Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#2051 Re: mobilni radari tj kamere
Na GGM-u u Ze, gradska magistrala gdje je ogranicenje 60 km/h, ujutru postave tronozac. Ljudi zure kasne na posao niko ne voli ujutru krenut 10 minuta prije
i lec spavat @amare na vrijeme
i tako love raju
- drug_profi
#2052 Re: mobilni radari tj kamere
Ma stanem jbte. Djeca su uvijek tu. Zavrsim ja preticanje uvijek dobro prije vrha. Meni je samo bitno da ostavim one kamione i autobuse iza.amar1994 wrote:nisi jedinidrug_profi wrote:Sam čekam kad će je montirat kod Zetre. Svako jutro bih platio stoju, a i da ne znam... Redovno ga tu pruzim 7 banki da predjem neki kamion ili bus da me ne pegla do Vogošće. Fakat jedino mjesto gdje stalno pravim prekršaj i svaki put kažem neću više...., budu on itu ponekad , stanes li pjesacima kad se popnes ?
A jednom sam pao na 67 tu. Ali bili privatnici, lovili doručak pa mi pustili priču 100 maraka, kazneni bodovi, mjesec bez vozačke... dobro reko, nije baš tako nego 50 ili pola od toga, daj samo napiši kaznu da idem dobiću otkaz što kasnim. Pa gdje radiš i tako to, hajd da ti ne pišemo, Nemojte onda, reko... ali nemam da vas počastim nije mi bila plata, imam 3 marke za doručak.
I tako se raziđosmo...
Kontam da si htio da mi pišeš, ne bi sa mnom ni pričao. A ne dam na kafu za takve šupačke zasjede. Nije došlo nikad ništa. Valjda i nisu imali nalog pretpostavljam.
-
condy
#2053 Re: mobilni radari tj kamere
Jesi zakasnio i dobio otkaz 
- drug_profi
#2054 Re: mobilni radari tj kamere
dakako svakakocondy wrote:Jesi zakasnio i dobio otkaz
-
condy
#2055 Re: mobilni radari tj kamere
3 marke za dorucak...sta ce ti visedrug_profi wrote:dakako svakakocondy wrote:Jesi zakasnio i dobio otkaz
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2056 Re: mobilni radari tj kamere
Tu je ograničenje 50 pa u pateticanju nije teško nabiti brzinu.
- Edin H.
#2057 Re: mobilni radari tj kamere
drug_profi wrote: imam 3 marke za doručak.
- drug_profi
#2058 Re: mobilni radari tj kamere
Pa i auto mi je bilo lookslike tajrad... stara astra izbubana na parkingu sa svih strana.Edin H. wrote:drug_profi wrote: imam 3 marke za doručak.![]()
-
noviclan
#2059 Re: mobilni radari tj kamere
Eno jutros na ranojutarnjem brankica bifla spisak radara i kao da ce ispitati slucaj u mupu
- Dope_Man
#2060 Re: mobilni radari tj kamere
Ovo je prvo sto primjetim. Samo jednom me neki klinac (al bas klinac) zaustavio.. nisu ti upaljena svjetla, i bez rijeci poceo pisati. Svi ovi stariji uvijek krenu u pricu i odmah znas sta hoce, a to nije da ti pise kaznudrug_profi wrote: Kontam da si htio da mi pišeš, ne bi sa mnom ni pričao.
-
shandrprcSA
#2061 Re: mobilni radari tj kamere
nisu novi crveni
radari vec mjesta na kojima ce biti postavljeni u narednom periodu 
-
high_volume
#2062 Re: mobilni radari tj kamere
Oprez vozačima / Crveno obojeni: MUP KS-a će postaviti osam novih radara u Sarajevu
Postoji li kakav elaborat, neka stručna i relevantna istraživanja opravdanosti brzini m/v 50 km/h kroz naseljena mjesta? Možda je realnija brzina 60 km/h za sadašnje brzine 50 km. Možda bi protok saobraćaja bio brži da se linearno podignu brzine za 10 km/h od sadašnjih, ali i da se drastično podignu kazne za prekoračenje 20 km i više.
Ove današnje brzine saobraćaja m/v formirane su prije nekoliko decenija, u vrijeme VW buba, Fića, Stojadina, Moskviča, Ford Taunusa i sl. automobila sa lošijom konstrukcijom i lopijim kočionim sistemima, bez senzora i sl. Današnja vozila su mnogo naprednija i bez problema omogućavaju brže kočenje, sigurniju vožnju i pri većim brzinama.
A i na cestama je previše vozača koji zapravo i ne znaju voziti. Ili ih instruktori nisu dovoljno dobro pripremili za cestu...
Postoje li radari koji evidentiraju i brzine niže od normalnih za odvijanje saobraćaja24. 08. 2018.
Uprava Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) u narednom periodu na različitim lokacijama na području Kantona Sarajevo postavit će osam novih stacioniranih radara.
Kako je za Radiosarajevo.ba kazala glasnogovornica MUP-a KS-a Suvada Kuldija, u skladu s planom nabavke, Uprava MUP-a KS-a iz budžeta je izdvojila sredstva za radare, a njihovo postavljanje je u završnoj fazi, jer je kako nam je kazala, sve prošlo tendersku proceduru.
"Stacionirani radari će biti postavljeni na osam lokacija u Kantonu Sarajevo i to: U ulici Zmaja od Bosne, na Socijalnom, kod GRAS-a, kod GRASA iz smjera Nedžarića, u ulicama Džemala Bijedića, Kurta Schorka iz oba smjera, Binježevo M-18 i dva radara na autoputu Podlugovi-Jošanica", kazala je Kuldija. Prema njenim riječima, planirano je postavljanje radara i kod stadiona Grbavica i u ulici Skenderija.
"Postavljanje određenog broja radara je završeno, ali nije još sve finalizirano. U skladu s planom je izvršena nabavka, a radari će brzinu automobila mjeriti 24 sata. Sve će biti vrlo brzo završeno", pojasnila je glasnogovornica sarajevske policije.
Navedeni stacionirani radari će snimati automobile na tačno definiranim lokacijama 24 sata dnevno pređu nedozvoljenu brzinu, kao i prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu.
Snimat će i sve ostale saobraćajne prekršaje. Podsjećamo da je dozvoljena brzina u naselju 50 km/h.
Postoji li kakav elaborat, neka stručna i relevantna istraživanja opravdanosti brzini m/v 50 km/h kroz naseljena mjesta? Možda je realnija brzina 60 km/h za sadašnje brzine 50 km. Možda bi protok saobraćaja bio brži da se linearno podignu brzine za 10 km/h od sadašnjih, ali i da se drastično podignu kazne za prekoračenje 20 km i više.
Ove današnje brzine saobraćaja m/v formirane su prije nekoliko decenija, u vrijeme VW buba, Fića, Stojadina, Moskviča, Ford Taunusa i sl. automobila sa lošijom konstrukcijom i lopijim kočionim sistemima, bez senzora i sl. Današnja vozila su mnogo naprednija i bez problema omogućavaju brže kočenje, sigurniju vožnju i pri većim brzinama.
A i na cestama je previše vozača koji zapravo i ne znaju voziti. Ili ih instruktori nisu dovoljno dobro pripremili za cestu...
- Maraschino
-
NediM17
#2064 Re: mobilni radari tj kamere
MasAllah, uskoro cemo imati najbezbjednije saobracajnice u Evropi. Amin

-
hugollino
#2065 Re: mobilni radari tj kamere
Evo jedna situacija od malo prije. Nisam o toj mogucnosti ranije ni razmisljao. Sada se vozio prema gradu i na raskrsnici na pofalicima crveno svjetlo. Ja sam bio s motorom i to prvi u koloni i stao regularno na crvenom. U medjuvremenu se auto do mene htjelo prestrojiti i ja sam se samo malo pomakao naprijed i u tom pomicanju sam. presao zaustavnu bijelu liniju i nagazio na jedan od dva radarska senzora i to mislim cak samo prednjim tockom. Dok na drugi senzor nisam nagazio. I primijetio sam da me radar uslikao. Dva puta sam vidio crveni bljesak. Nije mi jasno sada ta situacija. Ja jesam nagazio na jedan od senzora, (imaju 2 jedan registrira prolazak kroz, crveno a drugi mjeri brzinu). Ako cu dobiti kaznu i kako cu je dobiti jer nisam prosao kroz crveno a jesam nagazio radar. I njima ce se i pokazati da nema zabiljezene brzine jer nisam prosao kroz drugi senzor. Cisto me zanimaju iskustva 
- seoBIH
#2066 Re: mobilni radari tj kamere
Mislim da ti nece praviti problem ako se na slici bude vidjelo da je noga na zemlji. Samo se ne sjecam bas najbolje, zar je na toj raskrsnici tik uz pjesacki senzor? Inace je par metara od pjesackog.
-
Throttle
#2067 Re: mobilni radari tj kamere
Jel te uslikao s prednje il zadnje strane?
- drug_profi
#2068 Re: mobilni radari tj kamere
Pa na Pofalićima slika samo sa zadnje strane.
-
Throttle
#2069 Re: mobilni radari tj kamere
Nismo svi Sarajlije
Kontam ako je motor sprijeda da se ne brine. Mada su pretezno kamere sa zadnje strane ako ne slika oba smjera
- drug_profi
#2070 Re: mobilni radari tj kamere
zar ima jos nesto osim Sarajeva....Throttle wrote:Nismo svi SarajlijeKontam ako je motor sprijeda da se ne brine. Mada su pretezno kamere sa zadnje strane ako ne slika oba smjera
Salim se ne zamjeri.
Ima tamo neko ko selektira te snimke. Mene je slikalo vise puta kada policajac prazni raskrsce radi prolaska VIP vozila. I na Otoci i na Pofalicima. Naravno da nisam dobio nista.
Last edited by drug_profi on 24/08/2018 23:09, edited 1 time in total.
- Maraschino
#2071 Re: mobilni radari tj kamere
nesto mi isareti da ti ne vjerujemhugollino wrote:Evo jedna situacija od malo prije. Nisam o toj mogucnosti ranije ni razmisljao. Sada se vozio prema gradu i na raskrsnici na pofalicima crveno svjetlo. Ja sam bio s motorom i to prvi u koloni i stao regularno na crvenom. U medjuvremenu se auto do mene htjelo prestrojiti i ja sam se samo malo pomakao naprijed i u tom pomicanju sam. presao zaustavnu bijelu liniju i nagazio na jedan od dva radarska senzora i to mislim cak samo prednjim tockom. Dok na drugi senzor nisam nagazio. I primijetio sam da me radar uslikao. Dva puta sam vidio crveni bljesak. Nije mi jasno sada ta situacija. Ja jesam nagazio na jedan od senzora, (imaju 2 jedan registrira prolazak kroz, crveno a drugi mjeri brzinu). Ako cu dobiti kaznu i kako cu je dobiti jer nisam prosao kroz crveno a jesam nagazio radar. I njima ce se i pokazati da nema zabiljezene brzine jer nisam prosao kroz drugi senzor. Cisto me zanimaju iskustva
-
hugollino
#2072 Re: mobilni radari tj kamere
Kada budes na 2 tocka vjerovat ces i meni i u situacije u koji si vjerovao da ne postoje. Da ovako je bilo kako sam napisao a ciste me zanima ishod i vjerujem da nece doci nista ali isto me ne bi cudilo i kada bi doslo. Samo da vidim imam li mehanizam i prostor da dokazem to putem snimka s raskrsnice i slike od kamere.Maraschino wrote:nesto mi isareti da ti ne vjerujemhugollino wrote:Evo jedna situacija od malo prije. Nisam o toj mogucnosti ranije ni razmisljao. Sada se vozio prema gradu i na raskrsnici na pofalicima crveno svjetlo. Ja sam bio s motorom i to prvi u koloni i stao regularno na crvenom. U medjuvremenu se auto do mene htjelo prestrojiti i ja sam se samo malo pomakao naprijed i u tom pomicanju sam. presao zaustavnu bijelu liniju i nagazio na jedan od dva radarska senzora i to mislim cak samo prednjim tockom. Dok na drugi senzor nisam nagazio. I primijetio sam da me radar uslikao. Dva puta sam vidio crveni bljesak. Nije mi jasno sada ta situacija. Ja jesam nagazio na jedan od senzora, (imaju 2 jedan registrira prolazak kroz, crveno a drugi mjeri brzinu). Ako cu dobiti kaznu i kako cu je dobiti jer nisam prosao kroz crveno a jesam nagazio radar. I njima ce se i pokazati da nema zabiljezene brzine jer nisam prosao kroz drugi senzor. Cisto me zanimaju iskustva
- Haris033
#2073 Re: mobilni radari tj kamere
Saobracajnim znakovima propisano 60km/h, a po ZOS 50km/h. Kojom najvecom brzinom se smijem kretati glavnim ulicama? 
- drug_profi
#2074 Re: mobilni radari tj kamere
Opšte ograničenje je 50 ako znakom nije regulisano drugačije. Znači gdje ima znak za 40 ili 60, onda je toliko.Haris033 wrote:Saobracajnim znakovima propisano 60km/h, a po ZOS 50km/h. Kojom najvecom brzinom se smijem kretati glavnim ulicama?
Nekaznjivi raspon je +10 km/h. kaznu placas na +11
- drug_profi
#2075 Re: mobilni radari tj kamere
Vjerovatno neće doći ništa jer kamera je kao što kažeš dva puta blicnula. Vjerovatno dva snimka da se vidi da li se kreces ili si samo nagazio senzor.hugollino wrote: Kada budes na 2 tocka vjerovat ces i meni i u situacije u koji si vjerovao da ne postoje. Da ovako je bilo kako sam napisao a ciste me zanima ishod i vjerujem da nece doci nista ali isto me ne bi cudilo i kada bi doslo. Samo da vidim imam li mehanizam i prostor da dokazem to putem snimka s raskrsnice i slike od kamere.