Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BadBoy

#20426 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

drug_profi wrote:Nije. ovo je grad gdje policiju boli qurac za svoj posao.
Nije ovo preko noci pocelo, vece se godinama tolerise sve od parkiranja u zabrani, pa do parkiranja u voznoj traci. Dok nije poprimilo razmjere epidemije.
Na kraju imamo parkiranja za vrijeme dzume ili bajrama gdje niko ni pomislio ne bi da parkira u normalnoj zemlji.
Crveno svjetlo na semaforu i puna linija na magistrali su dovedeni u ravan sa znakovima obavještenja, a poštivanje istih ostavljeno na volju pojedinca.
Slažem se, ali razlog što policiju boli q za posao je što se seljačino nakotilo i tamo. Isti je uzrok.
seoBIH

#20427 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Kamera na brzoj cesti kod skretanja za Vlakovo zaista radi. Proleti frajko kraj mene kad blicnu, tacno sam ocekivao radi vasih komentara ovdje.

Nije mi bas najjasnije sta to treba biti u glavi da profuras kraj kamere, vodeci se time da nije u kucistu? Pa to je 5 sekundi vremena koje 'izgubis'. Eto, kako god, cestitka ce mu stici :)
Travnički Noćni Šetač

#20428 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Običaj je običaj... a i napomenuše me neki forumaši da je došlo vrijeme za nova nerviranja... ton i dalje ne snimam jer sam nekulturan dok vozim... Ovaj put snimci iz BiH, Crne Gore i Hrvatske...

vauvau

#20429 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Pa ima li iko da ukine ove spammere što kače ove snimke? Šta radi moderacija, gdje je administracija? :?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#20430 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Pokušaj trolla, naporan si, shvataš li ?
Travnički Noćni Šetač

#20431 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

vauvau wrote:Pa ima li iko da ukine ove spammere što kače ove snimke? Šta radi moderacija, gdje je administracija? :?
Prozivanje administracije je suprotno pravilima foruma...
...
"Kao korisnik foruma portala Klix.ba (u daljnjem tekstu forum), obvezujete se da ćete na forumu objavljivati isključivo materijale koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine kao i međunarodne zakone. To znači da ste odgovorni ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava. Uz ostalo, suglasni ste da kao korisnik foruma nećete:
...
javno diskutovati o radu administratora i moderatora (O administratorima i moderatorima se ne raspravlja - De administratores et moderatores non disputando est.) već takve primjedbe slati kao privatne poruke moderatorima ili administratorima ili na e-mail [email protected]"

takođe je zabranjeno :

"• na bilo koji drugi način zloupotrebljavati forum." a što ti već duže vremena radiš i sve više forumaša se žali na tebe...
...
A što se tiče mojih snimaka u ovoj temi za sada nije zabranjeno umjesto riječima pokazati na ovaj način šta me nervira na cesti... ovdje nikad nije pozivano na podršku youtube kanala , pretplatu, sponzorisanje ili bilo šta drugo što krši pravila foruma...
Stoga prestani biti ljubomoran, odrasti, prestani provocirati i prozivati forumaše nazivajući ih raznim imenima nadimcima i slično pokušavajući biti humorističan jer odavno to nisi....
Svaki tvoj slijedeći post gdje mene ili bilo koga drugog probaš nazvati bilo kakvim imenom osim nickom koji je postavljen rezultiraće prijavom tvojih postova administraciji radi vrijeđanja i siguran sam da neću biti jedini koji će to uraditi...
vauvau

#20432 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Travnički Noćni Šetač wrote:
vauvau wrote:Pa ima li iko da ukine ove spammere što kače ove snimke? Šta radi moderacija, gdje je administracija? :?
Prozivanje administracije je suprotno pravilima foruma...
...
"Kao korisnik foruma portala Klix.ba (u daljnjem tekstu forum), obvezujete se da ćete na forumu objavljivati isključivo materijale koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine kao i međunarodne zakone. To znači da ste odgovorni ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava. Uz ostalo, suglasni ste da kao korisnik foruma nećete:
...
javno diskutovati o radu administratora i moderatora (O administratorima i moderatorima se ne raspravlja - De administratores et moderatores non disputando est.) već takve primjedbe slati kao privatne poruke moderatorima ili administratorima ili na e-mail [email protected]"

takođe je zabranjeno :

"• na bilo koji drugi način zloupotrebljavati forum." a što ti već duže vremena radiš i sve više forumaša se žali na tebe...
...
A što se tiče mojih snimaka u ovoj temi za sada nije zabranjeno umjesto riječima pokazati na ovaj način šta me nervira na cesti... ovdje nikad nije pozivano na podršku youtube kanala , pretplatu, sponzorisanje ili bilo šta drugo što krši pravila foruma...
Stoga prestani biti ljubomoran, odrasti, prestani provocirati i prozivati forumaše nazivajući ih raznim imenima nadimcima i slično pokušavajući biti humorističan jer odavno to nisi....
Svaki tvoj slijedeći post gdje mene ili bilo koga drugog probaš nazvati bilo kakvim imenom osim nickom koji je postavljen rezultiraće prijavom tvojih postova administraciji radi vrijeđanja i siguran sam da neću biti jedini koji će to uraditi...

Nisam ja prihvatio ta gore citirana pravila, kod mene su druga pravila.

By accessing “Forum Klix.ba” (hereinafter “we”, “us”, “our”, “Forum Klix.ba”, “http://forum.klix.ba”), you agree to be legally bound by the following terms. If you do not agree to be legally bound by all of the following terms then please do not access and/or use “Forum Klix.ba”. We may change these at any time and we’ll do our utmost in informing you, though it would be prudent to review this regularly yourself as your continued usage of “Forum Klix.ba” after changes mean you agree to be legally bound by these terms as they are updated and/or amended.

Our forums are powered by phpBB (hereinafter “they”, “them”, “their”, “phpBB software”, “www.phpbb.com”, “phpBB Limited”, “phpBB Teams”) which is a bulletin board solution released under the “GNU General Public License v2” (hereinafter “GPL”) and can be downloaded from www.phpbb.com. The phpBB software only facilitates internet based discussions; phpBB Limited is not responsible for what we allow and/or disallow as permissible content and/or conduct. For further information about phpBB, please see: https://www.phpbb.com/.

You agree not to post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening, sexually-orientated or any other material that may violate any laws be it of your country, the country where “Forum Klix.ba” is hosted or International Law. Doing so may lead to you being immediately and permanently banned, with notification of your Internet Service Provider if deemed required by us. The IP address of all posts are recorded to aid in enforcing these conditions. You agree that “Forum Klix.ba” have the right to remove, edit, move or close any topic at any time should we see fit. As a user you agree to any information you have entered to being stored in a database. While this information will not be disclosed to any third party without your consent, neither “Forum Klix.ba” nor phpBB shall be held responsible for any hacking attempt that may lead to the data being compromised.
Obratio bih pažnju na tekst u kurzivu. Neovlašteno snimanje i distribucija snimaka je kažnjivo djelo u Bosni i Hercegovini. Na najmanje 4 snimka koja si postavio, vide se vozila i osobe koje su pripadnici sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini. Vjerovatno ih ima još, ali nisu svi snimci detaljno pregledani.
JavierBosnia

#20433 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

O kakvom neovlastenom snimanju pricas.
Na javnom mjestu je sve dozvoljeno prolazio ti, Obama ili Dragan Mektic
Travnički Noćni Šetač

#20434 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

vauvau wrote:[

Nisam ja prihvatio ta gore citirana pravila, kod mene su druga pravila.

Obratio bih pažnju na tekst u kurzivu. Neovlašteno snimanje i distribucija snimaka je kažnjivo djelo u Bosni i Hercegovini. Na najmanje 4 snimka koja si postavio, vide se vozila i osobe koje su pripadnici sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini. Vjerovatno ih ima još, ali nisu svi snimci detaljno pregledani.
Odlično... ukoliko misliš da si u pravu i ukoliko želiš izvoli prijaviti postove, snimke ili bilo šta drugo ali izvoli to uraditi u skladu sa pravilima foruma na kojem učestvuješ i prestani prozivati sve forumaše redom na način koji nije primjeren ....
Qler

#20435 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Ma samo na ignore listu ga stavis i ljepse odmah :)
drug_profi

#20436 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Travnički još sakriva i tablice da se ne bi neko našao prozvan. Apsolutno ne vidim nikakvo krsenje bilo kakvog zakona.
славянин

#20437 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

JavierBosnia wrote:O kakvom neovlastenom snimanju pricas.
Na javnom mjestu je sve dozvoljeno prolazio ti, Obama ili Dragan Mektic
Gdje ces snimati vozila pod pratnjom - pa znas da kod nas smiju da rade sta god oce i jos ne smijes ih snimati jer ... ne smijes :roll:

Inace ne vidim svrhu zakona o saobracaju kada vozac nekog ministrica ili sta vec moze upaliti blinkere pa preko pune 150 na sat .. ugrozavajuci zivote ucesnika u saobracaju - ali eto moze im se :)
Travnički Noćni Šetač

#20438 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Da se priča ne bi odvukla u pogrešnom pravcu želim reći da postavljam snimke ovdje u ovu temu samo iz razloga što lakše objasnim tako situacije za "nerviranje" nego riječima, i smatram da su u skladu sa temom, a što sam već prije i objašnjavao ko je želio da pročita...
...
moj kanal nije monetiziran, ne zarađuje i nikada nisam pozivao za podršku istom u cilju reklame ...
...
a priča o "neovlaštenosti" snimanja je ustvari samo manipulativna zamjena teza jer je rasprava počela o međusobnom poštivanju članova foruma i poštivanju pravila foruma, nevezano samo za snimke...
...
vjerujem da postoji, ili se može napraviti tema i o "ovlaštenom " i "neovlaštenom" snimanju ali to ova tema ovdje nije...
...
Hajde da se vratimo na temu nerviranja, da ne idemo daleko u off... :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20439 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Ja sam te prijavio forumskoj moderaciji, za neovlašteno snimanje ucesnika u saobracaju. :mrgreen: :mrgreen:
NediM17

#20440 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Kakav problem u glavi moras imati da sate provodis na forumu pisuci iskljucivo destruktivne i zajedljive postove? :roll:

@Travnicki, samo snimaj i kaci na kanal, uvijek rado pregledam ove kompilacije. :thumbup:
I ne brini za @Konektovanog, on je isto trol, samo simpatican. :suplja: :mrgreen:
Optimus09

#20441 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimus09 »

Snimaj burazeru,mene nemoj :lol:
Travnički Noćni Šetač

#20442 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

konektovan wrote:Ja sam te prijavio forumskoj moderaciji, za neovlašteno snimanje ucesnika u saobracaju. :mrgreen: :mrgreen:
Znam ja da si ti fin momak.... :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#20443 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

NediM17 wrote:Kakav problem u glavi moras imati da sate provodis na forumu pisuci iskljucivo destruktivne i zajedljive postove? :roll:

@Travnicki, samo snimaj i kaci na kanal, uvijek rado pregledam ove kompilacije. :thumbup:
I ne brini za @Konektovanog, on je isto trol, samo simpatican. :suplja: :mrgreen:
:thumbup:
BadBoy

#20444 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Travnički Noćni Šetač wrote:Da se priča ne bi odvukla u pogrešnom pravcu želim reći da postavljam snimke ovdje u ovu temu samo iz razloga što lakše objasnim tako situacije za "nerviranje" nego riječima, i smatram da su u skladu sa temom, a što sam već prije i objašnjavao ko je želio da pročita...
...
moj kanal nije monetiziran, ne zarađuje i nikada nisam pozivao za podršku istom u cilju reklame ...
...
a priča o "neovlaštenosti" snimanja je ustvari samo manipulativna zamjena teza jer je rasprava počela o međusobnom poštivanju članova foruma i poštivanju pravila foruma, nevezano samo za snimke...
...
vjerujem da postoji, ili se može napraviti tema i o "ovlaštenom " i "neovlaštenom" snimanju ali to ova tema ovdje nije...
...
Hajde da se vratimo na temu nerviranja, da ne idemo daleko u off... :thumbup:
Apsolutno nema elemenata neovlaštenog snimanja, ne beri brigu :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#20445 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Demokratija je nekima stvarno previše data. Čuj ti njega, ne smiješ snimati na javnoj površitni. Pa jebemu čak i da pravi prekršaj, treba se boriti da ovi snimci budu legalni i kako takvi u obradi od policije, a ne voditi se "snimaš nekoga, to ne smiješ".

Koji nivo odsustva pameti, samo kod dobrog bošnje. Da nas hoće okupirati Kinezi, pa da postanemo normalan narod.
Travnički Noćni Šetač

#20446 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

BadBoy wrote: Apsolutno nema elemenata neovlaštenog snimanja, ne beri brigu :D
Ma nemam ja brige oko toga, kako već rekoh gore... ne treba gubiti vrijeme na takve stvari koje pojedini ubace samo da bi nešto rekli...
славянин

#20447 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

un1ted wrote:Demokratija je nekima stvarno previše data. Čuj ti njega, ne smiješ snimati na javnoj površitni. Pa jebemu čak i da pravi prekršaj, treba se boriti da ovi snimci budu legalni i kako takvi u obradi od policije, a ne voditi se "snimaš nekoga, to ne smiješ".

Koji nivo odsustva pameti, samo kod dobrog bošnje. Da nas hoće okupirati Kinezi, pa da postanemo normalan narod.
Sto se tice prava snimanja... Znam da se cesto poteze princip rada Americke policije koja ti ne smije traziti ni licnu kartu na cesti bez da ima sumnju koju moraju navesti da si pocinio neki prekrsaj (sa time da ako slazu mozes da ih tuzis) , ne smiju ti provjeriti broj tablica ako nemaju istu tu sumnju (recimo prijava da je takvo auto ukradeno u blizini) ako ne krsis nikakva ogranicenja ni zakone.
Sto se tice snimanja - evo kako snima covjek sa javne povrsine zgradu FBI i slicno :D
drug_profi

#20448 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

First amandment je sloboda govora i sl.
Pod 1 am. se moze i zastava zapaliti...
Travnički Noćni Šetač

#20449 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Znači farovi...stvarno me nerviraju više... ali dolaze u toliko raznih varijanti da je to nevjerovatno...

- likovi kojima pregori sijalica od kratkih pa voze pod dugim svjetlima.... to su se sjetili naravno ali nikome od njih ne pada napamet da dugmetom za nivelaciju barem spuste farove ako već koriste duga nego trebaju zaslijepiti čitav svijet sa svojom idejom kako da uštede 7,80 KM sa PDV za jednu sijalicu...

- likovi koji su odlučili da konačno nešto ulože u svog ljubimca pa su otišli na otpad i sa istog modela koji je "prešao samo dvaest hiljada" skinu "faktički nove " farove i nakaleme na svog ljubimca a uopšte nisu skontali da su novi farovi sa engleza pa desni far osvjetljava do koljena pješake pored puta ali zato lijevi služi kao reflektor sletne staze na aerodromu...

- likovi koji su uboli dobar posao sa "jesu kineski al su ocam odlicni senoni", koji uopšte ne kontaju da sa svojim novim svjetlima od 6000+ K uopšte ne vide cestu , ali je zato njihov snop svjetlosti raspršen na sve geografske strane oko vozila osim direktno na cestu.... pa onda u neka doba skontaju da im je to malo i dodaju svijetleću letvu na krov koju svi oftamolozi na svijetu obožavaju jer od sljepoće koju proizvede iškoluju djecu...

- likovi ( 90% u golfu dvici) koji znaju da imaju farove ali jbg uvijek ih nekako zaborave upaliti pa bauljaju po mraku u 23 sata naveče razmišljajući šta je ovo neki mrak napolju...

- likovi koji su sami sebe uvjerili da su plave pozicije cool...

- Maglenjaši.... likovi koji u po noći voze na onim gore plavim pozicijama i maglenkama koje su ugradili u rejsing novi branik, pa kako je branik ušarafljen ukrivo tako i maglenke isto da konjuktivis imaju...

- likovi koji su kupili auto iz 2002.g. al "faktički novo" no kako je majstor prije prodaje kalemio prednji dio nakon havarije i ispravljao školjku smo je na kraju ključem trineskom zavrnuo farove pa oni em što sijaju na sve strane malo i tresu doduše neki gore dole a neki samo lijevo desno....

- posebna kategorija su svi oni instruktori kojima je para važnija od tuđih života, pa bezvoljno puštaju djeci da voze njihove auto škole pod dugim svjetlima koja se slučajno upale kad kandidat da žmigavac, a nikad mu instruktor nije rekao da plava lampica na komandnoj tabli ima smisla...a kad mu tu trivijalnu stvar nije pokazao mogu misliti kako mu je ostale "važnije " stvari objasnio....

- a o likovima koji iz nekog razloga zatamne/oboje farove (ne štopke.... farove) pa kad dolazi u susret ne znaš je li odsjaj daška vjetra na ljetnoj mjesečini ili automobil neću ni pričati....
...
I još se ja našao pametan pa jednom od njih spomenu regloskop... zavali se od smijeha kaže pa time se gledaju one nevidljive bakterije u laboratoriji.... :zid: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
amar1994

#20450 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

svi oni koji voze mercedese sa full LED svjetlima :run: ,doduse nisu oni krivi :D
Post Reply