Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
N.N.

#20426 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Kerova je manje za 70 % u gradu...
Ovo sto ih ima jos, pa prijavite jbte...trebam ja sa Jalije da javljam da ih ima dole oko Ekora u Blatusi ili da je leglo malih kod Pravnog fakulteta gore :D
Ja_Ja

#20427 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Gradonacelnik je obecao da cuka nece biti za mjesec dana. Nije rekao da ce ih biti 70% manje za 7-8 mjesci.

Isto vazi i za kladionice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20428 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pa cuka je uvijek bilo. I prije famoznog zakona o dobrobiti zivotinja. A opkladionice su vec ispricana prica. Je li se vi zajebavate ili stvarno to oko kladionica zamjerite onome ko je predlozio a ne onome ko je oborio :shock:
sorted

#20429 Re: Zeničani

Post by sorted »

Eto dokle to ide... :-) :zzzz: :run:
Ja_Ja

#20430 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

_BataZiv_0809 wrote:Pa cuka je uvijek bilo. I prije famoznog zakona o dobrobiti zivotinja. A opkladionice su vec ispricana prica. Je li se vi zajebavate ili stvarno to oko kladionica zamjerite onome ko je predlozio a ne onome ko je oborio :shock:
Ja mu zamjerim populisticki pristup problemima u gradu. Pa tako mu zamjerim i ovo za kladionice. Samo budala (kako gradjanin tako i vlastodrzac) moze da misli ili tvrdi da se problemi preko noci rijesavaju. On je mogao i trebao da obeca oporezivanje kladionica samo ako je sigurno znao da zakonodavno-pravno moze da im stane u kraj. Prema svim dokazima koje trenutno imamo na raspolaganju (zakon, tuzbe, odluke na tuzbe) on to ne moze uraditi, ali je uvukao gradjane u tu pricu. Samim tim uvlaci grad u moguce sudske tuzbe koje mogu da kostaju gradjane. A zasto?! Samo zato sto nije bilo bolje analize pozicije grada i legalno-pravnog osnova na uvodjenje dodatnog poreza (ili kako vec da ga nazovemo) za kladionice. Za to mu nije Galijasevic kriv, kriv je on i ljudi oko njega.

Bez obzira sto su psi bili problem i od ranije, oni su postali pravi problem donosenjem zakona o zastiti zivotinja. To je cinjenica. Uvijek se u Zenici znalo gdje mozes naletiti na copor pascadi ali nikad ih nije bilo u ovolikom broju i to na sve strane. Znaci znamo sta je problem, solucija ponovo ne moze da dodje za 1-3 mjeseca. Obecati nesto znajuci (a ubjedjen sam da je znao) da se ne moze provesti u djelo je kriminal i cisti populizam. Pa samim tim i to mu ide na dusu.

Opet da kazam iako nisam glasao za njega, drago mi je da je on tu a ne SDA (mada kako smo vec apsolvirali nema tu neke razlike), pa makar da ih ovako prca na sjednicama. No budemo vidjeli kako ce ostatak mandata teci.

Na drugu stranu danas je NGG objavio poziv klubu na transparentnost. Ovim se da naslutiti da iako su bili tu momci su mozda i namjerno iskljucivani iz procesa u klubu koji su izgleda doveli do nekih upitnih ugovora (pulen Hanan potpis na 4 godine a u inostranstvo moze dzaba). I ovo ce biti interesanto pratiti. http://www.zacelik.org/pozivamo-na-transparentnost/
zenicablues

#20431 Re: Zeničani

Post by zenicablues »

_BataZiv_0809 wrote:Pa cuka je uvijek bilo. I prije famoznog zakona o dobrobiti zivotinja. A opkladionice su vec ispricana prica. Je li se vi zajebavate ili stvarno to oko kladionica zamjerite onome ko je predlozio a ne onome ko je oborio :shock:
Odluka definitivno neće pasti na Ustavnom sudu, to ćete vidjeti i tada će FK biti još popularniji. Odluka je formulisana tako da nije neustavna, mada znam da većina vas ne vjeruje u to, ali u njenoj izradi su učestvovali eksperti koji znaju svoj posao, a ne FK jer mu pravo nije struka. Istina je da su mnoge odluke u gradovima pale, ali predmet oporezivanja je bila djelatnost a ne akumulativnost. Uglavnom, uvjeravam vas, da odluka nije neustavna, a u to ćemo se svi uvjeriti za otprilike manje od godinu dana...
avenija

#20432 Re: Zeničani

Post by avenija »

Naravno da odluka nije neustavna nego narodu djeluje nevjerovatno da neko moze dobiti kladionice zbog njihovog lobija i novca pa zato ovaj skepticizam.
Shmeker

#20433 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

_BataZiv_0809 wrote:
Shmeker wrote: Da ne idem nasiroko ovo ti je bio najbolji odgovor. Ovaj grad treba NGG za grijanje, zagadjenje, pascad, zaposlenje.....Gdje je bar 100 ljudi da protestuje i da trazi nesto? Sve redom boli kurac i hajmo onda na jedine koji su se zauzeli za rjesavanje problema koji je njima bitan. Ja se samo nadam da ne ocekujes da NGG, Robijasi vode proteste protiv zagadjenja?

Ima milion problema ali raja je pasivna i vrhunac protesta je to sto lajkaju izjavu covjeka koji dok je bio u SDA zaradio milione. Fuad nema aba bas nikakvu strategiju a jos je gora ekipa koju je okupio oko sebe.

Dovoljno je samo pogledat njegova obecanja oko kladionica i pasa lutalica i to ti je dovoljno. Mogao sam i ja obecat da ce svi imat po dvije rasne plavuse prije izbora a onda rec jbg nema ih dovoljno. A to isto sam znao i prije izbora. Lazov, prevarant i ubleha nista gora/bolja od SDA ekipe.

Sa prvim dijelom se manje vise slazem.

Sa drugim- ko je opstruirao odluku na vijecu vezano za kladionice? Cuka je ipak manje zar ne?
Druze i sam znas da je Ustav iznad svakog zakona i odluke vijeca a ovakve odluke su do sada bile protivustavne. S druge strane i da prodje ta njegova odluke zar stvarno mislis da ce postojati 120 kladionica ili ce njihov broj pasti na nekih mozda 20-30? U kojim zonama ce biti i koliko ce se onda stvarno prikupiti sredstava? On se navaljao s nekim desetinama miliona ali ne znam na osnovu cega? Mozda ce mu onda na vrhu Vjetrenica (Vitez) ljudi otvoriti 30 kladionica s besplatnim busem do gore?

Druga stvar je taj faktor akumulativnosti na osnovu cega bi on oporezivao. Ako ide po tom kriteriju onda svi poslovni subjekti koji imaju iste poslovne pokazatelje spadaju pod to.

Stopa akumulativnosti = planirana dobit/ukupna ulaganja x 100

Svi koji budu imali slicne parametre ce morati biti oporezivani kao i kladionice. Sad taj isti kladionicarski lobi moze rec da im je softver kostao 20 miliona eura i sta cemo onda?

Ja bi fakat volio da ti i svi koji misle kao ti budete u pravu i da mi se za pola godine nasmijete ovdje na forumu. To bi znacilo da ce grad dobiti vise sredstava i da ih moze koristiti na pametnije stvari. Ja bi glasao za Fudu na iducim izborima sigurno.
avenija

#20434 Re: Zeničani

Post by avenija »

Ja sam cuo od momka koji radi u poreskoj da se na teritoriju grada Zenica uplatilo u kladionice 46 miliona KM za 2016 godinu
46 miliona :run:
Stvarno nismo normalni!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20435 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

zenicablues wrote:
Odluka definitivno neće pasti na Ustavnom sudu, to ćete vidjeti i tada će FK biti još popularniji. Odluka je formulisana tako da nije neustavna, mada znam da većina vas ne vjeruje u to, ali u njenoj izradi su učestvovali eksperti koji znaju svoj posao, a ne FK jer mu pravo nije struka. Istina je da su mnoge odluke u gradovima pale, ali predmet oporezivanja je bila djelatnost a ne akumulativnost. Uglavnom, uvjeravam vas, da odluka nije neustavna, a u to ćemo se svi uvjeriti za otprilike manje od godinu dana...
Fuad definitivno ima dobre savjetnike. Jest on po prirodi lukav i dosjetljiv, ali nemoguce je da onako sipa iz njega i da na svaku ima odgovor. I to ne odgovor samo vidi ti glave (opravdano u slucaju Cosica i Kozlica :D ) nego se bas vidi da zna o cemu prica.

Volio bih da to prodje na ustavnom sudu i da se krenu pare uzimati.
kamen spoticanja

#20436 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Ako ce proci sto onda proziva galeta jer je proslijedio zahtjev sc i asda?
ExNihilo

#20437 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Pada to k'o kruška.
Casual's

#20438 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
Fuad definitivno ima dobre savjetnike. Jest on po prirodi lukav i dosjetljiv, ali nemoguce je da onako sipa iz njega i da na svaku ima odgovor. I to ne odgovor samo vidi ti glave (opravdano u slucaju Cosica i Kozlica :D ) nego se bas vidi da zna o cemu prica.

Volio bih da to prodje na ustavnom sudu i da se krenu pare uzimati.
Dragi Bata, ja stvarno ne znam da li gledamo istog Fuada. :D

Što se tiče kladionica, haman da pada. Nedavno je bio "tajni" sastanak kladioničara u Vitezu, i povlace sve medijske aktivnosti povodom toga. Smiruju strasti, a poslije se i zapjevalo. :bih:
kamen spoticanja

#20440 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Dijete puno ljubavi i paznje?
Koje okolo puca s kalashom ..ima djela ko mesa i andric zajedno?
Ona ce nekom hebat mamu drotovsku?
Fakat zivimo u pizdariji i eksperimentu...
Kikibombona

#20441 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Ovu zenu na psihijatriju a drugog sina u zatvor, preventivno.

Trebaju nam zatvori i ludnice. Za to treba dici kredit, nece mi biti zao do groba otplacivati.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20442 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kamen spoticanja wrote:
Malo sam dotičnoj gospoji pregledo profil, da vidiš koliko u komentarima nahvališe sina, u jednom trenutku nisam bio siguran je li čitam o Nobelovcu ili poznatom kriminalcu. Fakat smo nacija za izučavanja :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20443 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: Dragi Bata, ja stvarno ne znam da li gledamo istog Fuada. :D

Što se tiče kladionica, haman da pada. Nedavno je bio "tajni" sastanak kladioničara u Vitezu, i povlace sve medijske aktivnosti povodom toga. Smiruju strasti, a poslije se i zapjevalo. :bih:
Ma gledamo mi istog Fuada, samo nam nije ista optika kojom nisanimo ;-)

Sad kad postajem sve sigurniji da i u Haskom tribunalu ima "kafe" i "razigrave", sto bi Ustavni sud, kojeg direktno bira politika bio imun na to?

Akumulativnost kao kriterij za oporezivanje sasvim sigurno nije neustavan. Sad, sto su se ezdeaovci potrudili da njihov bankomat-BH Telecom bude izuzet svakako da otezava stvar. Uglavnom vidjet cemo.

U svakom slucaju jedva cekam presudu i sa zanimanjem cu procitati njeno obrazlozenje :wink:
kakavdanakneiskustvu

#20444 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:

sa 15 godina,ako je istina da je 94. godiste,vec je vršio krivicna djela
cvijet s reverom

#20445 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Hahahaha
Šatorović potpisao ugovor s onim šekijevim na 4 godine za platu od hiljadu marki.Pa majku vam lopovsku.
Mustang1

#20446 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

cvijet s reverom wrote:Hahahaha
Šatorović potpisao ugovor s onim šekijevim na 4 godine za platu od hiljadu marki.Pa majku vam lopovsku.
I eto ti duga od 40ak hiljada KM. 8-)
cvijet s reverom

#20447 Re: Zeničani

Mustang1 wrote:
cvijet s reverom wrote:Hahahaha
I eto ti duga od 40ak hiljada KM. 8-)
I još kaže da ako dođe ponuda može otići bez obeštečenja.Šeki is on the road again.
smartXL

#20448 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Neko je nama cijelo vrijeme spominjao transparentan rad...
cvijet s reverom

#20449 Re: Zeničani

Legendo jesi ti onaj novinar sa zenita? On ima iste rečenice.
smartXL

#20450 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Jok, ja sam o ovim starima puno ranije govorio, a vi ste branili. Satorovic je obican nastavnik i sindikalac. Kad ste vidjeli sindikalce da se bore za prava radnika...Samo kad imaju licni interes, a vazda su u talu sa poslodavcima, zadatak da drze radnike pod kontrolom. I jedan takav je doso u Celik.

Piso sam o ovome, a vi se pravili filozofi. Sad ni sami ne vjerujete. Opet pitam sta je u vezi transparentnosti? Koliko ce jos ovih stvari izac na vidjelo, Bog zna

Nisam Fudin, nisam taj novinar, nego neko ko voli ovaj grad i Celik, i koji mu zeli dobro, za razliku od pojedinaca sa foruma
Post Reply