Istocna rampa sva izbetonirana, dakle skoro gotova. Gdje su oni sto su pisali kako treba jos nekoliko mjeseci za rampe...
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
kB27
#20426 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Istocna rampa sva izbetonirana, dakle skoro gotova. Gdje su oni sto su pisali kako treba jos nekoliko mjeseci za rampe...
- mayab
#20427 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Logovan wrote: ↑09/07/2024 22:35Grade se na desnoj strani, a ne na lijevoj koliko znam (kada ides od stadiona Grbavica pa prema Dobrinji). Na lijevoj strani osim sto nema gradnje, trasa je jednim dijelom cista.BHF_Manijak wrote: ↑09/07/2024 20:38Ma gdje ce se bolan sirit? Price za malu djecu ba, zgrade se grade tik uz ovu cestu, kakvo prosirenje, nemojte u iluzijama zivjeti...
Divlji zapad bilini ostali.
Sad bih rado pokusao naci ovo sto govorim, ali utakmica je bitnija.![]()
mayab wrote: ↑29/06/2024 08:39 Zahvaljujem autoru videa https://www.youtube.com/channel/UCLkFkY ... K82Ad0X3mg
sa koga sam bio slobodan da posudim ove tri slike...tu se lijepo vidi defakto 100% slobodna-čista trasa za proširenje južne longitudinale na 2+2 (desno od postojeće ceste),
ali to se ne radi ,
a izgleda niti planira u nekom razumnom budućem vremenu ,![]()
s obzirom da se upravo renovira stara uska propala saobraćajnica...![]()
![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20428 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A trenutno je to tranzit na kojem se 2 veca vozila ne mogu mimoici
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20429 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
neš kontam da tu živi neki sudac možda bi išlo brže
AKO su podnesene prijave i žalbe sudu
mada mislim da stoji onako...
AKO su podnesene prijave i žalbe sudu
mada mislim da stoji onako...
- Thorgerson
#20430 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mislim da je dole od aneksa i ovaj dio cisto. Ako cak nije izvrsena i eksproprijacija nekada. Moze se pogledati na katastru.
Isto tako ona kuca je cisto sve, dole kod dzamije. Dole je svakako sve uredno dalje do Fahda.
Davno sam gledao, ali mislim da jedino gdje treba otkupiti parcele je od Hransog do Aneksa. Te kad se udje u Svrakino. Al nista spektakularno.
Da su barem eto to odradili gdje imaju cistu situaciju. Jos sad obnavljaju cestu, sto je znak da od juzne nema nista. Ni u daljoj buducnosti.
Isto tako ona kuca je cisto sve, dole kod dzamije. Dole je svakako sve uredno dalje do Fahda.
Davno sam gledao, ali mislim da jedino gdje treba otkupiti parcele je od Hransog do Aneksa. Te kad se udje u Svrakino. Al nista spektakularno.
Da su barem eto to odradili gdje imaju cistu situaciju. Jos sad obnavljaju cestu, sto je znak da od juzne nema nista. Ni u daljoj buducnosti.
- drug_profi
#20431 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne znam, ali mislim da treba imati i na umu finansijske mogućnosti kantona.
Previše je projekata iz budžeta. Trebalo bi malo pogledati finansijske.
-
El_comadante
#20432 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa i oni su glupi, počnju 10 projekata a nemaju para ni 2 da završe.drug_profi wrote: ↑11/07/2024 15:31 Ne znam, ali mislim da treba imati i na umu finansijske mogućnosti kantona.
-
vanjki
#20433 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Ateista
#20434 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sam vijadukt je jako bitan i svakako trenutno jedna id najbitnijih stvari, ali ja nikad necu shvatiti koji idiot je odlucio da ulupa tolike pare na kruzni tok na stubovima a da ne ostavi jedan pravac ispod kruznog toka. Prosto nemam rijeci, u stvari jasno je koji idiot je u pitanju...
- Hajlac
#20435 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
BadBoy wrote: ↑10/07/2024 13:56Problem je što je u tome zajebo još stotine hiljada ljudi koji trpe zbog projekta Prve transferzale koji se još uvijek nije mrdnuo sa mrtve tačke.drug_profi wrote: ↑10/07/2024 13:39 Pođite od sebe.
Da si vještak i dođeš, vidiš porodicu slabog materijalnog stanja. Dograđeno nešto da imaju kuću. Nema dozvole, ali je uloženo od tankih primanja dosta.
I sad treba tvoja savjest da bude mirna i da mu odrežeš po zakonu i da izgubi sve ono što je godinama ulagao od svoje crkavice.
I da se ne osvrćeš na to i ne budiš po noći?
Onda nisi čovjek jbg.
Pokušao mu pomoći, ovaj se polakomio, e sad ko ga jebe. I savjest je mirna.
- DaysleepeR
#20436 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na ovom videu se već vidi gdje će biti krkljanac.
Sve će satrat onaj semafor kod škole u Buća Potoku.
- Hajlac
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20438 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
u nas je siromaštvo (ali i imanje para) opravdanje za sve pa i ubojstvo...Hajlac wrote: ↑12/07/2024 08:47BadBoy wrote: ↑10/07/2024 13:56Problem je što je u tome zajebo još stotine hiljada ljudi koji trpe zbog projekta Prve transferzale koji se još uvijek nije mrdnuo sa mrtve tačke.drug_profi wrote: ↑10/07/2024 13:39 Pođite od sebe.
Da si vještak i dođeš, vidiš porodicu slabog materijalnog stanja. Dograđeno nešto da imaju kuću. Nema dozvole, ali je uloženo od tankih primanja dosta.
I sad treba tvoja savjest da bude mirna i da mu odrežeš po zakonu i da izgubi sve ono što je godinama ulagao od svoje crkavice.
Onda nisi čovjek jbg.
Pokušao mu pomoći, ovaj se polakomio, e sad ko ga jebe. I savjest je mirna.![]()
samo nas u sredini handre sa zakonima i strogošću države
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20439 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
vazda neko vadjenje na sirotiLJu i kmecanje,zato je pola grada bez dozvole i u favelama papanskim.sve to treba satrat bagerima.drug_profi wrote: ↑10/07/2024 13:39 Pođite od sebe.
Onda nisi čovjek jbg.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20440 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prejaka pricaF&N wrote: ↑10/07/2024 09:10Mozda nismo neka metropola ali nismo ni divlji zapad. Kome je divlje, nek se vratici u maticno mjesto porijekla, tamo je pitomije!BHF_Manijak wrote: ↑09/07/2024 20:38Ma gdje ce se bolan sirit? Price za malu djecu ba, zgrade se grade tik uz ovu cestu, kakvo prosirenje, nemojte u iluzijama zivjeti...
Divlji zapad bilini ostali.
Najjace je kako ljudi zamisljaju, znas kao uzet cemo gradit cestu, nabavi pare i rokaj.
Evo vam jedan konkretan primjer kako se stvari usporavaju, rijec je 1. transverzali, ovo mi je pricao drug koji je advokat bio u ovom predmetu.
Helem kada je krenula eksproprijacija na ovom dijelu od zgrade "Vize za buducnost" prema Peniju, dobar dio porodica je pristao odamh na prvu, medjutim ne svi, sto bi se reklo u Bosni - logicno.
I tako tom mom drugu advokatu javi se izvjesni, nazvat cemo ga Huso. Huso je zivio u onim barakicama. U ZK ucrtana barakica kakva je bila prije rata 20 kvadrata. Poslije reta Huso i brat prosire barakicu i dignu sprat ili potkrovlje.
Usro se Huso dodje zovne advokata, kojeg je inace znao od malih nogu odrasli u istoj mahali, i kaze pomazi brate doci ce sad ovi vjestaci i kamisija, ja nemam papire hoce li mi kaznu opaliti sta cu kako cu, ugl dogovre da ovaj advokat bude prisutan tu za vrijeme procjene i da ga zastupa.
Procjenitelj tj. vjestak dosao, rekao bukvalno vidite hajde vidim da je ovo sve nelegalno gradjeno ali da ubrzamo proces a i da i vi niste na ledini da mozete nesto uzeti da nastavite zivot, ja cu vam pikati u procjenu ovo sta ste radili, naravno ne kao da je legalno, i da im covjek procjenu na 180K. To je bilo prije 4 godine ako ne i vise.
Posto je ovaj Huso angazovao mog druga adovkata da ga zastupa on je trebao to da zavrsi taj proces. Nakon par dana advokat zove Husu da dodje da potpise sve sta treba od papira da se zavrsi eksproprijacija, kaze njemu Huso, vidi brate mi smo malo pricali brat i ja mi necemo tih 180 hiljada mi trazimo 250K. Kaze im advokat, ba niste normalni covjek vam izlasao u susret vi tako, ali dzaba malo macku teleca glava,
Naravno predmet ode na sud, angazuje se drugi vjestak da ponovo uradi procjenu, naravno kako to biva vjestaci se znaju pricaju izmedju sebe, drugi vjestak kad je dosao, uradio realnu procjenu samo na osnovu legalnih dimenzija objekta, ovo prosirivano, nadogradjeno, proglasio nelegalnom gradjom, mora se rusiti, ili ako oni ne struse to ce uraditi opstina o njihovom trosku, procijenio im tu originalnu nekretninu na 40K. Rok 30 dana za uklanjanje nelegano izgradjenog dijela ili dolazi opstinski bager. Kako god nece imati ni tih 40 dok plate rusenje i odvoz.
Naravno ovi se sad zale jos nije okncan postupak ali bez sansi da ce ista pozitivno izaci po njih.
Helem jedna prica otprilike kako to kod nas ide. I onda se ljudi pitaju sto stoji, evo sto stoji. Nije ovo vakat SFRJ gdje ti dodje neki partijski funkcioner u pratnji 2 policajca i kaze od sutra zivite na toj adresi, i ti ne smijes pisnuti jer ces biti proglasen drzavnim neprijateljem i poslat na goli otok da sitnis kamen. Sada svaka šuša ima neka prava da te zajebava.
Posebno je ovo izrazeno kod ovih romskih porodica i ovako ovih porodica u teskom imovinskom stanju koji idu na all in jer uglavnom nemaju puno toga za izgubiti a mogu dobiti i onda se natezu i zajebavaju.
I onda kaze kad ce se raditi ovaj put Aneks- Dobrinja. Pa sta bi tek tu bilo ovakvih predmeta, pa trajala bi eksproprijacija 20 godina.
Zali sirotu na svoju sramotu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20441 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Platit ovima koji hoce da se nagode i te stanove polupat.drug_profi wrote: ↑10/07/2024 15:10 Ja sam siguran da bi se sve riješilo kad bi se napravila zgrada iza postojeće, sa klima uređajima, i podzemnom garažom. Ponuđen jedan mjesec plaćenih režija, plus neka simbolična suma za troškove, recimo 1000 maraka po stanu.
Ako bi ko i ostao da traži hljeba preko pogače, proglasiti javni interes ili kako se već to zove, i silom ga iseliti u novi stan.
Neka angažuje advokata i tuži državu, ali prekida radova nema.
Ovi koji nece ostaju u zgradi kojoj otpada krov, prokisnjava, stanovi do polupani, skupljaju se narkomani
-
Naslovnica
#20442 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako se osloboditi "krkljanca" u Sarajevu: Analiza saobraćaja je ključna za buduća rješenja
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... nja-967110
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... nja-967110
- Haris.ba
#20443 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Veoma zanimljivo.
Efendic lajks dis.Ono što danas možemo uraditi, kada raspravljamo o novom urbanističkom planu grada Sarajeva, jeste uvesti novi termin pri označavanju te saobraćajnice i više ne koristiti naziv “gradski autoput” ili “brza saobraćajnica”, već naziv koji govori o današnjem vremenu i našem razvoju u 21. vijeku, a to je “gradski bulevar” koji će povezivati postojeća padinska naselja sa gradom i koji će biti sa svim karakteristikama gradske saobraćajnice duž koje se mogu graditi novi stambeni i poslovni objekti te na taj način stvarati nova prostorna vrijednost grada. “Novi bulevar” bi prirodno spajao naselja Novog Grada, Buča i Boljakov Potok, sa naseljima, južno od željezničkog kolosijeka, duž sadašnjih opština Novi Grad i Novo Sarajevo. To podrazumijeva i uklanjanje postojećeg željezničkog saobraćaja i njegovo premještanje u već ranije planirani prostor Rajlovca. Radi se o staroj ideji, o izgradnji nove željezničke stanice izvan uže gradske zone, na prostoru željezničkog čvora u Rajlovcu. Zgrada postojeće željezničke stanice postala bi novi kultni multifunkcionalni objekat grada Sarajeva.
Izmještanjem postojećih kolosijeka željeznice dobili bismo ogroman prostor za izgradnju i razvoj grada sa novim infrastrukturnim i društvenim objektima. Uklanjanje pješačkih barijera duž nove saobraćajnice ustvari bi značilo spajanje padinskih naselja sa gradom i njihov novi početak razvoja. Stvorili bi se uslovi da vlasnici zemljišta duž “novog bulevara” mogu postati i novi investitori, a umjesto nesporazuma prouzrokovanog eksproprijacijom zemljišta za potrebe nove saobraćajnice, došle bi radost i nova nada u životni uspjeh svim stanovnicima na padinama naselja Buča i Boljakovog Potoka. Jednostavno, otvorile bi se nove velike perspektive u razvoju cijelog grada.
- drug_profi
#20444 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ko ovo opet jede govna?
-
kB27
#20445 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakav debil od "strucnjaka".
Eto vec je smislio i naziv za novo Tibra naselje uz tu saobracajnicu. Novi Bulevar. Logicno, nakon onakvog uspjeha Nove Otoke i Bulevara. Sta drugo nego Novi Bulevar?!
Srecom ne pitaju se puno ovakvi.
Eto vec je smislio i naziv za novo Tibra naselje uz tu saobracajnicu. Novi Bulevar. Logicno, nakon onakvog uspjeha Nove Otoke i Bulevara. Sta drugo nego Novi Bulevar?!
Srecom ne pitaju se puno ovakvi.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#20446 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zar ovo nije predlagala SDA na proslim izborima.Haris.ba wrote: ↑14/07/2024 11:42 Veoma zanimljivo.
Efendic lajks dis.Ono što danas možemo uraditi, kada raspravljamo o novom urbanističkom planu grada Sarajeva, jeste uvesti novi termin pri označavanju te saobraćajnice i više ne koristiti naziv “gradski autoput” ili “brza saobraćajnica”, već naziv koji govori o današnjem vremenu i našem razvoju u 21. vijeku, a to je “gradski bulevar” koji će povezivati postojeća padinska naselja sa gradom i koji će biti sa svim karakteristikama gradske saobraćajnice duž koje se mogu graditi novi stambeni i poslovni objekti te na taj način stvarati nova prostorna vrijednost grada. “Novi bulevar” bi prirodno spajao naselja Novog Grada, Buča i Boljakov Potok, sa naseljima, južno od željezničkog kolosijeka, duž sadašnjih opština Novi Grad i Novo Sarajevo. To podrazumijeva i uklanjanje postojećeg željezničkog saobraćaja i njegovo premještanje u već ranije planirani prostor Rajlovca. Radi se o staroj ideji, o izgradnji nove željezničke stanice izvan uže gradske zone, na prostoru željezničkog čvora u Rajlovcu. Zgrada postojeće željezničke stanice postala bi novi kultni multifunkcionalni objekat grada Sarajeva.
Izmještanjem postojećih kolosijeka željeznice dobili bismo ogroman prostor za izgradnju i razvoj grada sa novim infrastrukturnim i društvenim objektima. Uklanjanje pješačkih barijera duž nove saobraćajnice ustvari bi značilo spajanje padinskih naselja sa gradom i njihov novi početak razvoja. Stvorili bi se uslovi da vlasnici zemljišta duž “novog bulevara” mogu postati i novi investitori, a umjesto nesporazuma prouzrokovanog eksproprijacijom zemljišta za potrebe nove saobraćajnice, došle bi radost i nova nada u životni uspjeh svim stanovnicima na padinama naselja Buča i Boljakovog Potoka. Jednostavno, otvorile bi se nove velike perspektive u razvoju cijelog grada.
Plan à la Albanija gdje su de facto ukinuli željeznički prevoz u potpunosti.
- Better Man
#20447 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To je najgori semafor. Kad ga isključe odmah sve prodiše i nema gužve. Jeli uključen to su kilometarske kolone.DaysleepeR wrote: ↑12/07/2024 08:48 Na ovom videu se već vidi gdje će biti krkljanac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20448 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hasan Chemalovic
-
breuer
#20449 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ćema malo prducka, davno bilo vrijeme za penziju...
-
last mohicans
#20450 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eno se Štele slika, počinje party od Skenderije. Jednu traku dižu, izgleda najprije.