Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

_BataZiv_0809 wrote:Jutros bolid hoce brisacima da ocisti mraz, zapeo ko sivonja i ne odustaje. Pola auta sa pola sajbne ociscene, alooooo bree rodjaciiii
pa sve ce oni radit samo da rukice ne isprljaju :D i onda kad stanu brisaci il se poderu metlice ,ide kmecanje po forumu kako ne valjaju :run:
bitanga_sa_otesa

#20327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

drug_profi wrote: E pa to je onda rezervna na autu, a u gepeku suplja...
ma kakva rezervna? ko to ima 5 istih guma zimskih ??? :run:
do vulkanizera je ...
preludezalude

#20328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote: A opet ima ovih koji sami sebi premontiravaju tockove pa ne gledaju (ne znaju) jel tocak desni ili lijevi....
ja uglavnom vidim 3 dobro okrenute ,jedna naopako :-D
vidim i dosta poderanih diskova ...popaljenih ćekenđina,erbega i sl...
Sad je to moderno da u kabini sljasti na sve strane...od led traka pa o lampica na instrument tabli...zute, crvene... pa jos i nesto pise poput abs, airbag, service... Ma ljepota za vidjet.
bitanga_sa_otesa

#20329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

preludezalude wrote: Sad je to moderno da u kabini sljasti na sve strane...od led traka pa o lampica na instrument tabli...zute, crvene... pa jos i nesto pise poput abs, airbag, service... Ma ljepota za vidjet.
bas si neki heiter ...
Throttle

#20330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Sad gledam fokusa, 3 protekta i jedna neka brendirana zimska guma, sve 4 loše :lol:
Travnički Noćni Šetač

#20331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

zdruzdjo wrote:Danas sam dan proveo vozajuci se po gradu.
Niko me nije ni nervirao, hamse me prolazile, pjesaci cekali zeleno....
Sve ok.
Ovo je lijepo čuti... :thumbup:
nepass1

#20332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote: E pa to je onda rezervna na autu, a u gepeku suplja...
ma kakva rezervna? ko to ima 5 istih guma zimskih ??? :run:
do vulkanizera je ...
imao ja 5 kontinental :D
ali jebemu pise rotation ili sta vec, ne mozes bas fuliti toliko :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Jutros onaj fensi smensi novi citoencic zuti, ne znam koji je ali ova ds linija ja mislim, zuta ona drecava i felge isto sa tim fazonom...elem vidim nove mu gume, kad smo se poravnali u jutarnjoj spici pogledam- naravno El Tigre Winter :kiss:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sime_cipol »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote: A opet ima ovih koji sami sebi premontiravaju tockove pa ne gledaju (ne znaju) jel tocak desni ili lijevi....
Haba me jedan dzek ispod sjedišta, malo malo upali se lampica airbaga. :twisted: :lol:
u prolazniku

#20335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by u prolazniku »

sime_cipol wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Haba me jedan dzek ispod sjedišta, malo malo upali se lampica airbaga. :twisted: :lol:
I mene je to tabalo na 406. Ima rješenje. Prodaš!
bitanga_sa_otesa

#20336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

sime_cipol wrote: Haba me jedan dzek ispod sjedišta, malo malo upali se lampica airbaga. :twisted: :lol:
izbaci ga i preletuj zice :thumbup:
zdruzdjo

#20337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

_BataZiv_0809 wrote:Jutros onaj fensi smensi novi citoencic zuti, ne znam koji je ali ova ds linija ja mislim, zuta ona drecava i felge isto sa tim fazonom...elem vidim nove mu gume, kad smo se poravnali u jutarnjoj spici pogledam- naravno El Tigre Winter :kiss:

Pa znas sta, hajde ne treba ni to pljuvati. jebi ga nove su. iskreno ja da zivim tamo gdje sam prije ne bih nikad mjenjao El tigre-ta.
Sasvim pristojna guma je bila za sve moje potrebe. voznja od kuce do posla 70% u zimskom periodu. ravno bilo ko tacna. voznja u nekim brdima je bila minimalna. uvijek su u gepeku lanci za bas ne daj Boze situacije. i to je bilo to. Jedne godine sam majevicu presao sa el-tigre ujutro u pola 4 po pravo opakom snijegu. ne ledu nego snijegu. jedna od onih opjevanih situacija kad snijeg iznenadi u januaru zimsku sluzbu. znam sve zaustavni put ovo ono u situacijama "ne daj boze". ali bas zato su to situacije "ne daj boze".

Iskreno meni je gore kad vidim passat-a ili neku "ocam' bembaru" aman ispod cekica na makbel-u. e na to se jezim. ako si se vec zavalio kredit za auto onda uzmes jos malkice vise para pa kupis 4 zimske eto cisto da imas da zamjenis one plastikanere koji dolaze na vecini auta po auto kucama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

zdruzdjo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Jutros onaj fensi smensi novi citoencic zuti, ne znam koji je ali ova ds linija ja mislim, zuta ona drecava i felge isto sa tim fazonom...elem vidim nove mu gume, kad smo se poravnali u jutarnjoj spici pogledam- naravno El Tigre Winter :kiss:

Pa znas sta, hajde ne treba ni to pljuvati. jebi ga nove su. iskreno ja da zivim tamo gdje sam prije ne bih nikad mjenjao El tigre-ta.
Sasvim pristojna guma je bila za sve moje potrebe. voznja od kuce do posla 70% u zimskom periodu. ravno bilo ko tacna. voznja u nekim brdima je bila minimalna. uvijek su u gepeku lanci za bas ne daj Boze situacije. i to je bilo to. Jedne godine sam majevicu presao sa el-tigre ujutro u pola 4 po pravo opakom snijegu. ne ledu nego snijegu. jedna od onih opjevanih situacija kad snijeg iznenadi u januaru zimsku sluzbu. znam sve zaustavni put ovo ono u situacijama "ne daj boze". ali bas zato su to situacije "ne daj boze".

Iskreno meni je gore kad vidim passat-a ili neku "ocam' bembaru" aman ispod cekica na makbel-u. e na to se jezim. ako si se vec zavalio kredit za auto onda uzmes jos malkice vise para pa kupis 4 zimske eto cisto da imas da zamjenis one plastikanere koji dolaze na vecini auta po auto kucama.
Isto razmisljamo :thumbup:
JavierBosnia

#20339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Kako napraviti u 2 koraka kolaps u glavnom gradu?
Izađu ovi borci na proteste, trola blokirana. Stvara se odma guzva na Skenderiji
A paralelno s tim kod vječne taksista na semafor zakočio i u njega se neki džip zabije. Šteta na autu 5 KM, otpao plastični okvir registarcije.
Al jok, nece se on pomac sa šina čeka se policija, tramvaj u zastoju.

Eh sad mene zanima šta taj papak taksista čeka tu, s obzirom da šteta i ne postoji haman, on neće moći valjda naplatiit onu drugu štetu jer može normalno obavljati svoju djelatnost, a pri tome su na tom dijelu imali još 2 trake, a ne da se vozi šinama.
Neko pametan da objasni? I tako nastade kolaps u gradu
bitanga_sa_otesa

#20341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

JavierBosnia wrote: Neko pametan da objasni? I tako nastade kolaps u gradu
mala bara, a puno krokodila...
kakaljin

#20342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

JavierBosnia wrote:Kako napraviti u 2 koraka kolaps u glavnom gradu?
Izađu ovi borci na proteste, trola blokirana. Stvara se odma guzva na Skenderiji
A paralelno s tim kod vječne taksista na semafor zakočio i u njega se neki džip zabije. Šteta na autu 5 KM, otpao plastični okvir registarcije.
Al jok, nece se on pomac sa šina čeka se policija, tramvaj u zastoju.

Eh sad mene zanima šta taj papak taksista čeka tu, s obzirom da šteta i ne postoji haman, on neće moći valjda naplatiit onu drugu štetu jer može normalno obavljati svoju djelatnost, a pri tome su na tom dijelu imali još 2 trake, a ne da se vozi šinama.
Neko pametan da objasni? I tako nastade kolaps u gradu

A svako auto je osigurano i potise se euro zapisnik i odes u osiguranje onoga ko je kriv i naplatis, ne treba policija i zavrsis sve za 10 min, i cak pomjeris auta nakom dvije minute dok poslikas auta jer svako ima telefon sa kamerom

Ja bi svima ko se sudari a auta se mogu pomjerati i nema povredjenih naplacivao kaznu po 500 KM radi zadrzavanja saobracaja.
drug_profi

#20343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Sto je najgore u tom slucaju, pise se kazna onome ko je po zakonu kriv za udes, a ne pise se onome ko nece da prihvati evropsko izvjesce o nezgodi (osteceni).
zdruzdjo

#20344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ne znamu kojoj zemlji(cini mi se da je holandija) kako to hoda ali sam citao da se frcaju kazne i za ove sto nece da prihvate da to ispune za trivijalne stete. bio kriv ili ne.

Kao jebi ga doslo je do kolapsa u saobracaju, ljudi kasnili na posao, dostave nisu isporucile na vrijeme robu, javni saobracaj bio obustavljen....
Iako se to laicima cini kao bezveze stvar, u razijenom svijetu to je ozbiljna situacija kad je zbog tablice od par maraka kolaps u saobracaju.
Neces(ne znas) da popunis i tjeras mak na konac, ok ima novcanik dubok pa ces kupiti skolu za ubuduce.
nepass1

#20345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

maloprije lola parkirao kod rtv na onu travu kud sine prolaze, baca smece iz auta.
u voznji nisam mogao slikati. mislim da je vrhunac seljakluka dostignut.
bijela corsa starija
Travnički Noćni Šetač

#20346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

A sutra je praznik... meni će biti dosadno pa sam planirao navratiti malo i provozati se koji krug po Sarajevu... da malo uvježbam spore i brze trake... :-D
JavierBosnia

#20347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Ulica Terezija, Skenderija, ona skola Vladislav Skaric.
Stao brat na sred ceste ondje gdje je i radar nekako, ne na trotoar, nego na cesti stoji, sva 4 i ceka dijete iz skole.
Svira raja, nista on, prozor otvoren, rukica se sunča, on uziva
amar1994

#20348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Znaci buraz ti ne postuje propise :roll:
Logovan

#20349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

JavierBosnia wrote:Ulica Terezija, Skenderija, ona skola Vladislav Skaric.
Stao brat na sred ceste ondje gdje je i radar nekako, ne na trotoar, nego na cesti stoji, sva 4 i ceka dijete iz skole.
Svira raja, nista on, prozor otvoren, rukica se sunča, on uziva
Upalio je sva četiri, šta hoćeš više.
JavierBosnia

#20350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

U pravu si, ima pravo 5 minuta od trenutka paljenja signalizacije
Post Reply