Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kokuz_sa

#20351 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kokuz_sa »

MOSALJOZE wrote:Da ima boljih od Safeta to stoji.Evo prvi Vahid Halihodzic on je super trener,bolji od sušića ja vjerujem da bi pape to priznao(inače pape bolji u tenisu).Ali ima problem Vaha radi za pare,radi i sušić ali ono što vaha ima u alžiru je smiješno na spram papetovog
negdje sam procitao
da je vrseno neko istrazivanje koliko selektori zaradjuju ..
i sada pape je bio prvi na listi po najmanjoj zaradi..
samo jel u svijetu komplet ili samo u evropi ne mog da se sjetim
cak je pisalo da selektor albanije ima ovako platu iznad 100 000
a pape ni blizu toliko
MightyMatch

#20352 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

MOSALJOZE wrote:Da ima boljih od Safeta to stoji.Evo prvi Vahid Halihodzic on je super trener,bolji od sušića ja vjerujem da bi pape to priznao(inače pape bolji u tenisu).Ali ima problem Vaha radi za pare,radi i sušić ali ono što vaha ima u alžiru je smiješno na spram papetovog
Alzir je bolje stajao na FIFA tablici masala od onas,i samo ih ona bara spasila da ne popuse golova.da je kojim slucajem Pape vodio Alzir a Vaha BIH,to bi se stihovi i epovi opjevali o Vahi u slucaju da je ovaj dobio taj mec.
Ne samo da je Pape bolji u tenisu vec i kao igrac.Pape je izabran za najboljeg igraca PSG ikada a isto tako i najboljeg stranca ikada u Francuskoj ligi.Vahe ni mapi,cak i Svabo bolje kotira kao igrac od Vahe u toj ligi.
Uostalom i Vaha je davnih dana odbio poziv kao selektor BIH repke,da bi otisao cak i u Dinamo ne zbog ljubavi,vec zbog pa skoro milionce eura po sezoni.A Mamic mu na karaju kao zahvalnicu za oprostaj umotao sa psovanjem balijske matere.E pa cestitamo.
Last edited by MightyMatch on 26/12/2012 19:53, edited 1 time in total.
oglo

#20353 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oglo »

vaha je u dinamu imao godisnje 900 000 eura,u alziru ima 800 000eura! safet radi odlican posao koliko je placen,ono skoro volontira u reprezenataciji
nihoniho

#20354 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

Pa je li ne treba nista da radi jer mu je mala plata ? Je li treba da ga guraju menadzeri ?
Realno, i to mu je puno, nece on nigdje naci te pare jer ga niko nece uposliti.
kokuz_sa

#20355 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kokuz_sa »

nihoniho wrote:Pa je li ne treba nista da radi jer mu je mala plata ? Je li treba da ga guraju menadzeri ?
fakat si naporan lik al bas

a o fudbalu i treniranju znas koliko i Sliskovic o engleskom jeziku

ako ti s ene svidja Safet na kormilu repke, brate mili ima jos desetine reprezentacija u evropi pa bujrum navijaj, od litvanije, pa do holandije bilo koju izaberes i kazes ja danas navijam za ove..BiH me ne interesuje jer ima truba trenera
MightyMatch

#20356 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

nihoniho wrote:Pa je li ne treba nista da radi jer mu je mala plata ? Je li treba da ga guraju menadzeri ?
:lol: @honihoni send text sa biroa za zaposljavanje.
P.S Pape je zaradio i kao igrac i kao trener da ti svo tvoje selo sa svim zaseocima zaraditi za cjeli zivot necete.
nihoniho

#20357 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

kokuz_sa wrote:
fakat si naporan lik al bas

a o fudbalu i treniranju znas koliko i Sliskovic o engleskom jeziku

ako ti s ene svidja Safet na kormilu repke, brate mili ima jos desetine reprezentacija u evropi pa bujrum navijaj, od litvanije, pa do holandije bilo koju izaberes i kazes ja danas navijam za ove..BiH me ne interesuje jer ima truba trenera
Nece mene Safet Susic otjerati, ni likovi poput tebe radi kojih propada ova drzava.
limeni

#20358 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

pa eto predlazem tebe za selektora o veliki strucnjace :lol:
nihoniho

#20359 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

limeni wrote:
pa eto predlazem tebe za selektora o veliki strucnjace :lol:
Ja mozda jesam, mozda nisam strucnjak, Susic sigurno nije,.
MOSALJOZE

#20360 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

MightyMatch wrote:
Alzir je bolje stajao na FIFA tablici masala od onas,i samo ih ona bara spasila da ne popuse golova.da je kojim slucajem Pape vodio Alzir a Vaha BIH,to bi se stihovi i epovi opjevali o Vahi u slucaju da je ovaj dobio taj mec.
Ne samo da je Pape bolji u tenisu vec i kao igrac.Pape je izabran za najboljeg igraca PSG ikada a isto tako i najboljeg stranca ikada u Francuskoj ligi.Vahe ni mapi,cak i Svabo bolje kotira kao igrac od Vahe u toj ligi.
Uostalom i Vaha je davnih dana odbio poziv kao selektor BIH repke,da bi otisao cak i u Dinamo ne zbog ljubavi,vec zbog pa skoro milionce eura po sezoni.A Mamic mu na karaju kao zahvalnicu za oprostaj umotao sa psovanjem balijske matere.E pa cestitamo.
"Na stranu što je njemu mala plata manje više".Ja ne kažem da je pape ne valja kao trener on je meni odličan,ali isto tako ne mozes reći da je najbolji kad nije.Ako bi smo napravili neku usporedbu izmedju Vahe i Safeta bila bi ovo
Bolji igrać Safet
Bolji trener Vaha
Iskusniji trener Vaha
Ponovno ti kažem podržavam papeta ali mislim da je Vaha mnogo bolji stručnjak pogledaj klubove koje je vodio sušić a pogledaj reprezentaciju obale slonovače.Toliko
buzzer

#20361 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

procitah danas da je bozanstvo, ikona i poslanik sa francuskog biroa za zaposljavanje izjavio da ne zpve muslimovica jer ima dzeku i ibisevica. ne rece presvijetli sta ce ako, nedo pape, dzeko zakaci neki virus na aerodromu, a vedo padne niz stepenice. bice da ce zahirovic u napad. ili hadzic, ako mu sead sredi dotad papire. :bih:
definitivno najbolji selektor u univerzumu. :D
tcz

#20362 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

sta ce mo sad sa kasetama?

Hoće li vam nedostajati "presing" koji ste imali kao predsjednik Komiteta za normalizaciju?

- To ću tek da vidim. Popunit ću nekako vrijeme - imam kaseta, svega.

http://www.avaz.ba/sport/fudbal/mozda-m ... smo-pederi

inace od Ivice se uvjek ima nesto dobro cuti :thumbup:
Murat Sabanovic

#20363 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

sad ce lucky doci i postaviti trenutnu tabelu ...
MOSALJOZE

#20364 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

tcz wrote:sta ce mo sad sa kasetama?

Hoće li vam nedostajati "presing" koji ste imali kao predsjednik Komiteta za normalizaciju?

- To ću tek da vidim. Popunit ću nekako vrijeme - imam kaseta, svega.

http://www.avaz.ba/sport/fudbal/mozda-m ... smo-pederi

inace od Ivice se uvjek ima nesto dobro cuti :thumbup:
pa kad mu je svaka na mjestu :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20365 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

samo jedan je Švabo :D
ljevoruki

#20366 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

Pape je, po do sada pokazanom, najbolji selektor BH reprezentacije.
Da li je imao srecu da vodi i najbolji tim do sada je veliko pitanje.
U svakom slucaju je postigao veliki napredak i pomak u igri, pristupu, kompletnoj atmosferi oko tima i igraca.
Evidentno je da uci, doduse ponekad sporo, iz sopstvenih gresaka ali je isto tako i cinjenica da vjeruje igracima i da je izgradio autoritet kod njih.
Tiha voda brijege valja, tako mi se cini Papetov pristup timu i radu.
Lagano se rijesio par igraca koji, objektivno nemaju i nisu nikad imali mjesta u timu, nista nije prelomio preko koljena i nikad nije prozivao igrace nakon poraza, osim u Bukurestu i to potpuno opravdano.
Sjetimo se samo kako je hladno i smireno reagovao na Misketovo rafalanje, poslavsi poruku da se nece lagano izprovocirati i da je ipak on sef a ne neko drugi.
Naravno, par stvari mogu biti upitne - Vrsajevic :-) , bezuslovna podrska Vranjesu, Misimovic jos uvijek starter, ne pozivanje treceg napadaca, losa priprema za pres konferencije......
Mi moramo biti svjesni da on ipak mora balansirati i nacionalni faktor sto, po meni, objasnjava neke poteze koje nama nisu bas i naj logicnije.
Ipak, ne mogu se oteti utisku da je mogao napraviti isti ugovor kao I Aco Petrovic u vezi plasmana na SP I plate selektora. Mogao je jednostavno reci – ne treba mi plata, hocu pokrivene troskove a platicete me kada I ako se plasiramo na EP ili SP.
Svaki trener mora imati svoju cijenu, neko prije mene je pomenuo Vahu da nije htio uzeti mjesto selektora BiH nego je radije otisao u Dinamo gdje je zaradjivao skoro million eura godisnje. To je to, ne mozes ici ispod cijene, ili radi dzabe ili budi pristojno placen.

:bih:
DonVito

#20367 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

@ljevoruki :thumbup:

Safet Susic - Pape = Dominacija :bih:
MOSALJOZE

#20368 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

JoseMujica wrote:samo jedan je Švabo :D
a ipak bosanac :D
ultima_palabra

#20369 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Teams P Pts
Bosnia-Herzegovina Bosnia and Herzegovina 4 10
Greece Greece 4 10
Slovakia Slovakia 4 7
Lithuania Lithuania 4 4
Latvia Latvia 4 3
Liechtenstein Liechtenstein 4 0
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

:mrgreen:
insomnia99

#20370 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by insomnia99 »

još kad bi tablica ostala ista do kraja kvalifikacija :D
MOSALJOZE

#20371 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Alenu je tek 16 godina i ne treba vršiti veliki pritisak na njega, smatraju u N/FS BiH…
Razgovarao sam sa Seadom Halilovićem, Alenovim ocem i našim bivšim A reprezentativcem po pitanju angažmana iznimno talentiranog igrača Dinama u naše državne selekcije, istakao je za SCsport.ba Denijal Pirić, tehički direktor Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH, naglasivši:

„Nakon našeg razgovora njemu i Alenu sve opcije ostale su na raspolaganje. U saradnji sa našim selektorima Vladom Jagodićem i Tonijem Karačićem ponudili smo Alenu da bira da li želi igrati za mladu ili juniorsku reprezentaciju BiH. Sead mi je rekao da ne mogu još odlučiti, odnosno da će nam se sami javiti kada 'prelome' za koju reprezentaciju će Alen ubuduće igrati, Bosnu i Hercegovinu ili Hrvatsku“.

Pirić kaže i da nema potrebe da se žuri u slučaju Halilović.

„Alenu je tek 16 godina i ne treba vršiti veliki pritisak na njega. Naravno, da je naša želja da jednog dana igra u dresu BiH, ali odluka je na njemu i njegovoj porodici“, kaže Pirić.

On je za naš portal rekao i da će za BiH sigurno igrati Sead Kolašinac, fudbaler Schalkea, a što je SCsport.ba u direktnom razgovoru sa spomenutim igračem objavio još 13. novembra ove godine.

„Kolašinac je i nama u N/FS BiH kazao kako je nastup za BiH njegova izrazita želja, te da po tom pitanju nema nikakvih dilema. Ranije je predao papire i u fazi završetka je dobivanje državljanstva, pa će nam se po okončanju procesa Kolašinac odmah staviti na raspolaganje“, tvrdio je Pirić.
Bičo riješen kolašinac pri kraju tako da :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Dead Man Walking

#20372 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

ljevoruki wrote: Sjetimo se samo kako je hladno i smireno reagovao na Misketovo rafalanje, poslavsi poruku da se nece lagano izprovocirati i da je ipak on sef a ne neko drugi.
Kako? Jel' 'vako?
ljevoruki wrote: Misimovic jos uvijek starter
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20373 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

MOSALJOZE wrote:
On je za naš portal rekao i da će za BiH sigurno igrati Sead Kolašinac, fudbaler Schalkea, a što je SCsport.ba u direktnom razgovoru sa spomenutim igračem objavio još 13. novembra ove godine.

„Kolašinac je i nama u N/FS BiH kazao kako je nastup za BiH njegova izrazita želja, te da po tom pitanju nema nikakvih dilema. Ranije je predao papire i u fazi završetka je dobivanje državljanstva, pa će nam se po okončanju procesa Kolašinac odmah staviti na raspolaganje“, tvrdio je Pirić.
:thumbup: :bih: odlična vijest! sudeći po onome što viđoh u onoj utakmici CL-a (iako nije igrao na prirodnoj poziciji) što je odigrao, solidan mladi igrač koji ima potencijal da, uz dobro vođstvo i naporan rad, postane odličan odbrambeni igrač
Arteta

#20374 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Arteta »

JoseMujica wrote:
MOSALJOZE wrote:

:thumbup: :bih: odlična vijest! sudeći po onome što viđoh u onoj utakmici CL-a (iako nije igrao na prirodnoj poziciji) što je odigrao, solidan mladi igrač koji ima potencijal da, uz dobro vođstvo i naporan rad, postane odličan odbrambeni igrač
Odlicna vijest ce biti tek kada zaigra za nas.
Dotad nista.
cindrlimindrli

#20375 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

ultima_palabra wrote:Teams P Pts
Bosnia-Herzegovina Bosnia and Herzegovina 4 10
Greece Greece 4 10
Slovakia Slovakia 4 7
Lithuania Lithuania 4 4
Latvia Latvia 4 3
Liechtenstein Liechtenstein 4 0
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

:mrgreen:
Lucky ti provalio nalog? :shock: :mrgreen:
Locked