GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- perfect_guy
-
bumerangss
#20477 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima 10-ak dana bus za Rajlovac je dosta prorijedio...
Ujutru u 6:20 sa Željezničke je nekad bi a nekad ne ali vecinom je bio a u zadnje vrijeme ga ni na mapi
Ujutru u 6:20 sa Željezničke je nekad bi a nekad ne ali vecinom je bio a u zadnje vrijeme ga ni na mapi
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20478 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vjerovatno kvar, sa prozora gledam u stanicu, i rijetko ih bude što kažeš. Znam da su ljeti znali proključati pa ga danima nema.bumerangss wrote:Ima 10-ak dana bus za Rajlovac je dosta prorijedio...
- man_464
#20479 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pih, nema ga ima 2 sedmice (Rade samo 2), prije nove bila 3-4 vazda....bumerangss wrote:Ima 10-ak dana bus za Rajlovac je dosta prorijedio...
Nema ni na jednoj liniji kako treba.
Ali dobra vijest je da su plinaši izgleda svi osposobljeni pa će doći do stabilizacije (već ih 5-6 počelo raditi, ostali navodno od ponedjeljka.)
rebalo bi da se stabilizuje (Dakle biće taj u 06:20 vrlo brzo)
Užas je ovih dana. Baš užas. Tamam se bilo fino "uredovalo" kad eto belaja.
- Sodom1
#20480 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Najgore je sto niko ne odgovara za takvu situaciju nit ce odgovarati
- trambusek88
#20481 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Radila je juče malo i Breka 2...
Nakon krize u januaru je prestala raditi, ali valjda se opet stabilizuje. Početak februara je bila najveća kriza.
Inače iduće sedmice je odluka hoće li GRAS biti izuzet od javnih nabavki za autobuski i minibuski sektor ili će i dalje konkurencijsko vijeće i agencija za javne nabavke tvrditi da GRAS nema pravo na to jer, kako su tvrdili, "jedini obavlja djelatnost javnog gradskog prevoza u Sarajevu"
Ako se ništa ne desi, Gušić je rekao da će na svoju odgovornost kupiti onih 25 minibusa
Nakon krize u januaru je prestala raditi, ali valjda se opet stabilizuje. Početak februara je bila najveća kriza.
Inače iduće sedmice je odluka hoće li GRAS biti izuzet od javnih nabavki za autobuski i minibuski sektor ili će i dalje konkurencijsko vijeće i agencija za javne nabavke tvrditi da GRAS nema pravo na to jer, kako su tvrdili, "jedini obavlja djelatnost javnog gradskog prevoza u Sarajevu"
Ako se ništa ne desi, Gušić je rekao da će na svoju odgovornost kupiti onih 25 minibusa
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20482 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jutros kholaps lafo neki belaj na otoci odmah isključili tramvaje prema ilidži
-
kakaljin
#20483 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180219001Black swan wrote:jutros kholaps lafo neki belaj na otoci odmah isključili tramvaje prema ilidži
Tramvaj udario pješakinju u sarajevskom naselju Otoka
U jutarnjim satima u sarajevskom naselju Otoka došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je tramvaj udario pješakinju.
Kako su nam naveli iz operativnog centra MUP-a KS, povrijeđena osoba je prevezena na Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS). Za sada nije poznat stepen zadobijenih povreda.
Zbog nesreće na cesti je obustavljen tramvajski saobraćaj. U funkciji je samo linija dva koja vozi od Čengić Vile do Baščaršije.
Zastoj u saobraćaju je prouzrokovao velike gužve, tako da mnogi građani pješače kako bi stigli do odredišta.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20484 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Udario ženu tramvaj, i neka je. Stoka pretrčava šine ispred tramvaja po snijegu. Inače je tramvaju zaustavni put 1m u punoj brzini.Black swan wrote:jutros kholaps lafo neki belaj na otoci odmah isključili tramvaje prema ilidži
- Truba
#20485 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nikad doći pameti
s fizikom nema zezancije
s fizikom nema zezancije
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#20486 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa sto Centro ne izvuce par autobusa iz garaze da vozi jadni narod koji je cekao na Ilidzi? Onako humanitarno.
Gras bi to uradio da trenutno ima vozila viska. I Centru jednim dijelom finansira Vlada
Gras bi to uradio da trenutno ima vozila viska. I Centru jednim dijelom finansira Vlada
-
kazo
#20487 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije je ni dotako tramvaj, zena ima povrede zadobijene prilikom pada, najlakse je novinarima na tramvaj svalitiliaar wrote:Udario ženu tramvaj, i neka je. Stoka pretrčava šine ispred tramvaja po snijegu. Inače je tramvaju zaustavni put 1m u punoj brzini.Black swan wrote:jutros kholaps lafo neki belaj na otoci odmah isključili tramvaje prema ilidži
-
kakaljin
#20488 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo treba postaviti na sine, pa neka onda pretrcavaju preko sinakazo wrote:Nije je ni dotako tramvaj, zena ima povrede zadobijene prilikom pada, najlakse je novinarima na tramvaj svalitiliaar wrote:Udario ženu tramvaj, i neka je. Stoka pretrčava šine ispred tramvaja po snijegu. Inače je tramvaju zaustavni put 1m u punoj brzini.Black swan wrote:jutros kholaps lafo neki belaj na otoci odmah isključili tramvaje prema ilidžinek i dalje prelazi preko sina

- Truba
#20489 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
tako sam ja nešto kontao na stupu ali od kamenja
da ti noga lako prođe
ali da se ne može izvući 
da ti noga lako prođe
-
kakaljin
#20490 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mozda je bolja ljepljiva traka pa ti se djon od tene/cipele zaljepiBlack swan wrote:tako sam ja nešto kontao na stupu ali od kamenja
da ti noga lako prođeali da se ne može izvući
- Truba
#20491 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bazen od motornog ulja
bazen s piranama
i anakonda
mislim da ništa ne može zaustaviti naše penziće 
bazen s piranama
i anakonda
- drug_profi
#20492 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prije rata su ogradu jedne naše kompanije portiri mazali sa totmasti da raja ne preskače, i opet su preskakali.
-
MAN-lion's coach
#20493 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ludi neki tramvaj, pogotovo prazan sa cca 30 tona + putnici , kad se može zaustaviti za 1m.liaar wrote:Inače je tramvaju zaustavni put 1m u punoj brzini.
Tugo moja ko se sve pravi mudar.
-
BadBoy
#20494 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ironija jarane.MAN-lion's coach wrote:Ludi neki tramvaj, pogotovo prazan sa cca 30 tona + putnici , kad se može zaustaviti za 1m.liaar wrote:Inače je tramvaju zaustavni put 1m u punoj brzini.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#20495 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bas, tugo moja. Prava si mudricaMAN-lion's coach wrote:Ludi neki tramvaj, pogotovo prazan sa cca 30 tona + putnici , kad se može zaustaviti za 1m.liaar wrote:Inače je tramvaju zaustavni put 1m u punoj brzini.
- Streptokok
#20496 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nek se udari hrkljuš.
-
metastasio
#20497 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Još jedan primjer kako se to radi u drugim zemljama u svijetu s približnom ekonomskom moći. 2011. u marokanskom glavnom gradu Rabatu pušten je nakon 80-tak godina ponovo u promet tramvajski saobraćaj. Njime upravlja privatna francuska firma sa sjedištem u Parizu, cijena karte se kreće oko 0,50 eura, a cjelokupna tramvajska flota sastoji se od dvodijelnih francuskih tramvaja marke Alstom.
Maroko je po bruto društvenom proizvodu po glavi stanovnika za dvadesetak mjesta ispod Bosne i Hercegovine, no obratite u ovome podužem videu pažnju na izgled i urednost vozila, kako vanjsku tako i unutrašnju, izgled stanica i stanje šina.
Maroko je po bruto društvenom proizvodu po glavi stanovnika za dvadesetak mjesta ispod Bosne i Hercegovine, no obratite u ovome podužem videu pažnju na izgled i urednost vozila, kako vanjsku tako i unutrašnju, izgled stanica i stanje šina.
- Tesla Edison
#20498 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Francuski tramvaj, francuski uposlenici, francuske šine,... Ovdje je samo zrak marokanski.metastasio wrote:Još jedan primjer kako se to radi u drugim zemljama u svijetu s približnom ekonomskom moći. 2011. u marokanskom glavnom gradu Rabatu pušten je nakon 80-tak godina ponovo u promet tramvajski saobraćaj. Njime upravlja privatna francuska firma sa sjedištem u Parizu, cijena karte se kreće oko 0,50 eura, a cjelokupna tramvajska flota sastoji se od dvodijelnih francuskih tramvaja marke Alstom.
Porediš Francusku i njihov BDP (2,465 bilijuna USD (2016.)) sa našim (16,56 milijardi USD (2016.))?
Ovi forumski stručnjaci postaju opasni po okolinu.
-
metastasio
#20499 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prvo, nisam se nigdje predstavio da sam stručnjak niti sam naturao ovo rješenje. Samo iznosim primjere iz zemalja koje su čak i siromašnije od BiH.
Drugo, gdje vozi ovaj tramvaj? U Parizu ili Rabatu? Odakle ti podaci da su zaposlenici, npr. vozači Francuzi ili da se sve finansira iz Francuske? Ti zaista misliš da će vozač tramvaja iz Lyona ili Bordeauxa otići u Rabat da vozi tramvaj ili da će Francuska Maroku davati novac za tramvajsku mrežu? Usporedba s francuskim GDP-om je, dakle, nonsens jer izgradnju tramvajske mreže finansira marokanski Fond za reformu gradskog i međugradskog saobraćaja, barem djelomično.
http://www.metro-report.com/news/news-b ... roved.html
Uostalom, ako pažljivo pročitaš moj prethodni post, bit će ti jasno na šta se u prvom redu koncentriram: na vanjsku i unutrašnju urednost i čistoću tramvaja, na izgled i održavanje stanica itd. Takve stvari zavise od odnosa stanovništva i zaposlenih u javnom prijevozu prema infrastrukturi.
Drugo, gdje vozi ovaj tramvaj? U Parizu ili Rabatu? Odakle ti podaci da su zaposlenici, npr. vozači Francuzi ili da se sve finansira iz Francuske? Ti zaista misliš da će vozač tramvaja iz Lyona ili Bordeauxa otići u Rabat da vozi tramvaj ili da će Francuska Maroku davati novac za tramvajsku mrežu? Usporedba s francuskim GDP-om je, dakle, nonsens jer izgradnju tramvajske mreže finansira marokanski Fond za reformu gradskog i međugradskog saobraćaja, barem djelomično.
http://www.metro-report.com/news/news-b ... roved.html
Uostalom, ako pažljivo pročitaš moj prethodni post, bit će ti jasno na šta se u prvom redu koncentriram: na vanjsku i unutrašnju urednost i čistoću tramvaja, na izgled i održavanje stanica itd. Takve stvari zavise od odnosa stanovništva i zaposlenih u javnom prijevozu prema infrastrukturi.
Last edited by metastasio on 19/02/2018 20:34, edited 3 times in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#20500 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo malo zastati prije nego pritisnete Submit I pročitate šta pišete.