Baš tako. Radiš ono što te čini sretnim. Hoće li to, kako kažeš, biti klikeri ili super mario... svejedno.triconja wrote:Pa jest jaro, tebi je svaki dan par sati potrosit u gluposti pa sad jel to igrat klikera, verat se po brdima ili igrat igrica, svak najbolje zna sta ce i kako.MarlboroGold wrote:A jbg... zato danas imaš neke druge zaluđenosti u vidu reality emisija, debilnih trendova i ostalog što mi malo stariji ne razumijemo.lmo wrote:e, to je jedna od rijetkih stvari koju nikada nisam kontala...zaluđenost kompjuterskim igricama, wtf.
Gaming je prije uglavnom bio hobby, a sad je postao e-sport u kojem se milioni obrću i samo će rasti cifre. Otuda i sve veća zaluđenost.
Popularne stvari koje ne kontam
- MarlboroGold
#20426 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- triconja
#20427 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eee, ja jedem pred spavanje stalno i opet sam underweightmale_okice wrote:svaki put kad pomislim jesti navecer nadjem ovu emisijuVelkoski wrote:ovo je za lijene debele ljude koji uvijek imaju opravdanje za svaku milku i pitu koju požderu dnevno > kme kme hormoni, kme kmee štitna, kme kme xy razlog.
jer ok je jesti pet kila bureka dnevno i začiniti sve sarmom i hljebom, sve je to zbog hormona i teških kostiju
https://www.tlc.com/tv-shows/my-600-lb-life/
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#20428 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma okej, prihvatam da to sve postoji, ali ne razumijem..i svjesna sam da neko ne razumije neku moju zaluđenost.MarlboroGold wrote:A jbg... zato danas imaš neke druge zaluđenosti u vidu reality emisija, debilnih trendova i ostalog što mi malo stariji ne razumijemo.lmo wrote:e, to je jedna od rijetkih stvari koju nikada nisam kontala...zaluđenost kompjuterskim igricama, wtf.
Gaming je prije uglavnom bio hobby, a sad je postao e-sport u kojem se milioni obrću i samo će rasti cifre. Otuda i sve veća zaluđenost.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20429 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ko ne voli fudbal - gubljenje vremena. Loptu ganjaju 22 igrača, pffWarashii wrote:lmo wrote:e, to je jedna od rijetkih stvari koju nikada nisam kontala...zaluđenost kompjuterskim igricama, wtf.![]()
Nekad bila stvar rezervirana samo za mladju populaciji a danas...
Mene držalo jedno vrijeme a onda shvatis da je ništa drugo do gubljenje vremena.
Gledanje serija - gubljenje vremena.
Ako gledamo u šta smo potrošili dosta svog vremena, malo toga će biti da nije gubljenje vremena.
S druge strane, ako si ti na neki način zadovoljan kako si utrošio to vrijeme, pa bilo to i buljenje u nebo, onda super.
- Warashii
#20430 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima i to smisla.Tomahawk11 wrote:
Ko ne voli fudbal - gubljenje vremena. Loptu ganjaju 22 igrača, pff![]()
Gledanje serija - gubljenje vremena.
Ako gledamo u šta smo potrošili dosta svog vremena, malo toga će biti da nije gubljenje vremena.
S druge strane, ako si ti na neki način zadovoljan kako si utrošio to vrijeme, pa bilo to i buljenje u nebo, onda super.
Ali eto igre su mi jednostavno to postale.
Utakmica je nekako sjednes tih 90 minuta odgledas i to je to, serije takodje tu negdje.
Dok igranje igrica zna uzeti mnogo mnogo vise vremena.
Da covjek sjedne odigra sat pa hajde eto i nekako, ali biti 18 sati online, kao sto sam ja bio, to je vec malo bolesno, ali igra tipa OGame se nije mogla drugacije igrati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20431 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jasno, zaraza.Warashii wrote: Ima i to smisla.
Ali eto igre su mi jednostavno to postale.
Utakmica je nekako sjednes tih 90 minuta odgledas i to je to, serije takodje tu negdje.
Dok igranje igrica zna uzeti mnogo mnogo vise vremena.
Da covjek sjedne odigra sat pa hajde eto i nekako, ali biti 18 sati online, kao sto sam ja bio, to je vec malo bolesno, ali igra tipa OGame se nije mogla drugacije igrati.
Ko puši kutiju cigareta sedmično, pa i nije neki problem. Ko ždere 3-4 kutije dnevno, belaj.
Isto je i sa alkoholom.
A isto je i sa igrama. Ko ne zna igrati, belaj.
Igre kao ogame ne treba ni počinjati, jer to se samo može tako igrati. Nolifer.
- MarlboroGold
#20432 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato i nismo svi istilmo wrote:ma okej, prihvatam da to sve postoji, ali ne razumijem..i svjesna sam da neko ne razumije neku moju zaluđenost.MarlboroGold wrote:A jbg... zato danas imaš neke druge zaluđenosti u vidu reality emisija, debilnih trendova i ostalog što mi malo stariji ne razumijemo.lmo wrote:e, to je jedna od rijetkih stvari koju nikada nisam kontala...zaluđenost kompjuterskim igricama, wtf.
- Warashii
#20433 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, bas takoTomahawk11 wrote: Jasno, zaraza.
Ko puši kutiju cigareta sedmično, pa i nije neki problem. Ko ždere 3-4 kutije dnevno, belaj.
Isto je i sa alkoholom.
Igre kao ogame ne treba ni počinjati, jer to se samo može tako igrati. Nolifer.
Jedino sto tu vrijedi jeste onaj rahatluk kada prestanes s tim
-
dječak sa šibicama
#20434 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne postoji gubljenje vremena dok je u granicama "akademskog" 8 sati dnevno 
8 sati sna, 8 sati rada, 8 sati dokolice i razonode
8 sati sna, 8 sati rada, 8 sati dokolice i razonode
- Bloo
- Globalna šefica
#20435 Re: Popularne stvari koje ne kontam
O, da.Warashii wrote:Da, bas takoTomahawk11 wrote: Jasno, zaraza.
Isto je i sa alkoholom.
Igre kao ogame ne treba ni počinjati, jer to se samo može tako igrati. Nolifer.![]()
I odjednom nevjerovatna kolicina slobodnog vremena koja se odjednom stvori...za mnoštvo drugih stvari.
- triconja
#20436 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa ja, mozes sjedit na kafi i tako to ili pocet gledat serije (pozoriste i tako to)Bloo wrote:O, da.Warashii wrote:Da, bas takoTomahawk11 wrote: Jasno, zaraza.
Isto je i sa alkoholom.
Igre kao ogame ne treba ni počinjati, jer to se samo može tako igrati. Nolifer.![]()
I odjednom nevjerovatna kolicina slobodnog vremena koja se odjednom stvori...za mnoštvo drugih stvari.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20437 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dok jednom ne smrkne, drugom ne osvane.
Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji.
Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji.
- alibaba_i_30_godina
#20438 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, na taj fazon samo što je ovo što sam ja opisao bila browser igra. A Cossacks sam malo također igrao i prošlo me. U suštini nisu me pretjerano interesovale te igre, znao sam odigrati 1-2 sata i trčim van iz kuće ... nešto slično kao danas, sav se izobličim ako ostanem par sati u kući a ništa posebno ne radim.Tomahawk11 wrote:To me podsjeti na Cossacksalibaba_i_30_godina wrote:Jel' to ono sa otocima koje osvajaš i gradiš svoje gradove, svaki otok ima par ruda specifičnih samo za taj otok i tako? Ja sam tako nešto slično igrao par mjeseci dok me držala euforija, čini mi se da se tako nešto zvala.vješalica wrote:Ikariam je bio nekako meni fancy
- annoy
#20439 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To se zove Fat acceptancedječak sa šibicama wrote:
supermodel???
ova nije ugodno popunjena, ovo je...
Ti si samo fatphobic
One ne zele biti sputavane konvencionalnim estetskim i zdravstvenim standardima
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#20440 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pošteno, ali ako onda neće koristiti ni zdravstveno osiguranje 
- triconja
#20441 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Znaci udebljat se preko svake mjere i tetovirat se i uspio si ko u zivotu?
- Warashii
#20442 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mah nije bas tako, barem kada su neke igre u pitanju.
Kada sam završio sa OGame-om pao mi kamen sa srca, glupo ali je stres bio ogroman, ganjas tabelu u top 10, svi žele da te skrše a ti ganjas pojedince.
Pa onda se proglasi rat pa na sve strane svi zuje.
Ja sa 18 sati online nekada nisam bio dovoljno prisutan.
Bolje provesti vrijeme blejeci u neku biljku nego ovo igrati na ovaj način.
Ako nista drugo kvalitetnije i duže sam spavao
Kada sam završio sa OGame-om pao mi kamen sa srca, glupo ali je stres bio ogroman, ganjas tabelu u top 10, svi žele da te skrše a ti ganjas pojedince.
- triconja
#20443 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jaro to ti je bilo pretjerivanje, sjecam se kad sam upoznavo tek mmo igre igro sam ih par i cim skontam da moras vazdancit na njima tako sam ih i batalio. Bolje igrat gta trice tri sata i vidjet da si nesto i postigo nego igrat mmo po 16 sati i strahovat da neko slucajno nije aktiviro neki premium item kojim te moze resetovat ko od sale. A mmo igre i jesu koncipirane tako da nikad nisi siguran a i da nemaju nekog kraja pa si citavo vrijeme prikovan za to jer je pritisak i strah od resetovanja (od strane nekog jaceg ili nekog ko je vise para ulozio).Warashii wrote:Mah nije bas tako, barem kada su neke igre u pitanju.
- cendlerbing
#20444 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bitno je samo koliko ćevapa možeš pojesti?triconja wrote: Eee, ja jedem pred spavanje stalno i opet sam underweight![]()
![]()
. Bitna je kolicina a kad ces ti to jest nema nikakve veze
- Bloo
- Globalna šefica
#20445 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Datriconja wrote:Znaci udebljat se preko svake mjere i tetovirat se i uspio si ko u zivotu?
Vako ko ja.
- triconja
#20446 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Najgore je sto je meni mrsko a i glupo puno jest pa tesko da cu se ikad udebljat preko neke mjere i tako to. A da se vako tetoviram a npr. u 40oj udebljam nece valjat za vidjet i tako toBloo wrote:Datriconja wrote:Znaci udebljat se preko svake mjere i tetovirat se i uspio si ko u zivotu?![]()
Vako ko ja.
- Warashii
#20447 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slazem se 100%triconja wrote:Jaro to ti je bilo pretjerivanje, sjecam se kad sam upoznavo tek mmo igre igro sam ih par i cim skontam da moras vazdancit na njima tako sam ih i batalio. Bolje igrat gta trice tri sata i vidjet da si nesto i postigo nego igrat mmo po 16 sati i strahovat da neko slucajno nije aktiviro neki premium item kojim te moze resetovat ko od sale. A mmo igre i jesu koncipirane tako da nikad nisi siguran a i da nemaju nekog kraja pa si citavo vrijeme prikovan za to jer je pritisak i strah od resetovanja (od strane nekog jaceg ili nekog ko je vise para ulozio).Warashii wrote:Mah nije bas tako, barem kada su neke igre u pitanju.
Jedino sto je tada u OGame-u bilo dobro sto je razliku činila samo eventualno konekcija i flota tj. odbrana
Ne znam koliko novca da si imao nisi mogao nista kupiti, tek poslije došle reklame, crna materija i ostale stvari.
-
malocvijece
#20448 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ni estetski ni zdravstveno nije gora od ankreksicnih metli koje obično viđamo na ovakvim naslovnicama.annoy wrote:To se zove Fat acceptancedječak sa šibicama wrote:
supermodel???
Ti si samo fatphobic
Imati normalnu težinu plus minus do10 kila je taaaaako dosadno.
- djkurt
#20449 Re: Popularne stvari koje ne kontam
This, this is ABOMINATION, KILL IT BEFORE IT LAYS EGGS.annoy wrote:To se zove Fat acceptancedječak sa šibicama wrote:
supermodel???
Ti si samo fatphobic
- Bloo
- Globalna šefica
#20450 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato ja i ne krenuh ozbiljnije igrati, osim random zajebancije i klikanja da vidim kako fercera.Warashii wrote:Slazem se 100%triconja wrote:Jaro to ti je bilo pretjerivanje, sjecam se kad sam upoznavo tek mmo igre igro sam ih par i cim skontam da moras vazdancit na njima tako sam ih i batalio. Bolje igrat gta trice tri sata i vidjet da si nesto i postigo nego igrat mmo po 16 sati i strahovat da neko slucajno nije aktiviro neki premium item kojim te moze resetovat ko od sale. A mmo igre i jesu koncipirane tako da nikad nisi siguran a i da nemaju nekog kraja pa si citavo vrijeme prikovan za to jer je pritisak i strah od resetovanja (od strane nekog jaceg ili nekog ko je vise para ulozio).Warashii wrote:Mah nije bas tako, barem kada su neke igre u pitanju.
Jedino sto je tada u OGame-u bilo dobro sto je razliku činila samo eventualno konekcija i flota tj. odbrana![]()
Ne znam koliko novca da si imao nisi mogao nista kupiti, tek poslije došle reklame, crna materija i ostale stvari.