Ima tu neke istine. Zapravo, tužbu je trebala pokrenuti SDA a ne Naša stranka. Al kako se SDA ne oglašava ,onda je teško zamjeriti Našoj Stranci na ovom potezu.jastuk1 wrote:
I ti tim vapidnim, pokvarenim cinizmom dobivaš konkretno ŠTA, ŠTA???
Neka sada troše hiljade na sudske troškove. Kaplan je tim potezom pokazao svoju malodušnost. A NS tom tužbom dokazuje bezdušnost. Od milion tužbi koje mogu pokrenuti oni našli neke svoje lične osvete da ganjaju. Fujetine.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
palermo
#20451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kandelabar
#20452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jasmila je prikazala tog prorektora iz Mostara kao nekog profesora operisanog od nacionalnog koji radi odlične stvari za Univerzitet u Mostaru,a onda taj isti čovjek počne priču o izboru Hrvatskog člana Predsjedništva o entitetima i slično što zapravo dovoljno govori o tome da biti dobar reditelj ne znači poznavati situaciju,ljude odnose i prilike u BiH..palermo wrote: i bilo je pomalo tužno gledati Jasmilu Žbanić. Na preporuku Jasmilinu doveden neki mladi profesor iz Mostara,ako sam dobro zapamtio prorektor mostarskog Sveučilišta, nahvali ga Jasmila na sav usta,i onda čovjek kad je dobio riječ poče onu pravu,izvornu HDZ-ovsku spiku.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#20453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Upravo htjedoh napisati. Da je srece, i moralnog digniteta i svega toga sto se stalno busaju u prsa
ukljucujuvi i vjeru, ali prije svega i PRAVNU DRZAVU(!) ova tuzba NS bi bila bespotrebna. Jer bi neki od mehanizama, prije svega drzavni, ali eto moze i stranacki....odreagovao automatizmom na zloupotrebu polozaja i falsifikovanje dokumenata i SDA i SDP ministara.
Al, jok....sada je kao kriva NS, sto je digla prijavu
, i sto 'talasa'. Jer svjesni smo svi da je tuzilastvo i sudstvo pod sapom, u najvecoj mjeri, SDA....ali eto, bar se pokusava talasati...reci narodu sta pojedini degenerici rade s nasim novcem.
NS, je sada kriv, perfidna...bla bla bla....tacno je vise klasicna lobotomija citati ove SDA bojovnike. Daj bar smislite neko opravdanje, odbranu, da ne vrijedja zdrav razum. Bar to.
Al, jok....sada je kao kriva NS, sto je digla prijavu
NS, je sada kriv, perfidna...bla bla bla....tacno je vise klasicna lobotomija citati ove SDA bojovnike. Daj bar smislite neko opravdanje, odbranu, da ne vrijedja zdrav razum. Bar to.
-
mali_balon
#20454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da mi je neko jucer rekao rekao da cu braniti SDAovog ministra ubio bi se. Sinoc gledam dnevnik i prebacim u momentu kada "covjek koji je promjenio ime da bi lakse prolazio u cafirskoj EU" (namjerno necu da mu pisem ime) kaze kaplanu na stranu zakon, eeeeeee navodni (navodni zato jer pravi to nikad ne bi rekao) doktor pranih nauka kaze "NA STRANU ZAKON" pa po kojem osnovu ga tuzis ako ne po zakonu moj navodni doktore, fuj hipsteri guzice bi dali samo da vam je malo vlasti gori ste od zeljke i dodika i karadzica.
I nije mi jasno, tuze covjeka koji je zakonski pokriven, nesta moral ma kakv moral navodni doktore pravnih nauka, kakav moral, ako je do morala sto ostale niste tuzili, tuzite naivca koji se ne boji reci na glas nesta (malo glupo u ako se bavis politikom) i koji ce najvjerovatnije ostati bez stranke, sto ostale ne tuzite, ovaj je navodno uplatio lovu za u humanitarne svrhe, mada je trebao vratiti u budzet ali posto znamo sta bi s lovom bilo halalim mu tu gresku.
Fuj sitne duse jedne, i slusam vam onu hipsterku kod duske neku noc sto se nesta upinje ko gladan kad krene srat, de poradite na politici stranek i kadru, poradite malo na sebi ako mislite da budete ozbiljni, doduse vama je samo i cilj 1 ili 2 mjesta u SKS
I nije mi jasno, tuze covjeka koji je zakonski pokriven, nesta moral ma kakv moral navodni doktore pravnih nauka, kakav moral, ako je do morala sto ostale niste tuzili, tuzite naivca koji se ne boji reci na glas nesta (malo glupo u ako se bavis politikom) i koji ce najvjerovatnije ostati bez stranke, sto ostale ne tuzite, ovaj je navodno uplatio lovu za u humanitarne svrhe, mada je trebao vratiti u budzet ali posto znamo sta bi s lovom bilo halalim mu tu gresku.
Fuj sitne duse jedne, i slusam vam onu hipsterku kod duske neku noc sto se nesta upinje ko gladan kad krene srat, de poradite na politici stranek i kadru, poradite malo na sebi ako mislite da budete ozbiljni, doduse vama je samo i cilj 1 ili 2 mjesta u SKS
- Troll_Happens
#20455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ta ce kaplan, odmah se provalio kad ga je pitao da li bi gledao placu da je kojim slucajem manje dobio... Shatro on negleda racun koliko mu pristize koji licemjer.. i to ce mu proci jer je vlast lopovska i sve ce to zataskat i ko mnogobrojne afere do sada.. fuuujzippoo87 wrote:evo Kaplan i Grazz na FTVu,na dnevniku 3
Kaplan je vec poceo mucati
- JThomas
#20456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa lako je sad gaziti pijuna čovjeka koji je umro, koji svojih vlastitih "leđa" i zaštite nema i koji se neće ništa pitati u narednom periodu, ma ustvari ništa se ne pita ni kao ministar. a ovi će ostati drmatori.VjecitiStudent wrote:Ali oni su FGR, mogu zatrebati, zašto i njima tužba?-LIBERO- wrote:Podrska za prvo. Poziv, apel, ohrabrenje, podrska....da urade isto i prema drugima.
ukratko, riječ je o principijelno neprincipijelnom potezu...
-
VjecitiStudent
#20457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
De priupitaj svoje, zašto ne podnesoše prijavu onda i protiv Mašića, Trhulja, Halimovića, zašto samo prijava protiv ovoga jade kojeg je njegova stranka već otkačila?-LIBERO- wrote:Upravo htjedoh napisati. Da je srece, i moralnog digniteta i svega toga sto se stalno busaju u prsaukljucujuvi i vjeru, ali prije svega i PRAVNU DRZAVU(!) ova tuzba NS bi bila bespotrebna. Jer bi neki od mehanizama, prije svega drzavni, ali eto moze i stranacki....odreagovao automatizmom na zloupotrebu polozaja i falsifikovanje dokumenata i SDA i SDP ministara.
Al, jok....sada je kao kriva NS, sto je digla prijavu, i sto 'talasa'. Jer svjesni smo svi da je tuzilastvo i sudstvo pod sapom, u najvecoj mjeri, SDA....ali eto, bar se pokusava talasati...reci narodu sta pojedini degenerici rade s nasim novcem.
U skladu sa trenutnim napadom tužbeno-moralne uzvišenosti možeš ih pitati, da li će podnijeti prijavu i protiv FPN-a zbog primanje Valide Repovac preko štele, hoće li Sabina i Gratz podići tužbu protiv svog poslodavca, jer stalno zaposlenim profesorima ne uplaćuje penziono na puni iznos primanja, već ih je sve prijavio na minimalac, itd. itd.
-
Albin Zuhric
#20458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sretna vam Nova godina svima
-
zippoo87
#20459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pogodio si hrasno u srz...evo jednog SAD bojovnika,naravno jos jedan bez imalo pameti i logikehrasno :hahahahah Kaplan ispade humanista.....drzavne pare ili ajde da kazem nase pare koje je pokusao da ukrade poklonio borcima u Mostaru!!!!! To ja mislim da ali ono bas nema nigdje. U ratu je nesto slicno radio Juka....pljackao radnje pa onda kao poklanjao raji ko pravi moderni Robin Hud. Ali naravno neka "U jedinstvu je snaga" a to jedinstvo je upravo na ovom primjeru i te kako pokazano.....dok Kaplan krade narodne pare SDA mu cvrsto stoji iza ledja. Hebes ga nije "jedinstvo" zajebancija. Sad ce jos malo na red doci i Seka Izetbegovic kao novi direktor KCUS-a. Valja pokriti svaki pedalj drustva tim "jedinstvom" a onda se moze hapati opet do mile volje.
upravomali_balon wrote:Da mi je neko jucer rekao rekao da cu braniti SDAovog ministra ubio bi se. Sinoc gledam dnevnik i prebacim u momentu kada "covjek koji je promjenio ime da bi lakse prolazio u cafirskoj EU" (namjerno necu da mu pisem ime) kaze kaplanu na stranu zakon, eeeeeee navodni (navodni zato jer pravi to nikad ne bi rekao) doktor pranih nauka kaze "NA STRANU ZAKON" pa po kojem osnovu ga tuzis ako ne po zakonu moj navodni doktore, fuj hipsteri guzice bi dali samo da vam je malo vlasti gori ste od zeljke i dodika i karadzica.
by -LIBERO- » 31/12/2014 00:52
- PapakizSarajeva
#20460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ova tuzba je cista "parada" i zamazivanje ociju narodu ... Da i ja upotrijebim taj izraz, POPULISTICKA ... Tuzba samo protiv Kaplana je cisti promasaj, bolje bi bilo da su se pozabavili institucijama i mehanizmom koji su ovu bruku omogucili Kaplanu i slicnim. Trebali su podici tuzbu protiv onoga ko je to omogucio, odnosno zatvorio oci na ovu prevaru.-LIBERO- wrote:
....Jer bi neki od mehanizama, prije svega drzavni, ali eto moze i stranacki....odreagovao automatizmom na zloupotrebu polozaja i falsifikovanje dokumenata ...
Al, jok....sada je kao kriva NS, sto je digla prijavu, i sto 'talasa'. Jer svjesni smo svi da je tuzilastvo i sudstvo pod sapom, u najvecoj mjeri, SDA....ali eto, bar se pokusava talasati...reci narodu sta pojedini degenerici rade s nasim novcem.
-
Pedja Kojovic
#20461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svim forumasima na ovoj temi zelim sretnu Novu Godinu.
2015. ce biti onakva kakvom je mi ucinimo.
Ako se nastavimo ponasati isto, i na licnom i na javnom polju, nastavicemo tonuti.
Ako se svako od nas odluci promjeniti onda cemo mozda uspjeti izaci na put koji vodi ka onome sto kolokvijalno zovemo "normalan zivot".
pedja kojovic
Ako se nastavimo ponasati isto, i na licnom i na javnom polju, nastavicemo tonuti.
Ako se svako od nas odluci promjeniti onda cemo mozda uspjeti izaci na put koji vodi ka onome sto kolokvijalno zovemo "normalan zivot".
pedja kojovic
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#20462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najzalosnije je sto je drzava trebala reagovati na ovaj bezobrazluk a ne bilo koja stranka jer je ukraden drzavni novac a ne novac Nase Stranke. Da i naravno da je Kaplan jedini bilo bi ma odlicno medjutim ova drzava ima Kaplana na svakom cosku koji ne mazijaju desetak hiljada nego stotine hiljada pa i milione (Lijanovic) a niko guzicom ni da mrdne.PapakizSarajeva wrote:Ova tuzba je cista "parada" i zamazivanje ociju narodu ... Da i ja upotrijebim taj izraz, POPULISTICKA ... Tuzba samo protiv Kaplana je cisti promasaj, bolje bi bilo da su se pozabavili institucijama i mehanizmom koji su ovu bruku omogucili Kaplanu i slicnim. Trebali su podici tuzbu protiv onoga ko je to omogucio, odnosno zatvorio oci na ovu prevaru.-LIBERO- wrote:
....Jer bi neki od mehanizama, prije svega drzavni, ali eto moze i stranacki....odreagovao automatizmom na zloupotrebu polozaja i falsifikovanje dokumenata ...
-
zippoo87
#20463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa zar se tuzbe po istom osnovu ne prenose i na druge...tacnije ako dodje do presude u slucaju Kaplan,automatski se prenosi i na Masica i ove ostale koji primaju novac po istom osnovu,protuzakonito ??PapakizSarajeva wrote:Ova tuzba je cista "parada" i zamazivanje ociju narodu ... Da i ja upotrijebim taj izraz, POPULISTICKA ... Tuzba samo protiv Kaplana je cisti promasaj, bolje bi bilo da su se pozabavili institucijama i mehanizmom koji su ovu bruku omogucili Kaplanu i slicnim. Trebali su podici tuzbu protiv onoga ko je to omogucio, odnosno zatvorio oci na ovu prevaru.-LIBERO- wrote:
nego,niko nije postavio a evo sada na profilu Sabine Cudic naleti na njeno objasnjenje oko one nedavne halabuke oko izjasnjavanja,pa mozda da i neki drugi procitaju,koji pisu a ne znaju njene licne razloge
pisano 29.12.2014
U septembru 2013. godine sam zatekla dvoje mladih ljudi, studenta i studenticu Sarajevskog univerziteta, kako u moje sanduče stavljaju pismo. Kada su me ugledali, zamolili su me da pročitam njihovo pismo na licu mjesta. U pismu je mladić izražavao svoje dileme u vezi izjašnjavanja na prvom poslijeratnom popisu stanovništva, govorio o pritiscima kojima je izložen, kako medijski tako lično, želji da jednostavno bude Bosanac i Hercegovac, istovremeno izražavajući strahove u vezi te odluke izazvane mitovima i neistinama o implikacijama iste. I tražio je savjet. Pozvala sam ih na čaj i dugo smo razgovarali. Razgovarali smo prvenstveno o mogućnosti da rezultati popisa pokažu da u Bosni i Hercegovini postoji značajan broj ljudi koji se osjećaju kao Bosanci/Bosanke i Hercegovci/Hercegovke, postavljanju temelja jednom politički zdravijem sistemu, koji neće ugrožavati prava nacionalno opredjeljenih ali neće biti ni isključivo zasnovan na zaštiti kolektiviteta na štetu individue, i mojoj odluci da učestvujem u stvaranju tog sistema. Inspirisana ovom posjetom, 30. Septembra 2013 godine napisala sam na svom Facebook profilu:
“Pitam se, da li bi sistemska diskriminacija Jevreja i manjina u Njemačkoj koja je, počela 1933. godine upravo njihovim otpuštanjem sa pozicija u javnom sektoru - rezultirala koncentracionim logorima, genocidom i Drugim svjetskim ratom, u slučaju da se većina Nijemaca, u tom momentu, u znak protesta, odlučilo deklarisati kao Jevreji i/li diskriminirane manjine? Nakon decenija sistemske diskriminacije apsolutno sviju unutar BiH (samim postojanjem entitetskog i etničkog glasanja u BiH, svi, baš svi mi smo u nekom dijelu BiH ustavno diskriminirani, a neki od nas - u svim dijelovima BiH) na osnovu etničke pripadnosti, popis stanovništva postaje svojevrsna evaluacija sistema. Pa mi je tako veoma teško razmišljati o deklarisanju a bez da razmišljam o buntu protiv sistema koji će nesumnjivo pokušati da iskoristi moje deklarisanje da još jednom utvrdi zabranu mojim komšijama, prijateljima i prijateljicama, sarajevskim Srbima da se kandiduju za predsjednika/cu BiH samo zato što žive u Sarajevu, a povratnicima u RS uskratiti isto to pravo samo zato što su se odlučili vratiti vlastitoj kući. Neki pak to pravo ne mogu ostvariti niti u jednom dijelu BiH, u zemlji u kojoj su rođeni i čije poreze plaćaju. I to je naravno samo jedan u nizu primjera sistemske diskriminacije na osnovu etničke pripadnosti u BiH. Pa tako moj odgovor na popisnom listiću više nije samo moj lični odgovor, već postaje politički čin bunta protiv političkog sistema zasnovanog na ratu, protjerivanju, ubijanju, genocidu, i apsolutnoj vladavini etnija koja sistemski i vrlo simbolično gasi život u BiH, sada već i zavrće nam vodu, gasi struju, ograničava kretanje, i dovodi nas u poziciju koju sasvim sigurno, jednoga dana nećemo moći opravdati svojoj djeci, koja će biti pametnija od nas (gluplja, čini se, ne mogu). Jer kada nas budu pitali za 10, 20, 30 godina od danas, šta ste vi radili dok su se prava svih vas ukidala, sistemski, ustavno i entitetski, odgovarat ćemo da smo sjedili u mraku i deklarisali se onako kako su nam dali instrukcije oni koji su nam ugasili svjetlo.”
Javno sam u više navrata govorila na ovu temu, te obznanila i obrazložila svoju odluku da se na popisu izjasnim kao Bosanka i Hercegovka, što me automatski svrstava u kategoriju Ostalih (koji, kao što znamo nisu nacionalna skupina u BiH, i nisu ravnopravni čak ni u Domu naroda Federalnog parlamenta u koji se, za razliku od državnog parlamenta smiju birati). Pa tako moja odluka da se deklarišem kao Bosanka i Hercegovka (naspram mog izjašnjenja kao Bošnjakinja 2012.godine) nije promjena nacionalnosti, već odluka o istupanju iz nacioanalnosti kao jedine konstitutivne ustavne kategorije (intimno, za mene je ta odluka bila i vid solidarisanja sa mladim ljudima o kojima pišem, kao i sa mojim mužem, koji nakon desetogodišnje borbe za bh. državljanstvo na svom prvom popisu nije mogao biti Bosanac i Hercegovac niti Albanac kao ustavna kategorija, već isključivo kao “Ostali”, iako je popis bio odlična prilika da se vrata BiH otvore “nekonstitutivnim”).
Ja u BiH nisam obnašala poslaničku funkciju, nikada nisam bila članica niti jednog kluba naroda, nisam primala platu niti na jednom poslu na osnovu nacionalne pripadnosti niti sam generalno ostvarivala bilo koja prava na osnovu nacionalne pripadnosti . Za BiH su moja ideologija i opredjeljenje bili potpuno irelevantni.
U maju 2014. godine, prilikom predaje moje kandidature za ovogodišnje izbore, na prijavi sam se, u skladu sa mojom javnom odlukom na popisu stanovništva da se izjašnjavam kao Bosanka i Hercegovka/Ostali – izjasnila kao Ostali. Centralna izborna komisija je potvrdila i ovjerila moju prijavu.
Pa sam tako prilikom konstituiranja Skupštine Kantona Sarajevo u koji sam izabrana kao “Ostala”, automatski postala članicom Kluba Ostalih, a Naša stranka me je zajedno sa kolegom Edinom Fortom kandidirala za Dom naroda. CIK je odbio moju kandidaturu zbog mog izjašnjenja iz 2012. godine, kršeći Ustav i stvarajući ozbiljan presedan. Da li je naredni korak da se moje izjašnjenje na popisu kao Bosanka i Hercegovka briše iz registra pa da se i na taj način, zauvijek izbriše trag o pokušaju pojedinaca da se počnu izjašnjavati u skladu sa onim sto im piše na zvaničnim dokumentima – Bosna i Hercegovina?
Drago mi je što će paradoksi diskriminatorong sistema izlaziti sve više na površinu. Žao mi je što te paradokse riješavamo nelegalno krpeći kvaran sistem bez da ga i u jednom momentu dovodimo u pitanje.
Jako, jako mnogo izuzetno važnih pitanaj proizilazi iz ove odluke i radujem se njihovom razmotavanju, analiziranju i rješavanju. Odmjereno, strpljivo i dugoročno.
- PapakizSarajeva
#20464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Drug, ovo je Bosna, nije Amerika ... Kod nas se samo taxi licence po automatizmu prenose sa oca na sina i dalje na unuke ...zippoo87 wrote: .
..
...
pa zar se tuzbe po istom osnovu ne prenose i na druge...tacnije ako dodje do presude u slucaju Kaplan,automatski se prenosi i na Masica i ove ostale koji primaju novac po istom osnovu,protuzakonito ??
...
nego,niko nije postavio a evo sada na profilu Sabine Cudic naleti na njeno objasnjenje oko one nedavne halabuke oko izjasnjavanja,pa mozda da i neki drugi procitaju,koji pisu a ne znaju njene licne razloge
A za Sabinu, dodjose 2 studenta i upalise svijetlo... Puce Sabini pred ocima, progleda, i odluci ... Od sad sam OSTALI ...
Od sutra cu i ja stajati kod postanskog sanducica i cekati. Nece li me kakvi njemacki studenti uputiti u istinske vrijednosti njemacke nacije, pa da se i ja probam kako "utrpati" u Bundestag ... I u kakve komisije pri Bundestagu, ako nista drugo, bar zbog naknade za odvojeni zivot ...
- kandelabar
#20465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja nikako nisam osporavao Sabinino izjašnjavanje na popisu ali ovim detaljom o 2 studenta koja su joj došla pred vrata i na osnovu toga sve krenulo sada želim da kažem da priča oja je se provukla pred popis o Bosancima i Hercegovcima u Bošnjačkom narodu,a koju su promovirali pojedini intelektualci između ostalog i ona je bila štetna jer popis nije samo statistički pokazatelj i obaveza koju trebamo izvršiti radi EU..zippoo87 wrote: Razgovarali smo prvenstveno o mogućnosti da rezultati popisa pokažu da u Bosni i Hercegovini postoji značajan broj ljudi koji se osjećaju kao Bosanci/Bosanke i Hercegovci/Hercegovke, postavljanju temelja jednom politički zdravijem sistemu, koji neće ugrožavati prava nacionalno opredjeljenih ali neće biti ni isključivo zasnovan na zaštiti kolektiviteta na štetu individue, i mojoj odluci da učestvujem u stvaranju tog sistema. Inspirisana ovom posjetom, 30. Septembra 2013 godine napisala sam na svom Facebook profilu:
NIkako ne podržavam nacionalne torove i strah kod naroda od onih drugih ali da bi Bošnjaci obezbijedili tu konstitutivnost oni su to skupo platili najviše svojim životima i ne vidim razloga zašto bi onaj koji živi u Podrinju,Srebrenici,Prijedoru bio Bosanac i Hercegovac kada ni kao Bošnjak nema pravo da izučava bosanski jezik..Intelektualci demokratiju i građanstvo ne prosipajte u SarajevuPopis je najopsežniji izvor podataka o stanovništvu, domaćinstvima, porodicama i stanovima. Ažurirani statistički podaci o stanovništvu (razvrstani po dobi, školskoj spremi, zaposlenju, geografskoj zastupljenosti itd.) i domaćinstvima (brojčano stanje, obilježja, itd.), su od ključnog značaja za budući napredak BiH i za EU integracije, preciznije, za društveno-ekonomski razvoj i dolazak stranih investicija u državu, planiranja infrastrukture, razvoj učinkovitih društveno ekonomskih politika, raspodjelu sredstava, primanja sredstava iz pristupnih fondova EU,
-
pedeset
#20466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Sa iste liste odbijena je ovjera kandidatkinje Sabine Čudić jer je na lokalnim izborima 2012. godine imala drugačije nacionalno izjašnjenje."
http://www.klix.ba/vijesti/bih/uspostav ... /150105043
Kako sad ovo, zar u Našoj stranci ima ovoga?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/uspostav ... /150105043
Kako sad ovo, zar u Našoj stranci ima ovoga?
-
VjecitiStudent
#20467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
2014. će biti zapamćena ko godina u kojoj je Sabina Ć. dohakala Našoj stranci
http://www radiosarajevo ba/novost/176455/sabina-cudic-o-spornom-nacionalnom-izjasnjavanju-
(da bi gornji link radio potrebno je umetnuti dvije tačke koje nedostaju)
-
__Phoenix__
#20468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I šta je htjela postići s domom naroda, otkad je to solidarisanje uzimanje nečeg što ti ne pripada jer defakto nisi ono za šta se predstavljaš...
-
VjecitiStudent
#20469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravda za Srbe i Ostale, imaju i oni pravo na federalnu guzovaču!

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U svezi sa reagiranjem pk na slučaj Čudić, te njegovo izuzimanje od slučaja Pleho &ostali Srbi... tobožnjjim objašnjenjem kako Čudić nije obnašala javnu funkciju nego je te izbore izgubila, pa onda može kao mjenjati navionalnost. Peđa, ne objašnjavajte naobjašnjivo, please. Rekla je i sama Čudić da ulazi kolega umjesto nje, da niste uložili žalbu i završite taj slučaj šutke, jer ovako samo još više bespotrebno padate u kontradiktornosti. Sasvim dobronajmjerno mišljenje. Objašnjenje je da je kao Čudić htjela pokazati solidarnost sa ostalima dakle Bosancima i Hercegovcima, a izgubila je izbore za općinskog načelnika. Dedukcijom, onda, da je dobila izbore i općinu, ne bi imala solidarnosti ni senzibiliteta prema ostalima?
Zato, upakujte ovaj slučaj u novogodišnju kutiju, ne ide vam u prilog otpakivati ga, jer se tako primjenjuju dupi aršini i nastavite u 2015 politiku pravednosti, pravde, principijenlosti i dobre opozcije. Sretno
Zato, upakujte ovaj slučaj u novogodišnju kutiju, ne ide vam u prilog otpakivati ga, jer se tako primjenjuju dupi aršini i nastavite u 2015 politiku pravednosti, pravde, principijenlosti i dobre opozcije. Sretno
- JThomas
#20471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a baš ima smisla. izgubiš kao bošnjak - sljedeći put pokušaš kao srbin ili ostali. i opušteno prođeš 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#20472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
OdličnoKatarinaKosaca wrote:U svezi sa reagiranjem pk na slučaj Čudić, te njegovo izuzimanje od slučaja Pleho &ostali Srbi... tobožnjjim objašnjenjem kako Čudić nije obnašala javnu funkciju nego je te izbore izgubila, pa onda može kao mjenjati navionalnost. Peđa, ne objašnjavajte naobjašnjivo, please. Rekla je i sama Čudić da ulazi kolega umjesto nje, da niste uložili žalbu i završite taj slučaj šutke, jer ovako samo još više bespotrebno padate u kontradiktornosti. Sasvim dobronajmjerno mišljenje. Objašnjenje je da je kao Čudić htjela pokazati solidarnost sa ostalima dakle Bosancima i Hercegovcima, a izgubila je izbore za općinskog načelnika. Dedukcijom, onda, da je dobila izbore i općinu, ne bi imala solidarnosti ni senzibiliteta prema ostalima?
I nek' puno pozdrave - Sabinu......
- filosofman
#20473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:Svim forumasima na ovoj temi zelim sretnu Novu Godinu.
pedja kojovic

-
ime_kojeg_nema
#20474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Potpisujem. I jos nesto, kao vas glasac vise bih cijenio iskreno priznavanje greske nego neke neuspjesne pokusaje vadjenja.KatarinaKosaca wrote:U svezi sa reagiranjem pk na slučaj Čudić, te njegovo izuzimanje od slučaja Pleho &ostali Srbi... tobožnjjim objašnjenjem kako Čudić nije obnašala javnu funkciju nego je te izbore izgubila, pa onda može kao mjenjati navionalnost. Peđa, ne objašnjavajte naobjašnjivo, please. Rekla je i sama Čudić da ulazi kolega umjesto nje, da niste uložili žalbu i završite taj slučaj šutke, jer ovako samo još više bespotrebno padate u kontradiktornosti. Sasvim dobronajmjerno mišljenje. Objašnjenje je da je kao Čudić htjela pokazati solidarnost sa ostalima dakle Bosancima i Hercegovcima, a izgubila je izbore za općinskog načelnika. Dedukcijom, onda, da je dobila izbore i općinu, ne bi imala solidarnosti ni senzibiliteta prema ostalima?
-
komandant mark
#20475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
KatarinaKosaca wrote:U svezi sa reagiranjem pk na slučaj Čudić, te njegovo izuzimanje od slučaja Pleho &ostali Srbi... tobožnjjim objašnjenjem kako Čudić nije obnašala javnu funkciju nego je te izbore izgubila, pa onda može kao mjenjati navionalnost. Peđa, ne objašnjavajte naobjašnjivo, please. Rekla je i sama Čudić da ulazi kolega umjesto nje, da niste uložili žalbu i završite taj slučaj šutke, jer ovako samo još više bespotrebno padate u kontradiktornosti. Sasvim dobronajmjerno mišljenje. Objašnjenje je da je kao Čudić htjela pokazati solidarnost sa ostalima dakle Bosancima i Hercegovcima, a izgubila je izbore za općinskog načelnika. Dedukcijom, onda, da je dobila izbore i općinu, ne bi imala solidarnosti ni senzibiliteta prema ostalima?
Slazem se. Pokusavati jeftin pokusaj politicke manipulacije radi dobijanja nekog pausala sada predstaviti kao principijelnost i borbu za prava "ostalih" je stvarno nisko.