Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
General War wrote:Prijatelju, svaka granata ce se rasprsnut u kontaktu sa tvrdim predmetom, na tom principu radi granata sto se pretvori u gelere a geleri ubijaju
Granate da,ali rasprskavajuca protivavionska municija 20,30 ili 40 mm ne.
Rasprskavajuca radi na odredjenu daljinu a ne na udar.
General War wrote:Jesmo
Ne znam jesi li vidio ovaj video, Avganistan je u pitanju ali objasnjava namjenu.
Pregledah sad nabrzinu. To je to kako sam i rekao odmah da je namjenjen za CAS, samo sam konfuzno napisao
General War wrote:Prijatelju, svaka granata ce se rasprsnut u kontaktu sa tvrdim predmetom, na tom principu radi granata sto se pretvori u gelere a geleri ubijaju
Granate da,ali rasprskavajuca protivavionska municija 20,30 ili 40 mm ne.
Rasprskavajuca radi na odredjenu daljinu a ne na udar.
Mjesas upaljajce i granate...i generalno se gubis sve vise.
20,30 ili40 svakako DA, kao i svaka vec granata napunjena HE (visoko eksplozivnim punjenjem-da prevedem).
I tu zavrsavam prepisku sa tobom oko A 10.
Protivavionska municija ne eksplodira prilikom udara nego na odredjenu daljinu i nemoj me karat vise.
Mislim na rasprskavajucu a ne na konvencionalnu municiju,da se razumijemo.
Ne mogu ti sad naci bolji snimak,mada sam ga nekad vidio na YT,gdje se cisto vidi kad praga roka da municija eksplodira iznad krovova kuca a ne pri udaru metka,ili kako ti nazivas granate.
Challenger__ wrote:Ne zna se ko je mizerniji. Taj narkomansko-koljački jad ili oni koji su sa njima raja i koji ih puštaju puštaju preko granice. Pljuc.
Preporuka za pogledati je odličan BBC-ev dokumentarac The power of nightmares od Adama Curtisa. Ovaj dokumentarni film, snimljen "davne" 2004. uspoređuje uspon neokonzervativnog pokreta u SAD-u i radikalnog islamističkog pokreta, pravi usporedbe i paralele između njihovog početka, primjećujući veliku sličnost između te dvije grupe ili ideologije. Dokumentarac sam gledao prije nekih 5-6 godina, ali gledajući ga opet nedavno, dobija na snazi.
Power of Nightmares sam prvi put pogledao iste godine kada je i snimljen. Vrijedno gledanja, iako se nuzno ne slazem s glavnom paralelom napravljenom u filmu.
Neokonzervativizam se razvijao nezavisno od islamistickih (tekfirijskih) pravaca i nije nuzno cinio sistem. Mozda jeste bio dio sistema i to veoma vazan dio tokom Busove ere, ali nije postao drzavna ideologija.
husein_kapetan wrote:Chelli..ovaj Kerry- ev "plan B" za Siriju iliti podjela Sirije pod njihovim vojno politickim patronatom kao "moguci" ishod ovog petogodisnjeg zla u izvornoj formi.. sve vise preuzima formu.. sta ti mislis..?
Ta nakaza, ta karikatura od polu-čovjeka, taj urnebesni Kentaur (Konjska Faca) je samo mali od kužine starih agendi balkanzacije Bliskog istoka. Znači, niti je plan njegov, nit je to "plan 'B', to je osnovni i jedini plan od samoga početka. Za početak je trebalo srušiti postojeću vlast i na ruševinama današnje Sirije, a na temeljima sektaških i nacionalnih antagonizama, napraviti 4 male, među sobom suprotstavljene države.
Kerry's Plan B For Syria Equals Brookings, Brzezinski Plan A
To je jedna velika iduga šahovska partija.. Isti Brookings je pitao "Which Path to Persia" i odgovor je bio Sirija, pa su nastradali. Naravno, ni Perzija nije kraj, ima i dalje..
Ali Ahmed Fejad poznat i kao "Ali Bosna" jedan je od najpoznatijih komandanta Hezbollaha koji je poginuo u zadnjim borbama u okolini Haleba u Hanasiru. Odgovoran je za masakr nad sirijskim civilima iz Istočne Gute koji su se prije dvije godine pokušali probiti iz okruženja a koji su poginuli u zasjedi u naselju El Utejbeh. Kolona od preko 175 osoba dignuta je u zrak u zasjedi Hezbollaha. Njihova tijela Hezbollah je kasnije bagerima kupio po asfaltu i sve to snimali i zabavljali se.
ko to kaze ko to laze....da nam nema save
nego savo brate sta ono bi jucer sa kurdima....odakle "umjereni" dodjose....nemoj mi samo reci da je to bila spontana reakcija civilnog stanovnistva protiv mrskih kurda i njihovog "terora"?
ko to kaze ko to laze....da nam nema save
nego savo brate sta ono bi jucer sa kurdima....odakle "umjereni" dodjose....nemoj mi samo reci da je to bila spontana reakcija civilnog stanovnistva protiv mrskih kurda i njihovog "terora"?
Isil je usmrtio preko 300 režimskih vojnika u Hanasiru u ovim zadnjim borbama.
Jucer izveli napad na Selimiju u okolini Hame 13 Asadovih vojnika poginulo na samo jednom punktu.
Danas izveli napad na Abu Gurejb zauzeli neke vladine zgrade nekoliko sela, irački vojnici se razbježali.
U Egiptu u Arišu po prvi put Isil postavio svoje vojne punktove.
Mislim i to u Tel Ebjedu da je jedna od Isilovih avantura. Za ono im ne treba podrška Turske.