirovicu objasnio da svaku loptu koju dobije
vraca na nasu polovinu...milion pitanja, a odgovor je nasa klasika, eee jaroooo boooodddd protiv grka eeeejjjj...
Igrali smo protiv ekipe u rangu Lihtenstajna, kuci smo se trebali vratiti sa 3 upisana boda i +3 gol razlikom. Sto je
- burek_in_space
#2056 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
E da vidim ko ce ga spomenuti do kraja kvalifikacija ovdje vishe ijednu reprezentaciju koja nije sa nama u grupi, pa makar zbog poredjenja samo. 
-
last mohicans
#2057 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Ne znam da će bas staviti Zuku,ali bih i ja volio vidjeti i njega na djelu. Pjanić i mali Stevanović će najvjerovatnije oba uskočiti.frngla wrote:U Zenici će igrati Pjanić i Zukanović 100%, tako da me nije strah Grka uopšte... Ovo je velik bod k'o kuća, al' bukvalno!
- veljaca
#2058 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Dobro je da nismo izgubili .... Najzasluzniji za to su stativa i odlicni Begovic ....
Mislim da ovaj Vranjes nema kapaciteta za reprezentaciju ....
Zar nam je Pjanic toliko bitan igrac ....
Mora se zapitati zasto nam 4-5 bitnih igraca nije odigralo dobro veceras - cak moze se reci ispod svoga prosjeka ....
Dzeko i Vedo su bili ispod prosjeka. Miske se malo kretao. Medunjanin jako spor. Zahirovic se takodje malo vidio. Lulic je igrao poziciju koja vise odgovara Stevanovicu ....
Jedino prolaznu po meni imaju Begovic i Spahic ....
Nadam se da ce se izvuci pouke i da ce biti bolje u narednim utakmicama ....
Moje je misljenje da smo veceras lakse mogli dobiti Grcku ( da mo igrali kako treba ) nego sto ce mo je dobiti u Zenici ...
Mislim da ovaj Vranjes nema kapaciteta za reprezentaciju ....
Zar nam je Pjanic toliko bitan igrac ....
Mora se zapitati zasto nam 4-5 bitnih igraca nije odigralo dobro veceras - cak moze se reci ispod svoga prosjeka ....
Dzeko i Vedo su bili ispod prosjeka. Miske se malo kretao. Medunjanin jako spor. Zahirovic se takodje malo vidio. Lulic je igrao poziciju koja vise odgovara Stevanovicu ....
Jedino prolaznu po meni imaju Begovic i Spahic ....
Nadam se da ce se izvuci pouke i da ce biti bolje u narednim utakmicama ....
Moje je misljenje da smo veceras lakse mogli dobiti Grcku ( da mo igrali kako treba ) nego sto ce mo je dobiti u Zenici ...
- It_is_a_Leclerc
#2059 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Inače, Lihtenštajn redovni učesnik druge faze Evropskog i Svjetskog prvenstva. Pa ono... tu su negdje.cindrlimindrli wrote:E jbg, kad veceras nismo dobili ove grobove...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2060 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
de ba drug šta si ti gledao.....oba beka su nam skroz zakazala i Mujdža i Salihović u prvom...Grci nas šiljili ko ludi po bokovima i sve ovo što se Vranješu lijepi je Mujdžina krivica na praznom desnom boku gdje je Vranješ ulijetao, doduše levatski, da krpi tu rupuArteta wrote:Salihovic igrac utakmice.
ne mogu se dva igrača ostaviti u odbrani na milost ekipe koja kontrama ubija najjače ekipe svijeta...to je suludo...prvo poluvrijeme je Papetova krivica zbog loše postavke...Salihović i Mujdža nisu smjeli biti onoliko naprijed
u drugom ih je vratio pa je to sve koliko toliko bilo kompaktnije
-
motorola01
#2061 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Zar nije igrao u septembru??? Vranjes jest mlad i zato je trebao da grije klupu. Izvukli smo se par puta zbog njegovih gresaka. Sta da smo pali zbog samo jedne greske? Neka njega u krugu stadiona, ali sto dalje od terena.last mohicans wrote:Nemoj tako, momak nije loš, pa ipak je igrao protiv svjetke reprezentacije, uostalom decko nije uvijek sam ispadao,gdje su ti Zahirović i Medunjanin. A vidim da si informiran za našeg stopera Pandžu,pa čovjek je van terena 6 mjesecimotorola01 wrote:Eh kad bi neko naucio ovog Vranjesa da pogodi loptu pravom stranom stopala, gdje bi nam bio kraj![]()
U ovoj utakmice se vidjelo da nam je Pjanic 30 posto ekipe. Da je ov veceras igrao, dobili bi ih glat. Sta ej bilo sa Pandzom, zasto je morao ovaj parmak od Vranjesa da igra?!
Sve u svemu, dobro je ispalo. Sad dobiti Litvaniju i lagano na zasluzeni odmor.Dotad naci kakvog solidnog stopera..
-
bjelave
#2062 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Pape je ko malo dijete, ili jos bolje uvredljiv ko star usidjelica. Ko je rekao da treba skinuti glavu Vranjesu. Samo ga je trebao zamijeniti.kokuz_sa wrote:izjava od Saje
Pojedini "novinari" iz BiH koji su očito zalutali u ovaj posao, podigli su "živac" selektoru, pitavši ga nekoliko nerezonskih pitanja, nakon čega je jednom od "kolega" odbrusio:
"Šta mi pričaš gluposti i postavljaš glupa pitanja. Nisam izljubio Begovića zbog boda, jer je taj bod osvojila ekipa, a Begović je imao dosta sjajnih intervencija. To što aludiraš da je Vranješ odigrao lošije, zar misliš da ću nekome preko noći sijeći glavu, zbog samo jedne utakmice u kojoj je pružio nešto lošiju igru, ali rekao sam da je bilo grešaka u našoj igri. Dakle, još jednom, zadovoljan sam najviše rezultatom i ako savladamo Litvaniju naš cilj od deset bodova iz četiri utakmice biće ostvaren."
Elem, nakon ove utakmice vidim puno lose energije. Bilo bi pogubno ako bi se sada atmosfera oko reprezentacije pokvarila. Vidim udara se po Dzeki, Ibiscevicu, Misketu, Papetu... Sve je ok, iscupali smo bod. Idemo dalje.
- madner
#2063 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Pape proracunato skupio bodove kod svojih igraca, mislim da ce mu se oduziti. Zna covjek 
- Arteta
#2064 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Salihovic je jedini igrac koji je u napadu nesto pokusavao.JoseMujica wrote:de ba drug šta si ti gledao.....oba beka su nam skroz zakazala i Mujdža i Salihović u prvom...Grci nas šiljili ko ludi po bokovima i sve ovo što se Vranješu lijepi je Mujdžina krivica na praznom desnom boku gdje je Vranješ ulijetao, doduše levatski, da krpi tu rupuArteta wrote:Salihovic igrac utakmice.
ne mogu se dva igrača ostaviti u odbrani na milost ekipe koja kontrama ubija najjače ekipe svijeta...to je suludo...prvo poluvrijeme je Papetova krivica zbog loše postavke...Salihović i Mujdža nisu smjeli biti onoliko naprijed
u drugom ih je vratio pa je to sve koliko toliko bilo kompaktnije
- Ricken
#2065 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Taktički smo loše odigrali. Jendostavno Pape robuje nekim statistikama i principima, pa tako Vranješ koji je odigrao 2 utkamice prije ove sa Spahom mora igrati prije Zukanovića koji je bolji igrač ako ništa drugo zbog kontinuiteta u igri. Također, Vedi se nema šta pričati, igrao čovjek desno krilo i vračao se do 16. Mada po logici stvari korisnije bi bilo da je na njegovom mjestu odigrao Stevo. Ali bi se Ibišević tada ljutio jer nije u prvih 11. Ili Džeku ostavit na klupi, nedaj bože.
Miske po mom mišljenju ok, se nekolik puta vratio po loptu jer su Zahirović i Medunjanin bili u strašnom grču. A bili su u strašnom grču jer Zahirović nije smio naprijed zbog Vranješa, dok je drugi totalno van forme. Medo nemože hodati. Salihović isto nije u nekoj formi, ali makar može trčati, dok je Lulić bio prilično nervozan. Mujdža nije puno rizikovao te je više proveo vremena na našoj polovini udvajajući Grčke napadače.
Ibro je zadnjih 10 minuta povezao konce igre, i činilo se da možemo kontrolisati igru bez problema, što je trebao biti cilj. Stevo i za 10 minuta pokazao da je korsniji na terenu u ovakvoj utkamici na boku od Ibiševića. Jel Lulić izašao zbog loše igre? Nije, jednostavno Pape nije smio mjenjati Džeku ili Vedu.
Jesmo li igrali sa dva napadača jer smo došli napadati, nismo, nego Pape nije imo muda da Džeku ili Vedu ostavi na klupi. Imam osječaj da bi spremni Pjanić bio samo glavobolja više Sušiću, kako objasnit nekoj od "zvijezda" da mora na klupu. Pape zna postavit igru maestralno, al što ga u.s.r.a.t. ko malo ko. Očekujem iz disciplinskih razloga Džeku na klupi protiv Litvanije.
Miske po mom mišljenju ok, se nekolik puta vratio po loptu jer su Zahirović i Medunjanin bili u strašnom grču. A bili su u strašnom grču jer Zahirović nije smio naprijed zbog Vranješa, dok je drugi totalno van forme. Medo nemože hodati. Salihović isto nije u nekoj formi, ali makar može trčati, dok je Lulić bio prilično nervozan. Mujdža nije puno rizikovao te je više proveo vremena na našoj polovini udvajajući Grčke napadače.
Ibro je zadnjih 10 minuta povezao konce igre, i činilo se da možemo kontrolisati igru bez problema, što je trebao biti cilj. Stevo i za 10 minuta pokazao da je korsniji na terenu u ovakvoj utkamici na boku od Ibiševića. Jel Lulić izašao zbog loše igre? Nije, jednostavno Pape nije smio mjenjati Džeku ili Vedu.
Jesmo li igrali sa dva napadača jer smo došli napadati, nismo, nego Pape nije imo muda da Džeku ili Vedu ostavi na klupi. Imam osječaj da bi spremni Pjanić bio samo glavobolja više Sušiću, kako objasnit nekoj od "zvijezda" da mora na klupu. Pape zna postavit igru maestralno, al što ga u.s.r.a.t. ko malo ko. Očekujem iz disciplinskih razloga Džeku na klupi protiv Litvanije.
-
last mohicans
#2066 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Mislim narednih 6 mjeseci, koljeno , krizni ligamenti, ako se ne varam, a jeste igrao pa se povrijedio u Belgiji.motorola01 wrote:Zar nije igrao u septembru??? Vranjes jest mlad i zato je trebao da grije klupu. Izvukli smo se par puta zbog njegovih gresaka. Sta da smo pali zbog samo jedne greske? Neka njega u krugu stadiona, ali sto dalje od terena.last mohicans wrote:Nemoj tako, momak nije loš, pa ipak je igrao protiv svjetke reprezentacije, uostalom decko nije uvijek sam ispadao,gdje su ti Zahirović i Medunjanin. A vidim da si informiran za našeg stopera Pandžu,pa čovjek je van terena 6 mjesecimotorola01 wrote:Eh kad bi neko naucio ovog Vranjesa da pogodi loptu pravom stranom stopala, gdje bi nam bio kraj![]()
U ovoj utakmice se vidjelo da nam je Pjanic 30 posto ekipe. Da je ov veceras igrao, dobili bi ih glat. Sta ej bilo sa Pandzom, zasto je morao ovaj parmak od Vranjesa da igra?!
Sve u svemu, dobro je ispalo. Sad dobiti Litvaniju i lagano na zasluzeni odmor.Dotad naci kakvog solidnog stopera..
- charrrmed
#2067 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
bjelave wrote:Pape je ko malo dijete, ili jos bolje uvredljiv ko star usidjelica. Ko je rekao da treba skinuti glavu Vranjesu. Samo ga je trebao zamijeniti.kokuz_sa wrote:izjava od Saje
Pojedini "novinari" iz BiH koji su očito zalutali u ovaj posao, podigli su "živac" selektoru, pitavši ga nekoliko nerezonskih pitanja, nakon čega je jednom od "kolega" odbrusio:
"Šta mi pričaš gluposti i postavljaš glupa pitanja. Nisam izljubio Begovića zbog boda, jer je taj bod osvojila ekipa, a Begović je imao dosta sjajnih intervencija. To što aludiraš da je Vranješ odigrao lošije, zar misliš da ću nekome preko noći sijeći glavu, zbog samo jedne utakmice u kojoj je pružio nešto lošiju igru, ali rekao sam da je bilo grešaka u našoj igri. Dakle, još jednom, zadovoljan sam najviše rezultatom i ako savladamo Litvaniju naš cilj od deset bodova iz četiri utakmice biće ostvaren."
Elem, nakon ove utakmice vidim puno lose energije. Bilo bi pogubno ako bi se sada atmosfera oko reprezentacije pokvarila. Vidim udara se po Dzeki, Ibiscevicu, Misketu, Papetu... Sve je ok, iscupali smo bod. Idemo dalje.
-
frngla
#2068 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Onog Ćiru tačno našamarati treba, uvijek neke igrače javno okrivljuje, unosi razdor i nemir u svlačionicu što je van pameti, eto loš je bod iz Atine 
- burek_in_space
#2069 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Pa ko pravi tu atmosferu oko reprezentacije, nego novinari?bjelave wrote: Pape je ko malo dijete, ili jos bolje uvredljiv ko star usidjelica. Ko je rekao da treba skinuti glavu Vranjesu. Samo ga je trebao zamijeniti.
Zar se nije ovdje danima prije pisalo kako idemo dole rastaviti na proste faktore Grchku?
Pape pristao na tu prichu, rekao igracemo ofanzivno, a faktichki pripremao ekipu na rovovsku bitku, ili u prevodu Novinari ko vas jebe, reci cu vam ono shto vas zanima, ali ja cu po svom.
-
cindrlimindrli
#2070 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Ma taman da su redovni finalisti svih moguci takmicenja ovo veceras je bio nivo Lihtenstajna i Andore. Pa dvaIt_is_a_Leclerc wrote:Inače, Lihtenštajn redovni učesnik druge faze Evropskog i Svjetskog prvenstva. Pa ono... tu su negdje.
pasa nisu sastavili, dosli u priliku zahvaljujuci veceras njihovom najboljem napadacu Vranjesu i mi se patimo sa
njima. Uzas
- victom
#2071 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
nadam se da je sušić gledao utakmicu.
Ona 19ka je igrala očajno. Tri puta loptu ispucava, i fula. iznerviro se džaba.
I ona loše povratne pasove treba analizirat.
Ona 19ka je igrala očajno. Tri puta loptu ispucava, i fula. iznerviro se džaba.
I ona loše povratne pasove treba analizirat.
- It_is_a_Leclerc
#2072 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Ponekad mi se učini da su bh. sportski novinari zapravo 16-ogodišnji forumaši koji su o nogometu učili gledajući utakmice Prve federalne lige.
Pa ljudi dragi, fudbal je i misaona igra. Ne samo - ho-ruk, Hamo-pipa i ostala ekipa, pa kome opanci, kome obojci.
Pa ljudi dragi, fudbal je i misaona igra. Ne samo - ho-ruk, Hamo-pipa i ostala ekipa, pa kome opanci, kome obojci.
- studeni76
#2073 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Jbt uzmeš bod na strani protiv direktnog rivala u grupi, a atmosfera kao da smo izgubili 5-0!!!
Bod je kao kuća, ja zadovoljan rezultatom!
Bod je kao kuća, ja zadovoljan rezultatom!
- Artest
#2074 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
utakmica u kojima su islpivale nek stvari, mada se manje-vise znaju...
vranjes je promasaj zesci, i samo nas je sadaka spasila...amater
zahirovic ne cuchi dzaba u drugoj ruskoj ligi...jednostavno momak ne zna poslat loptu prema naprijed pa taman na duzinu od jednog metra, sto je opet demonstrirao u drugom poluvremenu...katastrofalno limitiran igrac...hitno sredjivat papire tom hadzicu iz austrije ili cekat novo ime
ibisevic standardno traljav...ne znam koji mu je...cim mu das loptu u noge, to je propast
dzeko , nevidljiv danas...los prijem lopte
salihovic, osim centarsuta, a upali svaki peti, nema nijedan kvalitet...prespor igrac da bi igrao beka..mogao nas stajat glave i veceras
lulic nije odigra nista jos od rumnije...momak hitno treba dobit konkurenciji na svojoj pozciji...
pape, prespavao utakmicu....ocekivao sma izmjenu vranjesa, ali i ibisevica pred meca kad se vidjelo da nam visi gol u zraku...konto sam da ce uvesti zukanovica i spasavat bod...ali nista...na kraju se sretno provukosmo...a vidjecemo sta ce biti u zenici..mozda i slovacka bude prva
vranjes je promasaj zesci, i samo nas je sadaka spasila...amater
zahirovic ne cuchi dzaba u drugoj ruskoj ligi...jednostavno momak ne zna poslat loptu prema naprijed pa taman na duzinu od jednog metra, sto je opet demonstrirao u drugom poluvremenu...katastrofalno limitiran igrac...hitno sredjivat papire tom hadzicu iz austrije ili cekat novo ime
ibisevic standardno traljav...ne znam koji mu je...cim mu das loptu u noge, to je propast
dzeko , nevidljiv danas...los prijem lopte
salihovic, osim centarsuta, a upali svaki peti, nema nijedan kvalitet...prespor igrac da bi igrao beka..mogao nas stajat glave i veceras
lulic nije odigra nista jos od rumnije...momak hitno treba dobit konkurenciji na svojoj pozciji...
pape, prespavao utakmicu....ocekivao sma izmjenu vranjesa, ali i ibisevica pred meca kad se vidjelo da nam visi gol u zraku...konto sam da ce uvesti zukanovica i spasavat bod...ali nista...na kraju se sretno provukosmo...a vidjecemo sta ce biti u zenici..mozda i slovacka bude prva
- amar007
#2075 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Ovaj bod je ogroman
Teško ćemo ove Grke dobiti i u Zenici, ali oni bi mogli kiksati na manjim ekipama i tu mi imamo priliku da uzmemo prvo mjesto, a oni nek se dogovore za baraz sa Slovacima
Teško ćemo ove Grke dobiti i u Zenici, ali oni bi mogli kiksati na manjim ekipama i tu mi imamo priliku da uzmemo prvo mjesto, a oni nek se dogovore za baraz sa Slovacima