FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#20477 Re: FC Barcelona
Rekao Bartokisni indijanac wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/vilano ... /130425055
Znaci sve je jos uvijek otvoreno i tako ce biti jos mjesec dana. Ovi sto spekulisu oko dolaska novog trenera spominju dva imena Bielsa i Pellegrini.U izvjestajima novinara koji su bili u Minhenu pise da se Tello dobro naljutio sto nije bio ni na klupi, da Cesc nije ni progovorio sa Vilanovom i da se nije ni zagrijavao a da mu je Villa zamjerio da ga je tretitao kao juniora uvodeci ga u 80-toj minuti kod 4:0. Eto vidis, panorama nije bas najbolja i da ce nesto morati uraditi.
-
omar little
#20478 Re: FC Barcelona
joj, sto ne mogu ove suplje sto danima prosipaju, eto primera je sad najvaznija bila, liga prvaka je sporedno nesta, bezze takmicenje...
oce iko izaci i reci dobili smo samarcinu, ovo nam je lekcija koje rupe (RUPACE) moramo popuniti u timu i ucinicemo sve da pojacamo obranu, podmladimo tim i odrzimo konkurentnost iduce sezone?? i pustimo tita da se lijeci i vodi racuna o svom zdravlju a u klub dovedemo trenera.
oce iko izaci i reci dobili smo samarcinu, ovo nam je lekcija koje rupe (RUPACE) moramo popuniti u timu i ucinicemo sve da pojacamo obranu, podmladimo tim i odrzimo konkurentnost iduce sezone?? i pustimo tita da se lijeci i vodi racuna o svom zdravlju a u klub dovedemo trenera.
- skenderija04
#20479 Re: FC Barcelona
Porasli apetiti, sad je i liga maloomar little wrote:joj, sto ne mogu ove suplje sto danima prosipaju, eto primera je sad najvaznija bila, liga prvaka je sporedno nesta, bezze takmicenje...![]()
- AmiĐa_Idriz
#20480 Re: FC Barcelona
i ne samo to,već se samo prosipa priča kako su oštećeni za one golove..a bayernovi penali ??omar little wrote:joj, sto ne mogu ove suplje sto danima prosipaju, eto primera je sad najvaznija bila, liga prvaka je sporedno nesta, bezze takmicenje...![]()
-
omar little
#20481 Re: FC Barcelona
ma, nije do apetita nego me zivcira ta licemjernost. a, malo je reci da smo dobro prosli, kako je to izgledalo u januaru i februaru mislila sam da ce i ligu prosut', kad su poceli pucati po savovima.skenderija04 wrote:Porasli apetiti, sad je i liga maloomar little wrote:joj, sto ne mogu ove suplje sto danima prosipaju, eto primera je sad najvaznija bila, liga prvaka je sporedno nesta, bezze takmicenje...![]()
oce iko izaci i reci dobili smo samarcinu, ovo nam je lekcija koje rupe (RUPACE) moramo popuniti u timu i ucinicemo sve da pojacamo obranu, podmladimo tim i odrzimo konkurentnost iduce sezone?? i pustimo tita da se lijeci i vodi racuna o svom zdravlju a u klub dovedemo trenera.Bolje smo se udali kako smo se nadali sto bi rekli stari ljudi. Jedva cekam da zavrsi ova sezona. Od nove godine je mrcvarenje samo tako.
ja bih samo da neko iz uprave mi da znak i neku natuknicu da su zdravi i da ne drze glavu u pijesku, ko nojevi. al' kako vidim trenutno daj boze sceri da te beg uzme.
-
LSD
#20482 Re: FC Barcelona
Sad ih mediji razapinju, sahranjuju,ismijavaju nakon onog potopa, fatalisticki naslovi, najavljuju kraj njihove ere (što i jest tacno) i sve to ocito teško pada igracima...baš kao da im ti naslovi i komentari doljevaju sol na ranu...surov je taj svijet medija, niko ti ne yebe ni 2% bez obzira šta si radio prošlih 5-6 godina, sve to jedna tekma pobriše....pretjerali su, jer nije sramota izgubiti od ovakvog Bayerna.
Dani Alves:"Olajavanju nikada kraja... O našoj navodnoj zavisnosti o Messiju pišu samo kada izgubimo. Teško je okrenuti rezultat, ali ako već moramo pasti, dajte da to učinimo uzdignute glave."
I jedan text
http://barcabih.bh-x.com/kolumne/716-kr ... nskog-diva
Dani Alves:"Olajavanju nikada kraja... O našoj navodnoj zavisnosti o Messiju pišu samo kada izgubimo. Teško je okrenuti rezultat, ali ako već moramo pasti, dajte da to učinimo uzdignute glave."
I jedan text
- skenderija04
#20483 Re: FC Barcelona
AUUUUUU Kako siba ovajLSD wrote:Sad ih mediji razapinju, sahranjuju,ismijavaju nakon onog potopa, fatalisticki naslovi, najavljuju kraj njihove ere (što i jest tacno) i sve to ocito teško pada igracima...baš kao da im ti naslovi i komentari doljevaju sol na ranu...surov je taj svijet medija, niko ti ne yebe ni 2% bez obzira šta si radio prošlih 5-6 godina, sve to jedna tekma pobriše....pretjerali su, jer nije sramota izgubiti od ovakvog Bayerna.
I jedan text
Naravno da nije sramota, a i kad kazu da je kraj ere , znaci da je ta era i postojala. Valjda postoji neka sredina majku mu, nesto izmedju ovih inkvizitora sto bi sve do temelja srusili i forumasa @gorgonzole. U svakom slucaju ja sam blizi gorgonzoli. Kad bolje razmislis, mozda je i bolje da dodje neko iz vana koji nema te neke emotivne veze koje opterecuju sve te koji su citav zivot u klubu. Dakle, renoviranje svakako, rusenje do temelja pa nova gradnja nikako. Za vece analize treba ohladiti glavu, neka prodje vrijeme pa onda neke velike zakljucke donositi.
- p206
#20484 Re: FC Barcelona
Kakav kraj ere, šta vam je ba ljudi... Kad počinje i završava toliko spominjana Fergusonova era?
Skinite utakmice kad je Cantona igrao i sada, ljudi igraju ISTO. Nekad prođe u Evropi, nekad ne. A u međuvremenu su gubili po 3-0 4-0 ili 6-1 od Man. City-a.
To su takvi igrači koji ne vole gubiti i žele uvijek pobjeđivati, to nisu neki naši čaršijaneri koji će ujutro popiti kahvu uz rahat lokum i njemu ne treba ništa više u životu, on je tim zadovoljan.
Skinite utakmice kad je Cantona igrao i sada, ljudi igraju ISTO. Nekad prođe u Evropi, nekad ne. A u međuvremenu su gubili po 3-0 4-0 ili 6-1 od Man. City-a.
To su takvi igrači koji ne vole gubiti i žele uvijek pobjeđivati, to nisu neki naši čaršijaneri koji će ujutro popiti kahvu uz rahat lokum i njemu ne treba ništa više u životu, on je tim zadovoljan.
Last edited by p206 on 25/04/2013 16:10, edited 1 time in total.
-
LSD
#20485 Re: FC Barcelona
Ti španski mediji ujedaju kao psi, oni baš nemaju mjere...a izgleda da to pogađa igrace....jer ti isti su ih godinama slavili, velicali i sad je došlo vrijeme da ujedaju, kao da su jedva docekali....neko bi rekao - Sve po zaslugama.skenderija04 wrote:AUUUUUU Kako siba ovajLSD wrote:Sad ih mediji razapinju, sahranjuju,ismijavaju nakon onog potopa, fatalisticki naslovi, najavljuju kraj njihove ere (što i jest tacno) i sve to ocito teško pada igracima...baš kao da im ti naslovi i komentari doljevaju sol na ranu...surov je taj svijet medija, niko ti ne yebe ni 2% bez obzira šta si radio prošlih 5-6 godina, sve to jedna tekma pobriše....pretjerali su, jer nije sramota izgubiti od ovakvog Bayerna.
I jedan text
http://barcabih.bh-x.com/kolumne/716-kr ... nskog-diva![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno da nije sramota, a i kad kazu da je kraj ere , znaci da je ta era i postojala. Valjda postoji neka sredina majku mu, nesto izmedju ovih inkvizitora sto bi sve do temelja srusili i forumasa @gorgonzole. U svakom slucaju ja sam blizi gorgonzoli. Kad bolje razmislis, mozda je i bolje da dodje neko iz vana koji nema te neke emotivne veze koje opterecuju sve te koji su citav zivot u klubu. Dakle, renoviranje svakako, rusenje do temelja pa nova gradnja nikako. Za vece analize treba ohladiti glavu, neka prodje vrijeme pa onda neke velike zakljucke donositi.
Ali dobro rece jedan, citiram:
"- Bayern ih nije samo porazio. On ih je ponozio. Iskinuo zadnji dah iz Barceloninog trupla. Možda smo zaista svjedoci kraja jedne ere, ali onda trebamo izdvojiti minut i prisjetiti je se. Barcelona je od fudbala napravila umjetnost i bilo ih je prelijepo gledati. Ta gracioznost, ta hrabrost, ta borbenost, to umijeće i golovi. Toliko savršenih golova. Sjetite se Inieste kako optrčava maestralne krugove oko štopera. Xavija, kako uspijeva progurati nemoguće dodavanje. Samo gledajte Messija... I molite se Bogu da je ovo samo loš period, a ne kraj njihove veličanstvene ere."
- kisni indijanac
#20486 Re: FC Barcelona
ma ne slažem se, prošle godine se uzeo samo kup, pa se nije pričalo o kraju jedne ere uz izgubljeno polufinale LP kao i ove godine, s tim što se ove godine uzima primera, a i ako je kraj jedne, započeće brzo i nova era...kontinuitet uzimanja trofeja se nastavio i ove godine, ali i ja sam mišljenja k'o i skenderija da je igra zaštitni znak barce i da bi na tom imidžu trebalo poraditi...znam da ovdje mnoge nervira cesc fabregas, ali momak je zaslužio malo više povjerenja.....
- skenderija04
#20487 Re: FC Barcelona
Naravno. Nastavice Barelona da pobjedjuje samo sto je tesko pretpostaviti da ce bas biti tako briljantno kao do sada. Ja sam ubjedjen da ce biti dobro, ali ovo sto smo gledali do sada je neponovljivo. Samo, porasli su apetiti i uz onaj gen samounistenja koji posjeduje klub sve je moguce.Sada ce opet na scenu stupiti klanovi, podjele i ostala sranja kao i obicno. Figura Guardiole ce se spominjati vise nego ikad ali ne kao trener vec kao covjek koji je bio dodirna tacka svim frakcijama i interesnim grupama.Sada takvog nema. Da je samo fudbal u pitanju ne bi se ni pocesao po glavi. Nekad pobjedis nekad ne ,nekad si bolji nekad losiji. Ali kapacitet da se sve sjebe iznutra ne posjeduje niti jedan klub na svijetu, samo Barcelonap206 wrote:Kakav kraj ere, šta vam je ba ljudi... Kad počinje i završava toliko spominjana Fergusonova era?
Skinite utakmice kad je Cantona igrao i sada, ljudi igraju ISTO. A u međuvremenu su gubili po 3-0 4-0 ili 6-1 od Man. City-a.
- Kemal Malovčić
#20488 Re: FC Barcelona
Posjeduje ga i FK Sarajevo. 
biće barsa jača triput
biće barsa jača triput
- skenderija04
#20489 Re: FC Barcelona
MozdaKemal Malovčić wrote:Posjeduje ga i FK Sarajevo.
- HB_BHF
#20490 Re: FC Barcelona
@skenderija, nema tu neke posebne teorije. Stvar je jasna, Tito ostaje trener. Eh sad to što si rekao za Rosella, tu se slažem. Meni je on uvijek bio sumnjiv. Nije baš zainteresovan za La Masiju jer tu ne može brati procente od transfera.
Ne razumijem ga nikako. On se kao zalaže za ekonomsku politiku koja će Barci omogućiti da se riješi dugova, a ovamo za dvije godine potroši oko 90 mil € za 3 nepotrebna igrača (Alexis, Cesc, Song). Ta 3 transfera nisu baš nepotrebna, ali su skroz nepromišljena. Brate, ili se odluči hoćeš li jak tim ili da se što prije riješi taj dug. Ustraj u jednom cilju...
Ako i ove godine ne kupe kvalitetne igrače, tj. ako se odluče na taj neki što ekonomičniji fazon, nema od adekvatnog renoviranja ništa...
Na to sve, čovjek sruši stogodišnju tradiciju da tim ne nosi natpis sponzora na dresu - dovede ove iz Qatara i opet kuka kako je Barca u ekonomskim problemima
...
Ne razumijem ga nikako. On se kao zalaže za ekonomsku politiku koja će Barci omogućiti da se riješi dugova, a ovamo za dvije godine potroši oko 90 mil € za 3 nepotrebna igrača (Alexis, Cesc, Song). Ta 3 transfera nisu baš nepotrebna, ali su skroz nepromišljena. Brate, ili se odluči hoćeš li jak tim ili da se što prije riješi taj dug. Ustraj u jednom cilju...
Ako i ove godine ne kupe kvalitetne igrače, tj. ako se odluče na taj neki što ekonomičniji fazon, nema od adekvatnog renoviranja ništa...
Na to sve, čovjek sruši stogodišnju tradiciju da tim ne nosi natpis sponzora na dresu - dovede ove iz Qatara i opet kuka kako je Barca u ekonomskim problemima
- Dugi nožni nokti
#20491 Re: FC Barcelona
Otkud to da je Cesc nepotrebna/nepromišljena kupovina? Tražili su ga jer je njihovo dijete; jer je on taj koji će naslijediti (haman) Xavija i neko ko u potpunosti poznaje stil života u Barceloni. Eh, da ne govorim o njegovim igračkim kvalitetima. Pa ako jedan drićMo vrijedi 40 miliona, onda se može reći kako je Barcelona Cesca dobila na poklon. 
- skenderija04
#20492 Re: FC Barcelona
@HB-BHF
Bas sto su takvi ja ne vjerujem nista sto kazu
. Recimo danas, Bartomeu kaze da Tito ostaje. Ok, Tito ostaje. Ali zato "Sport" sportske novine iz Barcelone koje su za Rosella (nije rezimski, ali ga brane i hvale. Imaju interes) i koje su probni balon za sve sto radi ova uprava danas pise da su igraci protiv Vilanove? . Pisu da su rezerve bile nakurcene zato sto uprkos razvaljivanju Tito nije pravio izmjene. uz to Roki doda da oni nisu obavezni praviti izmjene
. Tu informaciju moze imati samo neko je dobio iznutra. I objavljuju je planski, bar ja tako vidim. I tako ce do juna, malo po malo.
Ova uprava ekonomski dio dobro radi. Smanjili su dug, hoce da naprave nesto oko stadiona (novi ili renoviranje), i sa te strane djeluju posteno. Barcelona nece izgubiti pare,naprotiv.Njihov problem je druge prirode, fali im diplomatije i sportskog znanja.
Bas sto su takvi ja ne vjerujem nista sto kazu
Ova uprava ekonomski dio dobro radi. Smanjili su dug, hoce da naprave nesto oko stadiona (novi ili renoviranje), i sa te strane djeluju posteno. Barcelona nece izgubiti pare,naprotiv.Njihov problem je druge prirode, fali im diplomatije i sportskog znanja.
-
omar little
#20493 Re: FC Barcelona
"I think it is unfair to talk of a cyclical change," the Spanish World Cup winner told a news conference on Thursday. "Over the last five years this team has won two Champions League titles … and we are on the point of winning a fourth La Liga title.
"It makes no sense to analyse five years in the one match in Munich. For me the end of an era is when years go by and you don't win any titles."
Iniesta
http://www.guardian.co.uk/football/2013 ... es-iniesta
- HB_BHF
#20494 Re: FC Barcelona
Ma vjerovatno i Sport nagađa na osnovu nekog psihološkog zaključka. Mada, igrači mogu biti u pravu jer ipak je glupo da ti siluju ekipu na terenu, a trener čeka ne bi li se protivnik smirio malo.
Također, dosta mi je sumnjiv i onaj odlazak Rosella i Bartomeua kod Vilanove u New York... Ne vjerujem da je to samo zbog posjete Titu. Vidjet ćemo uskoro...
Meni Tito nije loš, ali mi nikako nije jasna činjenica da dozvoljava da mu ekipa onako fizički tone. Tačno je da su promijenili kondicionog trenra, al vala ko da upola manje treniraju nego prije. Onaj pressing koji su imali na svakoj utakmici kao da je ispario u zrak
Također, dosta mi je sumnjiv i onaj odlazak Rosella i Bartomeua kod Vilanove u New York... Ne vjerujem da je to samo zbog posjete Titu. Vidjet ćemo uskoro...
Meni Tito nije loš, ali mi nikako nije jasna činjenica da dozvoljava da mu ekipa onako fizički tone. Tačno je da su promijenili kondicionog trenra, al vala ko da upola manje treniraju nego prije. Onaj pressing koji su imali na svakoj utakmici kao da je ispario u zrak
-
5 0 5
#20495 Re: FC Barcelona
nije lako drzati motivirane igrace 5 godina. vecina u timu su osvojili sve sto profesionalni fudbaler moze osvojiti u svojoj karijeri. meni se cini da su najvise motivirani upravo kad ih neko isamara, pa se onda zainate. kao protiv milana ili psg (ranije malaga). uz sve to, vilanova nije bio tu pola sezone.HB_BHF wrote:Ma vjerovatno i Sport nagađa na osnovu nekog psihološkog zaključka. Mada, igrači mogu biti u pravu jer ipak je glupo da ti siluju ekipu na terenu, a trener čeka ne bi li se protivnik smirio malo.
koja je bila utakmica, ne mogu se vise sjetiti. nedavno. pricali smo o tome ovdje. mladji igraci vuku, napadaju, drze tempo, stariji vracaju loptu nazad. sve nesto polako. ali, zar nije tako bilo i u zadnjoj rijkardovoj sezoni. sredit ce se to. ne brini.
najveci je problem u administraciji (po mom sudu). ali, i to ce se srediti kad dodje vrijeme.
-
LSD
#20496 Re: FC Barcelona
Taj presing je bio kljuc Brcinog uspjeha, godinamaHB_BHF wrote:Ma vjerovatno i Sport nagađa na osnovu nekog psihološkog zaključka. Mada, igrači mogu biti u pravu jer ipak je glupo da ti siluju ekipu na terenu, a trener čeka ne bi li se protivnik smirio malo.
Nema tu vadione na potrošene, nemotivirane i starije igrace....imaju mlađi željni igre i dokazivanje, pa neka nastave.
To je uradio Pep svojevremeno kad je nogirao pomalo istošene Ronaldinha, Deca, Marqueta, Guilya, Godjohnsena, Henrya itd.
Ima li Tito cojonese za neke ozbiljnije stvari i potrese kao onda Pep 2008
Barca treba takav rez, što prije....Xavi i Puyol polako padaju, jesu legende kluba ali to je to....oni samo mogu nazadovati usljed biološkog sata....šta onda cekati?? Fabregas je taj koji vec sutra mora biti njegov nasljednik...zatim neka guraju Thiaga koji nema ni 22 godine....kad ce igrati ako sad nece
Puyol, svaka cast kapiten velikan Barce, spomenik mu treba dici ispred stadiona...ali covjek je hodajuca bolnica.
Pa njemu podhitno treba naci zamjenu!!
Villa
Alexis
Song
Alves
Valdes
Fontas, Cuenca, Afellay
Još par ovih mlađih koji bezveze tu sjede , tipa Dos Soantos....sve to prodati i rastjerati.
Ja znam da Barca fura taj La Masija faktor i te neke sentimente, drži do toga....ali današnji fudbal je brutalan, ne trpi te furke....što prije stisnu muda pocnu sjeci - prije ce se i podići i vratiti na vrh.....titula Primere im nebi trebala zamazati oci.
Last edited by LSD on 25/04/2013 17:31, edited 1 time in total.
-
omar little
-
5 0 5
#20498 Re: FC Barcelona
@LSD
najbolje bi bilo, kad rastjeraju ove koje si nabrojao, da odu u dortmund. kupe kompletan tim + trenera. presvuku im uniforme i svi sretni.
najbolje bi bilo, kad rastjeraju ove koje si nabrojao, da odu u dortmund. kupe kompletan tim + trenera. presvuku im uniforme i svi sretni.
-
LSD
#20499 Re: FC Barcelona
Uglavnom, 5-6 igraca bi se svakako trebalo naci na transfer listi...ne znam šta kontaju sa Mascheranom, on je dobar igrac, borben, navijaci ga gotive, upotrebljiv na stoperu i DM-u...Adriano505sCrtom wrote:@LSD
-
5 0 5