goran16v wrote:citroen xm wrote: JA sam rođeni Sarajlija, ali već odavno ne živim u tom gradu, međutim kada pogledam ko ga je sve naselio izuzetno mi je drago što ne živim tu.
Samo ova recenica pokazuje koliki si primitivac, jad i bijeda.
Aha, ne znam možda si se pronašao negdje, ali ovako da kažem ujedno i tebi i ovome što mu je Sarajevo u srcu. Rođeni sam sarajlija i volim taj grad, ali ako je tebi i njemu taj grad ono što je nekada bio onda ste vi i slijepi i gluvi. Pa pogledajte kako se taj grad iz korjena promjenio. Grad koji je bio oličenje RNR-a, kulturne scene, humora i dobre kulturne raje u bivšoj Jugi, grad koji je bio dom skoro svim uglednim ličnostima bivše nam države pretvorio se u šta? U ono što vidiš u temi "majstori parkiranja", u crnoj hronici. Pogledaj kakvi su šabani trebali doći pjevati u dom mladih. A zašto su ti šabani trebali doći i pjevati? Zato što ima mnogo šabana koji ih slušaju. Otvori stranicu "ekskluziva" pa vidi nazive partija u današnjem Sarajevu i face koje posjećuju, pogledaj lokalne televizije u Sarajevu. Dovoljno je navesti ime jednog partija: "Sve gori". E TO NIJE GRAD U KOME JA ŽELIM ŽIVJETI BEZ OBZIRA KOLIKO MI JE DRAG. Nije bitno gdje ja sada živim, da li u gradu od 3 miliona stanovnika ili u prćiji od 1500 stanovnika. Bitno je da se ugodno osjećam.
A dalje što se auta tiče, ne mogu pohvatati ko je sve osuo paljbu na mene pa ću ovako ujedno reći svima. Da, Citroen je moj omiljeni proizvođeč, volim hidrauliku i njihova smjela dizajnerska i tehnička rejšenja. Vozim dva Audija i vidim neke kopka kako to da ja vozim Audija a "pljujem" po njemu i hvalim Citroen. E pa igrom nekih okolnosti imao sam priliku da vozim i posjedujem sve i svašta pa su mi oči malo otvorenije nego kod nekih drugih. I kod mene ne važi ona "svaki cigo svoga konja hvali" tako da ja nemam namjeru hvaliti auto koje vozim, ako ono nije za hvaljenje. Dobro, nije ni loše(dapače) ali nije ni za zvijezde. Ja ni jednog momenta nisam rekoa da je C6 superiorniji od njemačke trojke, ali rekao sam ono što je izgleda mnogima teško shvatiti a to je da on apsolutno ni u čemu ne zaostaje za tom trojkom sem u ponudi V8 motora. A u smjelosti dizajna i nekih rješenje ih daleko nadmašuje. Pa se eto neko toliko odvažio da ubaci u poređenje Audi A6 koji je par godina mlađi. Pa majku mu valjda je logično da u današnje vrijeme kada sve tako brzo napreduje model par godina mlađi mora biti i bar malo bolji(govorimo o ravnopravnoj konkurenciji). Ja stojim iza toga da A6 iz modelske godina C6 apsolutno ni u čemu ne prednjači, a naveo sam zbog čega bi izabrao C6 ili AR166 ili Thesis. Ali najlakše je opaliti paljbu. I da, ja apsolutno nikada kao što neko tvrdi nisam sjeo ni u C6 niti bilo šta drugo od konkurencije. Vrh dometa moje vožnje je R4 iz 1986.

Daj ne budite ludi.
A što se tiče papanluka i primitivizma, zar ste stvarno toliki bukvalci pa da mislite kako ja tvrdim da su svi vozači njemačkih auta primitivci ili da su svi vozači francuza fini i kulturni ljudi.. Pa to je nemoguće, ali ako govorimo o nekim procentima u okviru jedne marke bar kod nas je situacija daleko gora na strani VAG grupe. Nemojte sada okretati priču na njemačku jer je logično da će njemci prvo kupovati svoja auta. Normalnih ljudi ima naravno za volanom i Golfa i Audija, ali je previše onih koje bi zaustavio na sred ceste i namlatio ko budale. razni tatini i mamini sinovi, umišljeni krimosi, ljudi sa 4 razreda osnovne. Takvih na žalost ima i za volanom Citroena, naročito sada kada je aktuelan C5 X7 koji se eto svima sviđa i moćan je.