Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#2051 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

@Reneee
moras shvatit da ti citroen xm drka na hidrauliku. on misi da je hidraulicni ovjes vrh tehnologije i da ne postoji nista bolje od toga.
ponekad se pitam, da zastava 128 ima hidrauliku, da li bi nju ovoliko falio?
i kako ne kontas, c6 ima i jaci motor od 2.7hdi koji ti otprilike ide ko audi a6 2.0tdi :lol: :lol: :lol:
em11r

#2052 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

emko1234 wrote:
hahah, glOva moze bit samo kod tebe.
i odustani od te seljacke price o mjerenju konta. uzivaj u zemlji u kojoj je goriva dzaba, i ponesi 2-3 flase kad dodjes u banovice da naspes u leona. puno je 10 litara potrosnje po banovicima.
ne radi se o kuci nego o stanu :thumbup:
respo, nemoj mu ha pusit dzaba. nema jeftinog goriva za tebe
:thumbup:
jel na carsiji stan?

Saljem Toleda ocu u Bosnu i nasut cu ga do vrha i jos jedno 100 litara u kanisterima taman da mi se brod isplati ako hoces mogu i tebi poslat 12 litara da mozes onih 200 km preci (u snu) :*

I hajmo sad

Image
romeomoraprezivjeti

#2053 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by romeomoraprezivjeti »

Postujte pravo na izbor,sta je tu problem?! :wink:
covjek1

#2054 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

em11r wrote:
Mojne mi te parapsihologije, kompleksa i naprdjivanja, sve kvazi skolovani analiticari, naucnici, lokalne kabadahije citaju ljudima misli ovdje i odlucuju ko je fukara ko nije, ko je normalan ko nije.
Pa to je vasa politika, vi kad vidite nekoga u Audiu odma znate da je seljak,kriminalac,debil a vi u citroenu ste obrazovani,kulturni,pametni.
em11r

#2055 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

covjek1 wrote:
em11r wrote:
Mojne mi te parapsihologije, kompleksa i naprdjivanja, sve kvazi skolovani analiticari, naucnici, lokalne kabadahije citaju ljudima misli ovdje i odlucuju ko je fukara ko nije, ko je normalan ko nije.
Pa to je vasa politika, vi kad vidite nekoga u Audiu odma znate da je seljak,kriminalac,debil a vi u citroenu ste obrazovani,kulturni,pametni.
i imamo smisla za umjetnost i lijepe stvari :P
mayab

#2056 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mayab »

em11r

#2057 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

respo

#2058 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

jbg emko ne pusim ja gorivo placam
a ne dajem guze za auto i onda da palamudim kako imam auto od 90 milja
idi bolan vozaj ga malo lijeci komplekse nadji kakvu sponzorusu koja ce biti odusevljena audijem
Sa_u_srcu

#2059 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Sa_u_srcu »

citroen xm wrote:
Reneee wrote: To nije odgovor na moje pitanje. Lijepo sam te pitao šta je to što ćeš vidjet u C6, a ne u A6, pa skontat kakva si budala bio što si kupio Audija, ne Citroena? Šta to ima u C6, pa je on auto za izabrane i prosvijećene, a npr. A6 je za nepismenu bagru, koja ne shvaća kakav se dragulj krije u salonu prekoputa??? Tvoje izbjegavanje odgovora me navodi na pomišljanje da: 1.nisi nikad se vozio u C6, pa ne znaš ni sam šta on ima, osim onoga što se na netu može pročitat. 2.Nisi nikad bio ni u jednom od konkurenata, C6 ti se svidjeo, pa onda misliš šta će ostala smeća, ovo je vrhunac 3. priznaješ da si pretjerivao kod veličanja C6, pa sad nećeš da daš realan opis, jer bi ja laži očigledno prepoznao. Ako nećeš ti, evo ja ću ti opisat kakav je C6 i da ti ukažem na nedostatke koje ti ne vidiš:
Vozio sam ga sa 2.7 HDI motorom. Prvi nedostatak je potrošnja, koja u gradu sa klimom iznosi 15.5 litara. A to ti je u poređenju sa Audijem A6 2.7 TDI prošle generacije 3-4 litre više. Jel to nedostatak? Meni bgm jest, a vjerujem da bi bio i tebi. Ko voli plivajući osjećaj, njemu je udobnost savšena, ali sve dok ne naletiš na poprečnu neravninu, kada se karoserija trese i narušava komfor. Potresa karoserije nema ni u jednog od njemačkih konkurenata. Cijelo vrijeme se njišeš gore-dole, kao da se voziš čamcem na moru, a ne u autu. Bočna poptora sjedišta je mnogo slabija nego u Nijemaca.
Još jedan od većih nedostataka je da, pošto je cijelo auto konstruisano za udobnost, nemaš nikakvog osjećaja za ubrzanjem. Konkretno kod ovog, ne bi nikad rekao da motor ima 200+ KS, nego možda 150, i ne bitno je li ima 100, 200 ili 300 KS, auto je cijelo vrijeme tromo i ponaša se ko mrtav konj kad staneš na gas. Je li to nedostatak?
Također, zbog takvoj ovjesa, kao vozač nemaš apsolutno nikakvog užitka za volanom, pod točkovima ti je uvijek isto, nemaš "feelinga" za volanom, u krivine ne ulazi ni približno dobro kao njemački trojac, kratko rečeno ne možeš se ni malo zabavit vozeći ga. Utjeha je, da ko voli takvu udobnost (ja ne), dobro auto za direktora koji pozadi sjedi, za vozača nikako. Meni je recimo puno draži komfor koji pruža BMW petica. Pređi sa njom preko nekog kamenitog pločnika, ništa se ne osjeti i ne trese, komfor je savršen, a opet je sve je tako kontruisano da ti ne oduzme zabavu u vožnji i osjećaj na cesti.
Suvise je mekan i pliva, motoru fali obrtnog momenta na nizim obrtajima, enterijeru kvaliteta u donjim plasticnim djelovima. Vozio sam P607 sa istim motorom, i mislim da je on daleko življe i okretnije auto, i kada bih birao između ta dva auta, prije bih uzeo 607.
Jednostavno se vidi zašto je prošao na tržištu tako kako jest. Manje više sve je dobro, ali da bi konkurisao Velikoj trojci, skoro pa da svaki segment u njemu mora da bude još bolji. I to što kažeš da on ima neke stvari koje njemačke krstarice nemaju. Tačno ima i toga, ali zato ovi imaju milion stvari koje C6 nema.
Također to što kažeš da je auto "skultpura", to je samo tvoje mišljenje, ne pričaj kao da je to opšteprihvaćena stvar, jer za 90% ljudi ono je ružan auto. Skulptura je ono što se svima sviđa. Skulptura je Jaguar E-type, razni Mercedesi i Alfe iz 50-tih i 60-tih, auta kojima se svako divi kada ih vidi na nekoj izložbi, a ne nešto za šta će većina pomislit da je zapravo jako ružno.
Ma šta mi napriča. Iz kojeg časopisa si to prepisao. Postoji za tvoju informaciju i jači motor od tog 2.7 HDI. To što se tebi nešto ne sviđa nije mana, činjenica je da je ta hidraulika ekskluziva koju ostali ne mogu priuštiti iako su htjeli. I kao ono osnovno, u postu koji sam napisao čovjeku, a na koji si se ti nadovezao nisam ni moslio da ćeš naći nekih brdo stvari koje konkurencija nema, već da ćeš naći apsolutno isti kvalitet kao i kod konkurencije.
Sa_u_srcu wrote: Moze i mjesto boravka i rodni list, ali ne nas, nego od nasih Dedica...Sarajlijo...garantujem da ako ti je Dedo rodjen u krugu od 200 kilometara, ja cu biti Citroenista do kraja zivota... :roll:
Pusti Bubu, i pusti svoju bolest prema Citroenima i shvati da ljudi koji biraju vw vozila nisu budale ni kreteni...postuj malo druge ljude i njihova misljenja, jer nas ima na pretek, ne u Bosni nego u citavom svijetu...
Aha, pogodio sam znači pravo u centar. A takvog te volim. Još da nam kažeš iz koje si vukojebine doselio jadan nebio. JA sam rođeni Sarajlija, ali već odavno ne živim u tom gradu, međutim kada pogledam ko ga je sve naselio izuzetno mi je drago što ne živim tu.
Ti rodjeni Sarajlija koji kaze da mu je drago sto ne zivi tu....ti nisi sarajlija...
Klocino, ja sam pravi i rodjeni Sarajlija, koji nije prodao ni sebe ni svoj grad radi religije ili milje eura... svaki Sarajlija koji je rodjen u ovom gradu nikada nece reci to sto si ti upravo...
Pitao sam te da mi pokazes od Dede rodni list, klocino, da vidim odakle ti Dedo korjene vuce, iz koje Vukojebine???
Al si ti previse kloc da to shvatis... Ziv ti meni bio, di si trenutno? u Banjaluci mozda??? Bratuncu??? Ili si otisao malo dalje? Sweden???
ChipyChips

#2060 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

p00pak iz Banovica i respo. Sad sam sve skonto :lol: :lol:

Posto je respo poznat da na forumu munta sve trebe redom,a nijedna ga nece,izgleda da je ona opcija daj sta das,pa se izmedju p00pka iz Banovica i respe desila ljubav.Uredno su razmjenili FB profile i MSN adrese,te ce prvo prilikom da objelodane svoje namjere :lol: :lol: :lol:

**Velik racun na banci u Banovicima,jePena je sudbina** :lol: :lol:

Dosao papak i spominje svoj racun u banci...oj udri munjo,sini grome...udri ga po sred gl00vuse :lol:
em11r

#2061 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

Sa_u_srcu wrote: Ti rodjeni Sarajlija koji kaze da mu je drago sto ne zivi tu....ti nisi sarajlija...
Klocino, ja sam pravi i rodjeni Sarajlija, koji nije prodao ni sebe ni svoj grad radi religije ili milje eura... svaki Sarajlija koji je rodjen u ovom gradu nikada nece reci to sto si ti upravo...
Pitao sam te da mi pokazes od Dede rodni list, klocino, da vidim odakle ti Dedo korjene vuce, iz koje Vukojebine???
Al si ti previse kloc da to shvatis... Ziv ti meni bio, di si trenutno? u Banjaluci mozda??? Bratuncu??? Ili si otisao malo dalje? Sweden???

Pa kaze :

em11r

#2062 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

ChipyChips wrote:p00pak iz Banovica i respo. Sad sam sve skonto :lol: :lol:

Posto je respo poznat da na forumu munta sve trebe redom,a nijedna ga nece,izgleda da je ona opcija daj sta das,pa se izmedju p00pka iz Banovica i respe desila ljubav.Uredno su razmjenili FB profile i MSN adrese,te ce prvo prilikom da objelodane svoje namjere :lol: :lol: :lol:

Dosao papak i spominje svoj racun u banci...oj udri munjo,sini grome...udri ga po sred gl00vuse :lol:

Shuti morze malo shuti, poremetit ces emkin probavni trakt smiri se, dobit ce covjek nedo Bog proliv pa ti valja iscepit napolje a taman si se lijepo namjestio raskomotio.
respo

#2063 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

ChipyChips wrote:p00pak iz Banovica i respo. Sad sam sve skonto :lol: :lol:

jbg neko mora biti i gej
a ti uzmi dvolitru idi na benzinsku i reci pumpadziji sipaj do cepa
covjek1

#2064 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

em11r wrote:
i imamo smisla za umjetnost i lijepe stvari :P
Ja mislim da bi i direktore Citroena bilo stid kad bi procitali sta se sve ovdje pise.
ChipyChips

#2065 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

respo ovaj ppk iz Banovica ce tek da ti pokaze kako se pumpa...samo cuvaj da vam ne pokisne gl00va :lol:
respo

#2066 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

ChipyChips wrote:respo ovaj ppk iz Banovica ce tek da ti pokaze kako se pumpa...samo cuvaj da vam ne pokisne gl00va :lol:
ne brini dogovorit cemo se mi nekako a ti pazi da te ne vidi raja kako sipas za petaka a vozis peticu sectisu sta vec ;)
em11r

#2067 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

ChipyChips wrote:respo ovaj ppk iz Banovica ce tek da ti pokaze kako se pumpa...samo cuvaj da vam ne pokisne gl00va :lol:
znas koga jos mozes pitati kako pumpam ? Samo ne znam da li bi ti htjela reci ? :evil:
ChipyChips

#2068 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

Ne znam koga mogu pitati,haj reci pa da upitam? :-D
citroen xm

#2069 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote: JA sam rođeni Sarajlija, ali već odavno ne živim u tom gradu, međutim kada pogledam ko ga je sve naselio izuzetno mi je drago što ne živim tu.
Samo ova recenica pokazuje koliki si primitivac, jad i bijeda.
Aha, ne znam možda si se pronašao negdje, ali ovako da kažem ujedno i tebi i ovome što mu je Sarajevo u srcu. Rođeni sam sarajlija i volim taj grad, ali ako je tebi i njemu taj grad ono što je nekada bio onda ste vi i slijepi i gluvi. Pa pogledajte kako se taj grad iz korjena promjenio. Grad koji je bio oličenje RNR-a, kulturne scene, humora i dobre kulturne raje u bivšoj Jugi, grad koji je bio dom skoro svim uglednim ličnostima bivše nam države pretvorio se u šta? U ono što vidiš u temi "majstori parkiranja", u crnoj hronici. Pogledaj kakvi su šabani trebali doći pjevati u dom mladih. A zašto su ti šabani trebali doći i pjevati? Zato što ima mnogo šabana koji ih slušaju. Otvori stranicu "ekskluziva" pa vidi nazive partija u današnjem Sarajevu i face koje posjećuju, pogledaj lokalne televizije u Sarajevu. Dovoljno je navesti ime jednog partija: "Sve gori". E TO NIJE GRAD U KOME JA ŽELIM ŽIVJETI BEZ OBZIRA KOLIKO MI JE DRAG. Nije bitno gdje ja sada živim, da li u gradu od 3 miliona stanovnika ili u prćiji od 1500 stanovnika. Bitno je da se ugodno osjećam.

A dalje što se auta tiče, ne mogu pohvatati ko je sve osuo paljbu na mene pa ću ovako ujedno reći svima. Da, Citroen je moj omiljeni proizvođeč, volim hidrauliku i njihova smjela dizajnerska i tehnička rejšenja. Vozim dva Audija i vidim neke kopka kako to da ja vozim Audija a "pljujem" po njemu i hvalim Citroen. E pa igrom nekih okolnosti imao sam priliku da vozim i posjedujem sve i svašta pa su mi oči malo otvorenije nego kod nekih drugih. I kod mene ne važi ona "svaki cigo svoga konja hvali" tako da ja nemam namjeru hvaliti auto koje vozim, ako ono nije za hvaljenje. Dobro, nije ni loše(dapače) ali nije ni za zvijezde. Ja ni jednog momenta nisam rekoa da je C6 superiorniji od njemačke trojke, ali rekao sam ono što je izgleda mnogima teško shvatiti a to je da on apsolutno ni u čemu ne zaostaje za tom trojkom sem u ponudi V8 motora. A u smjelosti dizajna i nekih rješenje ih daleko nadmašuje. Pa se eto neko toliko odvažio da ubaci u poređenje Audi A6 koji je par godina mlađi. Pa majku mu valjda je logično da u današnje vrijeme kada sve tako brzo napreduje model par godina mlađi mora biti i bar malo bolji(govorimo o ravnopravnoj konkurenciji). Ja stojim iza toga da A6 iz modelske godina C6 apsolutno ni u čemu ne prednjači, a naveo sam zbog čega bi izabrao C6 ili AR166 ili Thesis. Ali najlakše je opaliti paljbu. I da, ja apsolutno nikada kao što neko tvrdi nisam sjeo ni u C6 niti bilo šta drugo od konkurencije. Vrh dometa moje vožnje je R4 iz 1986. :run: Daj ne budite ludi.

A što se tiče papanluka i primitivizma, zar ste stvarno toliki bukvalci pa da mislite kako ja tvrdim da su svi vozači njemačkih auta primitivci ili da su svi vozači francuza fini i kulturni ljudi.. Pa to je nemoguće, ali ako govorimo o nekim procentima u okviru jedne marke bar kod nas je situacija daleko gora na strani VAG grupe. Nemojte sada okretati priču na njemačku jer je logično da će njemci prvo kupovati svoja auta. Normalnih ljudi ima naravno za volanom i Golfa i Audija, ali je previše onih koje bi zaustavio na sred ceste i namlatio ko budale. razni tatini i mamini sinovi, umišljeni krimosi, ljudi sa 4 razreda osnovne. Takvih na žalost ima i za volanom Citroena, naročito sada kada je aktuelan C5 X7 koji se eto svima sviđa i moćan je.
Last edited by citroen xm on 11/12/2012 23:15, edited 1 time in total.
em11r

#2070 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

Sramota je pred narodom ... da te ne ofiram beze
romeomoraprezivjeti

#2071 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

O cemu se ovdje raspravlja,zrela tema za katanac... :-)
goran16v

#2072 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Aha, ne znam možda si se pronašao negdje, ali ovako da kažem ujedno i tebi i ovome što mu je Sarajevo u srcu. Rođeni sam sarajlija i volim taj grad, ali ako je tebi i njemu taj grad ono što je nekada bio onda ste vi i slijepi i gluvi. Pa pogledajte kako se taj grad iz korjena promjenio. Grad koji je bio oličenje RNR-a, kulturne scene, humora i dobre kulturne raje u bivšoj Jugi, grad koji je bio dom skoro svim uglednim ličnostima bivše nam države pretvorio se u šta? U ono što vidiš u temi "majstori parkiranja", u crnoj hronici. Pogledaj kakvi su šabani trebali doći pjevati u dom mladih. A zašto su ti šabani trebali doći i pjevati? Zato što ima mnogo šabana koji ih slušaju. Otvori stranicu "ekskluziva" pa vidi nazive partija u današnjem Sarajevu i face koje posjećuju, pogledaj lokalne televizije u Sarajevu. Dovoljno je navesti ime jednog partija: "Sve gori". E TO NIJE GRAD U KOME JA ŽELIM ŽIVJETI BEZ OBZIRA KOLIKO MI JE DRAG. Nije bitno gdje ja sada živim, da li u gradu od 3 miliona stanovnika ili u prćiji od 1500 stanovnika. Bitno je da se ugodno osjećam.
Ne seri vise jer sve sto si trebao napisati napisao si...
romeomoraprezivjeti

#2073 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Nego Gorance,svidja li ti se nova octavia???? Hoce li uskoro pasti kakva zamjena staro za novo????
goran16v

#2074 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

romeomoraprezivjeti wrote:Nego Gorance,svidja li ti se nova octavia???? Hoce li uskoro pasti kakva zamjena staro za novo????
Nit smrdi nit mirise kao ni obje prije nje... Uskoro ce past nesto...
citroen xm

#2075 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote: Ne seri vise jer sve sto si trebao napisati napisao si...
Napisao sam Gorane, napisao. Iza svega stojim. Imaš li nekih problema jade i bijedo?
Parti "Sve gori" čeka na tebe. :lol:
Post Reply