Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

karanana

#20401 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 20:09
dale cooper wrote: 30/08/2020 19:55
Later it was reported that the man had been wearing a Patriot Prayer hat bearing the logo of a local right-wing group.
https://www.theguardian.com/us-news/202 ... protesters
Opravdana samoodbrana, imali su svi oruzje i to su javno objavili na twitteru ja mislim, ovaj sto je ubijen agresivno prilazio ovom sto ga je ubio.
u cemu bi onda bila razlika izmedju malog ubice iz kenoshe i ubice iz portlanda?
CikCikCikPogodi

#20402 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CikCikCikPogodi »

madner wrote: 30/08/2020 20:13
CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 11:44
madner wrote: 30/08/2020 11:05 Jugoslavija je 1948 raskrstila sa komunizmom i prihvatila socijalizam kao pravi put ljevice. Nema potrebe da se te greske ponavljaju.
I jedno i drugo je losa stvar za sve osim za politicare i odredene grupe.
Socijalizam je zasluzan za sve pomake zbog kojih milioni pokusavaju doci do obecane zemlje. Nije sve dobro ni u jednoj ideji ili ideologiji, no socijalizam je sasvim sigurno bio ogroman plus za covjecanstvo.
Zvuci dosadno kada svi MORAJU biti jednaki, dok pojedinci jame. Znaci ti na primjer ako pokrenes neku super ideju neces se moci obogatiti od nje jer jednakost koju socijalizam propagira ti napravi mentalni i zakonski plafon.
CikCikCikPogodi

#20403 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

dale cooper wrote: 30/08/2020 20:20
Opravdana samoodbrana, imali su svi oruzje i to su javno objavili na twitteru ja mislim, ovaj sto je ubijen agresivno prilazio ovom sto ga je ubio.
Ne znam detalje, ali gore su se neki pitali da li je u pitanju Trump supporter i čini se da jeste. Bez obzira šta je u pitanju policija
treba da istraži kako je došlo do toga da neko izgubi život. Nasilje i ubijanje je nedopustivo bez obzira ko ga radi.
Upucan u vrat direktno u arteriju pogoden garan jer su zamaglili dobar dio snimka.
CikCikCikPogodi

#20404 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

karanana wrote: 30/08/2020 20:23
u cemu bi onda bila razlika izmedju malog ubice iz kenoshe i ubice iz portlanda?
Koliko puta to treba tebi i jos jednom ovdje objasniti, tu je razlika zato sto je mali imao assault rifle, u prevodu jurisna puska, koju ne smije posjedovati kao maloljetnik a pogotovo javno paradirati sa njom. Samo zbog toga mu se nece racunati nikakva samoodbrana vec ce se teretiti za ubistvo.
madner

#20405 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 20:58
CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 11:44

I jedno i drugo je losa stvar za sve osim za politicare i odredene grupe.
Socijalizam je zasluzan za sve pomake zbog kojih milioni pokusavaju doci do obecane zemlje. Nije sve dobro ni u jednoj ideji ili ideologiji, no socijalizam je sasvim sigurno bio ogroman plus za covjecanstvo.
Zvuci dosadno kada svi MORAJU biti jednaki, dok pojedinci jame. Znaci ti na primjer ako pokrenes neku super ideju neces se moci obogatiti od nje jer jednakost koju socijalizam propagira ti napravi mentalni i zakonski plafon.
Pa ti ne znas sta je koji pojam. Socijalizam ti kaze da drzava mora vrsiti nivelaciju, jer u suprotnom dolazi do par bogatih i vecine bjednika. To ne znaci da nema bogatih, jer moras ljudima koji znaju i umiju dopustiti da budu ispred. I druga bitna ideja je da cjelina napravi mehanizme za pojedince koji padnu, pa da pad ne bude bolan. Kroz ta dva mehanizma Zapadna Evropa je ono sto jeste za plebus sirom svijeta, pa ljudi idu na put od par godina da se docepaju obecane zemlje.
The 51st State

#20406 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

Socijakizam kao forma regulisanja osnovnih drustvenih potreba je dobra stvar ali neko mora praviti pare.
CikCikCikPogodi

#20407 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

madner wrote: 30/08/2020 22:07
CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 20:58

Pa ti ne znas sta je koji pojam. Socijalizam ti kaze da drzava mora vrsiti nivelaciju, jer u suprotnom dolazi do par bogatih i vecine bjednika. To ne znaci da nema bogatih, jer moras ljudima koji znaju i umiju dopustiti da budu ispred. I druga bitna ideja je da cjelina napravi mehanizme za pojedince koji padnu, pa da pad ne bude bolan. Kroz ta dva mehanizma Zapadna Evropa je ono sto jeste za plebus sirom svijeta, pa ljudi idu na put od par godina da se docepaju obecane zemlje.
E vidis to sto govoris je slaboste Zapadne Europe, sto ljudi dolaze da se nakace na socijalnu pomoc, poreznih obveznika koji placaju kriminalne visoke poreze. Jednom kada se socijalizam osladi drzava samo nastavi da te grize, dok ti ne ostane samo glava.
karanana

#20408 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 21:02
karanana wrote: 30/08/2020 20:23

Koliko puta to treba tebi i jos jednom ovdje objasniti, tu je razlika zato sto je mali imao assault rifle, u prevodu jurisna puska, koju ne smije posjedovati kao maloljetnik a pogotovo javno paradirati sa njom. Samo zbog toga mu se nece racunati nikakva samoodbrana vec ce se teretiti za ubistvo.
a ovaj u portlandu nije imao assault weapon nego pracku?
jos smo u kenoshi vidjeli sta je prethodilo pucnjavi i ubijanju, veoma moguce koristiti samoodbranu kao razlog. nisam bas siguran da je to vec odluceno i to ne moze tuzioc ni odluciti nego ce se fino na sudu sve prezentovati.
a ono u portlandu, slabo se vidi sta se desavalo, nisu brata jos ni uhvatili, pitanje je i hoce li, mozda ga puste, jedan glas manje u novembru je odradio.
sinuhe

#20409 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Assault rifle u slobodnoj prodaji nije prava jurisna puska sa rafalnom paljbom vec ono sto bi mi nazvali poluautomatskom puskom.
Automatska puska u Americi koju koriste civili je svaka puska sa vise od jednog metka u magazinu.
CikCikCikPogodi

#20410 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

sinuhe wrote: 31/08/2020 08:19 Assault rifle u slobodnoj prodaji nije prava jurisna puska sa rafalnom paljbom vec ono sto bi mi nazvali poluautomatskom puskom.
Automatska puska u Americi koju koriste civili je svaka puska sa vise od jednog metka u magazinu.
Ja ne vidim nikakav problem da neko posjeduje automatsku pusku znam da ih ima. Ako je ciste pameti ja nemam nikakav problem.
Meni se kod njih neke stvari svidaju, na primjer, ako ti neko dode nepoznat na posjed pa se pocne kofrcit dovoljno ga je jednom upozoriti, ili stavis znak na ogradu da ne ulazi, ako to ne poslusa mozes ga upucati.
Ja bi to uveo i ovdje, treba se vise znati linija.
Eno neki dan ranjen radnik na pumpi, pa mogli su ga ubiti, po meni trebaju imati oruzje sa sobom, pa da vidimo hoce li neko nesto pokusat.

Glupo je vise i kod nas zapljena automata od rata, to je staro po 30-40 godina, takve su u vecini zemalja dozvoljene za posjedovati.

Ovo sto ja spominjem, je dozvoljeno cak u Engleskoj koja je jako stroga po zakonima. Ali ako udes nekome na posjed (kod njih su ogromna ruralna zemljista), tebe vlasnik da vidi, moze legalno da te ohladi ko zeca, pa ti pricaj sto si bio tu.
geralt

#20411 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geralt »

Prodaja novih automatskih pusaka je kod njih zabranjena u 80-im, ali je tada u zakonu napravljen izuzetak na oruzje koje je vec bilo u opticaju i trofejna oruzja (npr. kalas donesen iz Vijetnama ili smajser iz Njemacke). Sve i jedan komad tih "izuzetaka" se prati po serijskom broju, mislim da su za njegovo posjedovanje potrebne specijalne dozvole, i vrijede svoju tezinu u zlatu. Danas ih uglavnom posjeduju kolekcionari, i neces ih zateci kako ih neki ekstremista nosa tokom nereda ili u rukama kriminalaca.
CikCikCikPogodi

#20412 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Gradonačelnik Mario Krenjac potrazuje $2500 od BLM za troskove prekovremenog rada policije, hitne i vatrogasaca. :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#20413 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dječak sa šibicama »

I koliko je demokratskih slobodnih izbora odrzano u toj "socijalistickoj" SFRJ, koja vise nije komunisticka :-) :lol:
CikCikCikPogodi

#20414 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

geralt wrote: 31/08/2020 11:42 Prodaja novih automatskih pusaka je kod njih zabranjena u 80-im, ali je tada u zakonu napravljen izuzetak na oruzje koje je vec bilo u opticaju i trofejna oruzja (npr. kalas donesen iz Vijetnama ili smajser iz Njemacke). Sve i jedan komad tih "izuzetaka" se prati po serijskom broju, mislim da su za njegovo posjedovanje potrebne specijalne dozvole, i vrijede svoju tezinu u zlatu. Danas ih uglavnom posjeduju kolekcionari, i neces ih zateci kako ih neki ekstremista nosa tokom nereda ili u rukama kriminalaca.
Ja prije nekoliko sedmice naletio da se prodaje mitraljez koji su saveznici slali Partizanima, sa papirima. Cijena je bila preko 5000. Nije sigurno skupa dozvola, koliko je to oruzje skupo.
AleksoMKD

#20415 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Izgleda da je advokat Lin Wood ponudio da besplatno zastupa Kyle-a Rittenhouse-a.
90minut

#20416 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

FREE Kyle!
AleksoMKD

#20417 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Image
AleksoMKD

#20419 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Znaci zrtve su pedofil, wife beater i pljackas.
The 51st State

#20420 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

AleksoMKD wrote: 01/09/2020 12:49 Znaci zrtve su pedofil, wife beater i pljackas.
ako koga od protestanata i uhvate te srtpaju u zatvor tu je kamlaa da ih izvuce sa go fund kampanjom.

sve ovo posmatrajuci tesko je kontra trampa biti koliko god kreten bio.
AleksoMKD

#20421 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

The 51st State wrote: 01/09/2020 12:56 ako koga od protestanata i uhvate te srtpaju u zatvor tu je kamlaa da ih izvuce sa go fund kampanjom.

sve ovo posmatrajuci tesko je kontra trampa biti koliko god kreten bio.
Ja samo gledam cirkus, ali rulja sto pali i pljacka je ipak malo previse.

Sto se tice zatvaranja interesantno je da je Lin Wood ponudio da besplatno zastupa malog.

100% je nanjusio mogucnost da olesi razne medije sa milionskim odstetama za klevetu. Za onog klinca iz Covington-a je CNN i jos jednu medijsku kucu kostao preko 250 miliona dolara.
jeza u ledja

#20422 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

AleksoMKD wrote: 01/09/2020 12:49 Znaci zrtve su pedofil, wife beater i pljackas.
Nijedno od tog nije tacno. Al eto valjda je interesantno sebi u glavi praviti narativ. :roll:

Skoro svaki deseti odrasli Amerikanac je osudjeni kriminalac, a svaki treci ima neku vrstu criminal record. Mozda svi zasluzuju da budu ubijeni ili sta?
Kad steknes predstavu kako je lako u Americi zavrsiti sa dosijeom, u zatvoru, ili kao sex offender, onda bi mozda govorio drukcije.
karanana

#20423 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

ako ovo gore nije tacno, sta onda jeste? sta imaju na dosijeu?
vjerovatno nevini nepravedno proganjani i osudjivani.
onaj "navodni ubica" iz portlanda samo ovo ljeto hapsen dva puta zbog nelegalnog posjedovanja vatrenog oruzja. ili mozda ni ovo nije tacno?
AleksoMKD

#20424 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

jeza u ledja wrote: 01/09/2020 15:21 Nijedno od tog nije tacno. Al eto valjda je interesantno sebi u glavi praviti narativ. :roll:

Skoro svaki deseti odrasli Amerikanac je osudjeni kriminalac, a svaki treci ima neku vrstu criminal record. Mozda svi zasluzuju da budu ubijeni ili sta?
Kad steknes predstavu kako je lako u Americi zavrsiti sa dosijeom, u zatvoru, ili kao sex offender, onda bi mozda govorio drukcije.
Nikad nisam rekao da neko zasluzuje da bude ubijen, pa cak ni ova 4 debila (ukljucujuci Kyle-a) ni onaj pro-Trumpov glupan pre neki dan.

Mozda sam dobio na pogresne informacije no oba ubijena onaj ranjeni imaju dosije, molim te popravi me ako gresim.

A sto se tice narativa cini mi se da obe strane i te kako smisljaju opravdanje za svoje ponasanje.
jeza u ledja

#20425 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 01/09/2020 15:24 ako ovo gore nije tacno, sta onda jeste? sta imaju na dosijeu?
vjerovatno nevini nepravedno proganjani i osudjivani.
onaj "navodni ubica" iz portlanda samo ovo ljeto hapsen dva puta zbog nelegalnog posjedovanja vatrenog oruzja. ili mozda ni ovo nije tacno?
Sta sta onda jeste? Ja tebi trebam dokazivati sta jeste tacno jer ti ne znas citati, razumijevati ili vjerujes svakoj gluposti postanoj online?
Post Reply