E jbg po tebi svi, osim Sda, nedorasli.palermo wrote:nemampojma0 wrote: Eto te ko HM, sveopsti konsenzus ili nadmocna pobjeda jedne opcije( Sda)...al posto znas da je konsenzus nemoguce postici, onda nam je rijesenje u
"u jedninstvu je snaga".
A to tvoje proizvoljno etiketiranje DF-a kao destruktivnog, govori o tvom emotivnom i navijackom odnosu spram SDA, a jos ih aboliras od destruktivnosti, iako su razorili i drustvo i drzavu.he,he da znaš da sam isto pomislio, ali naprosto stavri idu u tom pravcu.....
A bolan nađeš moje postove pred i nakon osnivanja DF-a i vidjećeš šta sam ja od njega očekivao. Nisam ja kriv zato što su se pokazali poptpuno nedoraslim uloge koju su trebali igrati....( mada se sada stavrno može čovjek upitati, koji je smisao bio njihovog osnivanja).
nemam emotivni stav prema SDA, nemam ni navijački.......ali u utakmici Fahro contra SDA....da u toj utakmici navijam.
Ima tu istine, jer za ovakav politicki ambijent i ovo sto se 25 godina podvodi pod politiku, niko nije dorastao nivou Sda. Medjutim, da ovdje postoji pravna drzava, jasna i korektna pravila igre, vidio bi da je Sda ta koja nije dorasla ozbiljnoj politici. Ovo kod nas ti je sve osim politike. Krajnji primitivizam, jer ljudi koji su bitni u strankama namecu taj ritam. Sve je to polupismeno, vokabular na nivou fraza, ne govore jezike, upitna i zvanja i znanja. A o porijeklu ne moramo ni govorit, pa 70% njih se nije rodilo u bolnici...sve je to il u kukuruzu il u sijenu rodjeno. I naravno da vuce komplekse, dobilo priliku da se svima nahebe majke, da svima pokaze ko je on, sta ima i sta moze.
Kompleksi moj prijatelju.