SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dzejkej

#20451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

alica.k wrote: Narucujem ja stalno s culta, ako zelis mogu ti poslati invite, ali mislim da mozes 15% dobiti samo ako se registrujes pa vidi sta je isplativije.

Edit: vidim bjb ti je pomogla.

ja bih stvarno toplo preporucila da pogledas i ecotools cetkice (ima ih na iherbu) -- meni su licno one najdraze.
hvala - registrovala sam se ali nema tih 15 % odnosno ne vidim ih jos - mozda kod placanja ali nema mi Zoeva cetkica tako da jos uvijek ne znam kolika je cijena i sta mi je povoljnije
nego dobila sam poruku na beautybayu je dodatnih 20 % off tako da me ove cetkice kostaju 39 funti - kontam to je minimum koji je moguce dobiti i sa svim tim popustima i kodovima - najvjerovatnije cu to i naruciti a onda ganjati sta bih jos mogla dodatno uzeti
nna iherb sam htjela da se registrujem zbog D vitamina ali ako se jos tu zadam mogu komotno napustiti posao i djecu proslijediti u sirotiste jer mi se cini da tu ima i suplemenata, sminke, saso mange :D :D
hvala ti jos jednom :kiss:
divne ste cure, bas ste mi pomogle :kiss:

edit: narucene cetkice :D :D
nadam se da ce sve biti ok :-D
alica.k

#20452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Beautybay meni obicno stigne kroz tri sedmice, vjerujem da ce sve biti ok :)
BJB

#20453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

dzejkej wrote:
alica.k wrote: Narucujem ja stalno s culta, ako zelis mogu ti poslati invite, ali mislim da mozes 15% dobiti samo ako se registrujes pa vidi sta je isplativije.

Edit: vidim bjb ti je pomogla.

ja bih stvarno toplo preporucila da pogledas i ecotools cetkice (ima ih na iherbu) -- meni su licno one najdraze.
hvala - registrovala sam se ali nema tih 15 % odnosno ne vidim ih jos - mozda kod placanja ali nema mi Zoeva cetkica tako da jos uvijek ne znam kolika je cijena i sta mi je povoljnije
nego dobila sam poruku na beautybayu je dodatnih 20 % off tako da me ove cetkice kostaju 39 funti - kontam to je minimum koji je moguce dobiti i sa svim tim popustima i kodovima - najvjerovatnije cu to i naruciti a onda ganjati sta bih jos mogla dodatno uzeti
nna iherb sam htjela da se registrujem zbog D vitamina ali ako se jos tu zadam mogu komotno napustiti posao i djecu proslijediti u sirotiste jer mi se cini da tu ima i suplemenata, sminke, saso mange :D :D
hvala ti jos jednom :kiss:
divne ste cure, bas ste mi pomogle :kiss:

edit: narucene cetkice :D :D
nadam se da ce sve biti ok :-D
Ako budes narucivala sta sa cultbeauty a dobila si code, nemoj ga zaboraviti unijeti :lol: :lol: :lol: ..
Jedva cekam da mi legne plata da se pocastim necim finim sa cultbeauty, zadnje tri plate sam 100% u kucu ulozila, vrijeme je da malo na sebe potrosim :D sebi s ljubavlju..
A zar beautybay opet prodaje Zoevu? Ma meni ovi njihovi propisi nikako nisu jasni..Zoevu su prodavali, pa su prestali, k'o zabranjeno im, pa je opet prodaju. Njemacki je brand e je li to ima neke veze sa Brexitom Bog dragi zna. Neke americke brandove shipuju van EU, a neke nisu...Ma nikako nema logike..
dzejkej

#20454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

BJB wrote: Ako budes narucivala sta sa cultbeauty a dobila si code, nemoj ga zaboraviti unijeti :lol: :lol: :lol: ..
Jedva cekam da mi legne plata da se pocastim necim finim sa cultbeauty, zadnje tri plate sam 100% u kucu ulozila, vrijeme je da malo na sebe potrosim :D sebi s ljubavlju..
A zar beautybay opet prodaje Zoevu? Ma meni ovi njihovi propisi nikako nisu jasni..Zoevu su prodavali, pa su prestali, k'o zabranjeno im, pa je opet prodaju. Njemacki je brand e je li to ima neke veze sa Brexitom Bog dragi zna. Neke americke brandove shipuju van EU, a neke nisu...Ma nikako nema logike..
:lol: :lol:
evo dosle su Zoeve i na culbeauty - juce mi stize notification. hebli sebe, nisu mogli ranije da uporedim cijene :D :D
ja sam gotova, nemam pojma je li me uhvatila neka shopping groznica ali sad gledam one Natural lust sjene, nesto kontam da su mi samo jos one u zivotu trebale :D tipicni ovisnik :D jos samo ovaj spric :D

alica - dobila sam notification, krenule su cetkice u petak navece :thumbup:
alica.k

#20455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Ja sam skontala da toliko para trosim na 'jos samo ovo mi treba', da sam na apsolutnom replacement only no buy-u, i hvala bogu vec 2 mjeseca marke nisam potrosila jer svega ali svega imam u steku. Raznoraznih primera, krema za lice, spf, umivalica, rumenila, birvaktile mogu svoku prodavnicu otvorit.
zubi

#20456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zubi »

Koga zanima, tj. nije na no-buyu :D na iherbu kozmetika snizena 23% (ukucati kod 23BEAUTY)

https://www.iherb.com/c/beauty?rcode=JGM241

:-D
BJB

#20457 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

dzejkej wrote:
BJB wrote: Ako budes narucivala sta sa cultbeauty a dobila si code, nemoj ga zaboraviti unijeti :lol: :lol: :lol: ..
evo dosle su Zoeve i na culbeauty - juce mi stize notification. hebli sebe, nisu mogli ranije da uporedim cijene :D :D
ja sam gotova, nemam pojma je li me uhvatila neka shopping groznica ali sad gledam one Natural lust sjene, nesto kontam da su mi samo jos one u zivotu trebale :D tipicni ovisnik :D jos samo ovaj spric :D

Nemoj..ne treba ti dok ne potrosis sta imas..
BJB

#20458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

dzejkej wrote:
BJB" wrote:

ImageMislis ovu, 8 ja sam je dodala u korpu ali je necu kupiti..
dzejkej

#20459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

BJB wrote: ja sam je dodala u korpu ali je necu kupiti..
:lol: :lol: :lol:
snaga uma - level V - sensei :D :D

jeste, to su te. ova sto sad imam ima malo jace boje a sve ostale palete koje sam ovdje kupila (DM, CM i tako) sam bacila, em su bile prestare em da se fokusiram na jednu paletu i nju isfuram.
kod mene je ova:
Image
ali realno, fakat bi mi odgovarala ova TF ali sensei me gleda, ne smijem pokleknuti :D :D

btw - evo na cultbeauty - neki autumn haul - 15 i 20 % off
nako gledam :D :D
sama se stranica otvara :D :D
dzejkej

#20460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

alica.k wrote:Ja sam skontala da toliko para trosim na 'jos samo ovo mi treba', da sam na apsolutnom replacement only no buy-u, i hvala bogu vec 2 mjeseca marke nisam potrosila jer svega ali svega imam u steku. Raznoraznih primera, krema za lice, spf, umivalica, rumenila, birvaktile mogu svoku prodavnicu otvorit.
:thumbup: :thumbup:
moj je problem sto nemam nikakvu strategiju sta kupujem i sta mi treba i to me pocinje nervirati.
od preparativne kozmetike, imam neke oriflame kreme i to cvrljam od proljeca, nikako da potrosim. nekih kremica tipa nivea i to mi se vrti po kuci.
od basic sminke imam na primjer primer Loreal koji mi je otvoren vec nekih 15 mjeseci a potrosen mozda 5 %. kupim tako set za konturisanje i koristim kao ih sjene i bacim jer je prestaro.
a voljela bih da skontam sta mi treba, kupim, iskoristim, kupim novi i kraj a isto tako nemam neki svoj proizvod koji kupujem i to je to. evo trenutno imam 4 maskare, sve je to kupovina ono dodjem u drogeriju i eto hajde nesto mi zapne za oci.
jedino sto sam se namjerila na puder, sad koristim Double wear a i Loreal True Match mi je bio bas dobar - e to mogu miksati izmedju njih dva kako mi se nakrivi. Sve ostalo kupujem nekako stihijski :? :?
vjeshalica

#20461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vjeshalica »

Svi to rade i nisi jedina
Tesko se covjek moze operisati od navike kupovine stvari koju uzme 3 puta i poslije stoji i tako kamaras ko budala
dzejkej

#20462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

vjeshalica wrote:Svi to rade i nisi jedina
Tesko se covjek moze operisati od navike kupovine stvari koju uzme 3 puta i poslije stoji i tako kamaras ko budala
o jeah. nije to samo sminka :D ima toga i u ormaru :D :D
sreca je sto ne kupujem sad neke preskupe stvari ali bih voljela da napravim malo reda :)
alica.k

#20463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Upravo to sto pricate. Jako se tesko rijesiti te navike nagomilavanja stvari.

Ja sam 100% imala zavisnost o kupovanju, glupo zvuci al uopste se ne zezam. Ocistila ormar, 80% stvari podijelila, neke jos sa etiketom, znaci kupila, zaboravila da imam. Sminka, skincare ista stvar, to je cudna fiksacija. Ja i ne koristim puno sminke--od sjena koristim samo neke smedjkaste nijanse, a imam paleta koliko ti bog hoce, raznoraznih boja, nisam ih ni nacela -- u principu cekam da ih bacim jer nema smisla cuvati nesto sto ne koristim. :run: :run: :run:

Nadjem sebi neku fiksaciju - e ovo mi treba. Onda idem u potragu za tu stvar, kupim 15 dok na kraju ne nadjem onu "to je to". I sutra zaboravim na to, nadjem nesto novo. Nije samo sminka, nego i odjeca, gluposti raznorazne, nakit, elektronika. Zacarani krug.

Zabranila sam sebi da placam karticom ista (nemam ja minuse na karticama ali svejedno dok ti pare nisu u ruci ti nisi svjestan koliko trosis para). Kad kupujem nesto to mora biti ili da mi zamjenjuje nesto sto sam potrosila/pokvarilo se/blabla (ali apsolutno sve sto imam te vrste da sam potrosila), ili ne mogu bez toga zivjeti (lijekovi i slicno). I naravno hrana, stvarcice za cuke, na to nemam limite, al na to nisam nikad se ni razbacivala.

I sad zasad dobro ide. Nisam nista kupila dva mjeseca, polako trosim sta imam i tako, a para se vec ustedilo. Jes da patim svaki dan na cultbeauty i slicnim stranicama :skoljka: :skoljka: :skoljka: al jbg, vjerujem da ce trebati dobro vremena dok se mozak rijesi te ovisnosti.
dzejkej

#20464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

alica, neotkrivena blizanko moja :) da smo u spanskoj seriji bile bi u 63 epizodi kada Margarita srece Huanitu i kada otkriju da su blizanke razdvojene po rodjenju... :)
ja sam uspjela da sredim obucu. od proljetos nisam sebi kupila nista novo jer je cista grehota a i da iznosam ovo sto imam.
znam da sam za odjecu odgledala nekih youtube videa o tome koja je basic garderoba koju trebas imati, bas je korisno ali kad covjek ima toliko raznih aktivnosti, posao svaki dan, posao sastanak, svecani rucak, poziv na vjencanje, setnja pa onda sezonska roba pa roba kad se udebljas pa kad smrsas it..- opet mi ti savjeti nekako izgledaju nepotpuni. ja sam dosta stvari tako pobacala ili podjelila da rascistim sebi situaciju a imam toga jos stvarno.

nego ako imas neku paletu koja lici na ovu Too faced - baCi mi fotku da se dogovorimo - moze i na PP. stvarno mi treba neka paletica koja ima ove basic sjene, od ove moje predjoh na dark side :D halali mi sensei :D
alica.k

#20465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Ostale su mi jos ove tri jer mi ih je grehota baciti

https://www.bhcosmetics.com/products/love-in-london
http://rubybox.co.za/midnight-city-eyes ... lette.html
https://www.sleekmakeup.com/eu/eye/eyes ... au-naturel

mislim da nijedna nije kao ta Too Faced paleta. U svakom slucaju cult ti nece dostaviti Too Faced kod nas u BiH tako da se ne moras puno suzdrzavati od kupovine :D
Nisrin

#20466 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Kkva ljubav je MAC SOFT&GENTLE..pa to se MORA imati, iako imam vec 3 hajlajtera...ali ja stvarno sve sto imam koristim...osim par failova koje sam kupila ne znam ni ja sto, obicno to podijelim...a ne znam, ja kad udjem u Sephoru automatski se pogubim i ne znam sta bih prije...jer zamrznem se sve dok sam tu :D Sreca pa nema kod nas :D
dzejkej

#20467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

alica.k wrote:Ostale su mi jos ove tri jer mi ih je grehota baciti

https://www.bhcosmetics.com/products/love-in-london
http://rubybox.co.za/midnight-city-eyes ... lette.html
https://www.sleekmakeup.com/eu/eye/eyes ... au-naturel

mislim da nijedna nije kao ta Too Faced paleta. U svakom slucaju cult ti nece dostaviti Too Faced kod nas u BiH tako da se ne moras puno suzdrzavati od kupovine :D
hvala na info.
vidjela sam da Too Faced ne dostavljaju :roll: probam da vidim koliko sve kosta kad puf - klapna. tako sam i Estee Lauder vidjela ponude, izaberem neke stvari kad ne isporucuju u BiH :oops:
od ovih koje si stavila - zagledala sam i zagledala - ova prva mi izgleda da ima 9 basic boja, meni se cini da bih mogla ovo probati.
za koliko ih prodajes?
dzejkej

#20468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

Nisrin wrote:Kkva ljubav je MAC SOFT&GENTLE..pa to se MORA imati, iako imam vec 3 hajlajtera...ali ja stvarno sve sto imam koristim...osim par failova koje sam kupila ne znam ni ja sto, obicno to podijelim...a ne znam, ja kad udjem u Sephoru automatski se pogubim i ne znam sta bih prije...jer zamrznem se sve dok sam tu :D Sreca pa nema kod nas :D
da li ste nekad na temi napravile spisak osnovnih stvari tip preparativna i dekorativna kozmetika za pocetnike?
BJB

#20469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

dzejkey, koji ti je podton i koje su ti boje oči?
Pitam zbog palette..
I vidis kad je neko sretan, eno je ima na cultbeauty
Image Za mene je ova paleta sjena čudo..UVijek mozete iskombinirati nesto novo..
Ima naravno i Nude Cool spectrumImage
I imas manju i jeftiniju sa nekim basic bez i smedjim nijansamaImage
dzejkej

#20470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

BJB wrote:dzejkey, koji ti je podton i koje su ti boje oči?
evo gledam podton - vene su mi ljubicaste i plave
oci smedje
po opisu to je neutralan podton. to bi trebalo da znaci da mogu bilo koje sjene zar ne?

dobre ti ove palete :thumbup: -
znaci i Zoeva sjene su dobre - bas cu pogledati :D
sve ja okolo a sve zagledam one Too Faced - sve su meni super ali ove imaju i sljokice :D :D (pa jedan smajli koji se rastopio od srece)
bas me iznenadi sto ne isporucuju u BiH - proklet bio cultbeauty :D :D
alica.k

#20471 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

londonlovesbeauty ce ti dostavit too faced u bih
dzejkej

#20472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dzejkej »

alica.k wrote:londonlovesbeauty ce ti dostavit too faced u bih
a znaci neki dostavljaju.. uff - evo gledam ovu stranicu - ima predobrih stvari - sta je ovo zeno..
super, bas ti hvala na info :-D
jesi li vidjela upit za onu tvoju paletu. i ona ima sljokice :D :D I love sljokice :D
alica.k

#20473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

mane prodajem, dacu ti. javi se u pp za primopredaju

A je, llb dostavlja puno americkih brendova koje niko drugi ne dostavlja, ali su im i cijene paprene
BJB

#20474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Alice.K, sto bona napisa ovu stranicu..bankrotirat cu totalno a moram stediti.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
a jest im skup shipping UK Royal Mail International Premium Express Insured, Tracked & Signed (3-5 Days after processing) - £8.50
IMa li MAC u Sarajevu?
Last edited by BJB on 30/09/2019 22:21, edited 1 time in total.
Zoya

#20475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

BJB wrote:dzejkey, koji ti je podton i koje su ti boje oči?
Pitam zbog palette..
I vidis kad je neko sretan, eno je ima na cultbeauty
Image Za mene je ova paleta sjena čudo..]
Još uvijek je imam i zaista je prelijepa i prezadovoljna sam.

Ja dok sam pratila ovu temu stalno sam nešto od šminke naručivala i dobro ste bile mirne jedno vrijeme, sad opet :twisted: :-D
Post Reply