Ehhh da, ih kad je to bilo.semirsar wrote:oce Edo da bidne nasa muŠka @Ljuska_u_BaklaFi, kako god, samo da bidne i uspjesan u tomu k'o ona![]()
Ma nije problem i pomoći ali me ljuti kad se pojave padobranci čisto da provociraju i to iz nekog svog kompleksa ničim izazvani niti prozvani. Al štaš, takva vremena došla. Forum malo malo pa padne, pojedini postovi postali u rangu komentara sa samog Klix portala.
Ne znam, možda starim pa mi sve to smeta
Bilo kako bilo, Chmoljo je lik koji je davao 200% sebe da održi forum u životu. Nakon ove ispovijesti, ne vjerujem da je forumu ostalo još puno ali ne bih volio ni da ga ugase. Ipak ko god bio na njemu i kako god pisao, budi lijepa sjećanja na neka ljepša vremena.
Chmoljo wrote:na stranu zajebancija, ali ja već neko vrijeme nisam administratorski, pa samim tim ni moderatorski aktivan.
bilo bi vam jasnije da više nisam crven, što sam i tražio, ali na molbu vlasnika, ostao sam za slučaj velike potrebe. ne boravim toliko više na forumu, niti imam vremena, tako da i ne primjećujem na vrijeme sve što se dešava. primjetićete da više nigdje ne stoji moj username kao nadležan za određeni forum.
nemam pojma na šta će sve izaći sa forumom i hoću li se ja više aktivirati, puno je nepoznatih u igri da bih davao konkretne odgovore.
onima koji su čekali da im odgovorim na PPove, izvinite. nešto, neke, jesam izignorisao, većinu zaboravio.
onima kojima nisam odradio prijave postova, izvinite i zbog toga. ako vam je bitno, upeglajte globalne modove da vam riješe ako nešto gori. ja više nemam ni volje, ni snage, ni živaca. ne želim biti patetičan, ali perspektiva "odozgo" je sasvim drugačija od one "odozdo". mislim da je svaki kolega, koji je bio običan forumaš pa postao moderator rekao/primjetio to isto.
zato što ne znam šta će sve biti, a kad sam već neplanirano krenuo, da se ovako izvinim onima o koje sam se ogriješio. nemoguće je da nije bilo takvih. izvinjavam se i onima prema kojima sam pretjerao. i onima koje sam uvrijedio.
također, vjerujem da ima mnogo onih i koji misle da spadaju u neku od ovih gore nabrojanih kategorija. ali to je samo njihovo mišljenje. mnogo otrova je bilo, negativnosti i loših stvari, da bih za mnoge osjećao ikakvu grižu savjesti. u stvari, vrlo sam sretan što sam normalne ljude poštedio takvih stvari i što je forum dugo vremena bio mjesto gdje se nije morao biti gastal da bi se nešto pročitalo.
mnogo stvari oko foruma, admina, modova i viđenijih forumaša su se pričale i mahalale koje blage veze sa istinom nisu imale, ali hajde, obzirom na veličinu foruma u neka vremena, to nije bilo toliko ni čudno. kažem, urnebesno je biti sa druge strane i znati cijelu istinu, koja nije ništa spektakularno, a gledati kako ljudi vjeruju u totalne gluposti.
ne znam, mnogo toga bih mislim rekao, a sad skontam da bih otišao vrlo vjerovatno otišao u patetiku. u 11 godina forumanja, a od tog 10 moderiranja, svašta se vidi, čuje, nauči i pročita.
toliko je lijepih stvari bilo na ovom forumu i toliko divnih ljudi, da je najpametnije završiti sa tim. ne bih ja, ni bilo ko, ostao toliko dugo ovdje da nije bilo toga. više lijepog nego lošeg. nevjerovatno je šta se čovjeku može izdešavati za 11 godina i sve je to na neki način protkano kroz forum.
nadam se da će forum nadživjeti sve ovo i da ovo neće biti neki moj oproštajni post prema širem forumskom auditoriju.