Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#20401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote:
Laplace wrote: Zato što je manja šteta ako se sudariš sa drugim vozilom nego ako pređeš preko šahte ili bilo koje neravnine dublje/više od 2 pm. Logično.

Ocigledno nisu vidio puno sudara na drinskoj.
vjeruj da ne budu nimalo bezazleni.
Dobro, bio sam malo sarkastičan. Ne moram da vidim, jasno je da je veća šteta sudariti se nego oštetiti auto na neravnini ili šahti.
drug_profi

#20402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja sve kontam neka zajebancija pa se ne petljam i ne komentarisem, ali sarkazam je bio ocigledan. :-)
Ima ljudi sa rastelovanim senzorom za sarkazam.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

promaha wrote:Prije par minuta prolazim kod televizije i desna traka sve od onog mosta preko miljacke blokirana od ripzanovaca krembila ...

Umjesto da idu ripovat i po vlakovu oni i kad su parkirani ugrozavaju saobracaj ...
nije valjda da su sat vremena blokirali? ja u 8 prosao bili su tamo...policija opet nista...
da ja stanem u traku 5 minuta dosli bi odmah da me otjeraju....
zdruzdjo

#20404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote:
zdruzdjo wrote:
Laplace wrote: Zato što je manja šteta ako se sudariš sa drugim vozilom nego ako pređeš preko šahte ili bilo koje neravnine dublje/više od 2 pm. Logično.

Ocigledno nisu vidio puno sudara na drinskoj.
vjeruj da ne budu nimalo bezazleni.
Dobro, bio sam malo sarkastičan. Ne moram da vidim, jasno je da je veća šteta sudariti se nego oštetiti auto na neravnini ili šahti.
Ma kontam, ali vjerujem da ima i mozgova koji funkcionisu na nivou: bolje da se fiknemo pa se mozda sta i hajruje od osiguranja na golfaca iz 84 nego da mu krkne krajnica na sahtu.
Na takve sam i mislio da mislis. Svjedoci smo takvih razmisljanja od strane taksista. Neki dan je krknuo po kocinici debil taxo ispred mene zbog onog malesnog lezeceg. Ja kontao mina na putu. Bukvalo je usporio sa 60 na jedno 20.
E takvi razmisljaju na taj nacin. Bolje da me neko krkne pa se mozda i sta hajruje nego da rizikujem kuglu/krajnicu/selen blok....koje se mora sam izuti da se popravi.
high_volume

#20405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by high_volume »

Travnički Noćni Šetač wrote:Moram priznati da u nekoliko sati provedenih danas u Sarajevu nisam imao ama bas nikakvu situaciju za snimiti.... Bravo tako treba da se vozi po gradu....
Vikend.... obilazak prijeratnih prebivališta :D
van Basten

#20406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by van Basten »

zdruzdjo wrote:
Ma kontam, ali vjerujem da ima i mozgova koji funkcionisu na nivou: bolje da se fiknemo pa se mozda sta i hajruje od osiguranja na golfaca iz 84 nego da mu krkne krajnica na sahtu.
Na takve sam i mislio da mislis. Svjedoci smo takvih razmisljanja od strane taksista. Neki dan je krknuo po kocinici debil taxo ispred mene zbog onog malesnog lezeceg. Ja kontao mina na putu. Bukvalo je usporio sa 60 na jedno 20.
E takvi razmisljaju na taj nacin. Bolje da me neko krkne pa se mozda i sta hajruje nego da rizikujem kuglu/krajnicu/selen blok....koje se mora sam izuti da se popravi.
generalno treba izbjegavati voziti se iza taksista. Pogotovo kad su bez mušterije i kad voze lično auto (Sarajevotaxi). Omiljena disciplina im je navući levata da se zabije u njih
Throttle

#20407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Što bi na jutjubu rekli brake check :mrgreen:
Leopard_SA

#20408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leopard_SA »

Throttle wrote:Što bi na jutjubu rekli brake check :mrgreen:
Meni licno je brake check medju najgorim stvarima koju neki vozac moze uraditi drugim ucesnicima u saobracaju. Namjerno iskoristiti nedostatak prostora koji vozac iza ima da reaguje(niko u gradu nece praviti razmak od 50 metara izmedju automobila) i pri tome dovesti u opasnost svoj i tudji zivot, a opet ugroziti i zivot trecih ucesnika u saobracaju da bi se izvukla neka materijalna korist koja je minorna u odnosu na potencijalnu stetu moze uraditi samo luda osoba
zdruzdjo

#20409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

[quote="Leopard_SA"]........ moze uraditi samo luda osoba.....[/quote]

.....I vozac sarajevo taxi
Pa svaki dan imate barem jednu situaciju gdje taxo je udaren sa zadnje strane i realna steta iznosi nekih 3 marke.
Ok njegove su, ali to je zatezanje kao da je u najmanju ruku 2000. To sve kaze o istima i namjerama. Pokusaj izvuci sto vise "na dogovor" ili ganjaj osiguranje. Mada iskreno ne znam sta osiguranje isplati u slucaju da je pukaookvir tablice.
Bas me interesuje na koji nacin spinuju visinu stete. Ma mislim znam, ali znam da ni ovi u osiguravajucim kucama nisu sisali vesla.
Laplace

#20410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote:Ma kontam, ali vjerujem da ima i mozgova koji funkcionisu na nivou: bolje da se fiknemo pa se mozda sta i hajruje od osiguranja na golfaca iz 84 nego da mu krkne krajnica na sahtu.
Ovo je tipično za taksiste, mada vjerovatno tu i tamo to rade i drugi, Jednom tako taksista na semaforu kreće kao prebijena mačka, onda ubrza i taman kad uhvati normalnu brzinu naglo zakoči. Očigledan pokušaj izazivanja sudara ne bi li izvukao neku zaradu. Šteta što umjesto mene nije bio neki grmalj. I sreća što mi je poznata psihologija naših taksista pa sam na vrijeme reagovao.
drug_profi

#20411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Isto rade kad skrecu. Npr. pjesacki je desno, nema pjesaka i ti to vidis pa ne ocekujes kocenje. A on full brake.
Kad se i ti ukopas. on samo krene. Nije proso fol. Ali onda dobro pazi da mu se ne uvalis ispred, i ako ti slucajno uspije on onda pravi 100 metara odstojanja.
Throttle

#20412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Maloprije Punto vozio 5km iza mene s dugim svjetlima :-)
Ne razumijem taj mentalni sklop nikako. Ostali iz kontra smjera blicaju, ne hebe lik
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Jutros lik na Ilidzi, na kruznom vozi peugeota 308, sa djetetom u krilu, nevjerovatno stvarno. Ja prema grand centru, on produzi dalje prema Butmiru, Sokolović kloniji.
Za robije, dozivotne... :-)
Laplace

#20414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

konektovan wrote:Jutros lik na Ilidzi, na kruznom vozi peugeota 308, sa djetetom u krilu, nevjerovatno stvarno. Ja prema grand centru, on produzi dalje prema Butmiru, Sokolović kloniji.
Za robije, dozivotne... :-)
To je uobičajeno kod vozača golfova dvojki.
nepass1

#20415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

vozi merc a klasa prva iza megan pa ja treci, svaku drugo auto sto nam ide u susret blica, upozorava na policiju. dolazimo na pravac, 60 ogranicenje. vidi se policija na kraju pravca, svi vozimo 60km/h. pocinje megan prestizati mercedesa nije ni zavrsio skrenu ga policija :D
ne kontam 3km ti blicaju ljudi, pa na kraju jos ih i vidis i krenes preticati :lol:
zdruzdjo

#20416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Throttle wrote:Maloprije Punto vozio 5km iza mene s dugim svjetlima :-)
Ne razumijem taj mentalni sklop nikako. Ostali iz kontra smjera blicaju, ne hebe lik
Usporis ispred njega do granice da stanes.
Zaisaretis par puta, zmigavci itd.
I laaaagano sibamo vjetrom pola na sat.
Throttle

#20417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Ma nisam se imao vremena zezat, palio zmigavce, zadnju maglenku, nista :-) Losa cesta bila pa nisam bas mogao ni pobjeci.
Da sam imao vremena propustio bih ga pa probao iza njega Night Breaker Laser u dugim, da vidim vrijede li para :lol:
zdruzdjo

#20418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Throttle wrote:........Night Breaker Laser u dugim, da vidim vrijede li para :lol:
Koliko si ih platio i gdje?
Throttle

#20419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Narucio s ibeja od lichtexa, 18$
jazzer

#20420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jazzer »

Nervira me i to uzasno, kada majmuni parkiraju na prosirenja duz glavne ceste u Sarajevu predvidjena za stajanje
autobusa prilikom ulaska i izlaska putnika. Stanu po trojica, cetvorica, upale sva cetiri svjetla i obavljaju poslove
ili sjede samo onako dok cekaju nekoga. I obavezno drze mobitel u ruci.

Zbog toga autobus stane u krajnju desnu traku, blokira je cijelu da bi putnici usli/izasli. I svi mi koji smo
vozili tom trakom cekamo da se taj proces zavrsi. A majmuni sjede li sjede, bez trunke neugodnosti.

Dakle koristim ovu priliku da takvima jebem familiju nekulturnu bas kao sam je jebao juce i onom balavcu na Socijalnom u golfu IV,
koji mi je, btw, pokusao objasniti da ce se brzo skloniti jer mu je neko na bankomatu pa ga ceka.
drug_profi

#20421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja sam često ponavljao da se prije rata zaustavljanje u autobuskoj niši najčešće završavalo kaznom, jer drot nije prolazio kraj tebe ako te vidi u prekršaju.
A slobodno svako od vas može radi znatiželje pratiti koliko će policijskih vozila proći glavnom cestom u roku od recimo 15 minuta. Proći će bar jedna patrola. Kada danas debelguzim policajcima ne bi bilo mrsko izaći iz auta, mogli bi raditi isto i za kratko vrijeme nikom ne bi palo na pamet da stane u nišu. Pa ni minutu.
Izvjesnost kazne je ono što te tjera poštuješ pravila.
Travnički Noćni Šetač

#20422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

drug_profi wrote:Ja sam često ponavljao da se prije rata zaustavljanje u autobuskoj niši najčešće završavalo kaznom, jer drot nije prolazio kraj tebe ako te vidi u prekršaju.
A slobodno svako od vas može radi znatiželje pratiti koliko će policijskih vozila proći glavnom cestom u roku od recimo 15 minuta. Proći će bar jedna patrola. Kada danas debelguzim policajcima ne bi bilo mrsko izaći iz auta, mogli bi raditi isto i za kratko vrijeme nikom ne bi palo na pamet da stane u nišu. Pa ni minutu.
Izvjesnost kazne je ono što te tjera poštuješ pravila.
Da...
BadBoy

#20423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

jazzer wrote:Nervira me i to uzasno, kada majmuni parkiraju na prosirenja duz glavne ceste u Sarajevu predvidjena za stajanje
autobusa prilikom ulaska i izlaska putnika. Stanu po trojica, cetvorica, upale sva cetiri svjetla i obavljaju poslove
ili sjede samo onako dok cekaju nekoga. I obavezno drze mobitel u ruci.

Zbog toga autobus stane u krajnju desnu traku, blokira je cijelu da bi putnici usli/izasli. I svi mi koji smo
vozili tom trakom cekamo da se taj proces zavrsi. A majmuni sjede li sjede, bez trunke neugodnosti.

Dakle koristim ovu priliku da takvima jebem familiju nekulturnu bas kao sam je jebao juce i onom balavcu na Socijalnom u golfu IV,
koji mi je, btw, pokusao objasniti da ce se brzo skloniti jer mu je neko na bankomatu pa ga ceka.
Ne samo autobuska stajališta nego i izlivne trake, a na potezu od Baščaršije do Vječne vatre i redovna kolovozna traka (samo da izleti do Amka, Tržnice, kladionice)... Ovo je grad seljačina.
drug_profi

#20424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Nije. ovo je grad gdje policiju boli qurac za svoj posao.
Nije ovo preko noci pocelo, vece se godinama tolerise sve od parkiranja u zabrani, pa do parkiranja u voznoj traci. Dok nije poprimilo razmjere epidemije.
Na kraju imamo parkiranja za vrijeme dzume ili bajrama gdje niko ni pomislio ne bi da parkira u normalnoj zemlji.
Crveno svjetlo na semaforu i puna linija na magistrali su dovedeni u ravan sa znakovima obavještenja, a poštivanje istih ostavljeno na volju pojedinca.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

BadBoy wrote:Ovo je grad seljačina.
zadnjih 20 godina i s tendencijom rasta svake nadolazece godine :D
Post Reply