Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
decko_sa_kovaca

#20426 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

Sta bi ti prije da das da ti ispune tribinu gostujuci ili vlastiti navijaci ? Cuj pola sjevera
bjelave

#20427 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

decko_sa_kovaca wrote:Sta bi ti prije da das da ti ispune tribinu gostujuci ili vlastiti navijaci ? Cuj pola sjevera
Ne interesuju me vase sibicarske racunice. Bilo bi fer da mi imamo isti tretman na Grbavici ko vi na Kosevu ako to to nije tesko za shvatiti.

Eto, to bi ja.

I vi na Kosevu osim juga dobijete i dio zapada gdje mogu dolaziti porodice. Zasto vas sve ne bi nabili u geto na jugu, malo zgurali ako treba? Nema potrebe da sirite po zapadu
Cisto da ti objasnim kako razmisljaju tvoji.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#20428 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

decko_sa_kovaca wrote:Sta bi ti prije da das da ti ispune tribinu gostujuci ili vlastiti navijaci ? Cuj pola sjevera
Ma on samo zeli da kaze da onda ne potezete pricu o ocuvanju "vrijednosti" gradskog derbija. Ja nisam na derbi na Grbavicu otisao 15-tak godina i necu dok je ovako kako @bjelave kaze. Zadnji je bio jos dok je istok bio u funkciji. I tada je prodato Bog zna koliko karata vise, nije se mogla cigara zapaliti a da onog ispred sebe ne izgoris. I od tada jbg ne idem.
EDIT: A volio bih. :D
Logovan

#20429 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Kospe konstantno lupaju gluposti.
ibizza

#20430 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

Braco pitRi, hajmo biti iskreni I priznati da ni mi nebi dali vise kospam da smo na njihovom mjestu, po pitanju stDiona. Jbg, nekD , odmH iza rata, imali smo pola sjevera, ali tada nije bilo tamp :D on zone. Sada kako imamo neke nove furke, treba postaviti metLnu ogradu od sjevera pa sredinom ulice do tramvajake na socijalnom :D pa onda tampon zona, pa mreze,pa milijarda drotova itd...
Sto se tice grupa, d nije bilo nas , jos uvijek bi na Jugu preovladavali dresovi I salovi Lazia, Chelsea itd .

Sve u svemu, ocekujem najslabiju posjetu na AFH u posljednjih 6-7 godina.
Trpanje

#20431 Re: Sarajevski derbi

Post by Trpanje »

Poceli se prodani brinuti ko ide na jug. To sto kod vas dodje 2.500 krezavih balavaca na sjever i to cini tribinu a ostali svi odu ne istok ne mora kod svake navijacke grupe hiti. Meni je cak i drago kad vidim ozbiljnije i starije momke na tribini pa makar u cosku. Jer se zna da je jug nasa navijacka tribina...a ta vas tribina odavno vec popuse na Kosevu i ako vas u globalu bude vise ;) al ti si pitar i neces da priznas da zadnjih godina se ne mogu porediti Manijaci i Hz na Kosevu stose tice (jug-sjever) i navijanja za Derbi.
nema me tamo

#20432 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Normalno da ce to biti tribina čoškaša kad je to jedina tribina i usput je karta 3 marke.
Ne spominji ostale grupe jer ste samo vi imate jednu tribinu. :D
Inace šalalanje po 30 minuta to necemo spominjati jel tako?

Ma treba to i kod nas samo glasno sjever - istok Saraj'vo po 30 minuta pa da vidis onda grmljavinu..
Nemam ti ba šta priznat kad jednostavno nije istina na derbiju se opcenito nakupi pun kurac derbi navijaca koji nijemo bulje u teren..

Inace kar'ne smo i jedni i drugi i to je cinjenica.
Haj sad napiši fino ko se prodao.
todd_smith

#20433 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Charuga wrote:
ultima_palabra wrote: Nedjelja?
16.10.2016. u 15:30

To je termin koji se vrti. Jedino ako se nešto ne pomjeri radi kupa.
koliko znam 15.10 je bio termin
Charuga
Globalni moderator

#20434 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Ne znaš dobro ... :mrgreen:

http://sport1.ba/poznat-termin-sarajevs ... g-derbija/

Samo sam fulio početak za pola sata.
tcz

#20435 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

nema me tamo wrote:
LSD wrote:Jest, kako da ne

A "gazi ustaše" koje su pitari odmah poslije rata redovno pjevali svojim komšijama na derbijima (koji su zajedno sa njima preživjeli 4 godišnju opasadu) nije nikako doprinijelo zaoštravanju derbija. Zar to nije najveca poslijeratna sramota jedne navijacke skupine :?
Da ne pominjem sramotni trans na derbiju "bolje treći uz Allaha, nego prvi uz pomoć vlaha" :facepalm: to ni 200 Amarovih izjava ne može nadjebati, jer je to odraz mentaliteta i razmišjanja citave jedne skupine.

Haj postavi sliku bolje treci...

Nake bradonje do pupka okolo s fesovima.. :-)
Bukvalno bi me stid bilo spomenuti to.

Pogotovo samouvjereno napisati i još dodat to su ti pitari.. :-)
Još se diglo tamo neke 2002 trece koje vec..
vidis da ga prenosi...
@LSD vama je odma poslije rata jedna od glavni grupa na jugu bila Torcida Kiseljak, taj trans je stalno visio na jugu. Zaboravio sam kako se vodja zvao, mislim da je Ante ali ne mogu sa sigurnoscu tvrdit da je to ime. Ima ovdje jos starije raje moze ovo da potvrdi. Samim tim se namece pjesma ''gazi ustase'' :D vi ste to poceli pjevat nekih desetak godina poslije. :lol:
Vi ste stajali rame uz rame sa njima al nije te stid podvalit nama komsijama o opsadi...

Mi se stidimo Blekica i njegovih izjava i to javno kazemo a vi Amawa uzdizete.
Sto se tice transa to je davno bilo i sramno je ali vi ste prije par godina i nama dizali o cetnicima i ponosno pljeskali tome.

koji mentalitet o cemo ti pricas? podvaljujes mitomansku suplju da Amarovo govno mirise.
ultima_palabra

#20436 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Khaj phice i ophodjenje prema derbiju kao tefericu u njegovoj kafani je pretvorilo derbi u ono sto nikad nije bio. :wink:
Meščini da je prvi bio Gracić sa 7 puta većom cijenom za jug nego za sjever :wink:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#20437 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Khaj phice i ophodjenje prema derbiju kao tefericu u njegovoj kafani je pretvorilo derbi u ono sto nikad nije bio. :wink:
Meščini da je prvi bio Gracić sa 7 puta većom cijenom za jug nego za sjever :wink:
Prvi ko je poceo sa ovim zajebancijama su vasi sa cijenom od 15 KM za sjever, jos mnogo prije vaseg bojkota i khaja phice.

Medjutim ne bih se ja slozio da je problem derbija to, vidjeli smo predzadnji derbi na Kosevu koji je "odlucivao" prvaka, da je bilo haman 30 milja ljudi. Znaci igra i rezultati su glavni i osnovni krivac sto ima ili nema euforije pred derbi.

Evo sad ovaj derbi ja cu sigurno ici ali necu nikog povesti niti zvati. Prvo jer mi mirise na zijan, pa mi je lakse sam da tugujem :mrgreen: drugo koga da zovem da gleda patnju od fudbala i jednog Rustemovica kako se ko sestar okrece na srediti i samo vraca lopte nazad.
ultima_palabra

#20438 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

F&N wrote:
ultima_palabra wrote:
Prvi ko je poceo sa ovim zajebancijama su vasi sa cijenom od 15 KM za sjever, jos mnogo prije vaseg bojkota i khaja phice.

Medjutim ne bih se ja slozio da je problem derbija to, vidjeli smo predzadnji derbi na Kosevu koji je "odlucivao" prvaka, da je bilo haman 30 milja ljudi. Znaci igra i rezultati su glavni i osnovni krivac sto ima ili nema euforije pred derbi.
Pa plaćali su i naši navijači 15 KM za taj isti sjever. Onaj mazlum je stavio 7 puta veću cijenu za tribinu istog ranga.
F&N

#20439 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

ultima_palabra wrote: Pa plaćali su i naši navijači 15 KM za taj isti sjever. Onaj mazlum je stavio 7 puta veću cijenu za tribinu istog ranga.
Prvo vas sjever i onaj koji mi dobijemo nije ni priblizno isti. Uslovi na nasem dijelu su jednaki logoru. Samo je Bozija milost pa se u onim frkama s murijom nije desio neki veci stampedo pa niko nije stradao. Bukvalno ali bukvalno u svakom onom redu gdje bi jel trebao biti po jedan red ljudi, bude 2. Drugo nema stolica sto mi je s jedne strane i OK. Tako da kada pricamo o vasem dijelu sjevera i nasem to su dva svijeta razlicita.
Jug koji vi dobijate po popularnim cijenama je hotel sa 5 zvjezdica za onaj cosak. Jedina prednost je krov koji dobro dodje kad je kisa, a sto i nije toliko cesta pojava. T tome koliki je taj isti krov problem kada ne pada kisa, zbog pretrpanog broja ljudi bukvalno ljudima pozli od vrucine, nedostatka zraka, dimova itd. Frajer iza tebe ti bukvalno puse za vrat. A ovom ispred tebe moras glavu na rame staviti da vidis utakmicu.
Znaci realno ne moze se porediti. Iskustvo jednog derbija iz onog coska je nesto sto granici sa nerealnim u danasnjem svijetu fudbala i to sve za popularnih 15 KM. I sto je najgora stvar to ti je jedina opcija kada dolazis na Grbavicu. Imas opciju zapada za 30 KM ili logor. Dok vi mozete birati zapad nas koji je opet jeftiniji duplo od vaseg ili jug na kojem opet volja vam navija vam se ili ne navija mozete u kop ili sa strane sjesti.
ultima_palabra

#20440 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

F&N wrote:
ultima_palabra wrote: Pa plaćali su i naši navijači 15 KM za taj isti sjever. Onaj mazlum je stavio 7 puta veću cijenu za tribinu istog ranga.
Prvo vas sjever i onaj koji mi dobijemo nije ni priblizno isti. Uslovi na nasem dijelu su jednaki logoru. Samo je Bozija milost pa se u onim frkama s murijom nije desio neki veci stampedo pa niko nije stradao. Bukvalno ali bukvalno u svakom onom redu gdje bi jel trebao biti po jedan red ljudi, bude 2. Drugo nema stolica sto mi je s jedne strane i OK. Tako da kada pricamo o vasem dijelu sjevera i nasem to su dva svijeta razlicita.
Jug koji vi dobijate po popularnim cijenama je hotel sa 5 zvjezdica za onaj cosak. Jedina prednost je krov koji dobro dodje kad je kisa, a sto i nije toliko cesta pojava. T tome koliki je taj isti krov problem kada ne pada kisa, zbog pretrpanog broja ljudi bukvalno ljudima pozli od vrucine, nedostatka zraka, dimova itd. Frajer iza tebe ti bukvalno puse za vrat. A ovom ispred tebe moras glavu na rame staviti da vidis utakmicu.
Znaci realno ne moze se porediti. Iskustvo jednog derbija iz onog coska je nesto sto granici sa nerealnim u danasnjem svijetu fudbala i to sve za popularnih 15 KM. I sto je najgora stvar to ti je jedina opcija kada dolazis na Grbavicu. Imas opciju zapada za 30 KM ili logor. Dok vi mozete birati zapad nas koji je opet jeftiniji duplo od vaseg ili jug na kojem opet volja vam navija vam se ili ne navija mozete u kop ili sa strane sjesti.
Jbg, stadion je takav kakav je... koliko se kukalo za slovom O, sad ga dobijete svaki put i opet ne valja. Zašto nema stolica, vidio si na zadnjem derbiju.

Jedino što treba napraviti je štampati posebne karte za zdenku, onoliko koliki je kapacitet, i niko bez te karte da ne može ući.
Charuga
Globalni moderator

#20441 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Nadat je se da će se uskoro napraviti istočna tribina, pa će i navijači Sarajeva na Grbavici imati svoj "rahatluk". Radi roditelja sa djecom, radi mlađe raje, radi starijih ljudi koji hoće da gledaju derbi, a budu među svojima, pa i radi onih sa Sjevera Koševa. A do tada se ništa neće promjeniti, koliko god da vi ovde pišete ...
F&N

#20442 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Fkt ali fkt bez imalo nekog laznog naprdjivanaj ja se radujem da vam naprave taj istok, pa da se onda raskomotimo ko ljudi. Pa da se napravi onda normalna tampon zona izmedju navijaca bez da nastane belaj uvijek zbog jednog debila s ove ili one strane kome se k... digne da gadja bakljom kontra stranu. Dovoljno je jedan debil i nastane citav belaj. Svi fol mangupi iz mase kad treba baciti baklju a kad murija krene da bije uvijek isti stradaju. A ovi sto su bacili baklju negdje pod krovom sjevera u masi zbrisali.
BlueBlood

#20443 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

sarajevo999999 wrote:Ovaj BlueBlood vam je klinac, tek ga hvata ta furka tako da imate razumijevanja, svi smo to prosli :D
ma nije te proslo, ne lazi, vidim ja, jos te drzi :mrgreen:
1946--1987

#20444 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Joj da hoce igrati Said na jednoj a Bogicevic na drugoj strani :mrgreen:

#lomkicme :mrgreen:
LSD

#20445 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

tcz wrote: vidis da ga prenosi...
@LSD vama je odma poslije rata jedna od glavni grupa na jugu bila Torcida Kiseljak, taj trans je stalno visio na jugu. Zaboravio sam kako se vodja zvao, mislim da je Ante ali ne mogu sa sigurnoscu tvrdit da je to ime. Ima ovdje jos starije raje moze ovo da potvrdi. Samim tim se namece pjesma ''gazi ustase'' :D vi ste to poceli pjevat nekih desetak godina poslije. :lol:
Vi ste stajali rame uz rame sa njima al nije te stid podvalit nama komsijama o opsadi...

Sto se tice transa to je davno bilo i sramno je ali vi ste prije par godina i nama dizali o cetnicima i ponosno pljeskali tome.

koji mentalitet o cemo ti pricas? podvaljujes mitomansku suplju da Amarovo govno mirise.
Pjevati svojim komšijama "gazi ustaše" :facepalm: (mnogi imaju i rođenu braću u protivničkom taboru) radi yebenog transa nekog Ante ili kako vec - je baš morbidno, složit ces se i sam. Nema tu nikakvog pravdanja, nekog dodatnog objašnjavanja, ovo ono... to se šuti na tu bruku.

Naravno da se trebaš stiditi neodgojenog Blekya koji psuje javno predsjednika Želje pred svojom pitarskom rajom, a sve u cilju skupljanja jeftinih poena pred masom, yebo takve nitkove...a porediti najtrofejnijeg trenera lige svih vremena sa onom dikobrazom Blekićem je uvreda za zdrav razum, to se moraš složiti.
1946--1987

#20446 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

lendric wrote:said moze samo sebi kicmu slomit
Redovna musterija mu je zeljo pa ti vidi :mrgreen:
ultima_palabra

#20447 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

1946--1987 wrote:
Ok, ali hajmo pričati o aktivnim igračima... hoćel igrat Duljević?
bjelave

#20448 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Charuga wrote:Nadat je se da će se uskoro napraviti istočna tribina, pa će i navijači Sarajeva na Grbavici imati svoj "rahatluk". Radi roditelja sa djecom, radi mlađe raje, radi starijih ljudi koji hoće da gledaju derbi, a budu među svojima, pa i radi onih sa Sjevera Koševa. A do tada se ništa neće promjeniti, koliko god da vi ovde pišete ...

Ja se nadam da cemo mi nekada u Upravi imati ljude koji zbog sahana pilava nece prodavati obraz i koji ce vam znati vratiti istom mjerom.

Ovaj smrad Kusturica definitivno nije taj.
bjelave

#20449 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

LSD wrote:
tcz wrote: vidis da ga prenosi...

Pjevati svojim komšijama "gazi ustaše" :facepalm: (mnogi imaju i rođenu braću u protivničkom taboru) radi yebenog transa nekog Ante ili kako vec - je baš morbidno
, složit ces se i sam. Nema tu nikakvog pravdanja, nekog dodatnog objašnjavanja, ovo ono... to se šuti na tu bruku.

Naravno da se trebaš stiditi neodgojenog Blekya koji psuje javno predsjednika Želje pred svojom pitarskom rajom, a sve u cilju skupljanja jeftinih poena pred masom, yebo takve nitkove...a porediti najtrofejnijeg trenera lige svih vremena sa onom dikobrazom Blekićem je uvreda za zdrav razum, to se moraš složiti.
Malo vas je prenosilo tamo odma iza rata, sa cro varijantom. Cak ste i ime promjenili iz FK u NK i to ste drzali par sezona.
Valjda ste se trazili, lutali...
Vidim sad ste zestoki bosnjaci :D
Trpanje

#20450 Re: Sarajevski derbi

Post by Trpanje »

lendric wrote:
1946--1987 wrote:
dok je on lomio kicme drugi titule osvajali :lol:
Ma uslo je sad "bezkoljeni" u70min na Grbavici nije lopte primio. Kakvo ba sarajevo nema ni igrace ni igru. Ocekuje da to zahuktala plava masina deklasira dva tri razlike. Gdje ce cala mrtvi sa celavom raketom? Zgadit ce vam Miro zivot za 7 dana.
Post Reply