IRAN

Post Reply
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#20351 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Još nešto, nimalo nebitno. Često udarena meta nije prava meta napada. Tako, jake face (iza Patruševa) nisu nesklone mišljenju da je Zio-USA-turski pritisak na Idlib, Venecuelu i sada Iran u stvari, napad koji u konačnici cilja - njih.

I u skladu sa tim se ponašaju:

Prema svjetskoj javnosti verbalno odmjereno, a sa oponentima, daleko od kamera čvrsto.
insomnia78

#20352 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Nadzornik wrote:
japin_mutapi wrote:kada su u pitanju nuklearne bombe i direktan sudar vojih snaga usa i rusije na nekoj tački planete tada su svi vrlo razumni i popustivlji jedni prema drugima
E upravo zato mnoge zemlje zele da posjeduju nuklearno oruzje da bi urazumile protivnika.
Ili ga izbrisale sa lica zemlje
salik79

#20353 Re: IRAN

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:Kakvi Alzirci i Marokanci u Bosni. Migranti koji dolaze su vecinom Sirijci, Iranci, Pakistanci, Afganistanci itd. Sa istoka, ne sa zapada.

Image

:skoljka:
insomnia78

#20354 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Pa nista cojk nije slago. Samo zamjenis Alzir i Iran
salik79

#20355 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Pa nista cojk nije slago. Samo zamjenis Alzir i Iran
Znas li ti citati s razumijevanjem? Kako tvoj mozak obradjuje ovu informaciju:
Kakvi Alzirci i Marokanci u Bosni.
pracenu ovom:
Migranti koji dolaze su vecinom Sirijci, Iranci, Pakistanci, Afganistanci itd. Sa istoka, ne sa zapada.
:?:

I, kako reaguje na vizualizaciju u vidu tabele?! :?
Sanjarko

#20356 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:....
Ma @Salik mislio sam generalno. Najvise dolaze sa Istoka ne sa Zapada u Bosnu. Nisam mislio pod tim da Iranaca bruka dolazi.
salik79

#20357 Re: IRAN

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:
Ma @Salik mislio sam generalno. Najvise dolaze sa Istoka ne sa Zapada u Bosnu. Nisam mislio pod tim da Iranaca bruka dolazi.
Pa, zasto, onda, pises to sto pises? Ili su za tebe pojam istoka Sirija i Iran?
Challenger_

#20358 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Ove migracije su organizovane.

Image

Projekat Obamine administracije, vlade Izraela i City-a (i njegove agenture).

Ove migracije su dovele do privremenog razdvajanja britanske Krune i City-ja, te posljedičnog Brexita.
Sanjarko

#20359 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa, zasto, onda, pises to sto pises? Ili su za tebe pojam istoka Sirija i Iran?
Ne, od Bosne Istocno najvise ih dolazi a to je Pakistan itd., zapadno od Bosne, preciznije Jugo-Zapadno Alzir itd., manje. U odnosu na Bosna gdje se nalazi, na to mislim.
Last edited by Sanjarko on 25/06/2019 21:41, edited 1 time in total.
Challenger_

#20360 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Stvarne centre moći u GB nalazimo u simbiozi dva politička centra; City-ja i Krune (njene moći iz sjene). Ovaj migrantski projekat ih je ozbiljno udaljio, za sada.
Sanjarko

#20361 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

@Salik ne hvataj za svaku rijec nego za kontekst. Sa jugo-istoka vise ih dolazi sa jugo-zapada manje. U odnosu na to gdje je Bosna na kugli Zemaljskoj.
Challenger_

#20362 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Aktuelna distanciranost Londona (Downing Streeta) od globalnih dešavanja te status quo u parlamentu su posljedica zahlađenja odnosa između dvije najmoćnije familije: one bankarske i one aristokratske.

Kakve to ima veze sa Iranom? Ima, indirektno.
Challenger_

#20363 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Što je za Vašington Deep State, to je za GB City.
A_A_AKCIJA

#20364 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote:
A_A_AKCIJA wrote:Ustvari, vidim razlog. Islamofobični fanatici poput GOSPODINA Boltona, hahahahahahahahahahaha:
Ma ja, najlakse je nakaciti etiketu 'islamfoba' i tako diskvalifikovati covjeka...

Ovdje Dzon Bolton govori veoma pohvalno o jednom muslimanskom narodu, te u tom narodu ima status prijatelja radi svega sto cini za njegovu dobrobit :thumbup:

A pojedinci postuju 'krscanina' samo ako pomaze Palestince, kao da su oni jedini ugrozen muslimanski narod. Turkofili i iranofili rijeci nisu napisali o nacistickim zlocinima nad ujgurskim stanovnistvom. Cijenim da je ista ekipa bila gluhonjema kada su Rusi ugnjetavali Cecene...

Bolton :thumbup:

https://m.youtube.com/watch?v=8RTaXpgIHDE

I laz je da Bolton zeli rat, evo danasnje izjave. Bolton je do sada dao gomilu izjava i svaki put je pozivao Iran na pregovore. I danas je uradio isto.

https://thehill.com/policy/internationa ... bring-iran

Inace, Bolton je ovih dana ucinio veliki iskorak da se postigne mir u Siriji. Nadam se da ce uspjeti u tome, krajnje je vrijeme da se zaustavi agonija sirijskog naroda.
Ima ovdje ozbiljne raje koja čitaju argumentaciju, nemoj se ljutiti. :thumbup:
Diwan

#20365 Re: IRAN

Post by Diwan »

Zadna Trumpova prijetnja sankcijama je direktno po džepovima mula, a to su ogromna sredstva. U pitanju je big money.
The Research Directorate was unable to find further reports suggesting that the application of zakat or khums was obligatory under Iranian state law. The collection and distribution of khums and zakat are handled by leading religious scholars (mujtahids) (IECOC Dec. 1998; Columbia Encyclopedia 2001). Further, as implied by information attributed to 1999 Iranian Minister of Finance and Economic Affairs, Dr. Hussein Namazi, these payments are independent of the state

the minister said that according to the view of the late Imam Khomeini and the Supreme Leader of the Islamic Revolution, Ayatollah Ali Khamenei, Khoms and Zakat (statutory Islamic levy on specified items to be used for Muslims' welfare) are two subjects that have nothing to do with taxes and the Ministry of Finance and Economic Affairs does not intend to interfere in payments that are solely related to seminaries and Maraje Taqlid (supreme ulama that are sources of emulation). He also said that the late Imam believed that these two topics should maintain their independence and should not be dependent on the government. (New Round of Economic Surveys; Economic & Commercial Monthly 22 Dec. 1999).
U Iranu je ovaj iznos dosta veći nego kod sunija i iznosi 20%
Difference between the terms "khum" and "zakat" with respect to the Sharia and how they would be applicable to the Iranian population; whether payment of khums or zakat is a legal obligation for all citizens under Iranian law [IRN39007.E]
According to al-Islam.org, khums apply to most Muslims and the term "literally means 'one fifth or 20%'" (22 July 1997). However, "n Islamic legal terminology it means 'one fifth of certain items which a person acquires as wealth, and which must be paid as an Islamic tax" (ibid.).
Kikibombona

#20366 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Marko Rubio na tviteru. Demokrate kontriraju i zmire na cinjenice. Svako ko iole prati desavanja na BI odlicno zna da Iran sponzorise desetine siitskih ekstremistickih paravojnih formacija.
Listening to my democratic colleagues on Senate floor you would think #Iran was peaceful & benign until Trump cancelled the #IranDeal Deal only dealt with nuclear activity but allowed them to continue to sponsor Shia militias & Hezbollah,conduct cyber attacks & destabilize Yemen
Svaki dogovor koji ne ukljucuje razoruzavanje siitskih ekstremistickih skupina je katastrofa.

...

Republikanci na celu sa Tedom Kruzom su pokrenuli inicijativu da se Iran natjera da platiti stetu za sruseni dron.

...

Tramp kaze da nema izlazne strategije za Iran. Na Irancima je da trpe sankcije ili pristanu na pregovore. Loptica je na njihovoj strani terena. Do tada treba maksimalno stezati obruc...

https://www.thenational.ae/world/the-am ... e-1.879105
rajv0sa

#20367 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Ovi republikanci sa krizom idenditeta ko taj ted ili ona indijka što se odrekla idenditeta su mi posebna mentalna kategorija, vidiš šta pristalice tvoje stranke rade tvojim sunarodnjacima a ti to zdušno braniš. Mentalni sklop brigada meša selimović
Kikibombona

#20368 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

rajv0sa wrote:Ovi republikanci sa krizom idenditeta ko taj ted ili ona indijka što se odrekla idenditeta su mi posebna mentalna kategorija, vidiš šta pristalice tvoje stranke rade tvojim sunarodnjacima a ti to zdušno braniš. Mentalni sklop brigada meša selimović
Njihove sunarodnjake gaze latino despoti, lopovcine i nesposobnjakovici. Svojom kriminalnom prirodom i neznanjem su Juznu Ameriku pretvorili u leglo kriminala, korupcije i organizovane mafije. Jadno i zalosno.

Americki drzavljani latino porijekla uzivaju sva prava kao ostali Amerikanci. Zivot u Americi je dzenet na zemlji u poredjenju sa Meksikom ili Peruom.

...

Ne mozemo ni ja ni ti nelegalno upasti u Svicarsku kao je nama ceif. I nije mi zbog toga kriva Svicarska nego nasa g...
Kikibombona

#20369 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Amerikanci ne zele rat sa Iranom. Ankete pokazuju da samo 19% Amerikanaca zeli rat sa Iranom.

...

Tramp je potpisao novi paket sankcija Iranu. Rekao je da ce se pritisak nastaviti i da ce sankcije biti jos zesce dok Iran ne promijeni kurs.

Vec sam nekoliko puta naveo tri kljucna problema u vezi Irana, a isto je juce pomenuo Tramp, kao uslove za dogovor sa Iranom...

1. Potpuno odbacivanje nuklearnog programa
2. Odustajanje od razvoja balistickih raketa
3. Prestanak finansiranja siitskih ekstremistickih skupina diljem BI

...

O balistickim raketama se moze pregovarati. Recimo, da se Iran ogranici dometom na 500 kilometara i slicno.

Oko tacke 2 i 3 ne smije biti pregovora. Siitske skupine poput Hezbolaha, Hashd al-Shabija i ostalih treba razoruzati poput IRA-e i dopustiti da se bave politikom kao sve druge normalne politicke partije.

Zamislite da kod nas SDA, SNSD, SDP, HDZ itd., da sve stranke imaju oruzana krila, na sta bi to licilo? I jos da te paravojske finansiraju i naoruzavaju strane zemlje...!??? Nikad mira ne bi bilo.

...

Glavni uslov je razoruzavanje siitskih paravojnih skupina. Samo tako je moguce postici mir i pokrenuti razvoj drzava BI. Ko ce normalan doci u zemlju u kojoj svaka stranka ima privatnu vojsku???
mirsek

#20370 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:Amerikanci ne zele rat sa Iranom. Ankete pokazuju da samo 19% Amerikanaca zeli rat sa Iranom.

...

Tramp je potpisao novi paket sankcija Iranu. Rekao je da ce se pritisak nastaviti i da ce sankcije biti jos zesce dok Iran ne promijeni kurs.

Vec sam nekoliko puta naveo tri kljucna problema u vezi Irana, a isto je juce pomenuo Tramp, kao uslove za dogovor sa Iranom...

1. Potpuno odbacivanje nuklearnog programa
2. Odustajanje od razvoja balistickih raketa
3. Prestanak finansiranja siitskih ekstremistickih skupina diljem BI

...

O balistickim raketama se moze pregovarati. Recimo, da se Iran ogranici dometom na 500 kilometara i slicno.

Oko tacke 2 i 3 ne smije biti pregovora. Siitske skupine poput Hezbolaha, Hashd al-Shabija i ostalih treba razoruzati poput IRA-e i dopustiti da se bave politikom kao sve druge normalne politicke partije.

Zamislite da kod nas SDA, SNSD, SDP, HDZ itd., da sve stranke imaju oruzana krila, na sta bi to licilo? I jos da te paravojske finansiraju i naoruzavaju strane zemlje...!??? Nikad mira ne bi bilo.

...

Glavni uslov je razoruzavanje siitskih paravojnih skupina. Samo tako je moguce postici mir i pokrenuti razvoj drzava BI. Ko ce normalan doci u zemlju u kojoj svaka stranka ima privatnu vojsku???
Ja da sam Iran postavio bih mu kontra uslove za to:
-povlacenje Amera iz pola baza na BI
- vracanje cionista na granice '67 uz sva gradjanska prava Palestincima koji zive u ostatku izrahella kao i kontrola od strane UN-a cionistickih nuklearnih postrojenja
- ukidanje vojne pomoci saudijskoj vehabiji uz sankcionisanje sponzorisanja selefijskih radikalnih milicija i terorista kao i povlacenje iz Jemena.
Mislim da je ovo vrlo posteno i da ce omoguciti dugotrajni mir na BI.
Kikibombona

#20371 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:Ja da sam Iran postavio bih mu kontra uslove za to:
- vracanje cionista na granice '67 uz sva gradjanska prava Palestincima koji zive u ostatku izrahella kao i kontrola od strane UN-a cionistickih nuklearnih postrojenja
- ukidanje vojne pomoci saudijskoj vehabiji uz sankcionisanje sponzorisanja selefijskih radikalnih milicija i terorista kao i povlacenje iz Jemena.
Uslove je mogao postavljati Darije III, kada su bili najjaca sila svijeta. I postavljao je. Ili milom ili silom. I tako se do sada ponasala svaka imperija.

Ne znam gdje si vidio da slabiji postavlja uslove jacem, drasticno jacem?
Gdje je to i kada bilo?

...

Sankcije su uvedene Iranu a ne Americi. Iranska ekonomija propada a ne americka. Iranski narod je gola bijeda a ne americki. Prosjecan Amerikanac zivi normalnim zivotom, ne zna gdje se nalazi Iran. Americka ekonomija raste, Iran sa tim nema nikakve veze.

...

Amerikanci ne trebaju zuriti. Trebaju smiriti retoriku i do maksimuma poostriti sankcije. Sukob ne dolazi u obzir.

Predati Iranu zahtjeve i neka se jave kada budu spremni, aktuelna ili neka druga vlast, neka o tome odlucuje iranski narod.

...

A atomska bomba je svakako crvena linija, za Ameriku, Evropu, Saudijsku Arabiju i Izrael. U tom slucaju postoji samo jedna opcija.
mirsek

#20372 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:
mirsek wrote:Ja da sam Iran postavio bih mu kontra uslove za to:
Uslove je mogao postavljati Darije III, kada su bili najjaca sila svijeta. I postavljao je. Ili milom ili silom. I tako se do sada ponasala svaka imperija.

Ne znam gdje si vidio da slabiji postavlja uslove jacem, drasticno jacem?
Gdje je to i kada bilo?

...

Sankcije su uvedene Iranu a ne Americi. Iranska ekonomija propada a ne americka. Iranski narod je gola bijeda a ne americki. Prosjecan Amerikanac zivi normalnim zivotom, ne zna gdje se nalazi Iran. Americka ekonomija raste, Iran sa tim nema nikakve veze.

...

Amerikanci ne trebaju zuriti. Trebaju smiriti retoriku i do maksimuma poostriti sankcije. Sukob ne dolazi u obzir.

Predati Iranu zahtjeve i neka se jave kada budu spremni, aktuelna ili neka druga vlast, neka o tome odlucuje iranski narod.

...

A atomska bomba je svakako crvena linija, za Ameriku, Evropu, Saudijsku Arabiju i Izrael. U tom slucaju postoji samo jedna opcija.
Pa zar je bitno ko je jaci, gdje su ti principi i humanost negdje drugo osim za Kurde ? Ne brini se Kiki kad Iran pobijedi placenike pa muslimani stanu na noge, i tebe cemo izvesti na pravi put, da sevapa zaradimo.
Kikibombona

#20373 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:Pa zar je bitno ko je jaci, gdje su ti principi i humanost negdje drugo osim za Kurde ? Ne brini se Kiki kad Iran pobijedi placenike pa muslimani stanu na noge, i tebe cemo izvesti na pravi put, da sevapa zaradimo.
Naravno da je bitno.

Iran je sve kurdske stranke proglasio teroristickim i oko toga NECE pregovarati. Moze im se, boli ih q. Uopste ne zele pregovore, ali nikakve, sa kurdskim strankama. Kazu: vi ste neprijatelji Allaha i sve cemo vas pobiti.

Svaka nova generacija je manje religiozna od prethodne. Iranski narod ce prodisati kada se otarase mulanskog rezima.
mirsek

#20374 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:
mirsek wrote:Pa zar je bitno ko je jaci, gdje su ti principi i humanost negdje drugo osim za Kurde ? Ne brini se Kiki kad Iran pobijedi placenike pa muslimani stanu na noge, i tebe cemo izvesti na pravi put, da sevapa zaradimo.
Naravno da je bitno.

Iran je sve kurdske stranke proglasio teroristickim i oko toga NECE pregovarati. Moze im se, boli ih q. Uopste ne zele pregovore, ali nikakve, sa kurdskim strankama. Kazu: vi ste neprijatelji Allaha i sve cemo vas pobiti.

Svaka nova generacija je manje religiozna od prethodne. Iranski narod ce prodisati kada se otarase mulanskog rezima.
Haj sa mnom u dzamiju ? Da vidis kako te neka toplina i spokoj obuzmu kad udjes. :thumbup:
Kikibombona

#20375 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:Haj sa mnom u dzamiju ? Da vidis kako te neka toplina i spokoj obuzmu kad udjes. :thumbup:
Ma ulazio sam par puta turisticki u dzamiju ili crkvu. Nema kod mene tog efekta jer nisam vjernik. A razumijem da kod tebe ima i drago mi je ako se lijepo osjecas.

Ja se lijepo osjecam kada krocim na tribinu Bilinog polja. Svaki put osjetim nalet adrenalina, osjecaj ljubavi, ponosa... iako je Celik dno dna. Odrastao sam pored stadiona, na stadionu - on mi je Meka i Jerusalem.

Toplotu osjecam pored tople zene. I to je fakat jak osjecaj na drugi nacin.

Isto osjecam kada sa rajom okrecem some na rostilju i vadim pive iz potoka. Isto dobar osjecaj na svoj nacin.

Zadovoljstvo osjecam, duboku toplotu, radost... i sva moguca osjecanja... kada trcim... sretan sam sto sam jak i zdrav, sto imam srecu da je tako. Preplavi me osjecaj slobode, tesko objasniti ko ne voli trcanje.

A sada se osjecam istu lijepo, radim u finoj atmosferi a srce mi razgaljuje Dust in the wind pjesma. :-D
Post Reply