Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20476 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Srećko Katanec danas je zvanično postao selektor slovenske nogometne reprezentacije.
Izvršni odbor Nogometnog saveza Slovenije je na Brdu pri Kranju podržao Kataneca, koji će drugi put u karijeri voditi slovenski nacionalni tim, prenosi agencija STA.

Katanec će reprezentaciju voditi do kraja evropskog prvenstva 2016.

U svom prvom mandatu na klupi Slovenije Katanec je ekipu odveo na EP 2000. i SP 2002. U 47 utakmica na kormilu reprezentacije ostvario je 18 pobjeda, 16 remija i 13 poraza.

Prvi meč u novom mandatu Katanec će imati 6. februara u Kopru u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine.
veliki respect za Kataneca i on je jedan od likova koje sam nekada ranije želio vidjeti na klupi naše repke,,,,biće ovo fina tekma

ps

ova ideja da Salihović igra DMC je mislim dobra...Salihović zna sve sa loptom i time bi postali još opasniji prema naprijed...samo ne znam kako bi se on u defanzivi snašao :? jer nam tu baš treba čisti razarač
LSD

#20477 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Čekam da mi neko navede kao primjer Barselonu pa da mu izbacim statistiku koliko Xavi i Iniesta pretrče na jednoj utakmici :oops:
Barca i nije neki primjer sa kojim bi komparirali našu repku....tamo svi trce ko budale, tj. vrše presing na protivnika da što prije uzmu loptu i da imaju posjed....jedino Messi je donekle oslobođen defanzive - ostalih 9 igraca u polju jok.

Slicno je i kod Španije koja je na Euru igrala na nekim tekmama 4-6-0 (sa Xavijem ,Iniestom, Fabregasom i Silvom u pocetnom sastavu)....covjek bi rekao na prvu : previše fantazista, ali to je samo na papiru tako....svi oni morali trcati u oba pravca, igrati defanzivu i ganjati loptu da je što prije vrate u posjed.

Nemamo mi toliko kvalitetnih veznjaka univerzalca da bi se mogli porediti sa njima....mi moramo igrati sa dva DM-a.
splend

#20478 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ti baš ne razumiješ fudbal :D Navedi mi nekoliko ekipa/reprezentacija ( a da nisu u rangu Papua Nove Gvineje ) koje igraju sa dva napača i dva ( više-manje spora, iako je Pjanić Karl Luis za Misketa ) ofanzivna igrača koji ne igraju odbranu ? Osim napada i igre sa loptom postoji nešto što se zove igra bez lopte. E, tu ga glođemo ( što nam se više puta dešavalo ) kada u ekipi imamo Misimovića, Pjanića, Ibiševića i Džeku pa se postavlja pitanje ko će uzeti loptu protivniku ?

To možda prolazi na PES-u, u pravom fudbalu ne prolazi. Bitnije je imati jednog pleja tipa Pjanića i jednog zadnjeg veznog igrača "nako" kvalitete tipa Cocalića nego Pjanića i Misketa u istoj ekipi + dva napadača. Nisam siguran da ti možeš da procesuiraš i obradiš na pravi način ono što sma napisao :D Ipak se nadam :D

Nauči napamet moj post pa da pričamo poslije :D

ps ljudi se pozivaju na pobjedu protiv Bjelorusije koju smo JEDVA dobili sa DVA igrača više :-) Kuc-kuc, ima li koga ?
dje si strucnjak, jedva te poznah, al evo uspio sam 8-)
svaka reprezentacija igra u skladu sa onim sa cime raspolaze. klubovima je mnogo lakse, oni kupuju igrace koji im fale. repke to ne mogu raditi, valjda ti je to jasno.
mi trenutno raspolazemo sa dva spica vrhunske klase, i dva ofanzivana vezna vrhunske klase. imamo jos po neko krilo, i jednog stopera i golmana. ostali su tu da popune kvotu od 11 igraca. zadnjeg veznog igraca nemamo, automatski znaci da nemamo ni dva zadnja vezna, sto vodi ka tome da nemamo ni tri zadnja vezna. valjda razumijes. i ti meni sad govoris, na ustrb misketa/vede treba da igramo sa dva zadnja vezna. a mi nemamo ni jednog :shock: mislim imamo ih, svako ih ima, al ovim nasima fali ono glavno - a to je kvalitet.

to sta je bitnije, sta nije bitnije - ostavi za sebe. rezultat je bitan, a on je u nasem slucaju, i sa igrom kakvu igramo skoro pa nevjerovatan. iz treceg sesira smo jednom bili drugi (13 minuta bla bla), i sad iz treceg sesira, nakon gostovanja ekipi iz prvog sesira, mi vodimo bez poraza. a sve to, sa pjanicem i misketom, dzekom pa i vedom u ekipi. i ti meni dodjes ovdje, prosipas neke floskule da je bitnije nekako drugacije :shock:

pazi, mi smo u startu slabiji od grcke i slovacke (u ovom slucaju), i zato treba da ih pobjedimo da bi ih preskocili i isli dalje. (trenutno smo favoriti protiv slovaka - tabela nikada ne laze)
ako se misli ici na neko prvenstvo, mora se pobjedjivati. ako se misli pobjediti, mora se napadati. ako se misli napadati, mora se i igrati ofanzivno. ako se misli igrati ofanzivno, trebaju ti ofanzivni igraci. valjda ces ovo moci svariti.
palermo

#20479 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Trebaju nam dva zadnja vezna, Salihović ne može sam tome odgovoriti. A ja ne vidim treću opciju osim Zahirovića ili Bešiča u ovom trenutku.

Begović
Mujdža Zukanović (Vranješ), Spahić, Lulić
Zahirović (Bešić) Salihović
Pjanić
Stevanović
Džeko Ibišević

Ne znam kako bi se ova formacija zvala :D , Stevanović preuzima Misketovu ulogu (ne zna lopte kao Miske, ali je brži i prodorniji) Pjana playmaker, iza njega ova dvojica zadnjih veznih. Lulić dobija dovoljno prostora, tu su Salihović i Spahić da mu pomažu, Stevanović pomaže Mujdži i to je to.

'ebo te, jesam selektor :D
dinty2

#20480 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinty2 »

gledao sam triput tekmu u Grčkoj
Grci nama nisu mogli meda..Zaha je dobro radio svoj posao,,sve sto su Grci napravili bilo je nakon naših gresaka.
Mi grima takodjer nismo mogli meda..zato sto kao i oni nismo imali ideje za naprijed...alio vjerujem da je igrao Pjana, da bi im jebali mater,,tako da; za Grčku ..samo steva na krilo , miske oit(ulazi u drugom pol.) i pjana u sredini i grci će da grcaju u grotlu Bilinom Polja
MOSALJOZE

#20481 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

dinty2 wrote:gledao sam triput tekmu u Grčkoj
Grci nama nisu mogli meda..Zaha je dobro radio svoj posao,,sve sto su Grci napravili bilo je nakon naših gresaka.
Mi grima takodjer nismo mogli meda..zato sto kao i oni nismo imali ideje za naprijed...alio vjerujem da je igrao Pjana, da bi im jebali mater,,tako da; za Grčku ..samo steva na krilo , miske oit(ulazi u drugom pol.) i pjana u sredini i grci će da grcaju u grotlu Bilinom Polja
a vidi nismo im mogli ništa i ako si igrali bez Kostolomosa kao štopere.Pjanić će vjerovatno(to sam više puta napisao) morati iznjeti teret kvalifikacija što on moze u ovom trenutku
solo2

#20482 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

Ja bih ovako, idealna postava:

----------------Begovic---------
Mujdza--Pandza--Spahic---Zukanovic
------------Medunjanin (ako je standardan)
Stevanovic-----Pjanic---------Lulic---
-----Ibisevic--------Dzeko--------------
MOSALJOZE

#20483 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

solo2 wrote:Ja bih ovako, idealna postava:

u ovako ofanzivnoj formaciji bi se svi morali vraćati na iza centra osim dzeke da li to mogu ne znam
solo2

#20484 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

MOSALJOZE wrote:

u ovako ofanzivnoj formaciji bi se svi morali vraćati na iza centra osim dzeke da li to mogu ne znam
Svi nek' igraju onako kao i u klubovima ukljucujuci i Dzeku
DonVito

#20485 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Ovako moze da se igra samo protiv Lih. i kuci protiv Lat, Lit.. u gostima ne.

Protiv Slovacke i Grcke je samoubojstvo.

Medunjanin nije destruktivac kraj njega jos neko mora da igra, on meda ne moze u duelu cesto ode i zaboravi svog igraca pa kad nam puknu kontru uostalom nuzno je da se igra sa 2 zadnja vezna tj. jednim klasicnim destruktivcem nazalost to je Zahirovic ali sta se moze kad nema boljeg, taj Hadzic ganja papire 2g :roll: how yes no, ne mozemo ga ni izprobati mada ni on nije neki kvalitet ni priblizno al et snaso su u austrijskog ligi..mozda je bolji od Zahirovica ali..

Salihovic i Medo u tandemu i mogu da odigraju na poziciji zadnjeg veznog bez klasicnog al zasto pokusavati nesto novo ako Zaha igra vec sve tekme u klf od pocetka :)

Problem kod nas sto bi mi najbolju formaciju tj. najbolje igrace koristili u svakoj ebenoj tekmi.. od 1min, gdje god i skim god igrali, pa bi bili procitana knjiga helem u 2p kad treba osvjeziti ekipu nema za lijeka pa ocekivati od Ibrica i Vrancica da napravi nesto :roll: zato bolje da Lulic ili Stevanovic malo na klupu pa jedan ujeda kad uleti kao osvjezenje a gledajuci ove sezone Lulica totalno je van forme..nije ni blizu prosle uostalom on za repku i nije nesto plaho samo protiv rumuna.. ostalo tanko ili nikako ali obavlja svoj posao u sredini tj. cesto se vraca i pomaze na boku istrosi se dosta do 60 min zato Stevanovic moze da posluzi u 2p. a ne odma ovo hop svi gruh.. idemo jurišššš :lol:
Dr. Kuca

#20486 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Reko Pape nece zvat Misketa, a ni Zahirovica ako ode tamo. Pape :thumbup:
mikogoago

#20487 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Mislim da grke treba respektovati,ali ni preuvelicavati.Znamo da igraju prljavo,ono sto igraju tesko se moze nazvati fudbalom,imaju Samarasa iGekasa koji su zaista opasni i onaj mladi sto se sada nesto uskofrcio(zaboravih mu ime)no nebitno.Cinjenica je da mladi tim Grcke igra kao i A tim isti stil igre.Pa sto onda izmisljati vrucu vodu.Odigrati kako je nas mladi tim odigrao protiv njih.Na mjestima gdje skripi popuniti sa igracima iz mladog tima,ja bih im jos dodao Djurica(decko je napaljen na grke)i to rutinerski pobjediti.Ne treba se bojati uvoditi igrace iz mladog tima.Svi bi bili i te kako motivisani da zaigraju.Igra se u Zenici i to je to.Pobjeda ne bi smjela izostati.Susic nije tako tvrda glava kako ga neki predstavljaju.I on je svjestan da ta utakmica moze odluciti sve i dalji tok kvalifikacija.Ima Jagodica,Bajevica(koji mozda bolje nego iko poznaje grke)i vjerujem da ce se savjetovati sa njima.Tu je i tata Osim.Svi su svjesni da nam je Brazil blizi nego i jedno dosadasnje takmicenje i samo malo mudrosti i srece(da nas povrede mimoidju) i mi bi morali Grcku pobjediti.Realno mislim da nas niko nece moci zaustaviti do kraja kvalifikacija do prvog mjesta.Samo malo srece sve ostalo se poslozilo. :thumbup:
MOSALJOZE

#20488 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

mikogoago wrote:Mislim da grke treba respektovati,ali ni preuvelicavati.Znamo da igraju prljavo,ono sto igraju tesko se moze nazvati fudbalom,imaju Samarasa iGekasa koji su zaista opasni i onaj mladi sto se sada nesto uskofrcio(zaboravih mu ime)no nebitno.Cinjenica je da mladi tim Grcke igra kao i A tim isti stil igre.Pa sto onda izmisljati vrucu vodu.Odigrati kako je nas mladi tim odigrao protiv njih.Na mjestima gdje skripi popuniti sa igracima iz mladog tima,ja bih im jos dodao Djurica(decko je napaljen na grke)i to rutinerski pobjediti.Ne treba se bojati uvoditi igrace iz mladog tima.Svi bi bili i te kako motivisani da zaigraju.Igra se u Zenici i to je to.Pobjeda ne bi smjela izostati.Susic nije tako tvrda glava kako ga neki predstavljaju.I on je svjestan da ta utakmica moze odluciti sve i dalji tok kvalifikacija.Ima Jagodica,Bajevica(koji mozda bolje nego iko poznaje grke)i vjerujem da ce se savjetovati sa njima.Tu je i tata Osim.Svi su svjesni da nam je Brazil blizi nego i jedno dosadasnje takmicenje i samo malo mudrosti i srece(da nas povrede mimoidju) i mi bi morali Grcku pobjediti.Realno mislim da nas niko nece moci zaustaviti do kraja kvalifikacija do prvog mjesta.Samo malo srece sve ostalo se poslozilo. :thumbup:
tom što si zaboravio ime zove se Kostolomos a njegoov koleka papakostolomos
mikogoago

#20489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo interesantnog clanka,koliko je tacan ne znam,ali nadam se da je ovako kako pise:
NASLOVNICA » SPORT » FUDBAL | OBJAVLJENO: 04.01.2013. 22:35 | AUTOR: J. BEĆIREVIĆ DOK ČEKA DEBI U PRVOM TIMU ARSENALA Sead Hajrović: Kod mene nema dileme, igrat ću za BiHOtac Safet i sin Sead: Jedan Hajrović još nije izgubljenFOTO: J. B.

Safet i Sead Hajrović, otac i sin, velika nada londonskog Arsenala, reporteru Sporta, kojeg su ugostili u Londonu, poručili su kako "žele da jedan Hajrović igra za BiH". Izet je nažalost izgubljen. Kako je prošao sve mlađe selekcije Švicarske Izet se našao na spisku Otmara Hicfilda, selektora švicarske reprezentacije.

Roditelji žele da barem jedan sin igra za BiH. Priznaju da ništa nije do njih. Na potezu je Nogometni savez BiH

- Čitali smo kako novi predsjednik Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković kreću u akciju za bh. talentima. Jako nam je drago što se na spisku našlo ime našeg Seada. Čekali smo da se neko javi iz Saveza. Hicfild je pozvao Izeta. Tu se ne može ništa promijeniti. Želimo da naš Sead igra za BiH. Samo tražimo jedan korektan razgovor sa Begićem, sa Bakovićem.

Spremni smo ugostiti i selektora Safeta Sušića. U svemu je najvažnije selektorovo mišljenje. Ne želimo da se pravi medijski pritisak niti na savez, niti na Seada, želimo da se sve korektno završi. Ako ima obostranog interesa. Što se nas tiče, nema dileme, Sead je spreman igrati za BiH - izjavio je za "Sport" Safet Hajrović.

Izet i Sead: Prvi je odabrao Švicarsku, drugi želi dres BiH

I Sead, koji je pred vratima prvog tima Arsenala čeka poziv iz NS BiH.

- Kod mene nema dileme. Želim igrati za BiH! Čekam da se neko javi, da razgovaramo. Ovako preko medija izađe nekad nešto neprovjereno, pa to ljudi komentarišu svako na svoj način. Ja sam spreman za razgovor sa ljudima iz bh. Saveza - priznaje i supertalentirani Sead Hajrović.

Hajrovići su oprezni, jer su imali loših iskustava. Raznorazni mešetari su se javljali, lobirali, obećavali kule i gradove, a ustvari lovili u mutnom. Treba i njih shvatiti. Svaki "bombastični" naslov u bh. medijima oko Hajrovića, pažljivo se analizira u fudbalskoj federaciji Švicarske. Švicarci su se opekli na Rakitiću i na desetine drugih igrača u koje su ulagali, a gubili ih preko noći.

Dobro je što su Begić, Baković i Pirić krenuli u akciju, u borbu za bh. dragulje. Ova generacija "Zmajeva" danas je moćna, no, pitanje je kako će naš tim izgledati kada sa scene odu Spahić, Begović, Džeko, Pjanić, Ibišević, Salihović... Selektor Sušić je na potezu!
mikogoago

#20490 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

MOSALJOZE wrote:
mikogoago wrote:Mislim da grke treba respektovati,ali ni preuvelicavati.Znamo da igraju prljavo,ono sto igraju tesko se moze nazvati fudbalom,imaju Samarasa iGekasa koji su zaista opasni i onaj mladi sto se sada nesto uskofrcio(zaboravih mu ime)no nebitno.Cinjenica je da mladi tim Grcke igra kao i A tim isti stil igre.Pa sto onda izmisljati vrucu vodu.Odigrati kako je nas mladi tim odigrao protiv njih.Na mjestima gdje skripi popuniti sa igracima iz mladog tima,ja bih im jos dodao Djurica(decko je napaljen na grke)i to rutinerski pobjediti.Ne treba se bojati uvoditi igrace iz mladog tima.Svi bi bili i te kako motivisani da zaigraju.Igra se u Zenici i to je to.Pobjeda ne bi smjela izostati.Susic nije tako tvrda glava kako ga neki predstavljaju.I on je svjestan da ta utakmica moze odluciti sve i dalji tok kvalifikacija.Ima Jagodica,Bajevica(koji mozda bolje nego iko poznaje grke)i vjerujem da ce se savjetovati sa njima.Tu je i tata Osim.Svi su svjesni da nam je Brazil blizi nego i jedno dosadasnje takmicenje i samo malo mudrosti i srece(da nas povrede mimoidju) i mi bi morali Grcku pobjediti.Realno mislim da nas niko nece moci zaustaviti do kraja kvalifikacija do prvog mjesta.Samo malo srece sve ostalo se poslozilo. :thumbup:
tom što si zaboravio ime zove se Kostolomos a njegoov koleka papakostolomos
Jebote sve neki kostolomci,barem po prezimenima.Nije se zajebavati sa njima :mrgreen:
E hvala na dopuni,malo sale ne fali :thumbup:
MightyMatch

#20491 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

BHF_Manijak wrote:
MightyMatch wrote:
Znaci postao si Gricko :mrgreen:
Taj sto je pozvan i sto je ismijavan tek je i sam poceo snimati humoristicke emisije.Prva epizoda potpis u novi klub ili ti ga s tovara na magare.
Sto se tice noviteta, propaliteta BHF ti je davni dana bankrotirao,dok Maniaci dizu lovu kao na primjer od Zajke. :mrgreen:
P.S cvrle ti jedino drzi pozadinu :dance:
Gricko ja ne gricko, moj Corozirani kusat ces ti na kaskicu svoj mosnja kroz 4-5 utakmica reprezentacije u kojima Zukanovic bude igrao! :wink: Taj isti Gent je ekipcina za recimo one koje je selektor vodio prije reprezentacije, da se ne lazemo bezze! :wink:

Uzivaj u svom cemeru, a meni cvrle ne drzi pozadinu, nema potrebe da to iko radi. Moje misljenje nece promjeniti ni Cvrcak ni Corola ni Lucky niti bilo ko drugi. Tebi je cilj ismijati svakog ili vecinu nasih igraca (potencijalnih), ma gdje i kako igrali, ja bar imam toliko respekta dok se ne dokaze da su klocevi i cirkusanti ala Stojan zvani Akrobacija Vranjes! Ismijavas momke kao da na mi imamo toliko sirok kadar da se odreknemo bilo koga ko van ove cemer lige igra!
Vjerovatno ce biti vise grickanja bijelih bubrega,jer na kasiku samo corba ide :lol:
Cemer ti jarane,cemer da ne moze cemernije.Repka igra a Pape vodi tu istu repku.
i sad ti zamisli da mjeseci i godine prolaze a ti sam rekao vise puta da ga ocima ne mozes gledati a valja pratiti svo to vrijeme repku.I to mo's misliti sa takvim cirkuzantima kao na primjer vasim idolima mi na prvoj poziciji.Znaci pride od Izmeta a nije Hajrovic pita da prste polizes.
Nego prijatno na bElim i uzivaj :D
Last edited by MightyMatch on 05/01/2013 00:37, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#20492 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

splend wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ti baš ne razumiješ fudbal :D Navedi mi nekoliko ekipa/reprezentacija ( a da nisu u rangu Papua Nove Gvineje ) koje igraju sa dva napača i dva ( više-manje spora, iako je Pjanić Karl Luis za Misketa ) ofanzivna igrača koji ne igraju odbranu ? Osim napada i igre sa loptom postoji nešto što se zove igra bez lopte. E, tu ga glođemo ( što nam se više puta dešavalo ) kada u ekipi imamo Misimovića, Pjanića, Ibiševića i Džeku pa se postavlja pitanje ko će uzeti loptu protivniku ?

To možda prolazi na PES-u, u pravom fudbalu ne prolazi. Bitnije je imati jednog pleja tipa Pjanića i jednog zadnjeg veznog igrača "nako" kvalitete tipa Cocalića nego Pjanića i Misketa u istoj ekipi + dva napadača. Nisam siguran da ti možeš da procesuiraš i obradiš na pravi način ono što sma napisao :D Ipak se nadam :D

Nauči napamet moj post pa da pričamo poslije :D

ps ljudi se pozivaju na pobjedu protiv Bjelorusije koju smo JEDVA dobili sa DVA igrača više :-) Kuc-kuc, ima li koga ?
dje si strucnjak, jedva te poznah, al evo uspio sam 8-)
svaka reprezentacija igra u skladu sa onim sa cime raspolaze. klubovima je mnogo lakse, oni kupuju igrace koji im fale. repke to ne mogu raditi, valjda ti je to jasno.
mi trenutno raspolazemo sa dva spica vrhunske klase, i dva ofanzivana vezna vrhunske klase. imamo jos po neko krilo, i jednog stopera i golmana. ostali su tu da popune kvotu od 11 igraca. zadnjeg veznog igraca nemamo, automatski znaci da nemamo ni dva zadnja vezna, sto vodi ka tome da nemamo ni tri zadnja vezna. valjda razumijes. i ti meni sad govoris, na ustrb misketa/vede treba da igramo sa dva zadnja vezna. a mi nemamo ni jednog :shock: mislim imamo ih, svako ih ima, al ovim nasima fali ono glavno - a to je kvalitet.

to sta je bitnije, sta nije bitnije - ostavi za sebe. rezultat je bitan, a on je u nasem slucaju, i sa igrom kakvu igramo skoro pa nevjerovatan. iz treceg sesira smo jednom bili drugi (13 minuta bla bla), i sad iz treceg sesira, nakon gostovanja ekipi iz prvog sesira, mi vodimo bez poraza. a sve to, sa pjanicem i misketom, dzekom pa i vedom u ekipi. i ti meni dodjes ovdje, prosipas neke floskule da je bitnije nekako drugacije :shock:

pazi, mi smo u startu slabiji od grcke i slovacke (u ovom slucaju), i zato treba da ih pobjedimo da bi ih preskocili i isli dalje. (trenutno smo favoriti protiv slovaka - tabela nikada ne laze)
ako se misli ici na neko prvenstvo, mora se pobjedjivati. ako se misli pobjediti, mora se napadati. ako se misli napadati, mora se i igrati ofanzivno. ako se misli igrati ofanzivno, trebaju ti ofanzivni igraci. valjda ces ovo moci svariti.
Čovjek može pojesti i svariti đon od cipele, ali to ne znači da je isti ukusan i kvalitetan ( ovo je ironija na kvalitetu tvog posta ) :D Napisao si puno toga ali suština je ala Bracina "igrač koji ne puca na gol neće dati gol" :D Ta priča o pobjeđivanju, napadanju, ofanzivnoj igri i napadačima je OK ako si prestao ozbiljnije gledati fudbal osamdesetih ili ako misliš na Miki Maus ekipe tipa Litvanije, Latvije, Lihtenštajna. Mi pričamo o ozbiljnoj reprezentaciji, Grčkoj, tako da te molim da se uozbiljiš. Hvala :D

Opet ponavljam, navedi mi jednu reprezentaciju koja nije u rangu Nelapa ili Indije koja igra sa dva napadača i dva pleja ( koji su više-manje spori, Pjanić manje i Miske više ).

Ne možeš da navedeš. Naravno da ne možeš jer takve reprezentacije NEMA odnosno niko ozbiljan ne igra tako.

Poljska je recimo ober kvalitet :D Odigrali sasvim solidno EP, Lewadovski isturen naprijed, na krilima Kuba i Obraniak. Jedan napadač, dva brza krila i bog te veselio. Šta ? Domaćini. OK, idemo dalje, još jedna velesila ( što se tiče igračkog kadra u zadnje vrijeme ) :D koja se patila sa CG u baražu, Češka. Baroš napadač, Pilar i Jiranek krila, Rosicki kao plej. Baš ova "ofanzivna" linija je dobila Grčku. Baraš i Rosicki 100 godina, Jiranek i Pilar dobri igrači ali da su ober klase, NISU. Šta ? Sreća ? OK, idemo dalje. Grčka, isto 1/4 EP-a. Samaras napadač, Salpingidis i Nisin krila, Katsuranis plej. Opet nema drugog pleja. Uvijek ista matrica, jedan napadač, dva BRZA KRILA i plej. Ukrajina, Ševčenko i Voronin u napadu i dva krilna igrača Jermolenko i Konopljanka, bez klasično pleja. Rusija, Keržakov napadača, Aršavin i Džagoev na krilima bez klasičnog pleja. Francuska, Benzema napadač, Riberi i Menez/Nasri krila, Nasri eventualnu bude plej, nekada ne igraju sa klasičnim plejem. Danska, Bentner napadač, Romendal i Kron Delhi krila, Eriksen "plej" a zapravo je klasični trkač.

Niđe ekipe sa dva napadača i dva spora pleja, zanimljivo. Možda smo mi pametnijih od svih ostalih :oops:

Eh, sada idemo na ekipe koje igraju "slično" nama, po formaciji, igračima, tipu igrača ili sve troje.

Holandija, Van Persi, Hunteralnapadači, na krilima Roben i Afelaj, plej Snajder. Opet nema dva pleja. Ovo je bila zadnja utakmica sa Portugalom kada im je trebala pobjeda i to nije ličilo ni na šta. Odron. Prije toga nije igrao Hunteral, umjesto njega je igrao Van Bomel ( drugi defanzivni veznjak ). Mnogo pokretljivija ekipa od naše i šta se desilo na EP-u, krompir. Ziro points :D Pričamo o Holandiji.

Hrvatska (Bilićeva ) je "najbliža" onome šta mi igramo. Jelavić i Mandžukić u napadu, sredinu drže Modrić, Rakitić i Perišić. Tri "ofanzivna" vezna igrača koja su VEOMA POKRETLJIVA.

Sada to uporedi sve navedeno, formacije, igrače, njihovu pokretljivost, sa našom reprezentacijom, igračima i njihovom pokretljivošću. Ibišević, Džeko, Pjanić ( lijepo zvuči i izgleda ) i Misimović, ups, ne ide, ne uklapa se. Misimović uzima mjesto bilo Stevanoviću, bilo Salihoviću, bilo Luliću, bilo nekom četvrtom.

Ne moramo mi izmišljati toplu vodu, već je izmišljena :D samo se trebamo prilagoditi modernim fudbalskim tokovima koji kažu da sredina i napad ne tolerišu previše igrača koji su bilo spori, bilo loši defanzivci ( oboje je katastrofa ). Napadači moraju da učestvuju u odbrani tako što prave pritisak na protivničke štopere a kamoli veznjaci. Naš način ne valja, to je jasno jer se nigdje, nikada nismo plasirali za razliku od Grčke, Slovačke, Slovenije, sadašnje Češke ( koja nije ništa bolja od nas, ne pričam o generaciji Poborskog i Kolera, oni su dimenzija iznad ), Poljske, Ukrajine ( koje se nisu izblamirale na EP-u a taraba su reprezentacije, barem po imenima ) Danske i tako dalje.

Jedina logična formacija koju mi možemo izbaciti protiv Grčke jeste ( veza i napad ) :

-----------------------Ibišević-----------Džeko---------------

Lulić--------------------------Pjanić------------------Stevanović---------------

----------------------------Salihović---------------------

i opet smo tanki na poziciji zadnjeg veznog igrača ali mnogo smo ozbiljniji nego sa Zahirovićem na toj poziciji ( Rahimić bi nam valjao, makar poluvrijeme ako se bude oporavio ). Naredna tanka pozicija je lijevi bek gdje bi onda konkurisali Zukanović, Kolašinac, Vranješ što je također više-manje tanko al nemamo bolje. Zato prizivam Cocalića koji je sigurno najbolji za poziciju zadnjeg veznog igrača a pritom bi koliko-toliko riješio poziciju lijevog beka jer bi onda Salihović mogao na krilo a Lulić na beka ( u nedostatku boljeg rješenja ) . Nadam se da je Kolašinac kvalitet al čisto sumnjam. Zukanović je prespor za beka. Kad ti krilo pobjegne, ode sve u hendek.

Jedan igrač na neadekvatnoj poziciji puno znači i može napraviti ogromne probleme ( Miske, Zahirović ).
LSD

#20493 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Moraju biti dva DM-a, nema govora da Salihović može sam pomagati ionako slabu odbranu....sa jednim špicem i to Džekom (Vedo na klupi za "nedo Bog" ako pođe loše, pa ga onda ubaciti zajedno sa Džekom kao dva napadaca)...dva krila sa strana Lulić i Stevanović, u sredini Pjanić...iza njih dva DM-a (Salihović + ??? )....to neka Pape stvori/izmisli/rodi...zato je placen i odgovoran.
A kockanje sa Ćirinom 3-5-2 bi nas vodilo u poraz protiv grka koji dva puta nece fulati onakav zicer.
Korisničkoime

#20494 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Salihović meni jedino padne napamet kao zamjena na mjestu def.veznog. Igrao je jedno vrijeme to u Hoff.i to sasvim solidno onu sezonu kada je Gustavo(jel tako bi ime) otišao u Bajern. Eh sad da je baš klasični razarač nije ali ima druge prednosti. Uostalom kako @splend reče možda bi mogli da izostavimo def.veznog i igramo sa dva centralna vezna Salihovićem i Pjanićem to bi obojici najbolje i odgovaralo. Na mjesto lijevog beka Zukanović iako će Corolu srčani da zdrma. Ne znam kako bi on izgledao na mjestu def.veznog.

Kao što @splend reče problem je odlazak Misimovića ali ne iz razloga što je vrhunski igrač ili igrač svjetske klase to je on nekada bio na žalost više nije. Znanje nije upitno ali htjenje očigledno jeste. On već duže vrijeme neće ili ne može više da trči/vrati svoj fizičku spremu. Ne treba da bude sprinter to nikada nije ni bio ali nivo Wolfsburga mu je ipak potreban ako hoće svoje znanje da pretoči u nešto korisno. Ja sam se zaista nadao da će se vratiti jer je zaista igračina i kvalitet ali mu je odlazak iz Bundeslige ubio volju izgleda.

Ostaje rupa na njegovoj poziciji ali to je možda i prilika da se više riješimo nesretne taktike sa lažnim desnim krilom kao i problema prenosa lopte iz def.u ofenz.gdje je Zahiroviću trebala sva pomoć koju je mogao dobiti. Istu je dobijao od Misimovića/Pjanića/Medunjanina. Valjda je Sušić konato kad već nemam trkača napravit ću prenos lopte na taj način. Time je međutim dobijao ono što @cvrčak ovdje vazda spominje, trom, spor def.neefiksan vezni red koji je vazda imao problema protiv fizički jačih protivnika. Uz to imali smo i propuh na toj desnoj strani Mujdža nije tip igrača koji može 90 min sam držati tu stranu bez obzira na protivnika a postavljanje Ibiševića je bilo uzaludni gubitak napadača, ispomoći koje su dolazile u toku utakmice često ili su kasnile ili su imale slab efekat.

Problem je koga onda staviti na tu desnu stranu ostaje samo Stevanović koji je rizik jer je ne iskusan i mlad igrač. Igra sada u petici ali je pitanje koliko će minuta dobiti. Time bi dobili dva brza krilna igrača i možda napokon igru po bokovima te kreativu (iako i dalje sporu sredinu @crvčak ne može Sušić roditi trkača) sredinu sa dva klasična špica.
Sušiću međutim nije lako staviti Stevanovića u prvih 11 pogotovo protiv ekipa tipa Grčka i mislim da je to i razumljivo ali ako stavi Avdiju onda ne znam opet ćemo imati cirkus.
Volio bio gledati Bikčačića kao stopera sa Spahićem.
cvrčak_na_hedonizmu

#20495 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Korisničkoime wrote:
Problem je koga onda staviti na tu desnu stranu ostaje samo Stevanović koji je rizik jer je ne iskusan i mlad igrač. Igra sada u petici ali je pitanje koliko će minuta dobiti. Time bi dobili dva brza krilna igrača i možda napokon igru po bokovima te kreativu (iako i dalje sporu sredinu @crvčak ne može Sušić roditi trkača) sredinu sa dva klasična špica.
Sušiću međutim nije lako staviti Stevanovića u prvih 11 pogotovo protiv ekipa tipa Grčka i mislim da je to i razumljivo ali ako stavi Avdiju onda ne znam opet ćemo imati cirkus.
Volio bio gledati Bikčačića kao stopera sa Spahićem.
Zato može gurati u istu ekipu Misimovića, Pjanića i Medunjanina + napadač(i) kao što to radi godinama :-) To može, jel ? Pogledaj malo druge reprezentacije pa nisu svi Španija ili Njemačka pa se ne provaljuju po EP-u nego odigraju sasvim korektne utakmice/turnire.

Lulić/Salihović--------------Pjanić-----------Lulić/Salihović

--------------------Cocalić------------

što ovako nije mogao da izgleda naš vezni red ( prije dolaska Stevanovića ) ? Jel neko nekoga rodio ? Jel to loše trkački ? A ? Odigrali 114 utakmica, ni blizu ovakvog ili sličnog veznog reda. Na kraju svega objašnjenje, pa ne može Sušić roditi trkača. Ma nemoj.
LSD wrote:Moraju biti dva DM-a, nema govora da Salihović može sam pomagati ionako slabu odbranu....sa jednim špicem i to Džekom (Vedo na klupi za "nedo Bog" ako pođe loše, pa ga onda ubaciti zajedno sa Džekom kao dva napadaca)...dva krila sa strana Lulić i Stevanović, u sredini Pjanić...iza njih dva DM-a (Salihović + ??? )....to neka Pape stvori/izmisli/rodi...zato je placen i odgovoran.
A kockanje sa Ćirinom 3-5-2 bi nas vodilo u poraz protiv grka koji dva puta nece fulati onakav zicer.
Jah. Pa vidiš da ljudi haman prizivaju Džeku, Ibiševića, Pjanića i Misimovića u ekipi :-) Protiv Grčke u Atini smo odigrali sa Ibiševićem, Džekom, Pjanićem, Misimovićem i Medunjaninom. Naravno, to nije ličilo na ništa al eto, bod je bod :D

Teren je Zenici je manji, treba nam pobjeda, Grčka nije ofanzivni kvalitet, mislim da možemo igrati sa dva napadača ali pod uslovom da nema Misketa, da Zahirović nije na poziciji DM-a i da se izmjene obave na vrijeme. Kad se Pjanić umori, mijenjaj ga na vrijeme i ubaci nekoga na drugog DM-a.
MyTao

#20496 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MyTao »

Koliko god da su Dzeko i Ibisevic dobri, mi moramo igrati samo sa jednim napadacem... najbolje bi nam bilo da igramo 4-2-3-1 kao protiv Francuske.

................Begovic...................
Mujdza...Vranjes..Spahic..Zukanovic
..........Pjanic......Salihovic..........
Stevanovic........Miske?.........Lulic
...............Dzeko.....................

a moze i 4-3-3

................Begovic.....................
Mujdza....Vranjes...Spahic...Zukanovic
................Salihovic....................
........Pjanic............Medunjanin.....
Stevanovic.....Dzeko............Lulic...
DonVito

#20497 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

:?

Jeli to onaj R.Keane tj. igrac koji igra za kluba koji se bori za opstanak u mocnoj izrealskoj ligi.
cvrčak_na_hedonizmu

#20498 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

DonVito wrote:
:?

Jeli to onaj R.Keane tj. igrac koji igra za kluba koji se bori za opstanak u mocnoj izrealskoj ligi.
Pogriješio si, Zahirović je Roy K. standardni reprezentativac BiH, igrač prosječnog ruskog drugoligaša, koji hoće da ide u Kinu. S druge strane tri igrača u Makabiju su odigrala više utakmica od Cocalića. Makabiju koji je Mančester UTD za Zahirovićev Nalčik ( titulama ili bilo čemu drugom ).

Jel toliko teško otvoriti soccerway i pogledati na kojem se mjestu nalazi Haifa ? Očito je da imaš pristup internetu. Onda se čudimo što nas smatraju debilima :roll:

Image

Prijateljski savjet. Samo glup čovjek može pisati o nečemu a nemati pojma o čemu piše. Iskustvo je produkt vlastitih grešaka. Oni koji konstantno ponavljaju iste radnje a očekuju različite rezultate su........................
DonVito

#20499 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Zaha je ispod prosjecni igrac kao i Coca surova stvarnost 8-)

Jel toliko teško otvoriti soccerway i pogledati na kojem se mjestu nalazi Haifa ?
:lol: :lol: svaka cast a jeli Coca imao kakav doprinos u ovo, kad vec pratis izrealsku ligu tj. njegov klub i Cocu ? O samo pratis tablicu u zadnji 5 kola..

Moja greska vidi se koliko su bobi imali prije 5 kola tj. bili zadnji ali eto samo ti imas pristup netu tj. ti pratis txt izrealsku ligu i sigurno si u kvalitet svega toga otom potom, samo cudo sto niko od skauta da ga primjeti i njemu je izgleda grcki klubic bio max. kao i ovaj sada ali et.. neka si ti meni pokazao tablicu tj. gdje se nalazi Cocin klub u mocnoj ligi :mrgreen:
Dead Man Walking

#20500 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Slozio bih se, moderna formacija poput ove ne trpi igrace tipa Cocalica.

Image
Locked