kakavdanakneiskustvu wrote:Forumerrer wrote:Bakir1 wrote:O bilo cijim motivima sto ga to smeta u tom terminu ne bih ali znam da meni smeta kada me izjednače sa stokom koja ne jebe zivu silu....
Pa eto, neko i radi u tom terminu za praznik mozes mislit. Nazalost morao sam proci pored dvije vrlo frekventne dzamije i nacinio sam 3-4 prekrsaja da na vrijeme stignem na posao.
Nema opravdanja za ovo. Nema mjesta na prakingu ispred dzamjje, vozis na naredni parking. Sljedeci put ces otici u blizu dzamiju.

Nema opravdanja za činjenje prekršaja. Ovdje svakodnevno čitam kako ljudima smetaju kad drugi prave prekršaje, dok vlastite prekršaje ne vide. Evo i ovaj piše da je napravio 3 ili 4 prekršaja, naravno amnestirajući sebe. Mislim da je to vrhunac licemjerja, ili kako neki nazivaju bicikliste, sjedači na dvije stolice. Moglo bi se biti tolerantnije, Sarajevo je poznato po toleranciji. Međutim, izgleda da se ovdje radi o došljacima, rollingstonesima, kako su ih sarajlije svojevremeno nazivali. Tako njima smeta sve što drugi prave protivno propisima, ali svoje propuste ne vide. Negdje je jedan takav fotkao iz automobila svjetla drugih automobila koja mu smetaju. A svoj mobitel u vožnji ne vidi. Mislim da su ti ljudi izrazito ograničeni.
Nedavno sam pravio društvo prijatelju poduzetniku, bio je u pratnji svojih građevinskih mašina, radi zemljane radove u međugorju za tamošnjeg poduzetnika. Zašto je ovo zanimljivo, vozili smo se kroz međugorje preko 45 minuta, bager i rovokopač su natovareni na tegljače, pa je u pitanju vangabaritni teret, a na cesti su čitavom duljinom parkirani autobusi i automobili što inozemnih što tuzemnih registarskih pločica. I niko ne trubi, niko se ne nervira, svi smireno čekaju dok policijski djelatnici reguliraju promet. Nisam religiozan i nisam nikad bio u međugorju takovim povodom, ali odista djeluju ljudi sretno i na licima im se vidi neko radosno ozračje. Jer svi ti posjetitelji negdje moraju odsjesti, objedovati, neko živi od toga i bilo bi suludo kažnjavati ih zbog nepropisnog parkiranja.
Uglavnom, mi smo stigli na vrijeme jer smo krenuli oko sat vremena ranije, a domaćin se uredno ispričao i počastio nas domaćim vinom i rakijom.
Što hoću reći ovdje, tolerancija i strpljenje se isplati, osobito ljudima koji žive od ljudi.