Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dr Kova

#20376 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Nakon konsultacije sa momkom koji je radio recenziju S7 edge, a upoznao se i sa S7 običnim, rekao je da na prvu oduševljen dizajnom edge-a ali da ne vrijedi doplate u odnosu na G4 jer i on ima isti. Tako da sam odlučio da preskočim S seriju i sačekam Note 6. Ipak je to Note :)
quarterback

#20377 Re: Android OS

Post by quarterback »

agent_zero wrote:Ovaj accuaweather.com postao pravo njesra... kasne s temperaturama i prognozom, totalno nepouzdan u zadnje vrijeme, a svi proizvođači ga i dalje furaju kao glavnu vremensku i weather widget aplikaciju.
odavno je smece
jedan od razloga sto koristim "transparent weather clock" je taj sto mozes birati izmedju 4 providera, izmedju ostalih imaju yr.no
roki

#20378 Re: Android OS

Post by roki »

Accu weather se oslanja na vremensku stanicu u Butmiru sa nekim svojim manjim ili većim odstupanjima u prognozama s obzirom na Butmir. Okače oni tu i meteoalarm upozorenja (oficijelna aplikacija) ali su po meni najmalje pouzdani. Jedina aplikacija koja se oslanja na stvarne meteorološke stanice na Bjelavama i Butmiru/Ilidža je Weather underground i kao takva je daleko napreciznija, i to u 95% slučajeva. Imaju i finu aplikaciju a dobre aplikacije su i sve koje u postavkama imaju ovog provajdera za odabir.
Generalno, recimo na bjelavama je ujutro ovih dana uvijek toplije za 2-3 stepena u odnosu na Ilidžu i weatherunder to uredno i prikacije, dok accu weather samo prikazuje temp. za Ilidžu a sve stavi pod zajedničkim imenom Sarajevo.
Stanica na Ilidži je često i netačna što se tiče trenutnog vremena pa često stoji sunčano a ono oblačno, i to tako ide i na accu weather. na weatherunder ako za Ilidžu pise sunčano (a ono nije) za Bjelave sigurno piše realno stanje-oblačno
Sarajevski-Seljak

#20379 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

imam za prodat Motorolu Nexus 6, Note 4 n910f i bb priv. Ako je neko zaintresovan moze na pp.
edys

#20380 Re: Android OS

Post by edys »

roki wrote:Accu weather se oslanja na vremensku stanicu u Butmiru sa nekim svojim manjim ili većim odstupanjima u prognozama s obzirom na Butmir. Okače oni tu i meteoalarm upozorenja (oficijelna aplikacija) ali su po meni najmalje pouzdani. Jedina aplikacija koja se oslanja na stvarne meteorološke stanice na Bjelavama i Butmiru/Ilidža je Weather underground i kao takva je daleko napreciznija, i to u 95% slučajeva. Imaju i finu aplikaciju a dobre aplikacije su i sve koje u postavkama imaju ovog provajdera za odabir.
Generalno, recimo na bjelavama je ujutro ovih dana uvijek toplije za 2-3 stepena u odnosu na Ilidžu i weatherunder to uredno i prikacije, dok accu weather samo prikazuje temp. za Ilidžu a sve stavi pod zajedničkim imenom Sarajevo.
Stanica na Ilidži je često i netačna što se tiče trenutnog vremena pa često stoji sunčano a ono oblačno, i to tako ide i na accu weather. na weatherunder ako za Ilidžu pise sunčano (a ono nije) za Bjelave sigurno piše realno stanje-oblačno
Mogu i ja reci da sam probao WU i evo koristim je oko godinu dana, najpreciznija, ako ima odstupanja to je +-1 stepen
agent_zero

#20381 Re: Android OS

Post by agent_zero »

@quarterback i @roki

Hvala na preporukama za aplikacije, znate li btw ima li yr.no svoju vlastitu aplikaciju sa weather widgetom? Iz mog iskustva najpouzdaniji su se pokazali.
Dzontra_Volta

#20382 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

agent_zero wrote:@quarterback i @roki

Hvala na preporukama za aplikacije, znate li btw ima li yr.no svoju vlastitu aplikaciju sa weather widgetom? Iz mog iskustva najpouzdaniji su se pokazali.
Ima.
quarterback

#20383 Re: Android OS

Post by quarterback »

nema na cemu drug, evo dzontra je odgovorio, ja odavno koristim yr.no ali preko drugih app, recimo ovaj transparent weather clock koji mi odgovara kao widget a moze se odabrati servis cije vrijeme prikazuje

inace prema mojim iskustvima planinari, mi biciklisti i drugi slicni profili cije aktivnosti zavise od vremena uglavnom koriste yr.no, zato sam ga i ja poceo koristiti

:thumbup:
agent_zero

#20384 Re: Android OS

Post by agent_zero »

quarterback wrote:

nema na cemu drug, evo dzontra je odgovorio, ja odavno koristim yr.no ali preko drugih app, recimo ovaj transparent weather clock koji mi odgovara kao widget a moze se odabrati servis cije vrijeme prikazuje

inace prema mojim iskustvima planinari, mi biciklisti i drugi slicni profili cije aktivnosti zavise od vremena uglavnom koriste yr.no, zato sam ga i ja poceo koristiti

:thumbup:
:thumbup: tim prije pošto vidim da se neki u komentarima žale na zvaničnu yr.no aplikaciju da pofino cucla bateriju.
roki

#20385 Re: Android OS

Post by roki »

Vrlo dobra aplikacija je Weather Timeline koja u sebi ima opciju izbora više provajdera između kojih i weather under i yr.no. Doduše plaća se
Maharadza

#20386 Re: Android OS

Post by Maharadza »

roki wrote:Vrlo dobra aplikacija je Weather Timeline koja u sebi ima opciju izbora više provajdera između kojih i weather under i yr.no. Doduše plaća se
Ja otkad znam za Android koristim ovu HD Widgets aplikaciju koja ima i weather underground u listi.

https://play.google.com/store/apps/deta ... .hdwidgets

Pa eto da znate. :thumbup:
Maharadza

#20387 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Image
Exclusive: Newly leaked image shows off Nokia A1, an Android mid-ranger

Our source didn’t have the full details here, though it was revealed that the phone has a 5.5-inch 1080p display and is powered by a Qualcomm Snapdragon 652. That means we’re looking at a mid-range device here and not a full-fledged flagship.

Reportedly going by the name Nokia A1, our sources indicate the phone will be shipping sometime in the summer of 2016.
http://www.androidauthority.com/nokia-a ... 16-683503/

Nadajmo se da nije prvoaprilska i da se NOKIA vraća. :thumbup:
hromidaba

#20388 Re: Android OS

Post by hromidaba »

Maharadza wrote:Image
Exclusive: Newly leaked image shows off Nokia A1, an Android mid-ranger

Our source didn’t have the full details here, though it was revealed that the phone has a 5.5-inch 1080p display and is powered by a Qualcomm Snapdragon 652. That means we’re looking at a mid-range device here and not a full-fledged flagship.

Reportedly going by the name Nokia A1, our sources indicate the phone will be shipping sometime in the summer of 2016.
http://www.androidauthority.com/nokia-a ... 16-683503/

Nadajmo se da nije prvoaprilska i da se NOKIA vraća. :thumbup:
A1 kao April 1... Plus ikonice sa Samsunga...
zateznistub

#20389 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Sarajevski-Seljak

#20390 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

I ja! :thumbup:

Rjesavam se dva telefona, da kupim ovaj cim se pojavi kod nas :mrgreen:
Android Knego

#20391 Re: Android OS

Post by Android Knego »

je li vec ovdje bilo govora o tome kako prebaciti sms/biljeske/poruke sa Vibera/itd. sa starog na novi mobitel?
da li je neko to vec uspjesno obavio? ja jedino kontakte uspio prebaciti kako treba...
model je LG, ako je to bitno...
supercali

#20392 Re: Android OS

Post by supercali »

Imas program za prebacivanje poruka vibera sa starog na novi
man_464

#20393 Re: Android OS

Post by man_464 »

Pozdrav,

Sinoć ničim izazvan telefon LG L fino se zaključao AVG antiteft zaštitom.

Zapravo piše telefon je zaključan zbog promjene SIM kartice. Ista nije mijenjana ima i 2 3 mjeseca. Dakle nije ništa čačkano po tom pitanju. Sreća u nesreći je što je telefonu ostala uključena WI-Fi mreža. Tako da sam klikom na I VE FORGOTTEN MY PIN dobio e mail poruku na gmail adresu telefona. Ušao otvorio i dobio KOD za reset ali taj kod ima 6 cifri, a meni treba kod od 4 cifre. Nikako mi ne polazi za rukom dokučiti šta dalje.

Reko idem izvaditi SIM, pokrenuti telefon i deinstalirati AVG, nije šala, opet zaključan. Telefon može primati pozive i poruke, zapravo u zadnu ekrana ja vidim djelić ekrana (pozadine) i ona tri dugmetabstelica, kućica i task manager a preko ostataka ekrana je zaštita AVG-a..

Možda neko neku ideju?
Dzontra_Volta

#20394 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

Možda ti traži PIN kod od SIM kartice, koji je 4 cifre.
Android Knego

#20395 Re: Android OS

Post by Android Knego »

supercali wrote:Imas program za prebacivanje poruka vibera sa starog na novi
Znas li kako se zove?
samo pozitiva

#20396 Re: Android OS

Post by samo pozitiva »

Android Knego wrote:
supercali wrote:Imas program za prebacivanje poruka vibera sa starog na novi
Znas li kako se zove?
http://www.backuptrans.com/android-viber-transfer.html
Android Knego

#20397 Re: Android OS

Post by Android Knego »

hvala!
man_464

#20398 Re: Android OS

Post by man_464 »

Dzontra_Volta wrote:Možda ti traži PIN kod od SIM kartice, koji je 4 cifre.
Pokušao sam i to, ali ni da čuje. Svakako ću gledati da se javim nekom stručnijem jer ne znam šta dalje. Hvala Vam svima.
Muuky

#20399 Re: Android OS

Post by Muuky »

Kako mi se update s6 edge plus na novi software non stop mi izbacuje da se reconnecting kad nekog zovem bilo to preko vibera ili fb ??
tvojkomsija

#20400 Re: Android OS

Post by tvojkomsija »

Jel mozda neko zna kada Marshmallow stize na Xperia M4 Aqua? :D
Post Reply