izvrsni direktor wrote: ↑25/06/2024 21:47
Caliente, trenutna razmisljanja vladaju uzimas zdravo za gotovo i projeciras buducnost time
Eto ti sljedece godine cdu-csu ponovo na vlast i mijenja se dosta toga odma. Na ovim izborima su glasaci vec rekli sta misle o zelenim i njihovim idejama, svakome je jasno cime sljedece godine mogu dobiti glasove.
Ne uzimam ja nista zdravo za gotovo, nego ti pricam na kakvim agendama mi radimo.
Al pazi sta mene sokira a to je da vecina misli da su to zakoni i prjedlozi od strane zelenih.
Zelena Aganda, obnovljive energije, CO2 porezi, elektromobilitet su prijedlozi i zakoni koje je uvela CDU vlada sa gospdjom Merkel i sa gospodjom von der Leyen u evropskom parlamentu.
To je jedna stvar koju ne mogu da razumijem da ljudi stvarno misle da vlada koje je na vlasti dvije godine je mogla da progura te zakone.
Tragikomicno je to da je sadasnja vlast pokusavala u Briselu da uspori zabranu motora na sagorijevanje a CDU ih torpedirao i rekao striktno 2035 godina.
To je bilo prosle godine kada je ministar saobracaja isao u Brisel na parlament da lobira i za sinteticka goriva. CDU jedva docekao da im kuku postavi u Evropskom parlamentu.
I sada imamo nakaradni zakon na papiru sa sintetickim gorivima koja u praksi nemaju velike sanse.
Angela i Ursula su najveci zagovornici zelene agende i godinama su radile na tome. Pa Ursula je sada na evropskim izborima gradila kampanju na tome.
Od ove vlasti su jedino toplotne pumpe dosle a i to zato sto su dobili kroz zelenu agendu neke nerealne ciljeve za CO2 i sto ih Ukrajina zahvtalia.
Pa je Habeck mislio da on moze to, al kako se vidi to kosta milijarde.
A vidi narativa kod ljudi, sadasnja vlast ovo ono.