Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑17/07/2024 20:03
Ja recimo mislim da bi trump sada bacio ukr pod noge putinu
Ja i dalje mislim da precjednik USA nema tolike ovlasti. Da se vojska i obavjestajne sluzbe vise pitaju.
mislim da ima. jos u kombinaciji sa punom cvrstom kontrolom republikanske partije koja je njegovo vlasnistvo i koja ima vecinu u kongresu a vjerovatno ce i u senatu, fakat moze biti mini diktatura. vrhovni sud je vec rijesio u prvom mandatu.
ajde u devet picki materini. 3 puta submit pa onda 3 puta mora devet stavljat, jebite se vi vise i devet.
788 Ukrainian soldiers went missing in Krynky, - Slidstvo. Info
This number was recorded between October 2023 and the end of June 2024. In addition, during this period, 262 bodies of fallen defenders were removed from the village.
Sirski pokrenuo program "spašavanja života vojnika": Položaj se može vratiti, život ne može.
Po nalogu zapovjednika Oleksandra Sirskog, završena je izrada sveobuhvatnog akcijskog programa "Spašavanje života vojnika" i započela je provedba.
Prema Generalštabu, program "Spašavanje života vojnika" univerzalni je sustav za svaku postrojbu. Posebna pozornost posvetit će se:
- poboljšanju obuke ukrajinskih branitelja;
- poboljšanju kvalitete njihova obrazovanja;
- poboljšanju pružanja medicinske skrbi u svim fazama;
- osiguranju odmora ljudstva
Važan aspekt provedbe programa je djelovanje zapovjednika postrojbi, jer je njima povjerena najveća odgovornost za spašavanje života ljudstva. "Mi se borimo za našu zemlju, ali život ukrajinskog vojnika je najvažniji. Položaj se može vratiti, život ne može".
Napominje se da će se rad na praktičnoj provedbi programa nastaviti pod osobnom kontrolom zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine.
sumirprimus wrote: ↑17/07/2024 20:03
Ja recimo mislim da bi trump sada bacio ukr pod noge putinu
Ja i dalje mislim da precjednik USA nema tolike ovlasti. Da se vojska i obavjestajne sluzbe vise pitaju.
mislim da ima. jos u kombinaciji sa punom cvrstom kontrolom republikanske partije koja je njegovo vlasnistvo i koja ima vecinu u kongresu a vjerovatno ce i u senatu, fakat moze biti mini diktatura. vrhovni sud je vec rijesio u prvom mandatu.
ajde u devet picki materini. 3 puta submit pa onda 3 puta mora devet stavljat, jebite se vi vise i devet.
u američkoj administriciji postoji državna služba kao i kod nas, gdje su uposlenici profesionalci i poprilično zaštićeni od rukovodećih koje dovodi politika.
plan nove Trumpove administracije je to promijeniti. tu bi mogao biti veliki problem glede njegovih hirovitih odluka, jer su u prvom mandatu bile pofino amortizovane ovom činjenicom.
Biden ne radi nista drugo nego sto se optuzuje Trump. Dozira podrsku tako da Rusi ne mogu pobjediti ali i nece izgubiti, sto znaci da ceka da Kiev odustane od pobjede i prihvati pregovore na svoju stetu.
Trumpovi saradnici bukvalno optuzuju Ukrajince da su nacisti, govore da su oni i Amerika krivi za rat, glasaju protiv pomoci, govore da Rusima treba dati dijelove Ukrajine i otvoreno nagovjestavaju da ce Ukrajinu ucijeniti da to prihvati.
Ali to je u par deka Bajdenom, koji detalj gore dole.
Pa nisu Amerikanci bas veslo sisali, niti su bas tako kratkovidni. Trump, Biden, netko treci, oni moraju probati drzati svoju poziciju globalnog lidera, sa svim svojim manama i vrlinama.
Jasno im je da ne smiju pustiti EU na milost i nemilost hordi sa istoka. Svjesni su da je Europa jedina nit koja i njih drzi iznad vode u globalnom smislu, jer ukoliko odjebu EU i Ukrajinu, moci ce se uokviriti u svoj dio kontinenta i tamo dostojanstveno propasti.
Ameri imaju i opciju trenutnog zagrljaja sa Kinom i egzekucije Putina, Kima, i svega sto god pozele, ukoliko Kini prepuste uticaj nad Tajvanom, ali vjerujem da im je to zadnja opcija.
Osnovni problem je sto zlocinacki rezimi igraju na kvarnjaka otvoreno, dok zapadne sile jos uvijek to sve pokusavaju primiriti i sprijeciti globalni kaos. Uostalom, Rusi, Kim i ekipica otvoreno prijete WMDom vec skoro 3 godine, evo sad se ukljucila i Kina.
Ma nema sanse. Najvise sto Ameri mogu dati je stanje sad, bez rata. Defacto podijeljeni, jedan dio kontrolise Rusija, ali nije sluzbeno Rusija. Priznati da je to Rusija je opasan presedan.
Trump. Taj lažljivi gmaz će vjerovatno prisiliti neki vid primirja na štetu Ukrajine da bi se hvalio pred svojim maloumnim glasačima kako je stvorio mir. Te hilbilije neće zanimati kakav mir.
Donald Trump odabrao je JD Vancea za svog potpredsjedničkog kandidata i Kremlj slavi. JD Vance je najviše antiukrajinski i proruski senator u Senatu Sjedinjenih Država i zato ga je Donald Trump izabrao. Naši demokratski saveznici diljem svijeta su u šoku jer Trump vodi u predsjedničkim anketama.
Snimke dronom koje je dostavila ukrajinska 72. mehanizirana brigada pokazuju kako se rusko borbeno vozilo pokušava probiti kroz Ukrajinsku odbranu, dok ga napada topništvo. Nakon što je zaustavljen, vojnici koje je vozilo prevozilo pokušavaju pobjeći puzeći iz olupine.
Spoiler
Show
Slanjem jednog vozila punom brzinom ništa se ne dobiva. Ono što su radili je samo vidjeti hoće li ići dovoljno brzo, mogu li poslati hrpu vozila.
*Izgleda da Rusija pokušava poslati male grupe punom brzinom u duboku odbranu Ukrajine. Za to može postojati nekoliko razloga:[/size]
Ometanje, slanje jednog IFV-a punog u odbranu će nakratko promijeniti fokus topništva i FPV-a, vjerojatno dajući mali prozor za rad s malo više mogućnosti preživljavanja.
Duboki pješački udari, možda pokušavajući dosegnuti duboko urbanizirana područja kako bi natjerali branitelje da sami pošalju pješaštvo da očiste napadače.
Samo sranje od nečijeg ludog odlučivanja? Ne bi bilo iznenađujuće da je časnik jednostavno imao briljantnu ideju da to učini namjerno bez stvarne dobiti.