Great Cornholio wrote:Znači, moguće teme su : politika i rješavanje socijalnih pitanja, licemjerni vjernici, licemjerni nevjernici, licemjerni ljudi, tračanje svekrve

i način na koji mi vidimo i procjenjujemo ljude.
Pošto je tačna ona Ničeova " Kod dugo boravi među zvjerima treba dobro paziti da i sam ne postane zvijer" i pošto se politikom bave uglavnom "zvijeri", zbog toga bi pametno bilo da o tome ne pričamo, a pošto rješavanje socijalnih pitanja ne ide bez politike onda i ta tema otpada.
Ovo o licemjerju ljudi takođe nije nešto što bi temu učinilo motivirajućom, a prema naslovu bi trebala biti takva
Rekli smo da na ovoj temi nećemo tračati druge osobe, a @bizet,pošto je tvoja svekrva osoba nećemo ni nju tračati
Ostaje nam jedina pozitivna tema ova o tome na koji način mi vidimo, procjenjujemo i kojim mjerilima vrednujemo druge osobe, pa eto vi počnite a ću se ja uključiti nekad u toku dana.
Prijatan dan vam želim

Cornholio nemoj se naljutiti, nadam se da neces, ali kad ne pricas o Bogu zvucis smislenije
ima vise mjerila po kojima vrjednujem druge...prvo je, naravno, kakvi su prema meni, a drugo je kakav je moj opci dojam o njima...neke na osnovu dojma mogu postovati, zbog odredjenih mozda osobina ili ako su drugome ucinili dobro, ali to ne znaci da ih zelim blizu sebe i da mogu uzvratiti dobrim...ne kazem da cu biti losa, ali cu gledati da budem nutralna i uljudna i vjerovatno sto dalje, nisu mi mozda sjeli iz meni nepoznatih razloga.
obicno licni i ukupni dojam se nadopunjuju i samo tako mozes vrjednovati nekog
da ne lazem upoznati osobu, pojusavati da upoznas, je jako tesko i zahtijeva dosta truda i rada na vezi, bilo da je prijateljska, poslivna ili rodbinska, i cesto cemo izabrati laksi put, put povrsnosti, zadovoljavajuci se onim sto nam odgovara kod te osobe, a zanemarujuci ono sto je vidno lose, i tako izgradjivati kulu od karata dok se ne srusi....posto smo udubini duse svjesni da se nismo posteno potrudili necemo mnogo ocajavati kad se kula srusi, jednostavno idemo dalje
mislim ja da se ljudi ne boje vezivanja iz straha da ce im srce biti slomljeno, nego iz ljenosti, jer valja ulagati sebe konstantno
opet ima ljudi za kohe ti drugi kazu ruzne price, a tebi ta osoba u tom tfenubas pravo sjela i posao sa njom sklapas extremno brzo jer ste se nasli kao istomisljenici na tom polju...ja zanemarim price i uzivam urijetkim momentima lakog i brzog poslovnog dogovora...dok traje traje, treba znati uzivati
e dobro...ima jedna stvar koja je meni nekako presudna, jer odredjuje daljni tok interakcije, a to je prvi dojam, intuicija, kako god se to nazivalo...vrlo rijetko mi se desilo da me nos prevario, ali ovo sve se odnosi na povrsne medju ljudima....kad je u pitanju zalaganje da se neko upozna meni se cini da sam ispucala svoju kvotu....postala sam i ja srednja, bojim se visina
nema se vremena danas za ovakvih izleta...ono srbe sto imas cuvas za par bliskih osoba i to je to....sto ne znaci da nisam iskrena prema drugim, samo sam lijena, ili nemam zelju, da ih upoznajem....dugo traje
tako ja vidim ljude danas i tako ih i vrijednujem...mozda grijesim, a mozda i ne