Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#20476 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

512MB wrote:
madner wrote:Mojne suplje, ne govoris ni ti o svojoj neto plati kada kazes koja ti je satnica.
Ja ozbiljno tvrdim da se samo bruto plata pika, ne zajebavam se, ako je tako izgledalo ispričavam se izdušno :mrgreen: Od bruto plate platim kijamet svakodnevnih stvari, hotel, avionsku kartu, hranu, četvrtinu kredita, auto, odjeću, itd itd... Na koncu ostane neto plata, i ona je kod svakog drugčija, ovisno o životnim okolnostima.

I ne javi se ti na Oktoberfest-u?
Malo me zbunjuje ta definicija bruto plate od koje placas hranu, avionsku kartu i ostalo :skoljka: .
espn

#20477 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Pacijenti u FBiH sutra se isključuju s dijalize: Situacija je sve gora i sve više nas umire

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pacijen ... /191029039
Radio Sarajevo

#20478 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

512MB wrote:
madner wrote:Mojne suplje, ne govoris ni ti o svojoj neto plati kada kazes koja ti je satnica.
Ja ozbiljno tvrdim da se samo bruto plata pika, ne zajebavam se, ako je tako izgledalo ispričavam se izdušno :mrgreen: Od bruto plate platim kijamet svakodnevnih stvari, hotel, avionsku kartu, hranu, četvrtinu kredita, auto, odjeću, itd itd... Na koncu ostane neto plata, i ona je kod svakog drugčija, ovisno o životnim okolnostima.

Kakav lažov mati mila... Pa to nema ni u Tunguziji da država umjesto svojih poreza tebi plaća odjeću i auto...

Kakva gomila sranja jebote...
512MB

#20479 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

detroit-mercy wrote:
512MB wrote:

Malo me zbunjuje ta definicija bruto plate od koje placas hranu, avionsku kartu i ostalo :skoljka: .
Ja sam samostalni djelatnik, od bruto plate poplaćam "troškove" pa na kraju tiplam porez na ostatak.
512MB

#20480 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote: Kakav lažov mati mila... Pa to nema ni u Tunguziji da država umjesto svojih poreza tebi plaća odjeću i auto...

Kakva država, ja sam to plaćam.
madner

#20481 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Zakomplikovalo se, kasnije stigao, vise cugali nego sto smo predvidili i morao se ranije vratiti. :D

Ima da drzava to placa, ali ne za zaposlene. Moze se svasta pod troskove poslovanja staviti. :D
Sanjarko

#20482 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Brena za..., ili na racun stranke?
512MB

#20483 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Dobro neki kažu odjeća, ja to zovem redovna potrošačka sredstva namjenjena isključivo upražnjavanju djelatnosti :mrgreen:
detroit-mercy

#20484 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

512MB wrote:Dobro neki kažu odjeća, ja to zovem redovna potrošačka sredstva namjenjena isključivo upražnjavanju djelatnosti :mrgreen:
Ja ali i to ide do odredjene granice, kredit za kucu/stan mi nije jasno da mozes prikazati pod troskove poslovanja.
detroit-mercy

#20485 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Zakomplikovalo se, kasnije stigao, vise cugali nego sto smo predvidili i morao se ranije vratiti. :D

Ima da drzava to placa, ali ne za zaposlene. Moze se svasta pod troskove poslovanja staviti. :D
Varas drzavu :mrgreen:
512MB

#20486 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Jedan dio možeš kao "home office" deklarirat, uz to naravno i komad garaže, i kućni internet, kafu, hranu, printer, itd itd. Za tri godine abd ćerku na pola radnpg vremena zaposlit, i tako porez još više optimirat :mrgreen:
detroit-mercy

#20487 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

512MB wrote:Jedan dio možeš kao "home office" deklarirat, uz to naravno i komad garaže, i kućni internet, kafu, hranu, printer, itd itd :)
Sad kontam, ja izdajem par nekretnina ovdje i mogu 50% svog licnog telefona da prikazem kao business trosak, prikljucak internet-a, i odredjenu kilometrazu na autu (ne smijem pretjerivat :mrgreen:), sve popravke, svaki alat koji kupis za popravke.
Home office ne mogu jer mi nije takva djelatnost :sad: .
madner

#20488 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

detroit-mercy wrote:
madner wrote:Zakomplikovalo se, kasnije stigao, vise cugali nego sto smo predvidili i morao se ranije vratiti. :D

Ja jok, ne stavljam odjecu na spisak. Auto, hotel itd... naravno, jer i jeste trosak poslovanja.
detroit-mercy

#20489 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Radio Sarajevo wrote:
512MB wrote:

Kakav lažov mati mila... Pa to nema ni u Tunguziji da država umjesto svojih poreza tebi plaća odjeću i auto...

Troskovi poslovanja za privatnike :mrgreen:, ima veze sta covjek prica.
detroit-mercy

#20490 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
detroit-mercy wrote:

Ja jok, ne stavljam odjecu na spisak. Auto, hotel itd... naravno, jer i jeste trosak poslovanja.
Ako vodis sekretaricu u hotel jel se i to prikazuje pod business ili pleasure :mrgreen:
512MB

#20491 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

madner wrote:
detroit-mercy wrote:

Kad radiš projekt naprimjer u banci gdje postoji neki dress code, a uglavnom su to odijela itd, onda to možeš ubrojat u troškove poslovanja. Sve ostalo je stvar mašte :mrgreen:
madner

#20492 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Sve se moze. Samo se ne mora.

Kupi nesto od sebe :D
512MB

#20493 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Ee jaro dinar poklanjam samo konobaricama, nikako državi 8-)
Seyfo

#20494 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Evo ga, još jedan koji je zajebao sistem.
Da živi u Bosni, bio bi milijarder.
madner

#20495 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

:D
detroit-mercy

#20496 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Seyfo wrote:Evo ga, još jedan koji je zajebao sistem.
Pa nije bas da si zajebao sistem, samo koristis ono sto ti sistem omogucava. Ja to gledam drugim ocima ovdje, kad si mali drzava te pusta da koristis te sitne cake da jacas I okrupnjavas. Sto vise jacas sistem/drzava te sve vise i vise uvezuje i ostavlja ti sve manje i manje mogucnosti za te sitnice a i tebe vise one ne iteresuju toliko.
Vecina svijeta je jako osjetljiva na ovakve cake, tipa kupio odijelo prikazao kao materijalni trosak :mrgreen:.
Dok velike firme imaju citave tax departmente kojima je cilj da u okviru legalnog sistema minimiziraju davanja drzavi. Najbolji primjeri su ti ove multinacionalne kompanije koje preko holding fees i transfer pricing vrte lovu okolo ko lude :mrgreen: .
mirsek

#20497 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

detroit-mercy wrote:
Seyfo wrote:Evo ga, još jedan koji je zajebao sistem.
Pa nije bas da si zajebao sistem, samo koristis ono sto ti sistem omogucava. Ja to gledam drugim ocima ovdje, kad si mali drzava te pusta da koristis te sitne cake da jacas I okrupnjavas. Sto vise jacas sistem/drzava te sve vise i vise uvezuje i ostavlja ti sve manje i manje mogucnosti za te sitnice a i tebe vise one ne iteresuju toliko.
Vecina svijeta je jako osjetljiva na ovakve cake, tipa kupio odijelo prikazao kao materijalni trosak :mrgreen:.
Dok velike firme imaju citave tax departmente kojima je cilj da u okviru legalnog sistema minimiziraju davanja drzavi. Najbolji primjeri su ti ove multinacionalne kompanije koje preko holding fees i transfer pricing vrte lovu okolo ko lude :mrgreen: .
Plati gugloo kaznu koja je po pravilu manja od ustede na malverzacijama ili od profita od nedozvoljenog prikupljanja podataka svojih korisnika i boli ih cuna.
Bluemore

#20498 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Melbourne_Australia wrote:Savrseno jutro u Sarajevu..Sunce i caj u Dijalogu uz novine.Raja setaju Ferhadijom..Sto bi ovi moji rekli u Australiji, perfect day.

Havana, bujrum.
Steta jedino sto idilu smeta zagadjenost zraka
Ali tu su planine...
espn

#20499 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Bluemore wrote:
Melbourne_Australia wrote:Savrseno jutro u Sarajevu..Sunce i caj u Dijalogu uz novine.Raja setaju Ferhadijom..Sto bi ovi moji rekli u Australiji, perfect day.

Havana, bujrum.
Steta jedino sto idilu smeta zagadjenost zraka
Ali tu su planine...
:lol: :thumbup:
Radio Sarajevo

#20500 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Rđavom kurcu i dlake smetaju...
Post Reply