Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DonVito

#20426 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

MOSALJOZE wrote:Evo ako oklišate ja ću reći nasljednik safeta sušića (nakon abd SP 2014) naravno ukoliko on ode sa te funkcije po meni vahid halihodzic
:lol: ma daj..

Recimo Vahid Halilodzic vj. bi pristao na tih nekih 60 eurica godisnje zbog BIH ali on je trener koji je sebi podigao cijenu u svijetu nogometa znaci ceka pravu ponudi i po 6,7 mj.. a ne za prvu od 50, 60 hilji eura svaki klub u francuskog bi ga sebi moze priustiti za 50, 60 ali on ceka i kad dodje neko tamo trazi 300,400.

U O.S cini mi se da je imao 500 000 $ godisnje u Alziru ima cak i vecu platu zato se manite tih trenera, a niko ne garentuje da bi on vodio BIH bolje od Papeta pa imao je jos jaci tim sa O.S pa gdje ga otreso Alzir na Kupu Afrike u 1/4 tad je i dobio nogu..

Safet Susic = Dominacija
cvrčak_na_hedonizmu

#20427 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

ja71 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Koga dovesti umjesto njega. Hm, da razmislim malo. Možda trenera koji razumije osnove ...
Cvrle, cestitam na sposobnosti da pises duge tekstove, ali na sustinsko pitanje nam nisi odgovorio:
Koga (imenom i prezimenomj) dovesti ako u pola kvalifikacija otjeras Papeta ?

Koga ???
Dosadan si :D No dobro, odgovoriću ti ( iako ne zaslužuješ odgovor ) :D Ako nemaš para postoji način da platiš dobrog trenera po principu ako se plasiramo na EP/SP da čovjek dobije 10-15-20% nagradnog fonda od UEFE/FIFE koji iznosi 8-10 miliona eura ( ne znam tačne brojke, mrsko mi da tražim ali vjerujem da sam blizu tačne brojke ). Ostatak namirimo preko sponzora kao što je radio Ćiro ili Mateus po principu nađeš sponzora i uzmeš sebi pare.

Bolje su takve opcije nego da se nigdje ne plasiramo ( kao što se do sada nismo plasirali ) i ne dobijemo nkakve pare. Bolje je onda ponuditi 50% od nagradnog fonda EUFE/FIFE za dobrog trenera nego za 5000 eura dobiti Sušića kojem je ( poptuno opravdano ) najveći domet karijere prije preuzimanja reprezentacije "velikan" Al Ahli.

Bezveze je licitirati sa imenima ali način uvijek postoji.

Samo da napomenem da je remi sa Grčkom u Zenici veliki kiks jer mi imamo gostovanje u Slovačkoj, Litvaniji i Latviji dok Grcima ostaje samo gostovanje Litvaniji. Grčka nakon gostovanja u Zenici ( u slučaju da ostanu neporaženi ) je skoro završila posao u kvalifikacijama. Mi imamo mnogo veću šansu da zajebemo stvar na tim gostovanjima.

Zanimljiva je formacija @DonVite, na PES-u :D Gluho bilo ko sve ( navodno ozbiljno ) pokušava da diskutuje na ovom forumu, zgrožen sam :run: :skoljka:
BHF_Manijak wrote:
MightyMatch wrote: A u slucaju uspjeha,bit ce pojedinaca koji ce mljackati za mezu svoje bijele bubrege :D
i to bez pritiska medija.Zukanovic nakon nenormalnog transfera u lahko spadajuci-i Gent mogao bi proci k'o i Stojan Vranjes :-)
@cvrle ti si ocito fudbaler,dobro amaterski ali fudbaler :dance:
Neki bi MOGLI gristi muda a neki ih vec sad grickaju. Zaboga pozvan je u reprezentaciju fudbaler kojeg su pojedinci na forumu prizivali ima godina dana, dok su se neki ismijavali sa istim, a eto on postade clan. Koja ironija, tacno da muda sebi kaskicom jedes... :(

Sto se uspjeha tice, ne moze meni biti niko preci od nacionalnog uspjeha, taman da reprezentaciju vodi propala Toyota Corola. :wink:
Mučki udarac ispod pojasa :D
DonVito

#20428 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Postao/la Dead Man Walking dana 03 jan 2013, 17:55

Mogao bi i Korleone komforno, svakako je ucestao na ovoj temi. Jeste da slijepo podrzava selektora, ali je ipak dokazao da ima moderna shvatanja fudbalske igre i da je vizionar

Volio bi Pape da je na sladjim mukama pa da ovi sto kao godinama ganjaju "papire" imaju uredne papire a da imaju zelju za igranjem za BIH imao bi Hajrovice & Co a ne..

Nije istina da slijepo podrzavam selektora ali dobro to je tvoje subjektivno misljenje.

A za društvo u ćošku krUtičare aka Cvrcak, muzička.

Safet Susic Pape = Dominacija :bih:
Bosanski_kralj

#20429 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Sad kada je Husejinović prešao u mnogo jaču ligu, ne vidim razlog da ga Sušić ne pozove na sljedeće reprezentativno okupljanje. :razz:
MOSALJOZE

#20430 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Bosanski_kralj wrote:Sad kada je Husejinović prešao u mnogo jaču ligu, ne vidim razlog da ga Sušić ne pozove na sljedeće reprezentativno okupljanje. :razz:
strašno mogao bi grijati klupu stevanovicu
ja71

#20431 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Dosadan si :D No dobro, odgovoriću ti ( iako ne zaslužuješ odgovor ) :D Ako nemaš para postoji način da platiš dobrog trenera po principu ako se plasiramo na EP/SP da čovjek dobije 10-15-20% nagradnog fonda od UEFE/FIFE koji iznosi 8-10 miliona eura ( ne znam tačne brojke, mrsko mi da tražim ali vjerujem da sam blizu tačne brojke ). Ostatak namirimo preko sponzora kao što je radio Ćiro ili Mateus po principu nađeš sponzora i uzmeš sebi pare.

Bolje su takve opcije nego da se nigdje ne plasiramo ( kao što se do sada nismo plasirali ) i ne dobijemo nkakve pare. Bolje je onda ponuditi 50% od nagradnog fonda EUFE/FIFE za dobrog trenera nego za 5000 eura dobiti Sušića kojem je ( poptuno opravdano ) najveći domet karijere prije preuzimanja reprezentacije "velikan" Al Ahli.

I ti bi se stvarno upustio u takvu avanturu u pola kvalifikacija ?
Zanimljiv si :D
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Bezveze je licitirati sa imenima ali način uvijek postoji.
da si predlozio nekoga i da nas stvarno uvjeris da ce bolje voditi repku
tvoja bi prica imala smisla.
Ovako se sve svodi na obican animozitet prema Safetu.

Meni nije primarno da Safet ostane, kao sto je tebi da ode.
Meni je reprezentacija na 1. mjestu :bih: :bih: :bih:
i zato jos jednom kazem:
Ne mijenjati selektora u pola kvalifikacija.
Zbog reprezentacije.
Inace moze samo otici na gore.
DonVito

#20432 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Image

Rep. BIH prvi put prezimila na 1 mj. i krutičari se bacili na pljuckanje tj. da mjenjaju selektora ako kiksa u martu :roll: :lol:

Safet Susic - Pape = Dominacija :bih:
Bosanski_kralj

#20433 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Samo da mi ne kiksamo u martu, pa makar to značilo da će nam Sušić i u naredna 2 ciklusa biti selektor. :D
MOSALJOZE

#20434 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

DonVito wrote:
MOSALJOZE wrote:Evo ako oklišate ja ću reći nasljednik safeta sušića (nakon abd SP 2014) naravno ukoliko on ode sa te funkcije po meni vahid halihodzic
:lol: ma daj..

Recimo Vahid Halilodzic vj. bi pristao na tih nekih 60 eurica godisnje zbog BIH ali on je trener koji je sebi podigao cijenu u svijetu nogometa znaci ceka pravu ponudi i po 6,7 mj.. a ne za prvu od 50, 60 hilji eura svaki klub u francuskog bi ga sebi moze priustiti za 50, 60 ali on ceka i kad dodje neko tamo trazi 300,400.

U O.S cini mi se da je imao 500 000 $ godisnje u Alziru ima cak i vecu platu zato se manite tih trenera, a niko ne garentuje da bi on vodio BIH bolje od Papeta pa imao je jos jaci tim sa O.S pa gdje ga otreso Alzir na Kupu Afrike u 1/4 tad je i dobio nogu..

Safet Susic = Dominacija
e to nas ebe druze sudija što vaha traži pare kad radi
ultima_palabra

#20435 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Ako zijanimo od Grka u Zenici nećemo vidjeti Brazil da se na glavu nasadimo... tako da bi u tom slučaju bila samo tehnikalija odlazi li selektor u martu ili novembru.

Nadam se naravno da do toga neće doći.
MOSALJOZE

#20436 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

ultima_palabra wrote:Ako zijanimo od Grka u Zenici nećemo vidjeti Brazil da se na glavu nasadimo... tako da bi u tom slučaju bila samo tehnikalija odlazi li selektor u martu ili novembru.

sanjam ja neku noć ko ja na bilinom i igra repka protiv grka vodimo mi golom dzeke od 10 minute i sad 90 minuta samaras(onaj meDZED)dade gol sve utihnu(u medjuvremenu sudac produzi 3 minute)I igramo mi spucaše grci kontru spahic izbi loptu ona do dzeke i prekrsaj.Rastojanje od gola 35 metara.Loptu namješta Miralem Pjanić puca lopta prelazi gol liniju sudija svira na centar i tad me je alarm probudio
MightyMatch

#20437 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

BHF_Manijak wrote:
MightyMatch wrote: A u slucaju uspjeha,bit ce pojedinaca koji ce mljackati za mezu svoje bijele bubrege :D
i to bez pritiska medija.Zukanovic nakon nenormalnog transfera u lahko spadajuci-i Gent mogao bi proci k'o i Stojan Vranjes :-)
@cvrle ti si ocito fudbaler,dobro amaterski ali fudbaler :dance:
Neki bi MOGLI gristi muda a neki ih vec sad grickaju. Zaboga pozvan je u reprezentaciju fudbaler kojeg su pojedinci na forumu prizivali ima godina dana, dok su se neki ismijavali sa istim, a eto on postade clan. Koja ironija, tacno da muda sebi kaskicom jedes... :(

Sto se uspjeha tice, ne moze meni biti niko preci od nacionalnog uspjeha, taman da reprezentaciju vodi propala Toyota Corola. :wink:
Znaci postao si Gricko :mrgreen:
Taj sto je pozvan i sto je ismijavan tek je i sam poceo snimati humoristicke emisije.Prva epizoda potpis u novi klub ili ti ga s tovara na magare.
Sto se tice noviteta, propaliteta BHF ti je davni dana bankrotirao,dok Maniaci dizu lovu kao na primjer od Zajke. :mrgreen:
P.S cvrle ti jedino drzi pozadinu :dance:
Logovan

#20438 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

ultima_palabra wrote:Ako zijanimo od Grka u Zenici nećemo vidjeti Brazil da se na glavu nasadimo... tako da bi u tom slučaju bila samo tehnikalija odlazi li selektor u martu ili novembru.

Optimistično drug, samo optimistično. :wink: Od ovakve priče nemaš apsolutno ništa.
Ne znam zašto se uopšte govori o nekom mogućem porazu od Grka u Zenici. :-) Mislim skroz je bezveze priča. Isto kao da će nam cijela reprezentacija biti sastavljena od fudbalera iz Premijer lige pa vas je većina pesimistična.
Jesmo li prvi dio kvalifikacija odigrali jako dobro? Jesmo.
Jesmo li se nadavali golova kao da smo igrali mali fudbal? Jesmo.
Je l' nam većina reprezentativaca u dobroj formi? Jeste.
Je l' dobra atmosfera između Papeta i igrača? Jeste.
Pa koji se vrag ovako puno priča o porazu? :roll: :roll:
Emir 7

#20439 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Emir 7 »

Neznam ja se nesto vise bojim slovaka od poganih grka, bojim se da nam oni ne uzmu bodove kao npr. Estonija kad nam uze bod na Hasetu pa se onda vadi u zadnjoj tekmi protiv Danske, dakle ishod da te kvalifikacije na evropsko nismo otisli ne zbog Danske, nego zbog Estonije, bas kao prosle kvalifikacije nismo kiksali zadnju od Francuske nego smo morali dobiti Albaniju u Tirani i bili bi prvi. Papetu moramo dati punu podrsku, ja mu dijelimicno zamjerim samo jedno a to je da savez mora stvoriti jak skautski tim sto ce pratiti nasu djecu sirom svijeta a ne dozvoliti da ti mediji namecu vec izgradjenog igraca kao npr. slucaj sa Miretom.
ultima_palabra

#20440 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

zlo87 wrote:

Optimistično drug, samo optimistično. :wink: Od ovakve priče nemaš apsolutno ništa.
Ne znam zašto se uopšte govori o nekom mogućem porazu od Grka u Zenici. :-) Mislim skroz je bezveze priča. Isto kao da će nam cijela reprezentacija biti sastavljena od fudbalera iz Premijer lige pa vas je većina pesimistična.
Jesmo li prvi dio kvalifikacija odigrali jako dobro? Jesmo.
Jesmo li se nadavali golova kao da smo igrali mali fudbal? Jesmo.
Je l' nam većina reprezentativaca u dobroj formi? Jeste.
Je l' dobra atmosfera između Papeta i igrača? Jeste.
Pa koji se vrag ovako puno priča o porazu? :roll: :roll:
Ma samo sam se nadovezao pošto se priča o tome ;-)

A objektivno smo u Atini odigrali debelo ispod svojih mogućnosti, pritisak je učinio svoje u obje ekipe... a u Zenici će pritisak na nama biti još dosta veći :| Valjaće Papetu spuštati euforiju, a to će biti jebeno...
ja71

#20441 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

ultima_palabra wrote: ...pritisak je učinio svoje u obje ekipe... a u Zenici će pritisak na nama biti još dosta veći :| Valjaće Papetu spuštati euforiju, a to će biti jebeno...
skoncentrisati se iskljucivo na sl. utakmicu.
zaboraviti tabelu, Slovake, novine, forume, facebook...

uz to jos oduzeti igracima mobitele i dovesti im psihologa
pa da svaku noc meditiraju pola sata prije spavanja.
ovo nije zajebancija.

Da ce Grci parkirati 2 autobusa i igrati na kontru znaju
u medjuvremenu i vrapci.
veljaca

#20442 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Sušić: Ako Zahirović ode u Kinu, neka zaboravi na reprezentaciju

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić ne sumnja da će se Miroslav Stavnović brzo adaptirati u Sevilli.

„Sevilla je veliki klub, a Miroslav mlad fudbaler. Ne sumnjam da će uspjeti, ali na početku treba biti oprezan. Ipak, ne treba odmah očekivati čuda. Vrlo je dobar igrač, ozbiljan je i dobar momak“, rekao je za „Dnevni avaz“ naš selektor.
Pape se dotakao i mogućeg odlaska Zvjezdana Misimovića i Adnana Zahirovića u Kinu.

„To je Zvjezdanova stvar. Svako gleda svoj interes, pa i Misimović. Zvjezdan jeste bitan za nas, ali iz ove perspektive ne mogu reći koliko ću na njega računati ako ode u Kinu, koja je previše daleko. I Zahirović mi je rekao da ima ponudu iz Kine. Odgovorio sam mu da to učini ako hoće, ali da u tom slučaju zaboravi na reprezentaciju“, kazao je Sušić.

................

Jeste da je iz Dnevnog Avaza, ali je interesantno ....
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#20443 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

Silom prilika sve nekako ide na nas mlin :D
shake69

#20444 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

Slo Burner wrote:Silom prilika sve nekako ide na nas mlin :D
:thumbup: Uze mi recenicu s tastature. Sve sam se pitao kako se kutarisati Zahirovica i dodjose Kinezi. 'Alal vam vera, junaci! :D
vryzas

#20445 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

veljaca wrote:Sušić: Ako Zahirović ode u Kinu, neka zaboravi na reprezentaciju

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić ne sumnja da će se Miroslav Stavnović brzo adaptirati u Sevilli.

„Sevilla je veliki klub, a Miroslav mlad fudbaler. Ne sumnjam da će uspjeti, ali na početku treba biti oprezan. Ipak, ne treba odmah očekivati čuda. Vrlo je dobar igrač, ozbiljan je i dobar momak“, rekao je za „Dnevni avaz“ naš selektor.
Pape se dotakao i mogućeg odlaska Zvjezdana Misimovića i Adnana Zahirovića u Kinu.

„To je Zvjezdanova stvar. Svako gleda svoj interes, pa i Misimović. Zvjezdan jeste bitan za nas, ali iz ove perspektive ne mogu reći koliko ću na njega računati ako ode u Kinu, koja je previše daleko. I Zahirović mi je rekao da ima ponudu iz Kine. Odgovorio sam mu da to učini ako hoće, ali da u tom slučaju zaboravi na reprezentaciju“, kazao je Sušić.

................

Sreca pa imamo 4.827.774 igraca na raspolaganju pa se selektor ovako lako moze odreci dva standardna iz prvih 11 :oops:...jbg. daleko ce biti sto jes jes :-)
shake69

#20446 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

vryzas wrote:
veljaca wrote:Sušić: Ako Zahirović ode u Kinu, neka zaboravi na reprezentaciju

................

Sreca pa imamo 4.827.774 igraca na raspolaganju pa se selektor ovako lako moze odreci dva standardna iz prvih 11 :oops:...jbg. daleko ce biti sto jes jes :-)
Kakva bolan standardna!? Jedan ionako na zalasku karijere, demotivisan, zasicen, ocigledno s Pjanicem koji ce moci pruziti i vise na njegovoj poziciji a drugi bez znacajnijeg napretka vec drugu sezonu iz ruskog drugoligasa. Ako ti je ono igracina i nezamjenjiv igrac onda sam ja 'Jose Mujica', ali onaj pravi! :D
vryzas

#20447 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Koliko su A.Z. i Z.M. u prosjeku odigrali minuta u zadnjih 10-ak utakmica reprezentacije BiH?
Udahni malo, saberi se i ponovo procitaj sta sam napisao...gdje sam naveo da je neko " igracina i nezamjenjiv"?
Nego ti lagano kod ocnog na pregled jer vidis svasta nesto :-)
ultima_palabra

#20448 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

A kojeg mi to imamo boljeg zadnjeg veznog od Zahirovića? Medunjanin nije zadnji vezni, Rahimića ne znam možemo li uzimati u obzir, Cocalića i Džakmića selektor ignoriše, Sesar nema kvalitetu i iskustvo da bude starter...

Da bih bio sretan što se nekoga rješavamo, valjda bismo trebali imati zamjenu koja je bolja...
ja71

#20449 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

ultima_palabra wrote:Da bih bio sretan što se nekoga rješavamo, valjda bismo trebali imati zamjenu koja je bolja...
e upravo to ja pokusavam reci za zamjenu selektora :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#20450 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:A kojeg mi to imamo boljeg zadnjeg veznog od Zahirovića? Medunjanin nije zadnji vezni, Rahimića ne znam možemo li uzimati u obzir, Cocalića i Džakmića selektor ignoriše, Sesar nema kvalitetu i iskustvo da bude starter...

Da bih bio sretan što se nekoga rješavamo, valjda bismo trebali imati zamjenu koja je bolja...
Ma nek nema Zahirovica, igracemo bez zadnjeg veznog :mrgreen:
To bi bila neka logika pojedinaca. Nemamo zamjene, al dobro je sto ce Zahirovic biti udaljen od reprezentacije :shock:
Locked