Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mayab

#20451 Re: Android OS

Post by mayab »

rajv0sa wrote:samsung a5 2016 ili lg g3 ?
LG G3 :thumbup:
agent_zero

#20452 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Po meni je jedina prednost g3 to što ima led diodu za notifikacije... sve ostalo je na strani tog samsunga, pogotovo baterija i ekran.
Dr Kova

#20453 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

A5
Sarajevski-Seljak

#20454 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6294

LG G3 32GB definitivno!

A5 je ljepsi, ali LG je bar po meni bolji telefon, pocevsi od displeja, procesora, baterije, kamere, grafike itd.

:thumbup:
agent_zero

#20455 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Sarajevski-Seljak wrote:http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6294

LG G3 32GB definitivno!

A5 je ljepsi, ali LG je bar po meni bolji telefon, pocevsi od displeja, procesora, baterije, kamere, grafike itd.

:?:

I ekran i baterija bolji na a5 2016. I čipset novije generacije. Tako da ti ovo gore napisano nema baš smisla.

Jedino što sam se ja navikao na led notifikacijsku diodu koju LG srećom stavlja i na jeftinije modele od G serije i sad uvijek gledam mobitele koji to imaju, a samsung samo na galaxy S seriju stavlja led notifikacijske diode :-)
Sarajevski-Seljak

#20456 Re: Android OS

agent_zero wrote:

LG G3 32GB definitivno!

I ekran i baterija bolji na a5 2016. I čipset novije generacije. Tako da ti ovo gore napisano nema baš smisla.

Jedino što sam se ja navikao na led notifikacijsku diodu koju LG srećom stavlja i na jeftinije modele od G serije i sad uvijek gledam mobitele koji to imaju, a samsung samo na galaxy S seriju stavlja led notifikacijske diode :-)
Koristim A5 (2016) i LG G3 trenutno, mnogo bolji telefon je G3.

Ne znaci "noviji chipset" po automatizmu da je i bolji, npr. i3 procesor 4 generacije nije bolji od i7 3 generacije, banalizujem ali tako ga nekako dodje :mrgreen:

Bateriju na A5 punim bar 2X Dnevno, dok na LG uvijek pred spavanje ukljucim na ca. 30%.

A sto se displeja tice, cuj bolji na A5 :shock:

Lijevo A5 desno G3

Image

EDIT: Da ne bude da pricam bezveze :zzzz:

Image
Last edited by Sarajevski-Seljak on 12/04/2016 12:07, edited 1 time in total.
quarterback

#20457 Re: Android OS

Post by quarterback »

agent_zero wrote: samsung samo na galaxy S seriju stavlja led notifikacijske diode :-)
ne bas
The BEN10

#20458 Re: Android OS

Post by The BEN10 »

quarterback wrote:
agent_zero wrote: samsung samo na galaxy S seriju stavlja led notifikacijske diode :-)
ne bas
Na koje još modele stavlja? Pitam iz razloga što hoću promijeniti telefon, a navikao sam se na tu LED diodu na postojećem telefonu.
quarterback

#20459 Re: Android OS

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:
quarterback wrote:
ne bas
Na koje još modele stavlja? Pitam iz razloga što hoću promijeniti telefon, a navikao sam se na tu LED diodu na postojećem telefonu.
note takodje ima diodu, ne mogu se vise sjetiti da li je dvojka imala ali 3 jeste, 4 takodje, 5 jos nemam :)
Muuky

#20460 Re: Android OS

Post by Muuky »

HELP HELP

HITNOO
Jel moguce vratit slike ,muziku, kontakte na mob s6 egde plus? I kako uraditi ?
Pokusao sam te toga sam onim stvaranje kopije al nista
supercali

#20461 Re: Android OS

Post by supercali »

Ako si zensko moze :D
Maharadza

#20462 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Lijep telefon, nema šta! :thumbup:
mufa1

#20463 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Dok ovo stigne u prodaju, pa dok se sacekaju prvi utisci, pa dok se saceka da spadne bezobrazno velika cijena, samsung i ekipa ce da prodaju jedno milijardu i po svojih flagshipova. Pa ce opet posle HTC da kuka kako su u losoj finansijskoj situaciji. A tako lako mogu razvalit trziste, ovako samo olaksavaju samsungu...
Quaresma

#20464 Re: Android OS

Post by Quaresma »

ko će čekati?

svako u naprednijoj državi je već prednaručio telefon, ili će ga uzeti odmah po izlasku, to što si naveo to će uraditi samo neko ko ne kupuje stalno telefone.

kad ljudi bacaju pare na telefone tipa s7, 6s, koji su prakticno isti telefoni, bacit će se pare i na htc 10
Maharadza

#20465 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ima ih koji vole i aluminij više od stakla, pa boomsound zvučnici po kojima je HTC poznat i tako to, ugl. kupce će sigurno naći, samo je pitanje da li će ih biti dovoljno da im se isplati. :D
mufa1

#20466 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Jes jes, evo redovi vec poceli za htc u naprednim zemljama.. Htc nema, a niti ce kad imati, tu privilegiju da ljudi jednostavno uzimaju i ne pitaju kolko kosta telefon, kao sto to trenutno imaju jedino samsung i iphone.. U zadnje 3-4 godine, od svih prijatelja, kolega, poznanika, samo je jedan imo htc flagship, M8 cini mi se, i najveci problem koji je imao je kad ga je prodavao, jednostavno niko ne zove...a cijena je bila stvarno realna. Nakon 2 i po mjeseca je u nekoj zamjeni uspio rijesit ga se...

Ne kazem ja da je ovo los telefon, cak naprotiv, odlican vjerovatno, i rado bi ga posjedovao, ali da kosta 450-500 eura maaaaaaksimum, jer vise i ne vrijedi. Malo sta mu je bolje od recimo oneplus 2, koji trenutno kosta 350 eura i koji je stvarno vrhunski telefon. A htc ce na pocetku koštat i preko 700 eura, a do nove godine nece sigurno spast ispod 600.

@Maharadza, koji boomsound zvucnici?? Nema toga vise...
Maharadza

#20467 Re: Android OS

Post by Maharadza »

mufa1 wrote:Jes jes, evo redovi vec poceli za htc u naprednim zemljama.. Htc nema, a niti ce kad imati, tu privilegiju da ljudi jednostavno uzimaju i ne pitaju kolko kosta telefon, kao sto to trenutno imaju jedino samsung i iphone.. U zadnje 3-4 godine, od svih prijatelja, kolega, poznanika, samo je jedan imo htc flagship, M8 cini mi se, i najveci problem koji je imao je kad ga je prodavao, jednostavno niko ne zove...a cijena je bila stvarno realna. Nakon 2 i po mjeseca je u nekoj zamjeni uspio rijesit ga se...

Ne kazem ja da je ovo los telefon, cak naprotiv, odlican vjerovatno, i rado bi ga posjedovao, ali da kosta 450-500 eura maaaaaaksimum, jer vise i ne vrijedi. Malo sta mu je bolje od recimo oneplus 2, koji trenutno kosta 350 eura i koji je stvarno vrhunski telefon. A htc ce na pocetku koštat i preko 700 eura, a do nove godine nece sigurno spast ispod 600.

Front-facing BoomSound speakers may be dead, but the spirit of BoomSound lives on both in the ability to play 24-bit audio and the inclusion of stereo Hi-Fi phone speakers with a separate tweeter and woofer. If the audio you're playing isn't natively 24-bit, HTC's software will upscale it for you and deliver something a little better than you were expecting when you pressed play.
Mada i dalje imaju 2 zvučnika, samo što je ovaj drugi sada sa (donje) strane, na to sam mislio! :thumbup:

A slažem se da je sve iznad 500€ previše za desetku, a pogotovu ako bude 700€ kako najavljuju, jer za tu cifru možeš s7 edge uzeti koji ima najbolju kameru i display!
Schlauf2

#20468 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

agent_zero wrote:

LG G3 32GB definitivno!

Slazem se sa Sarajevskim Ljakseom. Takodjer imao oba telefona, G3 je mnogo bolji.

Ne treba se zaboraviti da je G3 pravljen da bude flagship a A5 2016 da ima premium dizajn s budzetskim specifikacijama. Puno vise stvari ima koje su bolje na G3 nego na A5 2016. To sto je noviji cipset na A5 2016 ne znaci efektivno nista. A5 jedino dizajn dize cijenu dok su specifikacije za nesto nizi cjenovni rang od ovog na kojem je sad. S druge strane, G3 godiste obara cijenu a komponentama je u odnosu na A5 2016, i druge ovogodisnje modele koji su cijenom tu negdje, i vise nego konkurentan.

Tako da, moj odgovor je G3, i neka uzme onaj od 3 GB RAM-a.
Dzontra_Volta

#20469 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

mufa1 wrote:Jes jes, evo redovi vec poceli za htc u naprednim zemljama.. Htc nema, a niti ce kad imati, tu privilegiju da ljudi jednostavno uzimaju i ne pitaju kolko kosta telefon, kao sto to trenutno imaju jedino samsung i iphone.. U zadnje 3-4 godine, od svih prijatelja, kolega, poznanika, samo je jedan imo htc flagship, M8 cini mi se, i najveci problem koji je imao je kad ga je prodavao, jednostavno niko ne zove...a cijena je bila stvarno realna. Nakon 2 i po mjeseca je u nekoj zamjeni uspio rijesit ga se...

Ovo je tipično balkansko razmišljanje, nisi ni kupio telefon, a već razmišljaš kako ćeš ga prodati.
Nešto slično razmišljanju kako treba kupovati isključivo njemačka auta, jer "ne gube na vrijednosti" i lakše ćeš ih poslije prodati.

Ja evo već treći telefon imam HTC i nikad nisam požalio. A svoj prvi HTC Desire HD sam kupio, između ostalog, i zato što mi je išla na živce ta "moda" sa "samsunzima" (koji sam btw imao kad se se svi na brdovitom Balkanu furali na Nokiu).
Ako HTC 10 ima sve ono što ima i Samsung S7 (vjerovatno i više, jer je noviji flagship), zašto bi to on trebao koštati manje?
mufa1

#20470 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Haj ljepotane procitaj jos jedno 15 puta bas to crveno sto si markiro, pa mozda i skontas...
Kao prvo, vezeee nema sa balkanskim mentalitetom ( koji je ocito samo u tvojoj glavi), jer je lik austrijanac, i da je pri kupovini, odnosno produzenju ugovora razmisljao tako kako ti kazes, sigurno ga nebi ni kupio..
I manite se vise te glupe price samo balkanci, odn bosanci prvo gledaju kako ce prodati nesto, pa tek onda kupuju...dok vrli zapad kupuje, razbacuje se parama, ne gleda ni sta kupuje, ni kako ce prodat, niti ce uopste prodavat.. Itekako se svaki cent gleda i mjeri...cak neki znaju bit toliko ekstremni da ce kupit neki telefon jer mu maskica kosta na amazonu 8 eura, u odnosu na neki drugi slican iste cjenovne kategorije, ali mu maska kosta 10 e.
Dzontra_Volta

#20471 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

Niko ne govori o tome da se vani bacaju pare, nego da ljudi malo razmišljaju svojom glavom, a ne tuđom, pa kupe ono što zaista valja, a ne ono što je moderno i jedino opšte prihvatljivo.
Vani neće kupiti golfa po svaku cijenu zato što je to švabo i što će ga poslije lako prodati, a nije bitno što će mu možda leđa u toku eksploatacije istog otpasti nakon svakog dugog putovanja. Razmotriće i druge opcije i možda skontati da mu više daje neko francusko ili korejsko auto.
mufa1

#20472 Re: Android OS

Post by mufa1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: nemoj dalje ziv bio...
Dzontra_Volta

#20473 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

Jesi li se to našao prozvanim? :D
Nije problem, ima ona stara izreka: "Dok je ovaca, biće i vune!" :thumbup:
Sarajevski-Seljak

#20474 Re: Android OS

@Mufa

Slazem se da ne vrijedi vise od npr. Xiaomia Mi5, ali po cemu S7 vrijedi 700€ a HTC 10 ne vrijedi ? :?:
mufa1

#20475 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Ko je reko da vrijedi? Naravno da ne vrijedi ni samsung 700 eura, ali je fora sto mu se moze da bubne cijenu.. Samsung proda milion uredjaja dnevno (mislim na sve na cemu pise samsung), plus imaju IME, i mogu sebi dozvolit luksuz da bubnu cijenu, pa lako je spustat ako ne ide. To je se najbolje vidjelo sa s5 modelom. A na ruku im ide sto trenutno imaju najbolji mobini uredjaj na svijetu, po svim aspektima, slagali se mi ili ne, to je cinjenica...
Post Reply