SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nellismo

#20351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nellismo »

MOSALJOZE wrote:
hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150625095

i o cemu vise pricati i govoriti......prepun grad stoke!!!!!
Samo da mi je upitati ZAŠTO???
Pa gdje je igralište i ko gore živi dobro nije zapaljeno još prošle godine.
Pošto sam često na terenu gore prođem kraj tog igrališta i nikad nisam vidio da neko to koristi.
thekupus

#20353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

e to je to o cemu sam pisao
Innovation

#20354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Innovation »

thekupus wrote:prije jedno sat vremena, na pocetku brze ceste prema stupskoj petlji (odmah iza skretanja za ilidzu) momak oko 25 godina se obavio autom oko stuba ulicne rasvjete

od siline udarca izbacen je iz auta jedno 20 m dalje
kad je dosla hitna jos je bio ziv, ali mislim jedva

kad sam se vracao prema gradu pored mene 4 puta prozujase razliciti automobili (cak jedan sa P slovom) najmanje po 90 na sat

jedna zena u pezou cak prica na telefon i tako 20, 30 km na sat vise od dozvoljenog

doslo mi je da izadjem iz auta i pocnem vikati: pa jeste li vi normalni vise

oprostite ako sam nesto propustio, jako sam potresen
Boze sacuvaj.
:(
skafiskafsnjak

#20355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by skafiskafsnjak »

Ma znate sta ...ako ce vec mahnitati i udese praviti. Neka ih bar prave sa stubovima ili eventualno zidovima . Samo neka nije sa drugim , normalnim vozacima .
Innovation

#20356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Innovation »

skafiskafsnjak wrote:Ma znate sta ...ako ce vec mahnitati i udese praviti. Neka ih bar prave sa stubovima ili eventualno zidovima . Samo neka nije sa drugim , normalnim vozacima .
:thumbup:
ultima_palabra

#20357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

thekupus wrote:
e to je to o cemu sam pisao
Šteta, umalo da se riješimo jednog...
Thorgerson

#20358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Ne mora znaciti da je ovaj momak brzo isao, ok, mozda je isao preko ogranicenja, ali na onoj cesti 90% ih vozi preko ogranicenja. Mislim glupo mi je nekome zeliti smrt, ako je vozio na otvorenoj cesti 20-ak km iznad ogranicenja.

Mislim hocu reci, nije sad jurcao preko 100 na sat sigurno, jer ne bi nista od njega ostalo...

Onu cestu treba zatvoriti. Ili nek je naprave kako treba ili nek je zatvore. A ne lupi znak ogranicenja i prst u uho. :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

nije to do ceste ,vec do wannabe rejsera i furaca s celstonkama koji veze s voznjom nemaju ,a hoce da pokazu svoje (ne)iskustvo......
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

meni je zaista žao ljudi koji se ne boje fizike u takvim situacijama
što li prolazi kroz njihovu glavu

evo jučer u nekoj prastaroj bijeloj mazdi ili neko slično vozilo pojma nemam 4 kuronje se nabili i rejsaju u po bijela dana... kad je guzva ljudi se s posla vraćaju

i što kad naprave sudar... koga da žalimo
kad svjesno rejsaju... zakoni prirode su neumoljivi
zašto se ti ljudi ne plaše za svoje zdravlje i novčanik :? :? :?
toliko primjera iz okolice imaju
JThomas

#20361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ponekad prođe stup, bandera ili dio od drugog auta. jer zakoni fizike se ne mogu zaobići ni podmititi, tu nema "majstore mogu l' pet minuta" ili "pare su od žene".
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Neki dan na Obali Pariske komune, kako se vec sad zove, uglavnom ulica ispod Ministarstva odbrane na Bistriku, do Miljacke , lik starom BMW 5 przi do daske, izmedju onih parkiranih auta. Dovoljno je da je neko neoprezan izasao iz auta, ne bi ga bilo :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#20363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

http://radiosarajevo.ba/novost/192901/s ... loljetnici

al su navalili prosvjetni radnici da prave sranje!!!!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

meni je kolega bio profa u jednoj školi
onako naočit momak sa stavom što bi se reklo muškarčina ( znam da čitaš ljubim te u čelo)

uglavnom curke same dodaju profil, javljaju se peglaju naravno oko škole ali tako to krene

jedino što možeš jeste da totalno blokiraš fejs i nikome ne daješ viber te broj moba

na kraju ne mora biti da je on poslao poruku
možda je neko s njegovog broja, mada se ovo prije koristilo kad nisu svi imali mob x puta su se događale neke neugodne situacije kad iz iste kuće 4 ljudi s jednog broja šalje sms
Iker C

#20365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Iker C »

Uvijek su se djvojčice ložile na profesore sporta ali naravno profesori su nekad bili profesori. Ja sam išao u srednju tek kada se FB pojavio i naravno nijedan profesor i profesorica nisu prihvatale zahtjeve za prijateljstvo od učenika. Sad vidim da se dopisuju izlaze na kafe baš kao u najmanju ruku jarani.
StupskaBitanga

#20366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

Djeca od 7 godina se dopisuju sa učiteljicama
Strašno
HAVANA

#20367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

hrasno38 wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/192901/s ... loljetnici

al su navalili prosvjetni radnici da prave sranje!!!!!!

Sto me trznu,moja u grbavici 2 a u ortu trenira.Nije taj,ovo je 1. :evil:
BadBoy

#20368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

bitanga_sa_otesa wrote:nije to do ceste ,vec do wannabe rejsera i furaca s celstonkama koji veze s voznjom nemaju ,a hoce da pokazu svoje (ne)iskustvo......
:thumbup: :thumbup:

Sa ovim se slažem sto posto. U sred ljeta, u dobrim uslovima za vožnju, nije ti niko drugi kriv za ovo osim ti s sa svojom neprilagođenom vožnjom. Da se desilo u sred decembra, hajde može svako naletiti na poledicu, ali ovaj je definitivno sam sebi kriv. Nije ga cesta sama od sebe izbacila sigurno.
Pryda

#20369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pryda »

Sad naletih na netu
According to the reports of the Hungarian Police, 30.8% of the total 5183 car accidents – with personal injuries – took place because of the speeders. Taking part of Project VÉDA, the Police decided to set up 160 mobile and 365 fixed speed cameras this year, hoping to decrease the number of road accidents and injuries.
Pa nesto kontam koliko moze kostati jedan fiksni radar? Nije sigurno preko 10 hiljada KM. Zasto kanton ne izdvoji iz budzeta milion i pokrije citav grad sa 100 radara i mirna Bosna. 10 odmah na obalu stavit
drug_profi

#20370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Mislim da se pominjala deset puta veca cifra.
O'zone
Globalni moderator

#20371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Dolijali
Kamenom vam razbiju auto, pa traže 'odštetu': Uhapšen dvojac koji je na prevaru iznuđivao novac

U četvrtak u službene prostorije V PU pristupili su B.C. i G.G., državljani Republike Turske i prijavili da su dana 23.06.2015.godine, oko 14,00 sati, na magistralnom putu M-18 u mjestu Gornji Hotonj, općina Vogošća, vozeći se putničkim motornim vozilom marke “Dacia”, osjetili udar tvrdim predmetom-kamenom u vozilo

Nakon što su se zaustavili, prišla su im dva NN lica, tvrdeći da su svojim vozilom prouzrokovali saobraćajnu nezgodu oštetivši im vozilo marke “Hyndai Getz”. Za nadoknadu štete NN lica su od B.C. i G.G., tražila iznos od 50 eura, a kada su vidjeli da isti pozivaju policiju, udaljili su se u pravcu Sarajeva, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 14:30 sati, policijski službenici V PU su pronašli i lišili slobode I.J., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a u 15,30 sati, slobode je lišen Đ.A., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela oštećenje tuđe stvari i prevara.

Njih dvojica su u službenim prostorijama, zakonski prepoznati od strane prijavitelja. Tokom ispitivanja I.J. i Đ.A. su u potpunosti priznali izvršenje opisanih krivičnih djela, na štetu turskih državljana, ali I priznali da su u prethodnom periodu na sličan način, na području općina Vogošća, Centar Sarajevo i Stari Grad Sarajevo, izvršili više istih krivičnih djela, na štetu stranih državljana i to: na području općine Vogošća (5), na magistralnom putu M-18, na relaciji Kobilja Glava - Bare (5), od Bentbaše do Lapišnice (15-20), kao i na području Trebevića između Brusa i Jahorine (3-4).

- O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a I.J. i Đ.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i potpunom dokumentovanju navedenih krivičnih djela – navodi se u izvještaju MUP KS.
thekupus

#20372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

Thorgerson wrote:Ne mora znaciti da je ovaj momak brzo isao, ok, mozda je isao preko ogranicenja, ali na onoj cesti 90% ih vozi preko ogranicenja. Mislim glupo mi je nekome zeliti smrt, ako je vozio na otvorenoj cesti 20-ak km iznad ogranicenja.

Mislim hocu reci, nije sad jurcao preko 100 na sat sigurno, jer ne bi nista od njega ostalo...

Onu cestu treba zatvoriti. Ili nek je naprave kako treba ili nek je zatvore. A ne lupi znak ogranicenja i prst u uho. :-)
jesi vidio slike auta ti? ono se sigurno nije desilo pri 70 km na sat
Gabrielo

#20373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Gabrielo »

Black swan wrote:meni je kolega bio profa u jednoj školi
onako naočit momak sa stavom što bi se reklo muškarčina ( znam da čitaš ljubim te u čelo)

uglavnom curke same dodaju profil, javljaju se peglaju naravno oko škole ali tako to krene

jedino što možeš jeste da totalno blokiraš fejs i nikome ne daješ viber te broj moba

na kraju ne mora biti da je on poslao poruku
možda je neko s njegovog broja, mada se ovo prije koristilo kad nisu svi imali mob x puta su se događale neke neugodne situacije kad iz iste kuće 4 ljudi s jednog broja šalje sms
Curice od 13-14 godina nisu normalne. Valjda ih hormoni pucaju ili sta vec.
jao_situacije

#20374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Pryda wrote:Sad naletih na netu
According to the reports of the Hungarian Police, 30.8% of the total 5183 car accidents – with personal injuries – took place because of the speeders. Taking part of Project VÉDA, the Police decided to set up 160 mobile and 365 fixed speed cameras this year, hoping to decrease the number of road accidents and injuries.
Pa nesto kontam koliko moze kostati jedan fiksni radar? Nije sigurno preko 10 hiljada KM. Zasto kanton ne izdvoji iz budzeta milion i pokrije citav grad sa 100 radara i mirna Bosna. 10 odmah na obalu stavit
ovakav košta oko 100 hiljada

http://www.jenoptik.com/en-fixed-radar- ... Star-sr590
Troll_Happens

#20375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.avaz.ba/clanak/184551/prepoznajete-li-pljackase-iz-poslovnice-media-marketa-u-sarajevu
Zasto ove vijesti nema na klixu da se zna ko su ljudi??? Cega se bojite???? Sibicara :twisted:
Last edited by Troll_Happens on 29/06/2015 00:31, edited 1 time in total.
Locked