Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao
Da zaključimo, nismo mi nikad furali nikakav "Cro fol", nego ste vi furali ultrabošnjački, SDA fol... a kako se tad nije igralo sa četama nikako, a sa ujama urijetko, trebao vam je neko da na njemu izbacite svoj patriJotski zanos
Mi smo to radili prije rata, jos 91 smo imali parolu ''Bosnjaci, pa sta''. Danas nam to nije interesantno jer smo se dokazivali kad je trebalo. U biti smo uvijek licili na grad i bili tu zbog grada. Nikva ideologija nas mimo grada i bazicnog patroztizma nije interesirala.
Za razliku od nekih. Vi ste prije rata bili integralni jugosi, proleteri sa Stoletom iz srbiju kao maskotom navijaca.
Poslije rata,salto mortala sa Nk, pa torcida. Zesci prenosi
Sad opet vidim, po trnsparenutu Manijaka da ste zesci bosnjaci
..Hz su prije rata krenuli sa tim transparentom kada se uveliko počelo sa nacionalizmom u Yugi koja se raspadala, nakon rata se nastavilo sa tim što je donekle i "razumljivo" uzimajući u obzir da je bilo friško nakon ratnih sranja...parola "bolje treći.." koja je cirkus širih razmjera ide malo iza toga, i davno je to prestalo biti aktuelno i dugi niz godina toga, turskih zastava, dresova i sličnih budalaština koje su davno bile aktuelne sada više nema...
Što se tiče košpicara, tu su se miješale i kruške i jabuke, od već pominjanog FK-NK-FK, do tih torcida i Anti i Stoleta, do "Jug je naša sveta strana po islamu odabrana" još aktuelno za razliku od "bolje treći..", pa malo konfuzno to sve zvuči a malo ko će od košpa to pojasniti ,
F&N wrote:Ma tih godina se koristilo sve samo da isprovociras kontra stranu. Ocigledno da je to prozivanje s U (ne smijem sve napisati banovace me chaGura ) upalilo cim jos uvijek povlacite to... Da li je bolesno i nenormalno dalo bi se diskutovati. Doduse u tadasnje vrijeme, iza rata kada je bila moda da se odmice od svega sto je jugoslavensko a pogotovo hrvatsko i srpsko, mjenjati ime u nk je bilo bas indikativno za one koji su htjeli to tako tumaciti
Sve fula do fule. Nikad Željo nije bio ni bošnjački, ni srpski, ni hrvatski, niti udbaški, niti po necijem nalogu, ni ovaj, ni onaj....vec bosanski prije svega, stariji sarajevski klub, gradski, radnički, ponos grada i države, za njega se navijalo širom države (i bivše i sadašnje).
Znaci, fulali ste metu u svakom pogledu
To da ste sarajevski i bosanski sjetili ste negdje u ovom milenijumu, ima jedno haman 15 godina.
Stidis se istorije vlastitog kluba i sad je ovdje prepravljas staljinisticki.
Citaj malo, ko, kako, sta.
Ne da mi se ovdje podastirat cinjenice i sirit pricu.
Ma u suštini ne možeš nikog da kriviš za prošlost pogotovo kad znas kakvi su likovi bili tad na tribini sjever, da ne pricam o istoku..
Ista je to vrsta krezavih likova i na jugu bila..
Pa mi se nismo vratili na sjever do 2007.
Umjesto kao na ostalim tribinama da imaš ljude koji ti predaju tribinu odma i da imas i dalje postovanje prema njima oni se odluce da uzimaju pare za ovo za ono..
Ih kakvih bi ludnica bilo od tamo od 2000tih na sjeveru da su bili normalni momci i koliko bi se stvari drugacije završilo..
Ni srpski, ni hrvatski, ni bosnjacki vec i srpski i hrvatski i bosnjacki. Uz sve to kosmopolitski, radnicki, kapitalistički, socijalistički. Jebo te, ja nekad imam osjećaj da je Željezničar sa druge planete a da za njega navijaju vanzemaljci. Kao da ne dijelimo isti grad i često istu kuću. Porodice podijeljene po tome a neki pametnjakovici pletu mitove o nekom posebnom mentalitetu, filozofiji i metafizici.
strong69 wrote:Ni srpski, ni hrvatski, ni bosnjacki vec i srpski i hrvatski i bosnjacki. Uz sve to kosmopolitski, radnicki, kapitalistički, socijalistički. Jebo te, ja nekad imam osjećaj da je Željezničar sa druge planete a da za njega navijaju vanzemaljci. Kao da ne dijelimo isti grad i često istu kuću. Porodice podijeljene po tome a neki pametnjakovici pletu mitove o nekom posebnom mentalitetu, filozofiji i metafizici.
ultima_palabra wrote:I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao
Da zaključimo, nismo mi nikad furali nikakav "Cro fol", nego ste vi furali ultrabošnjački, SDA fol... a kako se tad nije igralo sa četama nikako, a sa ujama urijetko, trebao vam je neko da na njemu izbacite svoj patriJotski zanos
Mi smo to radili prije rata, jos 91 smo imali parolu ''Bosnjaci, pa sta''. Danas nam to nije interesantno jer smo se dokazivali kad je trebalo.
Vidim da se spominju neke stvari iz prošlosti, pa bi trebale biti istinite. Prije "Bošnjaka" je bio trans "Jugosloveni, pa šta" plaćen od stranke Ante Markovića. Poslije je napravljen "Bošnjaci" od novca strane rahmetli Adila Zulfikarpašića.
Što se nas Manijaka tiče opredjeljenje je iskazano još prije te 91. godine. U Mostaru se 89. ili 90. (bilo 5:1 za Velež) pjevalo "Željo, Željo muslimanski tim cijela Bosna ponosi se s njim" i "Manijaci, Željo, Bog i Čaršija neka živi Bosna naša država". Beogradska politika je poslije pisala kako se "poslije srpskog i hrvatskog na stadiona pojavio i muslimanski nacionalizam". Na tekmi 91. u zimu koju smo dobili na penale, bila je neka bježanija HZ ispred Sarajke, smo nosili SDA zastave i pjevali pjesme o nezavisnoj BiH. Poslije te tekme počinje bosansko buđenje i kod HZ i prave se donirani "Bošnjaci".
Na tekmi sa CZ iste 91. samo nesto kasnije smo zapalili srpsku zastavu, a protiv Partizana se vezale zastave SDA i HDZ.
ultima_palabra wrote:I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao [emoji38]
Mi smo to radili prije rata, jos 91 smo imali parolu ''Bosnjaci, pa sta''. Danas nam to nije interesantno jer smo se dokazivali kad je trebalo.
Vidim da se spominju neke stvari iz prošlosti, pa bi trebale biti istinite. Prije "Bošnjaka" je bio trans "Jugosloveni, pa šta" plaćen od stranke Ante Markovića. Poslije je napravljen "Bošnjaci" od novca strane rahmetli Adila Zulfikarpašića.
Što se nas Manijaka tiče opredjeljenje je iskazano još prije te 91. godine. U Mostaru se 89. ili 90. (bilo 5:1 za Velež) pjevalo "Željo, Željo muslimanski tim cijela Bosna ponosi se s njim" i "Manijaci, Željo, Bog i Čaršija neka živi Bosna naša država". Beogradska politika je poslije pisala kako se "poslije srpskog i hrvatskog na stadiona pojavio i muslimanski nacionalizam". Na tekmi 91. u zimu koju smo dobili na penale, bila je neka bježanija HZ ispred Sarajke, smo nosili SDA zastave i pjevali pjesme o nezavisnoj BiH. Poslije te tekme počinje bosansko buđenje i kod HZ i prave se donirani "Bošnjaci".
Na tekmi sa CZ iste 91. samo nesto kasnije smo zapalili srpsku zastavu, a protiv Partizana se vezale zastave SDA i HDZ.
ultima_palabra wrote:Postoji, dijeljen je na finalu kupa protiv Leotara 2003.
Mislim da je bordo varijanta par godina starija.
Dijeljeni vise puta. Prvi put na jednoj od onih glupih "da se jednom zna ko je bolji" utakmica u Skenderiji. Stari sarajevski gospodin je malo senilan.
Eto toliko.
Pod hitno vam ljiljana urucit.Kakve ste vi gazije
Inace, sto se tice ovog gore trebalo vam je svega 30 godina od nastanka da propustite prvog takvog u tim