FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
gorgonzola

#20351 Re: FC Barcelona

Post by gorgonzola »

ledeni_caj wrote:
gorgonzola wrote:
ledeni_caj wrote:4:0 a nisu izlazili iz svog kaznenog jelle? :D

Dva gola iz prekida. Jedan iz kontre. Sa faulom. I? Tri gola neregularna. Prvi pod faulom, onaj zajahao valdesa, drugi ofsajd, i treci opet faul.
Prvi go faula vidjelo nije, ni u smijesnoj Spaniji im se ono ne svira. Drugi go treba ti 10 putqa da gledas usporeni snimak da odlucis da li je ili nije. Dok treci jeste faul Mullera. Iz prekida i nekon prekida, pa sta, jel to prekidi nisu dosli nakon pritiska Bayerna? Pa 11:4 u kornerima, 7:1 u sutevima u go. Sta je to ako nije rezultat igre Bayerna. Cirkus.
Prvi go je faul. Onaj zajahao valdesa. Gdje su mu ruke bile? Drugi go je i moja zena vidjela odmah da je ofsajd. A tebi treba 10 putada gledas. Hahahahahaha
gorgonzola

#20352 Re: FC Barcelona

Post by gorgonzola »

I na kraju, vidjet cemo stace biti 1 maja. Ja sam vjeciti optimista.
Partijaner

#20353 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Nista, imate prilku igrati na "suhom" terenu pa nas razvalite momacki, ja cu prvi cestitati na prolazu.
ledeni_caj

#20354 Re: FC Barcelona

Post by ledeni_caj »

Objektivni ste ko Marca. :D Igraci ti bolan vicu da su razbijeni od bolje ekipe, a ovi 'vamo nekakve faule izmisljaju. :D
skenderija04

#20355 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

gorgonzola wrote:I da se ne prepiremo vise , pisemo se prvog maja.
Najbolje tako buraz. Dali su ti materijala da ih dokacis na praznik rada. Ja ti se divim na vjeri koju imas u preokret. :thumbup:
ultima_palabra

#20356 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
Najbolje tako buraz. Dali su ti materijala da ih dokacis na praznik rada. Ja ti se divim na vjeri koju imas u preokret. :thumbup:
Ignorance is bliss :-D
vryzas

#20357 Re: FC Barcelona

Post by vryzas »

gorgonzola wrote:
Partijaner wrote:Cuj natopio teren, pa i Bayern je igrao na tom terenu, logika nula.
Logika je sto su barsini fudbaleri tehnicari , dok kod bajerna igra snaga. Nabij i trci za njom. Jedino roben se moze pohvaliti da je tehnicar. Pa ajde ti kontrolisi loptu po onom terenu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
BHF_Manijak

#20358 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Nazalost ali iz posta u post sve dublje tones, pricas navijacki i apsolutno se provaljujes, izvini ali je tako. Neko ko zabije 4:0 protivniku i pri tome ne dozvoli da stvore ijednu ozbiljnu sansu, taj se nije branio nego je razbio ekipu na paramparcad. Pomiri se s tim. Sto puta ponovljena laz NECE postati istina, svidjelo se to tebi ili ne.
Kazes Bayern nema tehnicara? Hajmo kontra pitanje - ko su to tehnicari u Barceloni sem Messia i Inieste? Busquets? Xavi? Pedro? Daj ba...
Buncas, bas buncas, nijednu dosad smislenu recenicu nisi napisao, koja ima veze sa realnoscu.

Ispala ti je ekipa, karina ste odigrali - vise srece dogodine. Bayern je takticki odigrao savrsenu utakmicu, presingom su UBILI Barcelonu. A ti za pcoetak uhvati se googlea i youtubea pa pogledaj sta je pressing, kako se igra i sta je bunker. Eto ti dva hinta za pocetak.

Ponavljam - ekipa koja zabije 4:0, koja NIJEDNU sansu ne dozovli protivniku, nije odigrala bunker. Nauci pojam za pocetak. Inter, Chelsea, su ekipe koje su bunkere igrali, ali dzaba ja to tebi pisem, jer fakat nemas pojma sta pises.
skenderija04

#20359 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:
Ignorance is bliss :-D
:D
Ali vidi, psiha je cudo. Svi pricamo o novopecenim navijacima Barcelone, ili bar ovim mladjim. Ipak tu se vidi promjena mentaliteta. Ovi iz 21.vijeka :D su optimisti i to zesci jer je ovo od sinoc nesto najgore sto su vidjeli. Meni je jos uvijek neobicno vidjeti ljude kao @Gorgonzola jer bas i nije u DNK navijaca Barcelone koji je po prirodi negativan i pesimista,ovakav stav. Ipak, izgleda da se nesto promijenilo
ultima_palabra

#20360 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Ali vidi, psiha je cudo. Svi pricamo o novopecenim navijacima Barcelone, ili bar ovim mladjim. Ipak tu se vidi promjena mentaliteta. Ovi iz 21.vijeka :D su optimisti i to zesci jer je ovo od sinoc nesto najgore sto su vidjeli. Meni je jos uvijek neobicno vidjeti ljude kao @Gorgonzola jer bas i nije u DNK navijaca Barcelone koji je po prirodi negativan i pesimista,ovakav stav. Ipak, izgleda da se nesto promijenilo
Tebi je neobično, većini je iritirajuće... zavisi s koje pozicije gledaš :D

A taj mentalitet će opstati dok bude bilo rezultatskih uspjeha... kad ih ne bude bilo, postaće pesimisti ili će promijeniti klub :-D
Logovan

#20361 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

gorgonzola wrote: Logika je sto su barsini fudbaleri tehnicari , dok kod bajerna igra snaga. Nabij i trci za njom. Jedino roben se moze pohvaliti da je tehnicar. Pa ajde ti kontrolisi loptu po onom terenu.
Sa ovim završi, nema potreba da više pišeš. :-) :lol:
skenderija04

#20362 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Ultima

Ako od nas 50 koji ovdje pisemo samo jedan vidi drugacije, meni je neobican :D Meni su bolji ovi sto mu dokazuju suprotno.

I mi @Don Vitu za trku imamo :D :D :D
vryzas

#20363 Re: FC Barcelona

Post by vryzas »

skenderija04 wrote:@ Ultima

Ako od nas 50 koji ovdje pisemo samo jedan vidi drugacije, meni je neobican :D Meni su bolji ovi sto mu dokazuju suprotno.

I mi @Don Vitu za trku imamo :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
34sf4drgu67d25

#20364 Re: FC Barcelona

Post by 34sf4drgu67d25 »

Image

Vecina navijaca Barse je realna i misli da je Bayern bio puno bolji.
irac300

#20365 Re: FC Barcelona

Post by irac300 »

Ovaj smrdljivi sir je stvarno malo ograničen s organom zvanim mozak. Sinoć je Bayern taktički i fizički pojeo (bukvalno) Barcelonu. Da ne mijenjaju trenera, komotno se moglo reći da smo sinoć prisustvovali padu jedne ekstra ekipe i kraju njene vladavine, a usponu i budućoj vladavini nove. Al' pošto dovode Guardiolu, još se ne zna da li će im on donijeti poboljšanje (a teško mogu igrati bolje od ovog sada), da zavladaju evropskim fudbalom narednih godina, kao što je to bila Barca proteklih.

Sve u svemu, kao simpatizer Barce, teška srca mogu reći da je ovo kraj ove generacije. Mogu oni tu i tamo uzet prvenstvo, ali teško će dominirati više kao za vrijeme Pepa. Ono finale na Wembleyu je nešto najbolje što sam ikada gledao od njih.
Charuga
Globalni moderator

#20366 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

wannabe_ultra wrote:Zar vas tolko doticu rezultati evropskih timova da morate tablete piti i vrijedjati jedni druge :D
Konacno nesto u cemu se slazem sa tobom ... :thumbup:
marshall_bug

#20367 Re: FC Barcelona

Post by marshall_bug »

BHF_Manijak wrote:Nazalost ali iz posta u post sve dublje tones, pricas navijacki i apsolutno se provaljujes, izvini ali je tako. Neko ko zabije 4:0 protivniku i pri tome ne dozvoli da stvore ijednu ozbiljnu sansu, taj se nije branio nego je razbio ekipu na paramparcad. Pomiri se s tim. Sto puta ponovljena laz NECE postati istina, svidjelo se to tebi ili ne.
Kazes Bayern nema tehnicara? Hajmo kontra pitanje - ko su to tehnicari u Barceloni sem Messia i Inieste? Busquets? Xavi? Pedro? Daj ba...
Buncas, bas buncas, nijednu dosad smislenu recenicu nisi napisao, koja ima veze sa realnoscu.

Ispala ti je ekipa, karina ste odigrali - vise srece dogodine. Bayern je takticki odigrao savrsenu utakmicu, presingom su UBILI Barcelonu. A ti za pcoetak uhvati se googlea i youtubea pa pogledaj sta je pressing, kako se igra i sta je bunker. Eto ti dva hinta za pocetak.

Ponavljam - ekipa koja zabije 4:0, koja NIJEDNU sansu ne dozovli protivniku, nije odigrala bunker. Nauci pojam za pocetak. Inter, Chelsea, su ekipe koje su bunkere igrali, ali dzaba ja to tebi pisem, jer fakat nemas pojma sta pises.
Ogroman kiks (boldirano), otkad to Xavi nije dobar tehnicar? Tehnika nije samo dribling, nego kontrola lopte opcenito. Al' nebitno. Ko god kaze da su sinoc sudije gurale Bayern taj je previse osjetljiv i ne moze podnijeti poraz "svoje" ekipe.

Meni se cini da je sudija na poluvremenu vidio da nije svirao 2 penala za Bayern i da im je to kasnije nadoknadio, ali ne tako sto im je svirao nepostojece penale, nego tako sto im je tolerisao neke greske, sto je po meni OK. Da je sinoc zavrsilo 1:0 za Bayern opet bi bila ista stvar ko i za Ovreboa, tako da je bolje ovako. Bayern zasluzio da prodje dalje (vjerovatno i da osvoji LP) i tako ce vjerovatno i bit.

P.S i dalje mi nisu jasni ovi Unitedovci, kojim povodom oni imaju pravo da se jave? Ispali su iz LP ove sezone, Barca ih 2 puta razbila, ne kontam otkud njih na temi Barcelona koja je igrala protiv BM-a (kojeg su prosle godine mrzili ti isti Unitedovci jer ih tad Bayern izbacio).
MOSALJOZE

#20368 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Xavi? Pedro? Daj ba...
Tu si pogriješio Xavi je strašan tehničar.
5 0 5

#20369 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote: :D
Ali vidi, psiha je cudo. Svi pricamo o novopecenim navijacima Barcelone, ili bar ovim mladjim. Ipak tu se vidi promjena mentaliteta. Ovi iz 21.vijeka :D su optimisti i to zesci jer je ovo od sinoc nesto najgore sto su vidjeli. Meni je jos uvijek neobicno vidjeti ljude kao @Gorgonzola jer bas i nije u DNK navijaca Barcelone koji je po prirodi negativan i pesimista,ovakav stav. Ipak, izgleda da se nesto promijenilo
koliko je gorgonzola radikalni optimista, toliko si ti pesimist. no, to nije bitno. 4:0 je 4:0. svima je jasno da je nemoguca misija prevazici ovaj rezultat. kolika je sansa? 1%? manja je. mozda 0.5%. tim, sa ovom formom koju ima zadnjih par mjeseci tesko da moze oboriti ovakav bayern.
no, dok postoji onih 0.5% sanse za prolaz, gorgonzola ima pravo da vjeruje. i ja vjerujem u tu mogucnost. kao sto si rekao, sve je u glavi. bayern nije izgledao toliko mocno u prvom poluvremenu (koliko se sjecam. moram ponovo pogledati cijelu utakmicu, sad na miru). barcelona se definitivno nije snasla. drugo poluvrijeme, poslije 2:0, barca je isla na sve ili nista ganjajuci taj prokleti "away goal". mogli su stati na 2:0 i ispucavati lopte u aut kao mourinhov inter ili hidinkov chelsea do kraja utakmice, pa probati ponoviti milan na svom stadionu. ali nisu. jer barcelona nije takav klub. isli su na sve ili nista. dobili su nista. ali zbog toga mozes biti samo ponosan, nikako ljut.

nekoliko gresaka koje je vilanova napravio. najveca je, po meni, odluka da igra povrijedjenog messija. to nikome nije pomoglo. ni messiju, ni timu, a pogotovo igracima koji su sjedili na klupi ili na tribinama. opet, nema veze. barcelona se ove sezone borila sa teskim bolescinama, vise od pola sezone je vandredno stanje. ipak, uspjeli su vratiti ligaski trofej poslije samo jedne godine. dogurali su do dva polufinala. sve u svemu, nisu izgubili vise od 7-8 utakmica cijelu seznu.
tako je kako je. ali dok god postoji onih 0.5% za prolaz, ne trebas nikoga spustati i umanjivati sansu svom klubu. postoji naravno dva nacina i da se ispadne. jedno je rezultat npr. 5:1, pa onda kazes, napravili su sve i pokazali da jos uvijek mogu ili jos jedan 0:4 potop. na kraju krajeva, nije sramota ispasti od onakvog bayerna koji je igrao fudbal sinoc, za razliku od ljigavog "ispucaj u aut" intera ili "udri po nogoama" chelsea. bayern je igrao dva finala u zadnje dvije godine. i to valjda govori nesto u cijeloj prici.
MOSALJOZE

#20370 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

koliko je gorgonzola radikalni optimista, toliko si ti pesimist. no, to nije bitno. 4:0 je 4:0. svima je jasno da je nemoguca misija prevazici ovaj rezultat. kolika je sansa? 1%? manja je. mozda 0.5%. tim, sa ovom formom koju ima zadnjih par mjeseci tesko da moze oboriti ovakav bayern.
no, dok postoji onih 0.5% sanse za prolaz, gorgonzola ima pravo da vjeruje. i ja vjerujem u tu mogucnost. kao sto si rekao, sve je u glavi. bayern nije izgledao toliko mocno u prvom poluvremenu (koliko se sjecam. moram ponovo pogledati cijelu utakmicu, sad na miru). barcelona se definitivno nije snasla. drugo poluvrijeme, poslije 2:0, barca je isla na sve ili nista ganjajuci taj prokleti "away goal". mogli su stati na 2:0 i ispucavati lopte u aut kao mourinhov inter ili hidinkov chelsea do kraja utakmice, pa probati ponoviti milan na svom stadionu. ali nisu. jer barcelona nije takav klub. isli su na sve ili nista. dobili su nista. ali zbog toga mozes biti samo ponosan, nikako ljut.

nekoliko gresaka koje je vilanova napravio. najveca je, po meni, odluka da igra povrijedjenog messija. to nikome nije pomoglo. ni messiju, ni timu, a pogotovo igracima koji su sjedili na klupi ili na tribinama. opet, nema veze. barcelona se ove sezone borila sa teskim bolescinama, vise od pola sezone je vandredno stanje. ipak, uspjeli su vratiti ligaski trofej poslije samo jedne godine. dogurali su do dva polufinala. sve u svemu, nisu izgubili vise od 7-8 utakmica cijelu seznu.
tako je kako je. ali dok god postoji onih 0.5% za prolaz, ne trebas nikoga spustati i umanjivati sansu svom klubu. postoji naravno dva nacina i da se ispadne. jedno je rezultat npr. 5:1, pa onda kazes, napravili su sve i pokazali da jos uvijek mogu ili jos jedan 0:4 potop. na kraju krajeva, nije sramota ispasti od onakvog bayerna koji je igrao fudbal sinoc, za razliku od ljigavog "ispucaj u aut" intera ili "udri po nogoama" chelsea. bayern je igrao dva finala u zadnje dvije godine. i to valjda govori nesto u cijeloj prici.
[/quote]
:thumbup:
jabidapitam

#20371 Re: FC Barcelona

Post by jabidapitam »

gorgonzola wrote:
gidra wrote:
gorgonzola wrote:Ma sta kukate. Svaki tim ima uspona i padova. Nadam se usponu u uzvratu. 4 gola nisu malo ali nisu ni nedostizna. Ovako ste kukali i poslije milana. Ovako lose ne bi smjeli vise odigrati. Plus , opet se ponavljam, bajern zalio teren kao da ce vaterpolo igrati.
Ne znam koliko ti je godina ali su ti rezoni kao kod djeteta od 10 godina. Barcelona sa onakvim pristupom ne može nadoknaditi 4 gola da protiv Želje igra a ne protiv Bayerna koji je najdominantnija ekipa na svijetu u posljednjih pola godine. Kako te bolan nije stid da govoriš da se Bayern branio, nabili sve igrače i kao iz kontre i polukontre pravili prilike, a statistika 10 od čega 7 u okvir gola a Barcelona samo jednom i to onaj Bartra dodao loptu golmanu. Barca je večeras zgažena nadigrana i izdominirana i nadam se da će izvući lekciju iz ovog poraza.
A onaj Jordi Alba je najljigaviji igrač u Barceloni.
Ne znam koliko je tebi godina, ali ja vjerujem. Do posljednjeg zvizduka. Bajern je rasturio arsenal u prvoj utakmici a kuci zamalo zijanise. Imali su i srece. Ako je arsenal mogao stici 3 gola zasto barsa ne bi 4. Ima jos jedna tekma od 90minuta.
aBd :lol: :lol: :lol:
gorgonzola

#20372 Re: FC Barcelona

Post by gorgonzola »

irac300 wrote:Ovaj smrdljivi sir je stvarno malo ograničen s organom zvanim mozak. Sinoć je Bayern taktički i fizički pojeo (bukvalno) Barcelonu. Da ne mijenjaju trenera, komotno se moglo reći da smo sinoć prisustvovali padu jedne ekstra ekipe i kraju njene vladavine, a usponu i budućoj vladavini nove. Al' pošto dovode Guardiolu, još se ne zna da li će im on donijeti poboljšanje (a teško mogu igrati bolje od ovog sada), da zavladaju evropskim fudbalom narednih godina, kao što je to bila Barca proteklih.

Sve u svemu, kao simpatizer Barce, teška srca mogu reći da je ovo kraj ove generacije. Mogu oni tu i tamo uzet prvenstvo, ali teško će dominirati više kao za vrijeme Pepa. Ono finale na Wembleyu je nešto najbolje što sam ikada gledao od njih.

Da ne bih ban popio ali imao bih ti svasta napisati na te uvrede slino slinavi. Ok .

Skenderija ne znam koliko godina imas i odkad si barcelonin fan ali mozda sam i stariji od tebe i duze fan, s tim da po forumima i nisam aktivan bas na ovoj temi. Ali prepustam fudbalskim strucnjacima da misle da znaju vise. Sinoc se za mene sve poklopilo, mrzovoljna igra barce, bajern nalozen i opet nikad ne mogureci da ih je bajern razvalio. Reziltatski se moze reci ali igrom i nisu. Da se barselona nije sastala s loptom ja bih rekao svaka cast. I da ko kaze da barsa nije imala sanse taj utakmucu nije gledao. Tri ciste sanse, jedna mesijeva i dvije bartrine.
popokatepetl_com

#20373 Re: FC Barcelona

Post by popokatepetl_com »

aaaa ne mogu da vjerujem, Barcelona prvi sut ima u 60 i nekoj minuti i kaze nisu ih igrom razvalili, pa hebote Barcelona je imala jedan ili dva suta cijelu utakmicu. Prestanite vi fanovi Barce da izjendacavate pojmove imali su igru i imali su posjed lopte. Barcelona imala posjed lopte od cega je vecina na svojoj polovini i to je sve sto su imali na cijeloj utakmici. Cijeli mec imali jednu polusansu kad je Dante izbio loptu ispred Messija i kad je stoper i to nakon prekida :-) se lose snasao pred golom i to je to od Barcelone i kaze lik BAyern ih nije ubio igrom :lol:

I da Barcelona se na Bayernovoj polovici niej sastavila sa loptom.
Partijaner

#20374 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Sto jedan rece od 64 % koliko su imali posjed lopte, od toga 50 % su provodili vremena vadeci loptu iz mreze. :lol: :mrgreen:
gorgonzola

#20375 Re: FC Barcelona

Post by gorgonzola »

Citam i kontam, i ljudi za zlocudnim tumorom su veci optimisti od ovih fanova barse. Takozvanih. 4:0 pa sta. Sve se moze nadoknaditi.
Post Reply