Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kenny771 wrote: ↑15/03/2022 21:53
Na kraju sam rekao prijatelju u Njemačkoj da mi uzme kabel, nisam kod nas našao a pregledao sam svaki webshop + olx. Na olxu imaju neki kabeli koji tvrde da su 2.1 ali mi izgledaju "fuš"
mislim da ti je to najpametnije , ni meni ovaj sa linka ne djeluje baš najbolje rješenje, plus nedostatak bilo kakvih informacija .
Nek samo gleda da je premium tj certificirani i nemaš brige , to znači da je prošao testiranje i da može `pogurat ` sve ono što piše na ambalaži,a ne samo deklarativno kao kod ovih ( (moj je došao sa QR kodom na vrećici od ambalaže da se može provjeriti autentičnost i opleten je , ono baš kvalitetan , izašao me oko 40 km sa dostavom iz UK )
mislim da ti je to najpametnije , ni meni ovaj sa linka ne djeluje baš najbolje rješenje, plus nedostatak bilo kakvih informacija .
Nek samo gleda da je premium tj certificirani i nemaš brige , to znači da je prošao testiranje i da može `pogurat ` sve ono što piše na ambalaži,a ne samo deklarativno kao kod ovih ( (moj je došao sa QR kodom na vrećici od ambalaže da se može provjeriti autentičnost i opleten je , ono baš kvalitetan , izašao me oko 40 km sa dostavom iz UK )
QGEEM HDMI Cable HDMI to HDMI 2.0 Cable 4K for Xiaomi Projector Nintend Switch PS4 Television TVBox xbox 360 1m 2m 5m Cable HDMI https://a.aliexpress.com/_mKD4fzA
Nisam bas siguran da podrzava sve sto pise
A ne znam jbg , napisao sam gore da sam kupio par ovdje u bih , potrošio preko pedeset km i mrka kapa na kraju . Svakom njegovo i svako ima različite potrebe, ali ja sam `naučio ` školu na teži način i ne vjerujem nešto ovim no name rješenjima. Pod tim ne mislim da treba potrošit bogatstvo na jbni kabel , može se naći kvalitetan za razumnu cijenu, vani pogotovo
ja sam uzeo ovakav od 5m prije dvije godine i riješio problem sve dok ne nabavim TV sa novijim HDMI standardom , ovaj gura sve osim DV u 4k , ali to nije do kabela , za to treba 2.1 standard
LG C1 ne podržava dolby atmos(sve preko 2.1) što u prevodu znači da tv bez transcodinga ne može pokrenuti 90% 4k remux/high bitrate filmova/serija. Streaming servisi rade uredno ali još nisam naletio na streaming servis da pruža high bitrate stream. Poprilično razočaravajuće, da čak i za premium TV moram uzimat nvidia shield pro koji košta 200eur, te se dodatno zajeb. sa dodatnim kablovima.
kenny771 wrote: ↑19/03/2022 12:17
LG C1 ne podržava dolby atmos(sve preko 2.1) što u prevodu znači da tv bez transcodinga ne može pokrenuti 90% 4k remux/high bitrate filmova/serija. Streaming servisi rade uredno ali još nisam naletio na streaming servis da pruža high bitrate stream. Poprilično razočaravajuće, da čak i za premium TV moram uzimat nvidia shield pro koji košta 200eur, te se dodatno zajeb. sa dodatnim kablovima.
Ne mislim da se trebas toliko zavaljivat, završit će posao fs 4k/max ili Chromecast with Google tv, a u vezi high bitrate streama to sam pronašao samo kod jednog, a to je ajmo reć siva zona (syncler). Preko njega u kombinaciji sa real debrid idu jaki streamovi pravo (npr Breaking Bad ili GoT ide u 150 - 160 Mbitnom streamu, 50 - 60 GB po epizodi)
kenny771 wrote: ↑19/03/2022 12:17
Pa nije bas 90% sadrzaja da mora transcoding, imam i ja samsung i on je problematican sa podrskom za neke kodeke, ali dosta remuxa tih sto govoris imaju 2 3 opcije za audio namjenski ostavljenje...
Nije ni taj trancoding toliki problem plex preko 5g mreze ce ti odraditi trancoding vecine fajlova sto sam ja probao sa obicnim ruterom od operatora, a da ne govorim uzeti neki malo kvalitetniji ruter do 200km...
Imam problem sa Samsung TV i gledanjem filmova preko eksternog HD.
Imam snimljenih filmova i serija na eksternom disku i svi su sto posto mogli sa se gledaju na ovom mom tv. Sve su MKV ili MP4.
Sad ih jedno 30% ne može - piše samo da ne podržava i preskoči na sljedeći film.
Film se moze na računaru normalno gledati i na starom Grundingu isto može.
Je li može biti da je neki update odrađen na TV i da su idioti ukinuli mogućnost gledanja nekih formata.
boshniak wrote: ↑25/03/2022 17:10
Ima li ko iskustva sa Grundig TV garancijom, TV je u garanciji, neće da upali. Koliko otprilike traje servis, i jesu li pegle po tom pitanju.
Zavisi od guzve, i dali imaju na stanju, zna biti gotov za 2 dana a mozes cekati i jace od mjesec
boshniak wrote: ↑25/03/2022 17:10
Ima li ko iskustva sa Grundig TV garancijom, TV je u garanciji, neće da upali. Koliko otprilike traje servis, i jesu li pegle po tom pitanju.
Zavisi od guzve, i dali imaju na stanju, zna biti gotov za 2 dana a mozes cekati i jace od mjesec
UPDATE:
Evo ga proradio, zapravo nije radilo pozadinsko osvjetljenje, TV se uključi ali nema pozadinskog, sa strane kad se gleda vidi se da je uključen. Ostavio ga pola sata isključenog iz struje i ponovo uključim kad normalno sve radi. Zna li neko šta bi moglo biti, jel nešto softwerski ili je pri kraju LED.
tap3ah75 wrote: ↑25/03/2022 10:40
Imam snimljenih filmova i serija na eksternom disku i svi su sto posto mogli sa se gledaju na ovom mom tv. Sve su MKV ili MP4.
Sad ih jedno 30% ne može - piše samo da ne podržava i preskoči na sljedeći film.
Je li može biti da je neki update odrađen na TV i da su idioti ukinuli mogućnost gledanja nekih formata.
Mali dvominutni elektricni reset ce rijesiti taj tvoj problem...
tap3ah75 wrote: ↑25/03/2022 10:40
Mali dvominutni elektricni reset ce rijesiti taj tvoj problem...
Misliš obično isključivanje iz struje?
Ispušiti jednu pa uključiti opet?
Hvala, probaću i to
A probaću i na drugi disk snimiti ove filmove što sad neće.
A neću više zatrpavati ovu temu - ako i dalje bude zezalo otvoriću novu temu.
mc-twin wrote: ↑24/03/2022 16:42
Nemas kabla kupiti da valja,pa sumnjam i to. Vidio sam neki dan reklamu u Electronic centar za taj splitter. Kakav je i to ne bih ti znao reci.
Nasao sam na Amazonu HDMI Kabel certificirani, a i spliter sam nasao
U tom rangu su ti neznatne ralike u specifikacijama. Manje-vise na isto se svede. Tako da najbolje bi ti bilo da ides na cijenu i s 5 godina garancije.