FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#20376 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma ...”
» irac300
» gorgonzola

14 dana
Pavle1

#20377 Re: FC Barcelona

Post by Pavle1 »

irac300 wrote:
gorgonzola wrote:Irac , da se nadjemo u gradu?

Saljem sa posla
Ne palim se na starije muške osobe, sorry. Probaj s Kačavendom. :D

Posalji mamu onda.
LSD

#20378 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Jupp :

- Dominirali smo utakmicom. Tijekom svih 90 minuta smo igrali jako dobro, tako da je konačan rezultat samo plod te dobre igre. Cijelu sezonu igramo nogomet na najvišoj razini u Bundesligi, njemačkom kupu i Ligi prvaka. Stoga me ne iznenađuje što smo zabili četiri pogotka, ali me veseli činjenica da nismo primili nijedan.

- Glavni razlozi ovakvog rezultata su bili organizacija momčadi i taktička disciplina. U obrani smo bili sjajni. Svaki je igrač želio zaustaviti napad Barcelone, dok smo prema naprijed imali jako puno kreativnosti. Takvu igru pokazujemo tijekom cijele sezone. Kada igramo na ovakav način, sposobni smo pobijediti svakog - smatra Heynckes, koji je, kako tvrdi, proučio igru španjolske momčadi do posljednjeg detalja.

- Uvijek je bitno da analizirate igru protivnika. Na koji način igra, kako se kreće, na koji način napada... Nakon toga je bitno naći za to "protuotrov". Ja sam u tome uspio. Održao sam Powerpoint prezentaciju svojim igračima i detaljno im pokazao na koji način Barcelona napada. Obrana je, očito, jako dobro shvatila što sam htio reći. Barcelona je bila nemoćna. Stvorila je jednu, jednu i po priliku - zaključio je njemački stručnjak.

A šta li je Tito svojima govorio i objašnjavao, da mi je znati :?
Jupp ga je silovao brutalno.
skenderija04

#20379 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@505

Ja mozda jesam pesimist ali daj mi bar dva argumenta na osnovu kojih mogu bazirati optimizam. Znam ja da je fudbal igra u kojoj je sve moguce ali necu da lazem sam sebe. Ponavljam, i da se cudo desi, i da Barcelona prodje ne mozemo zatvarati oci pred evidentnim stvarima. Najgore je kada te zaslijepi rezultat. Uspjeh Barcelone je uspjeh sistema a ne proizvod spleta sretnih okolnosti. Da nije tako ne bi ovoliko trajalo. Ja cu pokusati napisati sta mislim da ne stima i zasto mislim da je problem dublji od jednog poraza,povrede messija , lose srece,sudija... E sad krenimo redom

1. Sezona je pripremljena na takav naicn da su igraci na kraj sezone dosli bez goriva. Zasto? Dok je bio Guardiola, kondicioni trener je bio Lorenzo Buenaventura koji je pravio takav program da su u maju bili u dobroj formi. Lorenzo je otisao sa Pepom i klub se odlucio da Paco Seirul.lo ponovo bude glavni u toj parceli. Paco je od 1994 kondicioni trener i rezultat njegovih metoda sada vidimo. Vrijeme gazi sviju pa i njega. Guardiola ga je zbog necega stavio u diskretni drugi plan.
2.Losa planifikacija sezone. Izbor igraca je bio Vilanovin. Koliko puta smo na ovom forumu pricali o stoperu? Dosao je Song.
3. Napustanje sistema sa kojim je pocela sezona nakon tri lose utakmice. Ako je Vilanova krenuo u sezonu sa Fabregasom, zasto je napustio ideju nakon Milana i Reala? Zahvaljujuci tome ce se osvojiti liga. Vilanova je doveden da nastavi i unaprijedi Guardiolin rad. i to je ucinio ali zasto nije pokazao dosljednost? Ovdje dolazi i tema o bolesti tako da ne znam kako bi bilo da je sve bilo u redu
4. Moj utisak je da Barcelona zivi od inercije vec drugu sezonu a inercija jednom prestane i sve stane.
5. Rosellova uprava vec trecu godinu zivi na sportskoj planifikaciji Laportine uprave. Ok, sto funkcionise ne treba mijenjati slazem se, ali ovo lagano tonjenje je gore od cunamija. Ovaj sinocnji poraz mozda posluzi necemu. Malo svijeze krvi ne bi bilo lose ali to je tema za juni i juli
6. Sve bude i prodje. Ja jedino sto ne zelim vidjeti je desetogodisnja tranzicija od Cruyffa do Riijkaarda gdje se nije znalo ko pije i ko placa. Ako postoji baza a ocigledno postoji,zasto mrcvariti igrace i publiku i zahtijevati neki spektakl zato sto se mi sjecamo 2009 i 2010 i na osnovu toga traziti titule i golove. Ostaviti sto je zdravo (toga puno ima) a ovima sto se oslanjaju na minuli rad napraviti oprostaj kakav zasluzuju. Za to treba jaka licnost, spremna da to napravi. Sad te pitam: Ima li Barcelona takvu licnost? Ja mislim da nema i da tu lezi problem
tendzera

#20380 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

Image
sumirprimus

#20381 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ko kad kucas kakav poveći ekser pa profulaš pa se zdekneš po prstu..boliiii... :D
loša partija...
ako je bio nespreman,trebo ga je izvest..trebo je pokušat nesto mijenjat prije 4:0,dobro su poceli tusit utakmicu...
kašaj se uzjebo,al nije sviro ni penaltik...
onda na onoig martineza i gomeza i švajnstajgrea falio je maskerano,ili song,
bartra kanta... fali štoper ko budali šamar.. da je probo ubacit cesca i tella ranije
sve u svemu kako je moglo bit,dobro je...ima revans...probat pobijedit pa šta bude... :)

titin pogled pri 4:0 najbolje sting opiso..
... gaze awhile upon the fields of barley...
LSD

#20382 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ne znam cemu tolika prica, kad je jasno svima da se Barca pati zadnje dvije sezone (Pep je to osjetio na vrijeme) i da je krajnje vrijeme za Remontni Zavod Hadžići...a i da preda štafetu konacno boljem od sebe :wink:
Nosili su je 5-6 godina i to je ogroman uspjeh, svemu dođe kraj što je normalno.

A Bayern je itekako zaslužio da nosi tu štafetu narednih godina, brutalno jaka ekipa koja je raskovala Barca kao malo ko u zadnjih 10 godina....pa šta se ima dalje pricati oko toga :-?
skenderija04

#20383 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

- Tito sazvao konf. za stampu za petak u 15:30. Prvo obracanje od povratka iz N.Y. Nije bilo planirano
- Klub je izdao saopstenje da anulira dio predsezone u Kini i jednu utakmicu u Sangaju.
p206

#20384 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Dobiješ Milana na onakav način 4-0 i nakon nekoliko dana izgubiš isto toliko od Bayerna. Usput Primeru si skoro osvojio ispred Reala, koji je mogući finalista LP, sa odličnim trenerom. I to kraj uspješne ere? Ako je tako, kad je bio kraj ili novi početak Fergusonove ere? Njega uzimam kao primjer, jer čovjek konstantno nešto osvaja.

Očekivati od istih igrača da osvoje LP 2009. god, Svjetsko 2010., LP 2011, Evropsko 2012, i LP 2013, je malo previše zar ne? Prije svega treba fizički podniejti i odigrati toliko utakmica u 5 god.
Ovdje sam izbacio domaće prvenstvo i kup.
LSD

#20385 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

:lol: :lol: vidi ove budale

Gerard Piqué: "Bili su jači i superiorniji u odnosu na nas"

Jordi Roura: "Ovo je veoma bolan poraz, ali čestitam Bayernu.Sudija nije utjecao na konačan rezultat!"

Alves: "Skidam kapu Bayernu. Bilo je jako teško igrati protiv njih. Moramo proučiti šta smo pogrešno radili. Ima još 90 minuta da se igra na Camp Nou."

Xavi: "Iako su bili bolja ekipa, mislim da je rezultat previsok. Trebamo im čestitati jer su bili superiorniji."

Messi: "Bit će teško da se vratimo, ali ćemo dati maksimum da postignemo golove koji vode u finale. Moramo se smiriti, privesti La Ligu kraju i pokušati vratiti protiv Bayerna."

Gary Lineker: ""Jednoj od ove dvije ekipe je potreban Guardiola, ali to nije ekipa Bayerna." (u pravu je Lineker).
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#20386 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Bayern je odigrao taktički savršeno... Heynckes je bukvalno održao lekciju Vilanovi. Barcelona veoma loša. Bayern zasluženo pobjedio i s ovakvom igrom ne sumjam da će osvojiti LP.
5 0 5

#20387 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:@505

Ja mozda jesam pesimist ali daj mi bar dva argumenta na osnovu kojih mogu bazirati optimizam. Znam ja da je fudbal igra u kojoj je sve moguce ali necu da lazem sam sebe. Ponavljam, i da se cudo desi, i da Barcelona prodje ne mozemo zatvarati oci pred evidentnim stvarima. Najgore je kada te zaslijepi rezultat. Uspjeh Barcelone je uspjeh sistema a ne proizvod spleta sretnih okolnosti. Da nije tako ne bi ovoliko trajalo. Ja cu pokusati napisati sta mislim da ne stima i zasto mislim da je problem dublji od jednog poraza,povrede messija , lose srece,sudija... E sad krenimo redom

1. Sezona je pripremljena na takav naicn da su igraci na kraj sezone dosli bez goriva. Zasto? Dok je bio Guardiola, kondicioni trener je bio Lorenzo Buenaventura koji je pravio takav program da su u maju bili u dobroj formi. Lorenzo je otisao sa Pepom i klub se odlucio da Paco Seirul.lo ponovo bude glavni u toj parceli. Paco je od 1994 kondicioni trener i rezultat njegovih metoda sada vidimo. Vrijeme gazi sviju pa i njega. Guardiola ga je zbog necega stavio u diskretni drugi plan.
2.Losa planifikacija sezone. Izbor igraca je bio Vilanovin. Koliko puta smo na ovom forumu pricali o stoperu? Dosao je Song.
3. Napustanje sistema sa kojim je pocela sezona nakon tri lose utakmice. Ako je Vilanova krenuo u sezonu sa Fabregasom, zasto je napustio ideju nakon Milana i Reala? Zahvaljujuci tome ce se osvojiti liga. Vilanova je doveden da nastavi i unaprijedi Guardiolin rad. i to je ucinio ali zasto nije pokazao dosljednost? Ovdje dolazi i tema o bolesti tako da ne znam kako bi bilo da je sve bilo u redu
4. Moj utisak je da Barcelona zivi od inercije vec drugu sezonu a inercija jednom prestane i sve stane.
5. Rosellova uprava vec trecu godinu zivi na sportskoj planifikaciji Laportine uprave. Ok, sto funkcionise ne treba mijenjati slazem se, ali ovo lagano tonjenje je gore od cunamija. Ovaj sinocnji poraz mozda posluzi necemu. Malo svijeze krvi ne bi bilo lose ali to je tema za juni i juli
6. Sve bude i prodje. Ja jedino sto ne zelim vidjeti je desetogodisnja tranzicija od Cruyffa do Riijkaarda gdje se nije znalo ko pije i ko placa. Ako postoji baza a ocigledno postoji,zasto mrcvariti igrace i publiku i zahtijevati neki spektakl zato sto se mi sjecamo 2009 i 2010 i na osnovu toga traziti titule i golove. Ostaviti sto je zdravo (toga puno ima) a ovima sto se oslanjaju na minuli rad napraviti oprostaj kakav zasluzuju. Za to treba jaka licnost, spremna da to napravi. Sad te pitam: Ima li Barcelona takvu licnost? Ja mislim da nema i da tu lezi problem
dobro. mozda je optimizam precijenjen, kao sto ultima rece, ignorance is bliss. samo sto pravilo vrijedi u oba pravca. i pored svega toga, izanaliziraj sezonu. izgubili su od madrida, milana, celtica i bayerna. i pored sve te krize, cijelu sezonu, kao sto kazes, postigli su najvise golova u evropi (142) - bayern 134; madrid 129. znaci, mora da je nesto i dobro ako su uspjeli odrzati svoj nivo. polufinale ls je uspijeh za bilo koji klub.

sto se tice remontiranja tima, prije par mjeseci, kada su isli kod vilanove u new york, odlucili su 1) promovirati 3 igraca iz b tima. 2) tim od 22 igraca iduce sezone. kad sve saberes i oduzmes, 14 ljudi ce prodati. uzmi u obzir da barcelona nije tim koji se moze tek tako moze premontirati. zbog svojih specificnosti. song ti je mozda najbolji primjer, koji je odlican igrac, ali nije ni 45% od onoga sto bossquets uradi. znaci, neovisno o sinocnom debaklu, znalo se da ce doci do velikih izmjena, svakako.

bottom line, vilanova je sinoc nadigran boljom taktikom, ali zar nije i guardiola bio nadigran od strane mourinha s interom? pa opet je isti taj guardiola razvalio mourinha 5 puta poslije toga. ako vilanovi 2:2 protiv psg nije bio dovoljno upozorenje, od sinoc mu je definitivno jasno da nema lakih protivnika. u ls sigurno ne.

opet, sagledaj cijelu sezonu. pogledaj koje su utakmice izgubili. i zasto su ih izgubili. onda, pogledaj ono sto su postigli, i vidi u cemu se razlikuje igra od izgubljenih utakmica. ako cemo pravo, bartra nikad ne bi poceo utakmicu sinoc da je 1) bilo ko od prve postave bio dostupan i 2) bilo ko od rezervnih igraca bio dostupan. s obzirom na okolnosti (vilanova, puyol, abidal, alexis, pique, cuenca...), za mene je sezona bila dobra (vec najvjerovatnije gotova). iduca ce biti jos bolja.

5:0 protiv bayerna na camp nou? 0.5% sanse. ali, protiv milana je u 55' bilo 3:0. ako toliko naprave protiv bayerna, skidam kapu. bez obzira na ispadanje.
Dugi nožni nokti

#20388 Re: FC Barcelona

Post by Dugi nožni nokti »

Nisam očekivao ovako visok poraz, ali sve je upućivalo na to da će Barcelona izgubiti. Pa Milan im je očitao lekciju na SS-u, PSG je mogao do prolaza na Nou Kampu, a Bayern je, uz dužno poštovanje prema Parižanima i Milanistima, svijet za sebe. Iskoristili su sve nemoći Barcelone i već planiraju gdje će sjediti za 1. maj. Tipujem da će izabrati Boračko jezero, pa nek se na kraju utakmica registruje 3:0 u korist Barcelone. :D

Vilanova me razočarao, kao i u svakoj jačoj utakmici (Real, PSG, Milan). Jedino što je Barcelona dobro odigrala je uzvrat protiv Milana i ništa više. Ne može se tako. Posebno ne protiv Bayerna koji je mašinerija nad mašinerijama. Čovječe, gubiš 2:0, vrijeme je da nešto uradiš, promijeniš odsječene krilne igrače, a ti skrštenih ruku čekaš Juppov potez. :-) Gdje to ima? :roll:

Sve u svemu, vjerujem da će Barcelona biti mnogo bolja u revanšu, ali šanse da prođu u finale su jednake Juventusovim i Unitedovim. :mrgreen:
skenderija04

#20389 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@505

- Sezona je rezultatski uspjesna i tu nema price. Problem je dinamike, nema nista sustinski novo vec dvije godine. Dvije promjene koje su napustene na pola puta prva.3-4-3 i druga skup cetvorice X,I,M,F. Na kraju se sve vraca na matricu koja ne moze biti kvalitetna ako nema fizike snage

- Meni je rezultat najmanje bitan. Bitno mi je da se dobro igra i sa smislom Ovo sad je patnja i srozavanje sjajne generacije. Covjece, pa prije nekog vremena osvojiti ligu i igrati 1/2 L.S. bi bilo zapisano u historiji kluba. A sad je malo :-) Znaci ono sto zelim je da se ne razvali ovo do sada napravljeno. Neka ne bude nista par godina, ali da vidim da se nesto priprema. Osjecaj je da svi gledaju kako polako nestaje ovaj projekat a niko nema muda da odreaguje. Nadam se da ce ta transfuzija uspjeti na ljeto. Vidjecemo, ima vremena a pritisak ne postoji.
HB_BHF

#20390 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Mislim da bi se Barca trebala riješiti sljedećih igrača :

- Javier Mascherano
- Adriano
- David Villa
- Alexis Sanchez
- Ibrahim Affelay
- Isaac Cuenca
+ 45 mil € koje imaju svake godine za transfere

I to je to :D.
DonVito

#20391 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Hummels, Marquinhos, Neymar, Aguero... možda čak i naš Pjanke

To ti priblizno dodje ovako...ako ne i vise.
30 + 25 + 65 + 65 + mozda i naš 30 = :?
HB_BHF

#20392 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

DonVito wrote:
Hummels, Marquinhos, Neymar, Aguero... možda čak i naš Pjanke

To ti priblizno dodje ovako...ako ne i vise.
30 + 25 + 65 + 65 + mozda i naš 30 = :?
Moraju imati ako planiraju kvalitetno renoviranje ekipe... Dobro možda jest preambiciozno dovesti obojicu, ali može se dovesti ili Neymar ili Aguero.
Od prodaje igrača i od cifre koju inače imaju za transfere (dodati 20 - ak mil) mogu pokriti imena koja sam naveo. Za plate igrača nek se snalaze.. Koliko para, toliko i muzike :D.

Valdes - Alves, Thiago Silva / Hummels, Pique, Alba - Busquets, Xavi, Iniesta - Neymar / Aguero, Messi, Pedro...
To je ta ekipa :D
Last edited by HB_BHF on 24/04/2013 16:46, edited 1 time in total.
5 0 5

#20393 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:@505

- Sezona je rezultatski uspjesna i tu nema price. Problem je dinamike, nema nista sustinski novo vec dvije godine. Dvije promjene koje su napustene na pola puta prva.3-4-3 i druga skup cetvorice X,I,M,F. Na kraju se sve vraca na matricu koja ne moze biti kvalitetna ako nema fizike snage

- Meni je rezultat najmanje bitan. Bitno mi je da se dobro igra i sa smislom Ovo sad je patnja i srozavanje sjajne generacije. Covjece, pa prije nekog vremena osvojiti ligu i igrati 1/2 L.S. bi bilo zapisano u historiji kluba. A sad je malo :-) Znaci ono sto zelim je da se ne razvali ovo do sada napravljeno. Neka ne bude nista par godina, ali da vidim da se nesto priprema. Osjecaj je da svi gledaju kako polako nestaje ovaj projekat a niko nema muda da odreaguje. Nadam se da ce ta transfuzija uspjeti na ljeto. Vidjecemo, ima vremena a pritisak ne postoji.
slazem se u potpunosti s tobom. osim ovog zadnjeg. pritisak postoji itekako. sadasnje stanje se ne moze usporediti sa van gaalovim komplikovanim semama koje nikako da prorade. ronadlinhovim partijanjem i slicno. ali dobro, sve je to bio dio procesa koji je vec vratio jako puno.
laskavo je kada se polufinale ls i ligaska titula smatra neuspijehom, dok je za madrid to isto dostignuce prosle godine bio uspijeh nad uspjesima.

vilanova je dobro poceo sezonu, i ako se sjecas, nije izveo nijednom istu postavu. sve do bozica i njegove bolesti. roura je krpio, i povlacio je neke ocajnicke poteze. najbitnije, nije izgubio ni jedan bod u ligaskim utakmicama. s druge strane, xavi igra pod inekcijama protiv milana. izgube to. messi povrijedjen protiv bayerna. to su neki ocajnicki potezi u koji tim ne bi smio ulaziti. ima dovoljno kvalitetnih igraca i moraju i oni igrati. protivniku se puno lakse motivirati kada vide da vuku poteze iz ocaja. a ne kao sto je iniesta rekao, stavljam ruku u vatru da prolazimo. i onda i prodju. to je ta barcelona koja nas je razmazila toliko, da ocekujemo u svakoj utakmici 4:0. puyol isto fali uzasno puno. za njega trenutno ne postoji zamijena. dobrog igraca na njegovoj poziciji uvijek mozes kupiti. ali ono sto taj covjek uradi kao kapiten i vodja tima, ne moze se kupiti. s njim i bez njega je velika razlika za ovaj tim.

ono sto si napisao da rezultat nije bitan, to je isto i xavi neki dan rekao. rezultat je nezahvalni dio utakmice. sve i jedan tim, bez obzira koliko veliki ili mali bio, mora se prilagoditi barceloninoj igri. ni u jednom slucaju obrnuto. i sinoc devet igraca iz svoje skole u pocetnoj postavi je nesto s cim se ni jedan veliki klub ne moze pohvaliti. zato, ne treba se previse sekirati. najvise nerviranja mi je ove sezone otislo na bolescine i povrede. najmanje na rezultat. ako iduce sezone spadnu na CdR, onda je vrijeme za uzbunu. opet, puno ce se igraca promijeniti do iduce sezone. rezultatski sezona je bila dobra, a svakako ce biti remontada, tako da, nema brige. :)
LSD

#20394 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

@505sCrtom, svaka ti cast na optimizmu :-) volio bih da sam i ja takav :mrgreen:

A bice zanimljivo ljeto....3-4 igraca ce sigurno otici, to jest bice prodani (Valdes je vec spakovao kofere) a možda i više...zatim, Barca ima igrace i na posudbama koje mora takođe prodati....a vidjecemo koga ce dovoditi....stoperi i golamani su prioritet na prioritetima.
5 0 5

#20395 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@lsd. hehehe. pa tako ti je. :wink: pogledaj opet neke utakmice. ostavio sam ja linkove po temi svuda. recimo utakmicu protiv malage u kupu. ili drugu psg. ta je sigurno vrijedna, jer kada sam gledao drugi put nisu mi izgledali toliko ocajni. dapace.
previse su nas razmazili. to je to.

prodat ce alexisa, villu, cuencu, afellaya, bojana, dos santosa, fontasa, muniesu i abidala. najmanje.

promovirat ce rafinhu, deulofeua, sergi roberta.

kupit ce, bog zna koga. vjerovatno neymara, martineza, hummelsa, kompanija...

Image
skenderija04

#20396 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@LSD

Pa kako sada stvari stoje i sto je manje vise poznato je 1. Valdes (hoce da ide) 2. Adriano (nece da prihvati ponudu za obnovu ugovora,trazi vise para a menadzer uccjenjuje PSG-om) 3.Villa ( ne osjeca da je cijenjen. Zeli da ide). Za svu trojicu nece biti problema na trzistu-

Sve ostalo su spekulacije. Alexis ima ponude, Alvesa indirekto tjeraju ali za sada nema nista, Tello ima nisku klauzulu za Englesku i ako bude vidio da je visak mogao bi otici. Abidal je slucaj druge prirode. Povratnici (Afellay,Bojan,Cuenca,Fontas) ce biti prakticno poklonjeni jer Barcelona nema pregovaracku bazu za neke vece pare. Song je navodno tuzan i hoce da ide.J.Dos Santos na posudbu negdje

Ko ostaje: Pinto,Montoya,Alba, Bartra,Pique,Puyol,Mascherano, Busquets,Xavi,Iniesta,Thiago, Cesc,Pedro i Messi

Od sljedece sezone iz B ekipe dolaze Deulofeu,Rafinha i Sergi Roberto

Znaci izmedju 3-5 treba naci na trzistu 1. Napadac 2.Stoper 3. Golman Sve ostalo je u vezi sa odlascima.

Barça ima 45 miliona u kasi + prodaje. Koliko se moze zaraditi prodajama zavisi od sposobnosti uprave.
pikac_3

#20397 Re: FC Barcelona

Post by pikac_3 »

sargon wrote:Navijam za Barcu i optimista sam ali uz ovakvu igru, priželjkujem 0-2 za Bayern, samo da se ne ponovi večerašnja bruka... I opet neko spominje "tehničare" Barce, ko da je u Bayernu svaki ko Radeljaš... Pokazalo se večeras kakav je samo Roben tehničar...
Robben kao tehičar, od igrača Barce može u istu rečenicu samo sa Sanchezom... i dosta više te hvale na račun Hitlerovaca, nikad jači, favoriti, natopili teren, nemmotivisana Barca, loše sudjenje (na to smo svi vec navikli).... i na kraju se sve svodi na to da su Švabe više željele ovu pobjedu što su nadoknadili fizički... toliko o tome ko će preuzeti dominaciju od Bace
sema911s

#20399 Re: FC Barcelona

Post by sema911s »

pikac_3 wrote:
sargon wrote:Navijam za Barcu i optimista sam ali uz ovakvu igru, priželjkujem 0-2 za Bayern, samo da se ne ponovi večerašnja bruka... I opet neko spominje "tehničare" Barce, ko da je u Bayernu svaki ko Radeljaš... Pokazalo se večeras kakav je samo Roben tehničar...
Robben kao tehičar, od igrača Barce može u istu rečenicu samo sa Sanchezom... i dosta više te hvale na račun Hitlerovaca, nikad jači, favoriti, natopili teren, nemmotivisana Barca, loše sudjenje (na to smo svi vec navikli).... i na kraju se sve svodi na to da su Švabe više željele ovu pobjedu što su nadoknadili fizički... toliko o tome ko će preuzeti dominaciju od Bace
moze maloko posjecanja ,.,., navijam za taj bayern(lazio i FK Sarajevo) al bayern nazvat hitlerovcima tesko kad je taj klub bio zabranjen od strane stranke,od 38 do 45.
teren malko na sredini bio natopljen i ispraznilo se do neke 15min(sistem odvoda znas kako radi,.ispod stadiona je vakum pumpa)
sinoc dominaciju u utakmici je mogao i zeljo uspostavit,.
svi krive mesi-ja pa jbga ima jos 10 igraca u polju sto nepotegnuse,. xavi nesto pokuso tesko svi su bili zainteresovani ko bh politicari za nas gradjane,. i to sto ih je bayern nadigro,. razdero ide samo u korist bayerna jer u ekipi barcelone niko nije nesto trco,. napravili su par poteza,.i to je sve napravili 3 sanse,. onaj opalio glavom(nako i ja mogu) jos pritom pogrijesio dvaput,.
a sudija jbga sta ocekujete od jednog covjeka koji mora da pazi na 22 varalice,. ko god okrivi sudiju pa nek taj dodje na njegovo mjesto pa nek proba nesto vidjet ,.,.
iduca utakmica ce puno pokazat mozel barca stic 4 razlike ko prije par god protiv Newcastl-a il ce opet se bayernovi momci rastrcat,.
pikac_3

#20400 Re: FC Barcelona

Post by pikac_3 »

sema911s wrote:
pikac_3 wrote:
moze maloko posjecanja ,.,., navijam za taj bayern(lazio i FK Sarajevo) al bayern nazvat hitlerovcima tesko kad je taj klub bio zabranjen od strane stranke,od 38 do 45.
teren malko na sredini bio natopljen i ispraznilo se do neke 15min(sistem odvoda znas kako radi,.ispod stadiona je vakum pumpa)
sinoc dominaciju u utakmici je mogao i zeljo uspostavit,.
svi krive mesi-ja pa jbga ima jos 10 igraca u polju sto nepotegnuse,. xavi nesto pokuso tesko svi su bili zainteresovani ko bh politicari za nas gradjane,. i to sto ih je bayern nadigro,. razdero ide samo u korist bayerna jer u ekipi barcelone niko nije nesto trco,. napravili su par poteza,.i to je sve napravili 3 sanse,. onaj opalio glavom(nako i ja mogu) jos pritom pogrijesio dvaput,.
a sudija jbga sta ocekujete od jednog covjeka koji mora da pazi na 22 varalice,. ko god okrivi sudiju pa nek taj dodje na njegovo mjesto pa nek proba nesto vidjet ,.,.
iduca utakmica ce puno pokazat mozel barca stic 4 razlike ko prije par god protiv Newcastl-a il ce opet se bayernovi momci rastrcat,.
da se razumijemo, Bayern je sinoć bio puno bolji od Barce, ali ono što ja tvrdim da ovakav Bayern, nikad jači u zadnih 10 godina, nije ništa drugo do skup savršeno fizički pripremljenih fudbalera, koje je na izuzetan način posložio satri lisac i iz njih izvukao maximum... a ono što ti govoriš da ih je Bayern nadigro', razdero, u barci niko nije trčo se svo samo na jedno, Bayern je nadtrčao Barcu i ništa više.. Ali s druge strane, nemože se očekivati da Xavi i Iniesta (inače oni su ono što se zovu tehičari) trče i onako grizu u odbrani kao npr. Schweini, Martinez, Gustavo; oni jednostavo to nisu naučili. Na kraju se sve svodi na to da je Toto podcijenio Bayern, jer sam čak i ja očekivao ovakav Bayern, ali moglo se tu puno bolje parirati.... sve u svemu... čestitke na želji, disciplini, trci, želji, volji; nama toga očito jedino fali budući da znanja imamo :run:
Post Reply