Malo me zbunjuje ta definicija bruto plate od koje placas hranu, avionsku kartu i ostalo512MB wrote:Ja ozbiljno tvrdim da se samo bruto plata pika, ne zajebavam se, ako je tako izgledalo ispričavam se izdušnomadner wrote:Mojne suplje, ne govoris ni ti o svojoj neto plati kada kazes koja ti je satnica.Od bruto plate platim kijamet svakodnevnih stvari, hotel, avionsku kartu, hranu, četvrtinu kredita, auto, odjeću, itd itd... Na koncu ostane neto plata, i ona je kod svakog drugčija, ovisno o životnim okolnostima.
I ne javi se ti na Oktoberfest-u?
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
detroit-mercy
#20476 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
espn
#20477 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pacijenti u FBiH sutra se isključuju s dijalize: Situacija je sve gora i sve više nas umire
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pacijen ... /191029039
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pacijen ... /191029039
- Radio Sarajevo
#20478 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakav lažov mati mila... Pa to nema ni u Tunguziji da država umjesto svojih poreza tebi plaća odjeću i auto...512MB wrote:Ja ozbiljno tvrdim da se samo bruto plata pika, ne zajebavam se, ako je tako izgledalo ispričavam se izdušnomadner wrote:Mojne suplje, ne govoris ni ti o svojoj neto plati kada kazes koja ti je satnica.Od bruto plate platim kijamet svakodnevnih stvari, hotel, avionsku kartu, hranu, četvrtinu kredita, auto, odjeću, itd itd... Na koncu ostane neto plata, i ona je kod svakog drugčija, ovisno o životnim okolnostima.
Kakva gomila sranja jebote...
- 512MB
#20479 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam samostalni djelatnik, od bruto plate poplaćam "troškove" pa na kraju tiplam porez na ostatak.detroit-mercy wrote:Malo me zbunjuje ta definicija bruto plate od koje placas hranu, avionsku kartu i ostalo512MB wrote:Ja ozbiljno tvrdim da se samo bruto plata pika, ne zajebavam se, ako je tako izgledalo ispričavam se izdušnomadner wrote:Mojne suplje, ne govoris ni ti o svojoj neto plati kada kazes koja ti je satnica.Od bruto plate platim kijamet svakodnevnih stvari, hotel, avionsku kartu, hranu, četvrtinu kredita, auto, odjeću, itd itd... Na koncu ostane neto plata, i ona je kod svakog drugčija, ovisno o životnim okolnostima.
I ne javi se ti na Oktoberfest-u?.
- 512MB
#20480 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakva država, ja sam to plaćam.Radio Sarajevo wrote: Kakav lažov mati mila... Pa to nema ni u Tunguziji da država umjesto svojih poreza tebi plaća odjeću i auto...
- madner
#20481 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zakomplikovalo se, kasnije stigao, vise cugali nego sto smo predvidili i morao se ranije vratiti. 
Ima da drzava to placa, ali ne za zaposlene. Moze se svasta pod troskove poslovanja staviti.
Ima da drzava to placa, ali ne za zaposlene. Moze se svasta pod troskove poslovanja staviti.
- Sanjarko
#20482 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Brena za..., ili na racun stranke?
- 512MB
#20483 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro neki kažu odjeća, ja to zovem redovna potrošačka sredstva namjenjena isključivo upražnjavanju djelatnosti 
-
detroit-mercy
#20484 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja ali i to ide do odredjene granice, kredit za kucu/stan mi nije jasno da mozes prikazati pod troskove poslovanja.512MB wrote:Dobro neki kažu odjeća, ja to zovem redovna potrošačka sredstva namjenjena isključivo upražnjavanju djelatnosti
-
detroit-mercy
#20485 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Varas drzavumadner wrote:Zakomplikovalo se, kasnije stigao, vise cugali nego sto smo predvidili i morao se ranije vratiti.
- 512MB
#20486 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jedan dio možeš kao "home office" deklarirat, uz to naravno i komad garaže, i kućni internet, kafu, hranu, printer, itd itd. Za tri godine abd ćerku na pola radnpg vremena zaposlit, i tako porez još više optimirat 
-
detroit-mercy
#20487 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sad kontam, ja izdajem par nekretnina ovdje i mogu 50% svog licnog telefona da prikazem kao business trosak, prikljucak internet-a, i odredjenu kilometrazu na autu (ne smijem pretjerivat512MB wrote:Jedan dio možeš kao "home office" deklarirat, uz to naravno i komad garaže, i kućni internet, kafu, hranu, printer, itd itd
Home office ne mogu jer mi nije takva djelatnost
- madner
#20488 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja jok, ne stavljam odjecu na spisak. Auto, hotel itd... naravno, jer i jeste trosak poslovanja.detroit-mercy wrote:Varas drzavumadner wrote:Zakomplikovalo se, kasnije stigao, vise cugali nego sto smo predvidili i morao se ranije vratiti.
-
detroit-mercy
#20489 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Troskovi poslovanja za privatnikeRadio Sarajevo wrote:Kakav lažov mati mila... Pa to nema ni u Tunguziji da država umjesto svojih poreza tebi plaća odjeću i auto...512MB wrote:Ja ozbiljno tvrdim da se samo bruto plata pika, ne zajebavam se, ako je tako izgledalo ispričavam se izdušnomadner wrote:Mojne suplje, ne govoris ni ti o svojoj neto plati kada kazes koja ti je satnica.Od bruto plate platim kijamet svakodnevnih stvari, hotel, avionsku kartu, hranu, četvrtinu kredita, auto, odjeću, itd itd... Na koncu ostane neto plata, i ona je kod svakog drugčija, ovisno o životnim okolnostima.
-
detroit-mercy
#20490 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako vodis sekretaricu u hotel jel se i to prikazuje pod business ili pleasuremadner wrote:Ja jok, ne stavljam odjecu na spisak. Auto, hotel itd... naravno, jer i jeste trosak poslovanja.detroit-mercy wrote:Varas drzavumadner wrote:Zakomplikovalo se, kasnije stigao, vise cugali nego sto smo predvidili i morao se ranije vratiti.
- 512MB
#20491 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad radiš projekt naprimjer u banci gdje postoji neki dress code, a uglavnom su to odijela itd, onda to možeš ubrojat u troškove poslovanja. Sve ostalo je stvar maštemadner wrote:Ja jok, ne stavljam odjecu na spisak. Auto, hotel itd... naravno, jer i jeste trosak poslovanja.detroit-mercy wrote:Varas drzavumadner wrote:Zakomplikovalo se, kasnije stigao, vise cugali nego sto smo predvidili i morao se ranije vratiti.
- madner
#20492 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve se moze. Samo se ne mora.
Kupi nesto od sebe
Kupi nesto od sebe
- 512MB
#20493 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ee jaro dinar poklanjam samo konobaricama, nikako državi 
-
Seyfo
#20494 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo ga, još jedan koji je zajebao sistem.
Da živi u Bosni, bio bi milijarder.
- madner
-
detroit-mercy
#20496 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nije bas da si zajebao sistem, samo koristis ono sto ti sistem omogucava. Ja to gledam drugim ocima ovdje, kad si mali drzava te pusta da koristis te sitne cake da jacas I okrupnjavas. Sto vise jacas sistem/drzava te sve vise i vise uvezuje i ostavlja ti sve manje i manje mogucnosti za te sitnice a i tebe vise one ne iteresuju toliko.Seyfo wrote:Evo ga, još jedan koji je zajebao sistem.
Vecina svijeta je jako osjetljiva na ovakve cake, tipa kupio odijelo prikazao kao materijalni trosak
Dok velike firme imaju citave tax departmente kojima je cilj da u okviru legalnog sistema minimiziraju davanja drzavi. Najbolji primjeri su ti ove multinacionalne kompanije koje preko holding fees i transfer pricing vrte lovu okolo ko lude
- mirsek
#20497 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Plati gugloo kaznu koja je po pravilu manja od ustede na malverzacijama ili od profita od nedozvoljenog prikupljanja podataka svojih korisnika i boli ih cuna.detroit-mercy wrote:Pa nije bas da si zajebao sistem, samo koristis ono sto ti sistem omogucava. Ja to gledam drugim ocima ovdje, kad si mali drzava te pusta da koristis te sitne cake da jacas I okrupnjavas. Sto vise jacas sistem/drzava te sve vise i vise uvezuje i ostavlja ti sve manje i manje mogucnosti za te sitnice a i tebe vise one ne iteresuju toliko.Seyfo wrote:Evo ga, još jedan koji je zajebao sistem.
Vecina svijeta je jako osjetljiva na ovakve cake, tipa kupio odijelo prikazao kao materijalni trosak.
Dok velike firme imaju citave tax departmente kojima je cilj da u okviru legalnog sistema minimiziraju davanja drzavi. Najbolji primjeri su ti ove multinacionalne kompanije koje preko holding fees i transfer pricing vrte lovu okolo ko lude.
- Bluemore
#20498 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Steta jedino sto idilu smeta zagadjenost zrakaMelbourne_Australia wrote:Savrseno jutro u Sarajevu..Sunce i caj u Dijalogu uz novine.Raja setaju Ferhadijom..Sto bi ovi moji rekli u Australiji, perfect day.
Havana, bujrum.
Ali tu su planine...
-
espn
#20499 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bluemore wrote:Steta jedino sto idilu smeta zagadjenost zrakaMelbourne_Australia wrote:Savrseno jutro u Sarajevu..Sunce i caj u Dijalogu uz novine.Raja setaju Ferhadijom..Sto bi ovi moji rekli u Australiji, perfect day.
Havana, bujrum.
Ali tu su planine...
- Radio Sarajevo
#20500 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rđavom kurcu i dlake smetaju...