Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#20451 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

bjelave wrote:
Malo vas je prenosilo tamo odma iza rata, sa cro varijantom. Cak ste i ime promjenili iz FK u NK i to ste drzali par sezona.
Valjda ste se trazili, lutali...
Vidim sad ste zestoki bosnjaci :D
Ma pusti tu pricu Bjelave.
Cuj zbog NK pjevati Gazi ustaše svojim komšijama :facepalm: ne možeš me nazivati ustašom, niti moj klub, to nije normalno....pa gdje ces to pricati i opravdavati :roll:
Uostalom, i Čelik i Travnik i još mnogi su vazda bili i ostali NK pa im ne pjevate gazi ustaše....nemoj meni šuplje.

To bruka se ne može saprati.
strong69

#20452 Re: Sarajevski derbi

Post by strong69 »

Protiv sam toga, da se odmah razumijemo. Nisam nacionalista. Pjevali su to zbog transparenta Manijaci Kiseljak a ne zbog tog NK. Glupo, odvratno ali bilo je tako...
LSD

#20453 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Bili su transparenti Manijaci iz Breze, Olova, Visokog, Konjica, Lukavca i ostalih dijelova države....Željo kao najveci klub ima navijace širom BiH...ali ako se stavi slucajno trans Manijaci Kiseljak, onda su manijaci ustaše ,a Željo ustaški klub :facepalm: - po pitarskoj logici....sjooo hljebe
Logovan

#20454 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

F&N wrote:Fkt ali fkt bez imalo nekog laznog naprdjivanaj ja se radujem da vam naprave taj istok, pa da se onda raskomotimo ko ljudi. Pa da se napravi onda normalna tampon zona izmedju navijaca bez da nastane belaj uvijek zbog jednog debila s ove ili one strane kome se k... digne da gadja bakljom kontra stranu. Dovoljno je jedan debil i nastane citav belaj. Svi fol mangupi iz mase kad treba baciti baklju a kad murija krene da bije uvijek isti stradaju. A ovi sto su bacili baklju negdje pod krovom sjevera u masi zbrisali.
Ko kaže da ćemo mi biti na istoku? :D Možda ga naprave, pa oni budu na toj tribini, a nas premjeste na drugi čošak sjevera, jer su manje šanse da dođe do belaja. :D
tcz

#20455 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

LSD wrote:
tcz wrote: vidis da ga prenosi...
@LSD vama je odma poslije rata jedna od glavni grupa na jugu bila Torcida Kiseljak, taj trans je stalno visio na jugu. Zaboravio sam kako se vodja zvao, mislim da je Ante ali ne mogu sa sigurnoscu tvrdit da je to ime. Ima ovdje jos starije raje moze ovo da potvrdi. Samim tim se namece pjesma ''gazi ustase'' :D vi ste to poceli pjevat nekih desetak godina poslije. :lol:
Vi ste stajali rame uz rame sa njima al nije te stid podvalit nama komsijama o opsadi...

Mi se stidimo Blekica i njegovih izjava i to javno kazemo a vi Amawa uzdizete.
Sto se tice transa to je davno bilo i sramno je ali vi ste prije par godina i nama dizali o cetnicima i ponosno pljeskali tome.

koji mentalitet o cemo ti pricas? podvaljujes mitomansku suplju da Amarovo govno mirise.
Pjevati svojim komšijama "gazi ustaše" :facepalm: (mnogi imaju i rođenu braću u protivničkom taboru) radi yebenog transa nekog Ante ili kako vec - je baš morbidno, složit ces se i sam. Nema tu nikakvog pravdanja, nekog dodatnog objašnjavanja, ovo ono... to se šuti na tu bruku.

Naravno da se trebaš stiditi neodgojenog Blekya koji psuje javno predsjednika Želje pred svojom pitarskom rajom, a sve u cilju skupljanja jeftinih poena pred masom, yebo takve nitkove...a porediti najtrofejnijeg trenera lige svih vremena sa onom dikobrazom Blekićem je uvreda za zdrav razum, to se moraš složiti.
tad ste se furali na to NK... ne znam koji si godina al tad vam je to furka bila. Eto vidis ti se ne stidis te furke vec opet krivci mi. Kako ti objasnjavas da su vasu tribinu ispunjavali tipovi i njihovi transovi koji su bili na drugoj strani? a zajedno smo proveli te cetri godine.

ne pricamo ivdje Amar kao trener vec on kao covjek. Znam da neces osuditi njegove ''izlet'' i odnos prema komsiji vec ces mu ponosno aplaudirati.
LSD

#20456 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

tcz wrote: tad ste se furali na to NK... ne znam koji si godina al tad vam je to furka bila. Eto vidis ti se ne stidis te furke vec opet krivci mi. Kako ti objasnjavas da su vasu tribinu ispunjavali tipovi i njihovi transovi koji su bili na drugoj strani? a zajedno smo proveli te cetri godine.

ne pricamo ivdje Amar kao trener vec on kao covjek. Znam da neces osuditi njegove ''izlet'' i odnos prema komsiji vec ces mu ponosno aplaudirati.
Ma nemoj mi reci.

Pjevate li npr. Čeliku ili Travniku gazi ustaše, pošto su oni vazda NK ;-) prvo to malo razjasni.

Amar kao covjek (eto necemo pricati kao trener) nikad loše rijeci nije rekao da FKS :!: štaviše, vazda ih je hvalio...zauzvrat ste ga redovno vrijeđali, nazivali ga pogrdnim imenima, pjesmice su smišljali, i još majku i oca i sve na kamaru...."mama ti je kurva, tata šlagiran" :facepalm: jaooo bruka do bruke :facepalm: i sad ti meni neku šuplju pricu slažeš ovdje....nemoj to raditi, nema potrebe, sve je jasno.
tcz

#20457 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

LSD wrote:Bili su transparenti Manijaci iz Breze, Olova, Visokog, Konjica, Lukavca i ostalih dijelova države....Željo kao najveci klub ima navijace širom BiH...ali ako se stavi slucajno trans Manijaci Kiseljak, onda su manijaci ustaše ,a Željo ustaški klub :facepalm: - po pitarskoj logici....sjooo hljebe
izvini ali LAŽEŠ! stvarate opet neku vasu istoiju.

transovi su bili ''torcida Kiseljak'' ''torcida Livno'' ko prica o transovima Manijaka? :-)

stvarno nemate kraja...
bjelave

#20458 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

LSD wrote:
bjelave wrote:
Malo vas je prenosilo tamo odma iza rata, sa cro varijantom. Cak ste i ime promjenili iz FK u NK i to ste drzali par sezona.
Valjda ste se trazili, lutali...
Vidim sad ste zestoki bosnjaci :D
Ma pusti tu pricu Bjelave.
Cuj zbog NK pjevati Gazi ustaše svojim komšijama :facepalm: ne možeš me nazivati ustašom, niti moj klub, to nije normalno....pa gdje ces to pricati i opravdavati :roll:
Uostalom, i Čelik i Travnik i još mnogi su vazda bili i ostali NK pa im ne pjevate gazi ustaše....nemoj meni šuplje.

To bruka se ne može saprati.
Ma daj, pusti se te patetike. Vi ste namontirali aferu oko Ljupka preko svojih medija sto je puno ozbiljnija stvar.
To za ustase je bila zajebancija, istina neumjesna, na to vase lutanje i iznenadno croatiziranje sa NK, par godina, pa onda opet FK :-) , pa Torcida jos iz Kiseljaka a prije rata najmrtviji jugoslaveni, Rade iz Bora i to :-) . Ko vas ne bi prco zbog takvih furki :D. Mijenjati ime 2 u 3 godine :D

Ovo sa Amawom kad vec pricamo o sarajevskom derbiju i sa konstatnim maltretiranjem pitara na Grbavici od strane vase uprave je puno ozbiljnija stvar, sustinski problem.
I dzaba vam sad svo spinovanje oko nekakakvih transparenata.
Charuga
Globalni moderator

#20459 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

bjelave wrote:Rade iz Bora i to :-) .
Stole ... 8-)
bjelave

#20460 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Charuga wrote:
bjelave wrote:[Rade iz Bora i to :-) .
Stole.
Jest, dobro si Stole je upitanju al ne mijenja stvar
Charuga
Globalni moderator

#20461 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Znam, samo da podsjetim ... 8-)
bjelave wrote:Mijenjati ime 2 u 3 godine :D
FK u NK i nazad nije mjenjanje imena. Ime je uvijek bilo Željezničar, samo što smo par godina igrali nogomet umjesto fudbala ... ;-)
LSD

#20462 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

bjelave wrote:
Ma daj, pusti se te patetike. Vi ste namontirali aferu oko Ljupka preko svojih medija sto je puno ozbiljnija stvar.
To za ustase je bila zajebancija, istina neumjesna, na to vase lutanje i iznenadno croatiziranje sa NK, par godina, pa onda opet FK :-) , pa Torcida jos iz Kiseljaka a prije rata najmrtviji jugoslaveni, Rade iz Bora i to :-) . Ko vas ne bi prco zbog takvih furki :D. Mijenjati ime 2 u 3 godine :D

Ovo sa Amawom kad vec pricamo o sarajevskom derbiju i sa konstatnim maltretiranjem pitara na Grbavici od strane vase uprave je puno ozbiljnija stvar, sustinski problem.
I dzaba vam sad svo spinovanje oko nekakakvih transparenata.
Nije to bilo nikakvo prcanje, vec dno dna.
Šta sad treba, zbog transa na sjeveru koševa Dinamo Dresden da drugi navijaci pjevaju vama Gazi naciste ili slicne gadosti :shock: :facepalm: ja bi se toga stidio....mislim, to je ta nenormalna logika.

Ma jašta, "naši" mediji namontirali aferu oko Ljupka :lol: :lol: samo ne znamo koji su to naši, vaši, njihovi, ali eto nek se šupljira samo.
Last edited by LSD on 07/10/2016 11:54, edited 1 time in total.
bjelave

#20463 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Charuga wrote:Znam, samo da podsjetim ... 8-)
FK u NK i nazad nije mjenjanje imena. Ime je uvijek bilo Željezničar, samo što smo par godina igrali nogomet umjesto fudbala ... ;-)
Nisi u pravu. Kad promjenis zarez, promjenio si i ime firme.

Nije isto FK Zeljeznicar ili NK zeljeznicar.

A bogati, kad smo vec kod toga, sto ste to mijenjali?
Sta bi?
I vec kad ste se transormirali u NK sto ne ostaviste?
ultima_palabra

#20464 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao :lol:

Da zaključimo, nismo mi nikad furali nikakav "Cro fol", nego ste vi furali ultrabošnjački, SDA fol... a kako se tad nije igralo sa četama nikako, a sa ujama urijetko, trebao vam je neko da na njemu izbacite svoj patriJotski zanos :D
tcz

#20465 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

ultima_palabra wrote:I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao :lol:

Da zaključimo, nismo mi nikad furali nikakav "Cro fol", nego ste vi furali ultrabošnjački, SDA fol... a kako se tad nije igralo sa četama nikako, a sa ujama urijetko, trebao vam je neko da na njemu izbacite svoj patriJotski zanos :D
:lol:

tolike godine na infu uzalud potrosene...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#20466 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

ultima_palabra wrote:I jope mitomanija... sjećam se lika na ovom forumu koji je nas je uvjeravao da transparent "bolje treći uz Allaha..." nije postojao :lol:

Ma istini za volju za vrijeme Pitica furalo sve svasta nesta :mrgreen: Kad se sjetim mevluda u Lukavici... ih... :mrgreen:
MOSALJOZE

#20467 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Gostovanja sa SDA oznakama :run:
Charuga
Globalni moderator

#20468 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

bjelave wrote:

Sta bi?
Ne znam života mi, treba pitati Jelića, čini mi se, ili nekoga ko je u to doba bio u klubu.
LSD

#20469 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Hajd sve, al da Manijaci i Željo furaju "cro fol" :lol: :lol: :lol: stvarno ovi pitari znaju nasmijati covjeka :-)
prije ce se desiti da KKK fura "brotha nigga' " fol
BlueBlood

#20470 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

bjelave wrote:

Sta bi?
Image
Last edited by BlueBlood on 07/10/2016 12:40, edited 1 time in total.
bjelave

#20471 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Mi smo to radili prije rata, jos 91 smo imali parolu ''Bosnjaci, pa sta''. Danas nam to nije interesantno jer smo se dokazivali kad je trebalo. U biti smo uvijek licili na grad i bili tu zbog grada. Nikva ideologija nas mimo grada i bazicnog patroztizma nije interesirala.

Za razliku od nekih. Vi ste prije rata bili integralni jugosi, proleteri sa Stoletom iz srbiju kao maskotom navijaca.
Poslije rata,salto mortala sa Nk, pa torcida. Zesci prenosi :-)

Sad opet vidim, po trnsparenutu Manijaka da ste zesci bosnjaci :D
Last edited by bjelave on 07/10/2016 12:10, edited 1 time in total.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#20472 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Ma tih godina se koristilo sve samo da isprovociras kontra stranu. Ocigledno da je to prozivanje s U (ne smijem sve napisati banovace me chaGura :mrgreen: ) upalilo cim jos uvijek povlacite to... Da li je bolesno i nenormalno dalo bi se diskutovati. Doduse u tadasnje vrijeme, iza rata kada je bila moda da se odmice od svega sto je jugoslavensko a pogotovo hrvatsko i srpsko, mjenjati ime u nk je bilo bas indikativno za one koji su htjeli to tako tumaciti :mrgreen:
Logovan

#20473 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

bjelave wrote: Nisi u pravu. Kad promjenis zarez, promjenio si i ime firme.

Tako je. :thumbup:
ultima_palabra

#20474 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

bjelave wrote:

Mi smo to radili prije rata, jos 91 smo imali parolu ''Bosnjaci, pa sta''. Danas nam to nije interesantno jer smo se dokazivali kad je trebalo. U biti smo uvijek licili na grad i bili tu zbog grada. Nikva ideologija nas mimo grada i bazicnog patroztizma nije interesirala.

Za razliku od nekih. Vi ste prije rata bili integralni jugosi, proleteri sa Stoletom iz srbiju kao maskotom navijaca.
Poslije rata,salto mortala sa Nk, pa torcida. Zesci prenosi :-)

Sad opet vidim, po trnsparenutu Manijaka da ste zesci bosnjaci :D
1991. veliš? Ko je ono tad bio na vlasti? Zašto ne 1981. ili 1971.?

Ako je bazični patriotizam služenje svakom režimu, onda ok.
LSD

#20475 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

F&N wrote:Ma tih godina se koristilo sve samo da isprovociras kontra stranu. Ocigledno da je to prozivanje s U (ne smijem sve napisati banovace me chaGura :mrgreen: ) upalilo cim jos uvijek povlacite to... Da li je bolesno i nenormalno dalo bi se diskutovati. Doduse u tadasnje vrijeme, iza rata kada je bila moda da se odmice od svega sto je jugoslavensko a pogotovo hrvatsko i srpsko, mjenjati ime u nk je bilo bas indikativno za one koji su htjeli to tako tumaciti :mrgreen:
Sve fula do fule.
Nikad Željo nije bio ni bošnjački, ni srpski, ni hrvatski, niti udbaški, niti po necijem nalogu, ni ovaj, ni onaj....vec bosanski prije svega, stariji sarajevski klub, gradski, radnički, ponos grada i države, za njega se navijalo širom države (i bivše i sadašnje).

Znaci, fulali ste metu u svakom pogledu :P :-)
Post Reply