Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vauvau

#20451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Svašta vam smeta, ako uperi svjetla ne moraš gledati u njih?! Gledaj preda se bog te ne ubio. Vi isto leptirice, lete vam oči na svjetlo ko muha na go*no. Obori pogled, šta zvrljaš po tuđoj traci, prati šta se ispred tebe dešava. :-)
Svaki vam qrac smeta.
славянин

#20452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

vauvau wrote:Svašta vam smeta, ako uperi svjetla ne moraš gledati u njih?! Gledaj preda se bog te ne ubio. Vi isto leptirice, lete vam oči na svjetlo ko muha na go*no. Obori pogled, šta zvrljaš po tuđoj traci, prati šta se ispred tebe dešava. :-)
Svaki vam qrac smeta.
Jel se salis ?
vauvau

#20453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

славянин wrote:
vauvau wrote:Svašta vam smeta, ako uperi svjetla ne moraš gledati u njih?! Gledaj preda se bog te ne ubio. Vi isto leptirice, lete vam oči na svjetlo ko muha na go*no. Obori pogled, šta zvrljaš po tuđoj traci, prati šta se ispred tebe dešava. :-)
Svaki vam qrac smeta.
Jel se salis ?
Onome smeta svjetlo kočnice, hej smeta mu svjetlo kočnice???
Ovome smeta sve od svjetala, pa je li vama normalan vid?
Bože sačuvaj.
kakaljin

#20454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

vauvau wrote:
славянин wrote:
Svaki vam qrac smeta.
Jel se salis ?
Bože sačuvaj.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
славянин

#20455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

vauvau wrote:
славянин wrote:
Svaki vam qrac smeta.
Jel se salis ?
Bože sačuvaj.
Ja ne znam jesi li ti ikada onda vozio po noci :lol: , kako bolan da skrenes pogled i spustis pogled, pa jedino da se okrenes gledas kroz bocno staklo i prepustis se sudbini sta je ispred vozila ... :lol: Razumijes da ne moras gledati u svjetla da te ista zaslijepe jer takav izvor svjetolosti po noci i to kada ti dolazi u susret je nemoguce da te totalno ne zaslijepi na par sekundi."Sta zvrljas po tudjoj traci" - ja ne znam ja sam naucio voziti tako da obracam paznju na sva vozila koja se krecu u blizini vozila kojim upravljam - mozda ne znam voziti onda. A obaranje pogleda me uvijek asocira na one sto upravo ne znaju da voze pa gledaju 5 metara ispred auta - tamam kada vide kamion da mogu pomisliti kako su vidili kamion prije nego ih palacinkira.

Ksenonska svjetla za ne znam kojim brojem lumena bez sociva rasipaju svjetlost na sve strane i ugrozavaju vozace , mislim da vecina vozaca ce se sloziti.
amar1994

#20456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Ma voza co3k malo trolu :)
Laertes

#20457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Travnički Noćni Šetač wrote:Znači farovi...stvarno me nerviraju više... ali dolaze u toliko raznih varijanti da je to nevjerovatno...

- likovi kojima pregori sijalica od kratkih pa voze pod dugim svjetlima.... to su se sjetili naravno ali nikome od njih ne pada napamet da dugmetom za nivelaciju barem spuste farove ako već koriste duga nego trebaju zaslijepiti čitav svijet sa svojom idejom kako da uštede 7,80 KM sa PDV za jednu sijalicu...

- likovi koji su odlučili da konačno nešto ulože u svog ljubimca pa su otišli na otpad i sa istog modela koji je "prešao samo dvaest hiljada" skinu "faktički nove " farove i nakaleme na svog ljubimca a uopšte nisu skontali da su novi farovi sa engleza pa desni far osvjetljava do koljena pješake pored puta ali zato lijevi služi kao reflektor sletne staze na aerodromu...

- likovi koji su uboli dobar posao sa "jesu kineski al su ocam odlicni senoni", koji uopšte ne kontaju da sa svojim novim svjetlima od 6000+ K uopšte ne vide cestu , ali je zato njihov snop svjetlosti raspršen na sve geografske strane oko vozila osim direktno na cestu.... pa onda u neka doba skontaju da im je to malo i dodaju svijetleću letvu na krov koju svi oftamolozi na svijetu obožavaju jer od sljepoće koju proizvede iškoluju djecu...

- likovi ( 90% u golfu dvici) koji znaju da imaju farove ali jbg uvijek ih nekako zaborave upaliti pa bauljaju po mraku u 23 sata naveče razmišljajući šta je ovo neki mrak napolju...

- likovi koji su sami sebe uvjerili da su plave pozicije cool...

- Maglenjaši.... likovi koji u po noći voze na onim gore plavim pozicijama i maglenkama koje su ugradili u rejsing novi branik, pa kako je branik ušarafljen ukrivo tako i maglenke isto da konjuktivis imaju...

- likovi koji su kupili auto iz 2002.g. al "faktički novo" no kako je majstor prije prodaje kalemio prednji dio nakon havarije i ispravljao školjku smo je na kraju ključem trineskom zavrnuo farove pa oni em što sijaju na sve strane malo i tresu doduše neki gore dole a neki samo lijevo desno....

- posebna kategorija su svi oni instruktori kojima je para važnija od tuđih života, pa bezvoljno puštaju djeci da voze njihove auto škole pod dugim svjetlima koja se slučajno upale kad kandidat da žmigavac, a nikad mu instruktor nije rekao da plava lampica na komandnoj tabli ima smisla...a kad mu tu trivijalnu stvar nije pokazao mogu misliti kako mu je ostale "važnije " stvari objasnio....

- a o likovima koji iz nekog razloga zatamne/oboje farove (ne štopke.... farove) pa kad dolazi u susret ne znaš je li odsjaj daška vjetra na ljetnoj mjesečini ili automobil neću ni pričati....
...
I još se ja našao pametan pa jednom od njih spomenu regloskop... zavali se od smijeha kaže pa time se gledaju one nevidljive bakterije u laboratoriji.... :zid: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
E, Travnički, ovo ti je bolje od svih snimaka, oplakah. Manje snimaj , više piši. :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#20458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

A pisao sam nekad neke gluposti pa prestao.... sad jos malo ovako glupiram se po forumu.... :thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#20459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pitar sa Kariba »

Ovo je i dobro jbg. Jutros u pola osam auto skola instruktor i kandidatkinja, prvo sinama preko tramvajske stanice "Bascarsija" gdje je zabrana onda tu ima i semafor za tu traku ofc prodju kroz crveno. Kao slag zaustave vozilo ispre stare Pravoslavne crkve pola na trotoaru pola na sinama. :-)

Sta ocekivati kad polozi, a polozit ce...
ovo_mi_je_nick

#20460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

Vozilo ima L ili na krovu obuka tako da treba imati razumjevanja i strpljenja. Zato su kao takva i označena. Niko se naučen nije rodio niti se rodio za volanom. Možda je kandidat prvi put sjeo za volan.
drug_profi

#20461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

A cemu sluzi instruktor?
Travnički Noćni Šetač

#20462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ovo_mi_je_nick wrote:Vozilo ima L ili na krovu obuka tako da treba imati razumjevanja i strpljenja. Zato su kao takva i označena. Niko se naučen nije rodio niti se rodio za volanom. Možda je kandidat prvi put sjeo za volan.
Oznaka "L" ili oznaka "OBUKA" nisu dozvola za krsenje propisa...
Razumijevanje i strpljenje svakako, ali krsenje propisa nije dozvoljeno....
ovo_mi_je_nick

#20463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

Travnički Noćni Šetač wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Vozilo ima L ili na krovu obuka tako da treba imati razumjevanja i strpljenja. Zato su kao takva i označena. Niko se naučen nije rodio niti se rodio za volanom. Možda je kandidat prvi put sjeo za volan.
Oznaka "L" ili oznaka "OBUKA" nisu dozvola za krsenje propisa...
Razumijevanje i strpljenje svakako, ali krsenje propisa nije dozvoljeno....
Dozvoljeno je samo što je onda kažnjivo :D

Ma ko će kanditatu kad se zbuni dokazat šta je lijevo a šta desno, ne zna ni kako se zove a da vidi semafor, ma kakve šine, njemu je sve morska pućina :-D
Logovan

#20465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Travnički Noćni Šetač wrote:Instruktor...
Da, ali kad je velika trema, onda dolazi i do kršenja propisa, kao što zaustavljanje auta pola na trotoaru, pola na šinama. :D
MAN-lion's coach

#20466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MAN-lion's coach »

drug_profi wrote:A cemu sluzi instruktor?
Da mu budeš šofer i vozaš gdje je naumio, a od pola obuke da vozaš po maršutama. :D
ovo_mi_je_nick

#20467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

Jedno je teorija a drugo praksa. Bolje da je zaustavio na pola ceste auto da se kanditat smiri, sabere, jer ne znamo mi kakva je tu bila situacija, koliko strah od vožnje, je li pozlilo automobila sa strane... nego da nekoga sprdi u tablice ili sa njegove strane zguli neko drugo auto.

Bolje da je proša na to crveno nego da je zajahao kočnicu pa da ga neko zguzi motorom.

Znamo da si ti vozač ali n možeđ sve gledati kroz sebe a pogotovo početnike.
Logovan

#20468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

ovo_mi_je_nick wrote:
Jedno je teorija a drugo praksa. Bolje da je zaustavio na pola ceste auto da se kanditat smiri, sabere, jer ne znamo mi kakva je tu bila situacija, koliko strah od vožnje, je li pozlilo automobila sa strane... nego da nekoga sprdi u tablice ili sa njegove strane zguli neko drugo auto.

Bolje da je proša na to crveno nego da je zajahao kočnicu pa da ga neko zguzi motorom.

Bravo. :thumbup: :thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sime_cipol »

Izrazito sam tolerantan prema onima sto uce da voze. Njima je sve oprosteno.
Ali kao da ih uci jedan instruktor.
Voznja se svodi na par odredjenih marsuta. I obavezno se vozi izmedju 20-35 km/h. Iza njih se ne mozes voziti u trecoj, toliko je to sporo. Zbog čega je to tako, nije mi jasno :roll: da li instruktori govore jer cuvaju auta, da li je do samih kandidata, ali takvi kad izadju na cestu samostalno, nije ni čudo sto su nam guzve nesnosne. Pa oni ni ne znaju voziti vise od 40, jer se sa tim nisu ni sreli na obuci.
Last edited by sime_cipol on 13/03/2019 11:05, edited 1 time in total.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#20470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pitar sa Kariba »

Ama nema opravdanja sta vam je jbt. Znaci u dvadeset metara napravis cetiri prekrsaja ( ne znam ima li vecih), prvo nemas sta traziti iza zute pune linije, prodjes kroz zabranu za sva vozila, pa prodjes kroz raskrsnicu na crveno svjetlo i onda zaustavis vozilo na sinama.
Ako neko "nije za volana" neka ne vozi. Nije VD ustavna kategorija. Naravno instruktor pametan pa da "slomi" strah provede kandidata u najvecoj spici kroz jednu od jedine dvije ulice u S.G. i da ne pozli kandidatu. I mene je moj odmah prvi cas izveo na ulicu, ali polako na Kosevo popodne da vidi imal` sta od mene. :D Ali me je i naucio da je crveno = "STOP odlasku u zatvor" a da je puna linija = Betonski zid.
Valjda sam zato iz prve polozio. :D
Travnički Noćni Šetač

#20471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ovo_mi_je_nick wrote:

Nebitno je u ovoj priči šta sam ja... prolazak kroz crveno se ne može NIKOME tolerisati pa ni kandidatu kraj kojeg sjedi certificirani instruktor koji ima mogućnost kontrole vozila... šuplju priču pričamo ....
Travnički Noćni Šetač

#20472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Logovan wrote:
Da, ali kad je velika trema, onda dolazi i do kršenja propisa, kao što zaustavljanje auta pola na trotoaru, pola na šinama. :D
I onda instruktor preuzima kontrolu nad vozilom jer mu kandidat nije psihofizički spreman za vršenje obuke na nastavnom času.... Nemojte da pričamo gluposti ovdje niti velika trema, niti nepoznavanje propisa , niti bilo šta postoji što OPRAVDAVA kršenje propisa...
ovo_mi_je_nick

#20473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

Izvinjavamo se bezgrešnima.
vauvau

#20474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

ovo_mi_je_nick wrote:Izvinjavamo se bezgrešnima.
Bravo. Samo trune bezveze, a oni isti ili gori.
Travnički Noćni Šetač

#20475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ovo_mi_je_nick wrote:Izvinjavamo se bezgrešnima.
Ako je vezano za moj komentar: prolazak kroz crveno je suvise opasna stvar da bi se na bilo koji nacin opravdavala... humor, zajebancija, cinizam, ironija ili bilo sta drugo ne pomazu u smanjenju opasnosti koju cin prolaska na crveno svjetlo proizvede...
Post Reply