Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#20451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote:
Znaci postao si Gricko :mrgreen:
Taj sto je pozvan i sto je ismijavan tek je i sam poceo snimati humoristicke emisije.Prva epizoda potpis u novi klub ili ti ga s tovara na magare.
Sto se tice noviteta, propaliteta BHF ti je davni dana bankrotirao,dok Maniaci dizu lovu kao na primjer od Zajke. :mrgreen:
P.S cvrle ti jedino drzi pozadinu :dance:
Gricko ja ne gricko, moj Corozirani kusat ces ti na kaskicu svoj mosnja kroz 4-5 utakmica reprezentacije u kojima Zukanovic bude igrao! :wink: Taj isti Gent je ekipcina za recimo one koje je selektor vodio prije reprezentacije, da se ne lazemo bezze! :wink:

Uzivaj u svom cemeru, a meni cvrle ne drzi pozadinu, nema potrebe da to iko radi. Moje misljenje nece promjeniti ni Cvrcak ni Corola ni Lucky niti bilo ko drugi. Tebi je cilj ismijati svakog ili vecinu nasih igraca (potencijalnih), ma gdje i kako igrali, ja bar imam toliko respekta dok se ne dokaze da su klocevi i cirkusanti ala Stojan zvani Akrobacija Vranjes! Ismijavas momke kao da na mi imamo toliko sirok kadar da se odreknemo bilo koga ko van ove cemer lige igra!
shake69

#20452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

ultima_palabra wrote:A kojeg mi to imamo boljeg zadnjeg veznog od Zahirovića? Medunjanin nije zadnji vezni, Rahimića ne znam možemo li uzimati u obzir, Cocalića i Džakmića selektor ignoriše, Sesar nema kvalitetu i iskustvo da bude starter...

Da bih bio sretan što se nekoga rješavamo, valjda bismo trebali imati zamjenu koja je bolja...
Contradictio in adjecto! Ako vjerujete Susicu, zasto sada nemate povjerenje da i odbaci takvog igraca ako ode u Kinu, odnosno da nema neko bolje rjesenje u rukavu. Taj decko nerijetko trci ko muha bez glave, dodavanja samo nazad, 'sigurice' ili neprecizna naprijed a da je suprotno valjda bi neka ruska 'Alaniya' ga potrazila. Mislim da je igrac koji ne moze napredovati (limitiran) a Osim i pozvaniji od nas ovdje od struke odavno ne vide kvalitet u Zenicaninu vrijedan dugorocnijeg rjesenja u reprezentativnome dresu. Bolje je 50% Rahimica i u 37 godini nego Adnanovih 100% u 25-oj godini zivota. Mislim da ce tako i biti u martu, ako Bog da.
ultima_palabra

#20453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

shake69 wrote:
ultima_palabra wrote:A kojeg mi to imamo boljeg zadnjeg veznog od Zahirovića? Medunjanin nije zadnji vezni, Rahimića ne znam možemo li uzimati u obzir, Cocalića i Džakmića selektor ignoriše, Sesar nema kvalitetu i iskustvo da bude starter...

Da bih bio sretan što se nekoga rješavamo, valjda bismo trebali imati zamjenu koja je bolja...
Contradictio in adjecto! Ako vjerujete Susicu, zasto sada nemate povjerenje da i odbaci takvog igraca ako ode u Kinu, odnosno da nema neko bolje rjesenje u rukavu. Taj decko nerijetko trci ko muha bez glave, dodavanja samo nazad, 'sigurice' ili neprecizna naprijed a da je suprotno valjda bi neka ruska 'Alaniya' ga potrazila. Mislim da je igrac koji ne moze napredovati (limitiran) a Osim i pozvaniji od nas ovdje od struke odavno ne vide kvalitet u Zenicaninu vrijedan dugorocnijeg rjesenja u reprezentativnome dresu. Bolje je 50% Rahimica i u 37 godini nego Adnanovih 100% u 25-oj godini zivota. Mislim da ce tako i biti u martu, ako Bog da.
Pa Sušićeva najlošija strana je otkrivanje i davanje šanse novim igračima. Zato i jesam zabrinut.
Faraone

#20454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Faraone »

Nisam neki Papetov fan,puno me puta iznervirao sa svojim postavkama i guranjem igraca u prvu postavu... ali za Misketa se slazem 100 %, stvarno ne mogu da vjerujem da igrac njegovog kalibra nije mogao naci angazman pa barem u nekom prosjecnom ukrajinskom,poljskom... klubu, evidentno je da ide u Kinu igrati da zaradi jos malo za zivot, i polako je na zalasku karijere..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

slažem se...ne bih otpisao ni onog smotanog Mravca dok se ne nađe bolje...realno za Rahimića još tražimo zamjenu...pokušava se sa Zahirovićem ali očigledno je da imamo tu problem...svjedno ne bih ga tek tako otpisao dok ne nađem šta bolje, osim ako Sušić ne namjerava vratiti Jahića (koji je def vezni po vokaciji) :?

za naš trenutni still igre dobar defanzivni vezni je ključ

ps

jel može još ko od novih igrati DMC-a? Bešić, Bičakćić, Kolašinac?
Bosanski_kralj

#20456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

JoseMujica wrote:

slažem se...ne bih otpisao ni onog smotanog Mravca dok se ne nađe bolje...realno za Rahimića još tražimo zamjenu...pokušava se sa Zahirovićem ali očigledno je da imamo tu problem...svjedno ne bih ga tek tako otpisao dok ne nađem šta bolje, osim ako Sušić ne namjerava vratiti Jahića (koji je def vezni po vokaciji) :?

za naš trenutni still igre dobar defanzivni vezni je ključ

ps

jel može još ko od novih igrati DMC-a? Bešić, Bičakćić, Kolašinac?
Ma Bešić je najbolji za tu poziciji. Zna čovjek sa loptom, igra redovno u svom klubu i definitivno ne može biti gori od Zahirovića.
BHF_Manijak

#20457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Ma vala se i Besic godinama "trazi", jebo to ba. Od igraca HSV-a doguro je do Ferencvarosa, strasan skok. Da je bar otiso u neki slabiji tim Bundeslige pa hajde, ovako nazadak i to kakav. Bojim se da to ne bude jos jedan od silnih nasih talenata kojeg smo najavljivali kao bombu a ono corak se ispostavi.

Ovo pisem samo kao odgovor onim bombasticnim najavama momka, a on je ok fudbaler, prosjek, no kad se sjetim naslova po novinama ocekivao sam najmanje da to bude novi Stig Tofting. :roll:
cindrlimindrli

#20458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote: jel može još ko od novih igrati DMC-a? Bešić, Bičakćić, Kolašinac?
Ne znam, ali ako bi se vec ekspirementisalo mogao bi probati Zukanovica na toj poziciji u prijateljskoj sa
Janezima. U ono malo sto se moglo vidjeti meni djeluje da je pun samopouzdanja, zna s loptom i izgleda
u pristojnoj kondiciji, moze da tutnji tamo-vamo k`o lud. :D
splend

#20459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

cindrlimindrli wrote:
JoseMujica wrote: jel može još ko od novih igrati DMC-a? Bešić, Bičakćić, Kolašinac?
Ne znam, ali ako bi se vec ekspirementisalo mogao bi probati Zukanovica na toj poziciji u prijateljskoj sa
Janezima. U ono malo sto se moglo vidjeti meni djeluje da je pun samopouzdanja, zna s loptom i izgleda
u pristojnoj kondiciji, moze da tutnji tamo-vamo k`o lud
. :D
ako je ovakav, sjeo bi juventusu ko kec na desetku :mrgreen:

ako za zahirovica nemamo zamjene, onda treba rasformirati FSBiH. rekao je pape cini mi se nedavno, da se rahimic vraca u protiv grka, valjda se dobro oporavlja poslije operacije čira :-D

danas sam se malo bio zabrinuo kad sam procitao da je pape rekao da nece zvat misketa. to je problem, a ne jebeni zahirovic. mada, vole ovi nasi mediji dobro slagati, tako da i ne vjerujem da je co'ek to rek'o. nije lud.
cindrlimindrli

#20460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

splend wrote:ako je ovakav, sjeo bi juventusu ko kec na desetku
Ma kontam da ne moze odigrati gore od Zahirovica sve kad bi se i trudio da zajebe. :D
splend

#20461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

cindrlimindrli wrote:
Ma kontam da ne moze odigrati gore od Zahirovica sve kad bi se i trudio da zajebe. :D
to se vala slazemo 100 % :thumbup:

eno neko je gore predlozio da se zove dzakmic, da malo unaprijedi igru :lol:

vala nam i ne treba neki zadnji vezni aman. ne jurisamo na titulu svjetskog prvaka. to se do sada i pokazalo. mi kad napadamo, svejedno jel dole stoji zahirovic, medunjanin, vrancic. treba Boga moliti da se dzeko, vedo, miske, pjanic ne povrijede. od njihove igre nama zavisi rezultat. ne zavisi od zahiroviceve i takvih. uostalom, to se i pokazalo kao takvo. 4 kola, 3 pobjede i remi, uz bruku golova.
cindrlimindrli

#20462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

splend wrote:treba Boga moliti da se dzeko, vedo, miske, pjanic ne povrijede.
Nema od Misimovica nista, ovo sta sad igra je cisto rekreativno, hvataj se Kine i zaradi koju paru prije
penzije. Znam, sad ce ono, pa znas li ti koliko je on nas zaduzio, ovo, ono...znam, ali ako je to mjerilo
za nastup u reprezentaciji onda moze komotno pozvati Barbareza. U istoj su formi. :D
splend

#20463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

cindrlimindrli wrote:
splend wrote:treba Boga moliti da se dzeko, vedo, miske, pjanic ne povrijede.
Nema od Misimovica nista, ovo sta sad igra je cisto rekreativno, hvataj se Kine i zaradi koju paru prije
penzije. Znam, sad ce ono, pa znas li ti koliko je on nas zaduzio, ovo, ono...znam, ali ako je to mjerilo
za nastup u reprezentaciji onda moze komotno pozvati Barbareza. U istoj su formi. :D
ma nije to zaduzio ne zaduzio. lako je reci muslimovicu - ako odes u kinu zaboravi repku. kad su njegove 'alternative' dzeko i vedo. jedan top svjetski igrac, drugi isto tako vrhunski napadac. ili to reci zahirovicu (njemu je mogao reci da i ako potpise za hamburg, nek zaboravi repku - svakako ne valja :mrgreen: ).
s misketom je to malo drugacije. njemu nema zamjene. OK, moze ga pjanic mjenjati, i bolji je igrac od njega za klasu, al' onda ostaje prazno pjanicevo sadasnje mjesto. a to je neko ko uzme loptu na nasoj polovini, i bez ikakvih problema je prenese dalje i organizuje napad. lako je pjanicu dodati do misketa, kad zna i da miske zna. zamisli sad, nema misketa, pjanic zauzme njegovo mjesto, a pjanicevo recimo medunjanin il ne znam ko vec. pa tu nebi bilo postenog napada za citavu tekmu. to i pape zna, i zna da ako ne bude zvao misketa, da gubi i pjanica. jebeno, al je tako. uostalom, sta ako je otisao u kinu. jel to zaboravio lopte. i ovako nikada u zivotu nije trcao :mrgreen: znaci da je potpisao za neki kvazi belgijski klub, ili kvazi grcki-rumunski-holandski klub - onda bi igrao normalno. kad nemas alternativu, onda se popusti, jebiga. bolje i da je otisao u kinu, nego u australiju :mrgreen:
Last edited by splend on 04/01/2013 17:46, edited 1 time in total.
frngla

#20464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by frngla »

kineska liga je u rangu naše lige sa par nekadašnjih word class igrača pred penzijom...
cindrlimindrli

#20465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

splend wrote:kad nemas alternativu, onda se popusti, jebiga.
Pa nije bas da se nema alternativa, je li ono izostao protiv Velsa cini mi se, kad smo odigrali jednu od
boljih utakmica?
shake69

#20466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

splend wrote:
cindrlimindrli wrote:

vala nam i ne treba neki zadnji vezni aman. ne jurisamo na titulu svjetskog prvaka. to se do sada i pokazalo. mi kad napadamo, svejedno jel dole stoji zahirovic, medunjanin, vrancic. treba Boga moliti da se dzeko, vedo, miske, pjanic ne povrijede. od njihove igre nama zavisi rezultat. ne zavisi od zahiroviceve i takvih. uostalom, to se i pokazalo kao takvo. 4 kola, 3 pobjede i remi, uz bruku golova.
To je bila poanta moje reakcije da je eto 'jazuk' da Zahirovica izgubimo a Pape ocigledno zna bolje od nas da - nije, ne bi decku to otvoreno porucio. Iskreno se bojim da on upravo zbog toga ipak ne ode u Kinu i nama samo glavobolju donese s kiksevima i ispodprosjecnim nastupima.
Bilo bi divno vidjeti Rahimica na Bilinom Polju!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

ma treba nam zamjena za Rahimića...klasični DMC razarač...Zahirović je samo loša trenutna zakrpa... taj DMC ne treba znat lopte šutnut ali treba da prati i anticipira igru, bude jak, lud i izdržljiv ko bik.

bez DMC-a smo preotvoreni jer su nam i bekovi ofenzivni...nemre da natrag ostanu samo Spaić i još jedan stoper....otresće nas Grci ko zvečku...inače protiv Grka bi zabranio bekovima da pređu centra da sam na Papetovom mjestu....u Atini nas je Samaras uništavao po (praznim)bokovima
BHF_Manijak

#20468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Naivni ste ako misltie da covjek od 37 godina koji nije utakmica odigro ima ihihi moze zakrpiti poziciju zadnjeg veznog! Jednostavno trenutno nemamo igraca kji tu poziciju moze adekvatno popuniti i to je to!
Rahimic je u svakom slucaju i sa 37 bolji od Zahirovica, ali daleko je to od odlicnog rjesenja od kojeg te nece glava zabolit!

Pa hoce l' ta djeca vise pocet igrat i tog zadnjeg veznog majka ga ubila? :mrgreen:
splend

#20469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

cindrlimindrli wrote:
splend wrote:kad nemas alternativu, onda se popusti, jebiga.
Pa nije bas da se nema alternativa, je li ono izostao protiv Velsa cini mi se, kad smo odigrali jednu od
boljih utakmica?
protiv velsa dobro nije odigrao, samo ko protiv njih nije igrao.
izostao je prvo poluvrijeme protiv bjelorusije, kad smo katastrofa bili. ili u cirino vrijeme protiv portugala, kad za 90 minuta nismo šuta na gol imali.
njegov i pjanicev izostanak u vezi se mora primjetit, jer su oni ta klasa igraca, kojih kad nema, ne ide sve kako treba. nismo mi spanija, da se tako lako odreknemo igracaa svjetske klase. (bar u nasim okvirima, igraca svjetske klase)
cindrlimindrli

#20470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

splend wrote:izostao je prvo poluvrijeme protiv bjelorusije, kad smo katastrofa bili.
Ma bili smo katastrofa i kad je on usao, sudija nam poklonio pobjedu.
splend wrote:ili u cirino vrijeme protiv portugala, kad za 90 minuta nismo šuta na gol imali.
Tada nas je izdao. :x
splend wrote: nismo mi spanija, da se tako lako odreknemo igracaa svjetske klase.
Nismo, al` sta da radis kad frajer ne igra nigdje ( Kina je nigdje :D )?
cvrčak_na_hedonizmu

#20471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

splend wrote:
cindrlimindrli wrote:

Ti baš ne razumiješ fudbal :D Navedi mi nekoliko ekipa/reprezentacija ( a da nisu u rangu Papua Nove Gvineje ) koje igraju sa dva napača i dva ( više-manje spora, iako je Pjanić Karl Luis za Misketa ) ofanzivna igrača koji ne igraju odbranu ? Osim napada i igre sa loptom postoji nešto što se zove igra bez lopte. E, tu ga glođemo ( što nam se više puta dešavalo ) kada u ekipi imamo Misimovića, Pjanića, Ibiševića i Džeku pa se postavlja pitanje ko će uzeti loptu protivniku ?

To možda prolazi na PES-u, u pravom fudbalu ne prolazi. Bitnije je imati jednog pleja tipa Pjanića i jednog zadnjeg veznog igrača "nako" kvalitete tipa Cocalića nego Pjanića i Misketa u istoj ekipi + dva napadača. Nisam siguran da ti možeš da procesuiraš i obradiš na pravi način ono što sma napisao :D Ipak se nadam :D

Nauči napamet moj post pa da pričamo poslije :D

ps ljudi se pozivaju na pobjedu protiv Bjelorusije koju smo JEDVA dobili sa DVA igrača više :-) Kuc-kuc, ima li koga ?
Dead Man Walking

#20472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

E cuj ne razumije, a u raji glavnu rijec vodi. :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#20473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Čekam da mi neko navede kao primjer Barselonu pa da mu izbacim statistiku koliko Xavi i Iniesta pretrče na jednoj utakmici :oops:
dinty2

#20474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinty2 »

pa nije Safet glup u p.m
gledajte ovo...Muslimovića nije htio zvati jer je Kina daleko i sjedio bi bezveze na klupi da ne dobije šanse ni minutu,,jer,,imamo dva napadača( ukoliko bi se jednom od njih desilo na tekmi nesto,igrali bi s jednim..i nista strasno-zlatan nije bio prioritet,,ali sada kad je i Miske tamo( a istina je da Kina ima sjajne uslove,,i istina je da je bolje da tamo igra, nego da u rusiji sjedi na klupi,,,Sušić će ih sada obojicu zvati.Potrebna su nam obojica..mulim kao treća napadačka opcija za teže duele koji slijede i miske kao play koji ima mjesta u repci do kraja ABD svijetskog prvenstva, što sa klupe ..što kao starter.
Dzeki svaka čast na izjavi,,i mislim da Sušić isto ovako razmišlja.. Dzeko ti si Bog
Sarcom

#20475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sarcom »

Pa zar Salihovic ne moze odigrati na mjestu Zahirovica?
npr.
Begovic
Mujdza Spahic Spahic( :) ) Zukanovic

Stevanovic Pjanic Salihovic Lulic

Dzeko Ibisevic
Locked