Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bjelave wrote:
Malo vas je prenosilo tamo odma iza rata, sa cro varijantom. Cak ste i ime promjenili iz FK u NK i to ste drzali par sezona.
Valjda ste se trazili, lutali...
Vidim sad ste zestoki bosnjaci
Ma pusti tu pricu Bjelave.
Cuj zbog NK pjevati Gazi ustaše svojim komšijama ne možeš me nazivati ustašom, niti moj klub, to nije normalno....pa gdje ces to pricati i opravdavati
Uostalom, i Čelik i Travnik i još mnogi su vazda bili i ostali NK pa im ne pjevate gazi ustaše....nemoj meni šuplje.
Protiv sam toga, da se odmah razumijemo. Nisam nacionalista. Pjevali su to zbog transparenta Manijaci Kiseljak a ne zbog tog NK. Glupo, odvratno ali bilo je tako...
Bili su transparenti Manijaci iz Breze, Olova, Visokog, Konjica, Lukavca i ostalih dijelova države....Željo kao najveci klub ima navijace širom BiH...ali ako se stavi slucajno trans Manijaci Kiseljak, onda su manijaci ustaše ,a Željo ustaški klub - po pitarskoj logici....sjooo hljebe
F&N wrote:Fkt ali fkt bez imalo nekog laznog naprdjivanaj ja se radujem da vam naprave taj istok, pa da se onda raskomotimo ko ljudi. Pa da se napravi onda normalna tampon zona izmedju navijaca bez da nastane belaj uvijek zbog jednog debila s ove ili one strane kome se k... digne da gadja bakljom kontra stranu. Dovoljno je jedan debil i nastane citav belaj. Svi fol mangupi iz mase kad treba baciti baklju a kad murija krene da bije uvijek isti stradaju. A ovi sto su bacili baklju negdje pod krovom sjevera u masi zbrisali.
Ko kaže da ćemo mi biti na istoku? Možda ga naprave, pa oni budu na toj tribini, a nas premjeste na drugi čošak sjevera, jer su manje šanse da dođe do belaja.
tcz wrote:
vidis da ga prenosi...
@LSD vama je odma poslije rata jedna od glavni grupa na jugu bila Torcida Kiseljak, taj trans je stalno visio na jugu. Zaboravio sam kako se vodja zvao, mislim da je Ante ali ne mogu sa sigurnoscu tvrdit da je to ime. Ima ovdje jos starije raje moze ovo da potvrdi. Samim tim se namece pjesma ''gazi ustase'' vi ste to poceli pjevat nekih desetak godina poslije.
Vi ste stajali rame uz rame sa njima al nije te stid podvalit nama komsijama o opsadi...
Mi se stidimo Blekica i njegovih izjava i to javno kazemo a vi Amawa uzdizete.
Sto se tice transa to je davno bilo i sramno je ali vi ste prije par godina i nama dizali o cetnicima i ponosno pljeskali tome.
koji mentalitet o cemo ti pricas? podvaljujes mitomansku suplju da Amarovo govno mirise.
Pjevati svojim komšijama "gazi ustaše" (mnogi imaju i rođenu braću u protivničkom taboru) radi yebenog transa nekog Ante ili kako vec - je baš morbidno, složit ces se i sam. Nema tu nikakvog pravdanja, nekog dodatnog objašnjavanja, ovo ono... to se šuti na tu bruku.
Naravno da se trebaš stiditi neodgojenog Blekya koji psuje javno predsjednika Želje pred svojom pitarskom rajom, a sve u cilju skupljanja jeftinih poena pred masom, yebo takve nitkove...a porediti najtrofejnijeg trenera lige svih vremena sa onom dikobrazom Blekićem je uvreda za zdrav razum, to se moraš složiti.
tad ste se furali na to NK... ne znam koji si godina al tad vam je to furka bila. Eto vidis ti se ne stidis te furke vec opet krivci mi. Kako ti objasnjavas da su vasu tribinu ispunjavali tipovi i njihovi transovi koji su bili na drugoj strani? a zajedno smo proveli te cetri godine.
ne pricamo ivdje Amar kao trener vec on kao covjek. Znam da neces osuditi njegove ''izlet'' i odnos prema komsiji vec ces mu ponosno aplaudirati.
tcz wrote:
tad ste se furali na to NK... ne znam koji si godina al tad vam je to furka bila. Eto vidis ti se ne stidis te furke vec opet krivci mi. Kako ti objasnjavas da su vasu tribinu ispunjavali tipovi i njihovi transovi koji su bili na drugoj strani? a zajedno smo proveli te cetri godine.
ne pricamo ivdje Amar kao trener vec on kao covjek. Znam da neces osuditi njegove ''izlet'' i odnos prema komsiji vec ces mu ponosno aplaudirati.
Ma nemoj mi reci.
Pjevate li npr. Čeliku ili Travniku gazi ustaše, pošto su oni vazda NK prvo to malo razjasni.
Amar kao covjek (eto necemo pricati kao trener) nikad loše rijeci nije rekao da FKS štaviše, vazda ih je hvalio...zauzvrat ste ga redovno vrijeđali, nazivali ga pogrdnim imenima, pjesmice su smišljali, i još majku i oca i sve na kamaru...."mama ti je kurva, tata šlagiran" jaooo bruka do bruke i sad ti meni neku šuplju pricu slažeš ovdje....nemoj to raditi, nema potrebe, sve je jasno.
LSD wrote:Bili su transparenti Manijaci iz Breze, Olova, Visokog, Konjica, Lukavca i ostalih dijelova države....Željo kao najveci klub ima navijace širom BiH...ali ako se stavi slucajno trans Manijaci Kiseljak, onda su manijaci ustaše ,a Željo ustaški klub - po pitarskoj logici....sjooo hljebe
izvini ali LAŽEŠ! stvarate opet neku vasu istoiju.
transovi su bili ''torcida Kiseljak'' ''torcida Livno'' ko prica o transovima Manijaka?
bjelave wrote:
Malo vas je prenosilo tamo odma iza rata, sa cro varijantom. Cak ste i ime promjenili iz FK u NK i to ste drzali par sezona.
Valjda ste se trazili, lutali...
Vidim sad ste zestoki bosnjaci
Ma pusti tu pricu Bjelave.
Cuj zbog NK pjevati Gazi ustaše svojim komšijama ne možeš me nazivati ustašom, niti moj klub, to nije normalno....pa gdje ces to pricati i opravdavati
Uostalom, i Čelik i Travnik i još mnogi su vazda bili i ostali NK pa im ne pjevate gazi ustaše....nemoj meni šuplje.
To bruka se ne može saprati.
Ma daj, pusti se te patetike. Vi ste namontirali aferu oko Ljupka preko svojih medija sto je puno ozbiljnija stvar.
To za ustase je bila zajebancija, istina neumjesna, na to vase lutanje i iznenadno croatiziranje sa NK, par godina, pa onda opet FK , pa Torcida jos iz Kiseljaka a prije rata najmrtviji jugoslaveni, Rade iz Bora i to . Ko vas ne bi prco zbog takvih furki . Mijenjati ime 2 u 3 godine
Ovo sa Amawom kad vec pricamo o sarajevskom derbiju i sa konstatnim maltretiranjem pitara na Grbavici od strane vase uprave je puno ozbiljnija stvar, sustinski problem.
I dzaba vam sad svo spinovanje oko nekakakvih transparenata.
bjelave wrote:
Ma daj, pusti se te patetike. Vi ste namontirali aferu oko Ljupka preko svojih medija sto je puno ozbiljnija stvar.
To za ustase je bila zajebancija, istina neumjesna, na to vase lutanje i iznenadno croatiziranje sa NK, par godina, pa onda opet FK , pa Torcida jos iz Kiseljaka a prije rata najmrtviji jugoslaveni, Rade iz Bora i to . Ko vas ne bi prco zbog takvih furki . Mijenjati ime 2 u 3 godine
Ovo sa Amawom kad vec pricamo o sarajevskom derbiju i sa konstatnim maltretiranjem pitara na Grbavici od strane vase uprave je puno ozbiljnija stvar, sustinski problem.
I dzaba vam sad svo spinovanje oko nekakakvih transparenata.
Nije to bilo nikakvo prcanje, vec dno dna.
Šta sad treba, zbog transa na sjeveru koševa Dinamo Dresden da drugi navijaci pjevaju vama Gazi naciste ili slicne gadosti ja bi se toga stidio....mislim, to je ta nenormalna logika.
Ma jašta, "naši" mediji namontirali aferu oko Ljupka samo ne znamo koji su to naši, vaši, njihovi, ali eto nek se šupljira samo.
Last edited by LSD on 07/10/2016 11:54, edited 1 time in total.
I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao
Da zaključimo, nismo mi nikad furali nikakav "Cro fol", nego ste vi furali ultrabošnjački, SDA fol... a kako se tad nije igralo sa četama nikako, a sa ujama urijetko, trebao vam je neko da na njemu izbacite svoj patriJotski zanos
ultima_palabra wrote:I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao
Da zaključimo, nismo mi nikad furali nikakav "Cro fol", nego ste vi furali ultrabošnjački, SDA fol... a kako se tad nije igralo sa četama nikako, a sa ujama urijetko, trebao vam je neko da na njemu izbacite svoj patriJotski zanos
ultima_palabra wrote:I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao
Ma istini za volju za vrijeme Pitica furalo sve svasta nesta Kad se sjetim mevluda u Lukavici... ih...
Mi smo to radili prije rata, jos 91 smo imali parolu ''Bosnjaci, pa sta''. Danas nam to nije interesantno jer smo se dokazivali kad je trebalo. U biti smo uvijek licili na grad i bili tu zbog grada. Nikva ideologija nas mimo grada i bazicnog patroztizma nije interesirala.
Za razliku od nekih. Vi ste prije rata bili integralni jugosi, proleteri sa Stoletom iz srbiju kao maskotom navijaca.
Poslije rata,salto mortala sa Nk, pa torcida. Zesci prenosi
Sad opet vidim, po trnsparenutu Manijaka da ste zesci bosnjaci
Last edited by bjelave on 07/10/2016 12:10, edited 1 time in total.
Ma tih godina se koristilo sve samo da isprovociras kontra stranu. Ocigledno da je to prozivanje s U (ne smijem sve napisati banovace me chaGura ) upalilo cim jos uvijek povlacite to... Da li je bolesno i nenormalno dalo bi se diskutovati. Doduse u tadasnje vrijeme, iza rata kada je bila moda da se odmice od svega sto je jugoslavensko a pogotovo hrvatsko i srpsko, mjenjati ime u nk je bilo bas indikativno za one koji su htjeli to tako tumaciti
Mi smo to radili prije rata, jos 91 smo imali parolu ''Bosnjaci, pa sta''. Danas nam to nije interesantno jer smo se dokazivali kad je trebalo. U biti smo uvijek licili na grad i bili tu zbog grada. Nikva ideologija nas mimo grada i bazicnog patroztizma nije interesirala.
Za razliku od nekih. Vi ste prije rata bili integralni jugosi, proleteri sa Stoletom iz srbiju kao maskotom navijaca.
Poslije rata,salto mortala sa Nk, pa torcida. Zesci prenosi
Sad opet vidim, po trnsparenutu Manijaka da ste zesci bosnjaci
1991. veliš? Ko je ono tad bio na vlasti? Zašto ne 1981. ili 1971.?
Ako je bazični patriotizam služenje svakom režimu, onda ok.
F&N wrote:Ma tih godina se koristilo sve samo da isprovociras kontra stranu. Ocigledno da je to prozivanje s U (ne smijem sve napisati banovace me chaGura ) upalilo cim jos uvijek povlacite to... Da li je bolesno i nenormalno dalo bi se diskutovati. Doduse u tadasnje vrijeme, iza rata kada je bila moda da se odmice od svega sto je jugoslavensko a pogotovo hrvatsko i srpsko, mjenjati ime u nk je bilo bas indikativno za one koji su htjeli to tako tumaciti
Sve fula do fule.
Nikad Željo nije bio ni bošnjački, ni srpski, ni hrvatski, niti udbaški, niti po necijem nalogu, ni ovaj, ni onaj....vec bosanski prije svega, stariji sarajevski klub, gradski, radnički, ponos grada i države, za njega se navijalo širom države (i bivše i sadašnje).