Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

dale cooper

#20451 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Ako se današnju demokratsku stranku naziva ekstemnim ljevičarima, ne znam onda kako nazvati republikansku stranku pod Trumpom? :mrgreen:
Ali zasigurno nije stranka Lincolna, Eisenhowera ili Regana.
jeza u ledja

#20452 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

The 51st State wrote: 02/09/2020 21:40
jeza u ledja wrote: 02/09/2020 21:32
The 51st State wrote: 02/09/2020 21:30

ma jok, propada ta prica i na zapadu i to rapidno i bespovratno, na sta ce izici vidjecemo.
Pa jel propada ili je guraju liberali? Sav si nekako, kako bih rekao, kontradiktoran. :D
Nije tesko skontati ako zelis, a ako se hoces zajebavati more i tako.
Nema se tu sta skontati bolan, ovo sto ti pises je kontradiktorno iz posta u post. Evo glave ako ti uopste znas sta hoces.
The 51st State

#20453 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

jeza u ledja wrote: 02/09/2020 21:52
The 51st State wrote: 02/09/2020 21:40
jeza u ledja wrote: 02/09/2020 21:32

Pa jel propada ili je guraju liberali? Sav si nekako, kako bih rekao, kontradiktoran. :D
Nije tesko skontati ako zelis, a ako se hoces zajebavati more i tako.
Nema se tu sta skontati bolan, ovo sto ti pises je kontradiktorno iz posta u post. Evo glave ako ti uopste znas sta hoces.
Jbg, liberalizam.
alijagoro

#20454 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

sherbett wrote: 02/09/2020 23:09 a dobro jel itko zna sta je mlazom?
Koja je fora sa mlazom?
dale cooper

#20455 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Andrew deLaski, direktor udruge Appliance Standards Awareness Project, koja se bavi uštedom energije kaže kako je prijedlog Trumpove administracije blesav. “S četiri ili pet mlaznica više iz glave tuša moglo bi istjecati 10 ili 15 galona vode (37 ili 56 litara). Doslovno bi vas moglo isprati iz kupaonice”, rekao je za Associated Press.

“Ako predsjedniku treba pomoć pri traženju dobre glave tuša možemo ga uputiti na stranice sa sjajnom korisničkom podrškom. Oni mu mogu pomoći da nađe glavu tuša koja dobro namače i osigurava dobro tuširanje”, rekao je deLaski.

U raspravu se uključio i David Friedman, potpredsjednik udruge potrošača, Consumer Reports. Kaže kako glave tuševa u SAD-u već sada zadovoljavaju korisnike, a usto i ljudima štede novac. Ako ovaj prijedlog Trumpove administracije prođe mogao bi završiti i na sudu.
Za sada ništa reklo bi se. :mrgreen:
dale cooper

#20456 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

alijagoro wrote: 02/09/2020 23:43
Koja je fora sa mlazom?
Ne odgovara mu trenutni standard mlaza. Kaže ne pere mu kosu kako treba. :mrgreen:
alijagoro

#20457 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Ja konto vi pricate o golden shower :D kad ono jok.
breba

#20458 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

Zato su pipe u njegovim hotelima pozlacene :P
VMxxx37

#20459 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by VMxxx37 »

VMxxx37 wrote: 02/09/2020 20:48
jeza u ledja wrote: 02/09/2020 20:32 To da DNC "zazire od Sandersa i AOC i da bi radije Trumpa nego njih" je jednostavno glupost u koju vjeruju najvise simpatizeri Trumpa, kao sto je i glupost da vise Trump spominje ili se zalaze za "radni narod". Sanders, AOC i mnogi drugi, cine znacajan dio stranke i imaju itekako udjela u formiranju politike iste.
Uostalom, narod je rekao sta zeli.

Razlog sto bi Trump ponovo pobijedio moze biti samo taj da je cijeli elektorat otisao jos vise udesno, nikako nesto drugo.
I zasto je "otisao udesno"? To je pitanje na koje liberalni establisment nece ni da pokusa da odgovori. To etiketiranje "deplorables, rasisti, bla, bla" je intelektualna ljenost i statisticki netacno jer samo gledajuci electoral data, znamo da je masa ljudi koja je glasala za Obamu 2008 i 2012, 2016 odlucila da glas da Trumpu. Hoces reci da su ljudi koji su glasali za Obamu, rasisti?
Ne znam na koji nacin se tvoj odgovor o rasistima i deplorables odnosi na ono sto sam ja napisao? Na vise mjesta si naceo temu o rasizmu, ocigledno te to tangira vise nego one o kojima govoris.

Ta "masa ljudi" je 9% Obaminih glasaca, a glasali su mahom jer zele promjenu u establishmentu u DC-u. Iz slicnog razloga su glasali i za Obamu jer se on tad cinio kao velika promjena od dosadasnjeg.

Slazem se za frazu o deplorables da je intelektualna ljenost, ali je ona nesto pokupljeno sa nekog skupa koji nije bio javni, tj. nije bila namjenjena za javnost. No ako se ne varam odnosila se na polovinu Trumpovih glasaca, pa bih se tako generalno i mogao sloziti s njom.

Generalno mislim da neki ljudi prave gresku brkajuci svoje zelje sa pretpostavkama o buducim dogadjajima.
[/quote]

Nazvao si me simpatizerom Trumpa jer sam ponovio cinjenicu koji svi znaju da DNC ne zeli Sandersa. Dovoljno je bilo pratiti primaries 2016 i 2020.

BTW. Sluzis se istom stigmatizacijom kao I CNN. Implicira se da Sandersovi glasaci samo pomazu Trumpu da pobjedi pa bolje odjebati sto prije sa kampanjom.
VMxxx37

#20460 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by VMxxx37 »

jeza u ledja wrote: 02/09/2020 21:12
VMxxx37 wrote: 02/09/2020 20:56
The 51st State wrote: 02/09/2020 20:50 Otisoje udesno zato sto sto je liberalizam nelogican , apsurdan i nedosljedan.
95% ljudi ne zeli otvorene granice. postoji milion razloga zasto je to sasvim razuman stav. medjutim ako ti ne zelis otvorene granice, naljepe ti etiketu ignoramusa, rasiste, itd. I onda se cude xzasto gube izbore?

Nema ljevlje osobe od mene ali sam sad rasista jer ne zelim sirom otvoriti vrata desetinama miliona ljudi medju kojima, kao i u svakom uzorku od miliona i miliona ima siledzija, kriminalaca, ubica, trgovaca ljudima...

Umjesto da se pozabave oporezivanjem milijardera, mirom u svijetu i medjunarodnim razvojrem tako da imigranti ostanu kuci na odrziv nacin, DNC se bavi virtue signalig praksom, tj moralisu i sloganisu o ljudskim pravima.
Skoro svi ovdje simpatizeri Trumpa tvrde da su ljevicari. :oops:

Valjda ljudima ofirno sta li. :lol:
Znaci sabotiras covjeka koji trazi istinske promjene, nazoves ga radikalom da bi postavio poslusnika wall streeta I DNC privilegovane kaste koji ce nastaviti po starom, a onda stigmatiziras svakoga koji to primjeti da je desnicar za Trumpa i da je Trumpov simpatizer. Kazes ako Trumpnpobjedi to je zato sto se glasacko tijelo pomjerilo udesno? A ja tvrdim da je to zato sto se DNC pomjerio udesno I ne zele da ponude autenticnu alternative.

Da, vise volim da pobjedi Trump nego Buden, ali da je nominovan Sanders bio bih za njega. To nije tipican stav Trumpove baze, al eto sad sam za njega.
ultima_palabra

#20461 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Ne zele Sandersa zato sto je laka meta na generalnim izborima. Da znaju da moze donijeti 270 elektora, ljubili bi mu stope.
alijagoro

#20462 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

ultima_palabra wrote: 03/09/2020 00:53 Ne zele Sandersa zato sto je laka meta na generalnim izborima. Da znaju da moze donijeti 270 elektora, ljubili bi mu stope.
A i mediji su od Sandersa napravili nekog komunjaru koji ce ubijati ljude na centralnom parku.
breba

#20463 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

VMxxx37 wrote: 03/09/2020 00:38
VMxxx37 wrote: 02/09/2020 20:56

95% ljudi ne zeli otvorene granice. postoji milion razloga zasto je to sasvim razuman stav. medjutim ako ti ne zelis otvorene granice, naljepe ti etiketu ignoramusa, rasiste, itd. I onda se cude xzasto gube izbore?

Nema ljevlje osobe od mene ali sam sad rasista jer ne zelim sirom otvoriti vrata desetinama miliona ljudi medju kojima, kao i u svakom uzorku od miliona i miliona ima siledzija, kriminalaca, ubica, trgovaca ljudima...

Umjesto da se pozabave oporezivanjem milijardera, mirom u svijetu i medjunarodnim razvojrem tako da imigranti ostanu kuci na odrziv nacin, DNC se bavi virtue signalig praksom, tj moralisu i sloganisu o ljudskim pravima.

Znaci sabotiras covjeka koji trazi istinske promjene, nazoves ga radikalom da bi postavio poslusnika wall streeta I DNC privilegovane kaste koji ce nastaviti po starom, a onda stigmatiziras svakoga koji to primjeti da je desnicar za Trumpa i da je Trumpov simpatizer. Kazes ako Trumpnpobjedi to je zato sto se glasacko tijelo pomjerilo udesno? A ja tvrdim da je to zato sto se DNC pomjerio udesno I ne zele da ponude autenticnu alternative.

Da, vise volim da pobjedi Trump nego Buden, ali da je nominovan Sanders bio bih za njega. To nije tipican stav Trumpove baze, al eto sad sam za njega.
Interesantno je da bi bio za Sandersa, a u isto vrijeme, u ranijem postu, samo navodiš oštriju imigracionu politiku, tebi bitnu stvar pretpostavljam. Sanders je sve samo ne to, od ukidanja deportacija, dekriminlizacije prelaska i ukidanja one borders custom protection agencije.
Kako pređeš od Sandersa do Zida, kontrole ulaska muslimana, ograničavanja zelene karte?
Last edited by breba on 03/09/2020 01:32, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#20464 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

VMxxx37 wrote: 03/09/2020 00:38 Da, vise volim da pobjedi Trump nego Buden,
Hvala, nije bilo toliko tesko. :thumbup:
ultima_palabra

#20465 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

alijagoro wrote: 03/09/2020 00:59
ultima_palabra wrote: 03/09/2020 00:53 Ne zele Sandersa zato sto je laka meta na generalnim izborima. Da znaju da moze donijeti 270 elektora, ljubili bi mu stope.
A i mediji su od Sandersa napravili nekog komunjaru koji ce ubijati ljude na centralnom parku.
Pa kad se Biden mora pravdati da nije ljevicar... ovome bi izvukli putovanja u Rusiju, pohvale za Castra i kraj price.
breba

#20466 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

ultima_palabra wrote: 03/09/2020 01:50
alijagoro wrote: 03/09/2020 00:59
Pa kad se Biden mora pravdati da nije ljevicar... ovome bi izvukli putovanja u Rusiju, pohvale za Castra i kraj price.
Istina, nije puk sazrio da razumije te komplikacije, ili je presazrio, a Sanders zakasnio kad da izbaci ideju..
90minut

#20467 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Trump strong!
breba

#20468 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

90minut wrote: 03/09/2020 02:05 Trump strong!
Manje slogana, više platforme i rezultata.

Zid?
Vječiti popust na porez korporacijama?
Ukidanje univerzalnog zdravstvenog osiguranja bez alternative?
Dogovor sa Kinom kojeg nema?
Dogovor sa Iranom kojeg nema?
Dogovor sa S. Korejom kojeg nema?
Dronovi i ubistva civila?
Haos na ulicama?

Edit : zaboravih farmaceutsku industriju i da im nikad nije bolje bilo unatoč svim Trumpovim obećanjima kako će ih dovesti u red.
90minut

#20469 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Sve što si napisao je laž, Trump strong ostali predsjednici weak and soft!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20470 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Joj, nije puk sazrio :D

Ništa mi nema gore od furanja teške lJevice da je na intelektualnom nivou Alberta Einsteina :mrgreen: Isto neka sekta jebote :mrgreen:
VMxxx37

#20471 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by VMxxx37 »

VMxxx37 wrote: 03/09/2020 00:38

Interesantno je da bi bio za Sandersa, a u isto vrijeme, u ranijem postu, samo navodiš oštriju imigracionu politiku, tebi bitnu stvar pretpostavljam. Sanders je sve samo ne to, od ukidanja deportacija, dekriminlizacije prelaska i ukidanja one borders custom protection agencije.
Kako pređeš od Sandersa do Zida, kontrole ulaska muslimana, ograničavanja zelene karte?
[/quote]

Ja nisam protiv imigracije, i sam sam. imigrant, ali woke lunatici ce ti reci da si rasista ako samo kazes da se imigracija treba regulisati na neki nacin. Izjednacavaju to i ako kazea da si za podizanje zida.

Nesto slicno kao SDA kod nas. Ako kazes da treba konacno vise zaboraviti na rat I piceti gledati u buducnost stigmatiziraju te da ikao sa si licno pocinio genocid.
Last edited by VMxxx37 on 03/09/2020 05:00, edited 1 time in total.
VMxxx37

#20472 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by VMxxx37 »

Ma jok. Sanders bi imao vece sanse od Bidena kao sto je imao vece sane od Hilari. Ne zele kapitalisti socijalistu I to je to. Drazi m.je Trump jer je u biti isti kao i oni samo politicki nekorektan.
ultima_palabra

#20473 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

VMxxx37 wrote: 03/09/2020 04:59
Ma jok. Sanders bi imao vece sanse od Bidena kao sto je imao vece sane od Hilari. Ne zele kapitalisti socijalistu I to je to. Drazi m.je Trump jer je u biti isti kao i oni samo politicki nekorektan.
To je prica za kafane, nakon jedno 7-8 piva. Pa Trump je rizikovao impeachment da bi srozao Bidena. Oblizivao se od srece dok je izgledalo da ce Sanders biti kandidat. Kad je skontao da nema nista od toga, onda je poceo furati te poluskuhane price kako je Sandersa zajebao DNC establishment, ne bi li sto vise njegovih pristalica ostalo kuci.

Ja ne vidim swing state u kojoj je Sanders jaci od Bidena. A one odlucuju, ne California i NY.
VMxxx37

#20474 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by VMxxx37 »

jeza u ledja wrote: 03/09/2020 01:20
Ako mislis da je isto biti maga trumpovac kome nebi ni palo napamet da glasa za demokrate I neko ko bi radije glasao za demokrate kad bi nominovali ljevicara onda ok. Zato ce Biden da izgubi ali DNC se ne sekira mnogo, bitno je da je Sanders zaustavljen.
jeza u ledja

#20475 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

VMxxx37 wrote: 03/09/2020 05:26
jeza u ledja wrote: 03/09/2020 01:20
Ako mislis da je isto biti maga trumpovac kome nebi ni palo napamet da glasa za demokrate I neko ko bi radije glasao za demokrate kad bi nominovali ljevicara onda ok. Zato ce Biden da izgubi ali DNC se ne sekira mnogo, bitno je da je Sanders zaustavljen.
Prosjecan MAGA Trumpovac je konzervativac haman onoliko koliko je prosjecan never-Biden Sandersovac liberal. Oni su van te politicke klasifikacije i motiviraju ih neke druge stvari.

Mozda tebi nije jasno, ali predsjednicki izbori se svode na 2 covjeka i 2 stranke. Tako je 150 godina, koliko vec. Uz par iznimki.

Kad se jednom izabere predsjednik, on kroji politiku naredne 4 godine. On potpisuje zakone, on daje izvrsne naredbe, on nominuje kabinet i sudije.

Na koji nacin ti tacno mislis da ce Trump kao predsjednik raditi ista slicno onome sto bi radio Sanders meni je potpuno nejasno? Ti ocigledno zamisljas da je Sanders nesto sto nije.

No ova prica je zatvorena cirka u martu ove godine, do nekih drugih vremena. Malo ko postoji ko se u ovom trenutku hvata ove price. Prica u javnosti, u medijima, medju politicarima, pa i ovdje na forumu, je o tome zavrsena, bar za sad.

Ako ti do sad nisi skonto, onda nisam siguran da vrijedi uopste rasprava.

Bitni su rezultati, a ne imena. Rezultati izbora, rezultati rada nakon toga.
Post Reply