SDA-All about

Post Reply
nemampojma0

#20326 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

palermo wrote:
nemampojma0 wrote: Eto te ko HM, sveopsti konsenzus ili nadmocna pobjeda jedne opcije( Sda)...al posto znas da je konsenzus nemoguce postici, onda nam je rijesenje u
"u jedninstvu je snaga".
A to tvoje proizvoljno etiketiranje DF-a kao destruktivnog, govori o tvom emotivnom i navijackom odnosu spram SDA, a jos ih aboliras od destruktivnosti, iako su razorili i drustvo i drzavu.
:D he,he da znaš da sam isto pomislio, ali naprosto stavri idu u tom pravcu.....

A bolan nađeš moje postove pred i nakon osnivanja DF-a i vidjećeš šta sam ja od njega očekivao. Nisam ja kriv zato što su se pokazali poptpuno nedoraslim uloge koju su trebali igrati....( mada se sada stavrno može čovjek upitati, koji je smisao bio njihovog osnivanja).

nemam emotivni stav prema SDA, nemam ni navijački.......ali u utakmici Fahro contra SDA....da u toj utakmici navijam.
E jbg po tebi svi, osim Sda, nedorasli.
Ima tu istine, jer za ovakav politicki ambijent i ovo sto se 25 godina podvodi pod politiku, niko nije dorastao nivou Sda. Medjutim, da ovdje postoji pravna drzava, jasna i korektna pravila igre, vidio bi da je Sda ta koja nije dorasla ozbiljnoj politici. Ovo kod nas ti je sve osim politike. Krajnji primitivizam, jer ljudi koji su bitni u strankama namecu taj ritam. Sve je to polupismeno, vokabular na nivou fraza, ne govore jezike, upitna i zvanja i znanja. A o porijeklu ne moramo ni govorit, pa 70% njih se nije rodilo u bolnici...sve je to il u kukuruzu il u sijenu rodjeno. I naravno da vuce komplekse, dobilo priliku da se svima nahebe majke, da svima pokaze ko je on, sta ima i sta moze.
Kompleksi moj prijatelju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20327 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:Je, na tu sam mislio. I shvatio sam šta želiš reći. Ma poenta sve moje priče nije toliko u Fahri ( on je to što jeste, dobro ja ga vidim na jedan način, ti na drugi) nego u ovoj neskrivenoj želji te forumsko deklarirane ljevičarske opcije da fahro dođe na vlast. Mislim, pobogu...jel se uopšte razmisli kada se to priželjkuje
Ne mislim da ja i ti Fahru gledamo puno različitim očima. Ja, jednostavno razmišljam, ako smo davali šansu (izbornu) i "ćoravom i sakatom" (ne mislim na ljude sa fizičkim invaliditetom), možemo i FahrU. :D
Više vjerujem da će za ekooooonooooomiju napraviti netko ko upošljava ljude, radi na tržištu, kako god, nego netko ko tržišta nije vidio i za profit se nije borio, nego je sve od babe naslijedio, pa i ono minimalno respekta kojeg ima u jednom narodu.
razonoda

#20328 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

palermo wrote:
KatarinaKosaca wrote: I ne može, nikako ne može za sve što (ne)radi SDA biti krivac Fahro. Ili , onda i nisu trebali izlaziti na izbore, jednostavno reći "Mi pored Fahre živog, nećemo moći ništa uraditi"
Apsolutno, ali ja ne pričam ovdje o tome.

Ja sam protiv toga da se u Fahri vidi spasioc ( Banksy to nekako najilustrativnije napiše :D , no hard feeling Banksy)jer sve ono što je on dosada radio i kako se ponašao meni govori da je on jednostavno opasan čovjek za ovu državu, za ljude u njoj, i da sa njim idemo na n-ti nivo destrukcije.
------------------
Najstarija i najjača emocija čovječanstva je strah, a najstarija i najjača vrsta straha je strah od nepoznatog. Ne razumijes ga. Imas strah.

Narod je pun --predrasuda, --isto --opasno kao i strah.
Mi mislimo da -mrzimo--ali u stvari je samo -strah-- u pitanju.

--
VjecitiStudent

#20329 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
palermo wrote:Je, na tu sam mislio. I shvatio sam šta želiš reći. Ma poenta sve moje priče nije toliko u Fahri ( on je to što jeste, dobro ja ga vidim na jedan način, ti na drugi) nego u ovoj neskrivenoj želji te forumsko deklarirane ljevičarske opcije da fahro dođe na vlast. Mislim, pobogu...jel se uopšte razmisli kada se to priželjkuje
Ne mislim da ja i ti Fahru gledamo puno različitim očima. Ja, jednostavno razmišljam, ako smo davali šansu (izbornu) i "ćoravom i sakatom" (ne mislim na ljude sa fizičkim invaliditetom), možemo i FahrU. :D
Više vjerujem da će za ekooooonooooomiju napraviti netko ko upošljava ljude, radi na tržištu, kako god, nego netko ko tržišta nije vidio i za profit se nije borio, nego je sve od babe naslijedio, pa i ono minimalno respekta kojeg ima u jednom narodu.
Ne pretjeruj. Pomisliće neupućeni da je Fahro svoj meteorski uspon, od kese do tornja, ostvario isključivo zahvaljujući izvanrednom poznavanju ekonomije.
Teoretski, on jeste alternativa, no jadni mi svi sa ovakvim i pozicijama i njihovim alternativama.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20330 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Ne pretjeruj. Pomisliće neupućeni da je Fahro svoj meteorski uspon, od kese do tornja, ostvario isključivo zahvaljujući izvanrednom poznavanju ekonomije.
Teoretski, on jeste alternativa, no jadni mi svi sa ovakvim i pozicijama i njihovim alternativama.
Što se tiče Fahrinog početnog kapitala, sumnjam da ima neupućenih, bar na forumu. Da li je alternativa? Ne znam. Nije vladao, utoliko mislim da ako je tražio dvije godine, ne znam zašto ih ne bi dobio.
A davao je rahmetli Alija mnogima lovu, pa je nestala.
razonoda

#20331 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

VjecitiStudent wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ne pretjeruj. Pomisliće neupućeni da je Fahro svoj meteorski uspon, od kese do tornja, ostvario isključivo zahvaljujući izvanrednom poznavanju ekonomije.
----------
Ja sam sigurna da si ---I TI 93, 94 ,95 IMAO SAMO KESU VRIJEDNOSTI.

Zasto TI NISI ---FAHRO.
( NEMOJ SAMO RECI---ZATO STO SAM ''POSTEN''
pumica

#20332 Re: SDA-All about

Post by pumica »

KatarinaKosaca wrote:Pitanje: Jel ometa Fahro onog koji je obećao 100.000 radnih mjesta u 4 godine da kreira 10 za ovih 10 mjeseci? :roll:
Ne ometa.

Sta i/ili ko ometa Fahru da on zaposljava ljude?
Nekada je zaposljavao, sada otpusta.

Zasto nam na svom licnom primjeru ne pokaze taj svoj ekonomski program?
Zato sto je nesposoban. Zato sto bez Keljmendija i SDA ne zna napraviti zaradu i radna mjesta.

Dodatno, koji je smisao u tome da uspjesan privrednik ulazi u politiku (opcenito)? Neko ko je uspjesan u privredi nema potrebe ni vremena da se bavi politikom ... bavi se humanitarnim radom i eventualno, u politici, finansiranjem kampanja nekih stranaka. Besmisleno je talenat za uspjesnost u privredi ignorisati i trositi vrijeme na politiku i sjedenje u domu naroda. Za Fahru nije besmisleno jer je nesposoban za privredu.
Spletke, spijunaza i reketarenje su mu jedini talenat.

Njegova uspjesnost u politici se sasvim svodi na to da je narodu dopizdila SDA, a prateci njegove izjave i poteze, totalno je netalentovan i nesposoban i za politiku.
Podrzavati budalu jer mu je sva vrijednost u tome sto ce unistiti SDA je besmisleno jer SDA ce sama sebe unistiti svakako, a ako instaliramo ovog diletanta imamo novu SDA ... i sta onda?
XXS

#20333 Re: SDA-All about

Post by XXS »

I sta kazu ovi SDA-ovci?

Priznaju da su iza SDA vladavine ostala samo govna i sranje al' im draze ostat i tusit' se u govnima nego dati nekom drugom da pocne da cisti.

Valjda ljeto, vrucina, pa se dobro usculo, a avlija mala.

I onda kaze 100 000 novih poslova. :lol:
GeeTnT

#20334 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

XXS wrote:I sta kazu ovi SDA-ovci?

Priznaju da su iza SDA vladavine ostala samo govna i sranje al' im draze ostat i tusit' se u govnima nego dati nekom drugom da pocne da cisti.

Ok... Trebe cistit, ali ko npr.?
razonoda

#20335 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

pumica wrote:
KatarinaKosaca wrote:Pitanje: Jel ometa Fahro onog koji je obećao 100.000 radnih mjesta u 4 godine da kreira 10 za ovih 10 mjeseci? :roll:
Ne ometa.

Sta i/ili ko ometa Fahru da on zaposljava ljude?
Nekada je zaposljavao, sada otpusta.

Zasto nam na svom licnom primjeru ne pokaze taj svoj ekonomski program?
Zato sto je nesposoban. Zato sto bez Keljmendija i SDA ne zna napraviti zaradu i radna mjesta.

Dodatno, koji je smisao u tome da uspjesan privrednik ulazi u politiku (opcenito)? Neko ko je uspjesan u privredi nema potrebe ni vremena da se bavi politikom ... bavi se humanitarnim radom i eventualno, u politici, finansiranjem kampanja nekih stranaka. Besmisleno je talenat za uspjesnost u privredi ignorisati i trositi vrijeme na politiku i sjedenje u domu naroda. Za Fahru nije besmisleno jer je nesposoban za privredu.
Spletke, spijunaza i reketarenje su mu jedini talenat.

Njegova uspjesnost u politici se sasvim svodi na to da je narodu dopizdila SDA, a prateci njegove izjave i poteze, totalno je netalentovan i nesposoban i za politiku.
Podrzavati budalu jer mu je sva vrijednost u tome sto ce unistiti SDA je besmisleno jer SDA ce sama sebe unistiti svakako, a ako instaliramo ovog diletanta imamo novu SDA ... i sta onda?

:-) Itekako se --uspjesni biznismeni bave politikom. No , neko ko ne napusta --avliju---to ne moze vidjeti.

Na stranu Fahro

KO JE PO TEBI SPASILAC BOSNE.
pumica

#20336 Re: SDA-All about

Post by pumica »

Koji uspjesni biznismeni su napustili privredu i presli u politiku?
vivaldi

#20337 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

ultima_palabra wrote:
vivaldi wrote:
ultima_palabra wrote:Ljudi ce za 3 godine traziti onoga ko je najglasnije pricao protiv SDA i nije sa njima ulazio ni u kakve seme... ja bih volio da je to Komsic ili neko slicnog backgrounda, ali nije...
fahro mi sve vise postaje misterija u politickom smislu. ne znam uopste kakvi su mu ciljevi. ako ikad parcijalno udje u vlast (aposlutna vecina je gotovo nezamisliv scenarij) moze se mozda provuc jedan mandat, ali poslije drugog bi kalirao, jer je tesko vjeorvat u neki ekonomski iskorak.

opozicija je najkomofrniji scenario. mozda mu do vlasti i nije previse stalo
Mislim da je odlučio da bude strpljiv i sačeka da se SDA samoubije, i onda pokušati preuzeti njihove poluge moći. A što se tiče mandata, ne znam koji političar je doživio treći mandat, jedan je Guardian :mrgreen:
meni se cini da je on stranku napravio samo iz hira i licno sukoba s baketom..uopste nisam siguran u neke njegove dugorocne ozbiljne politicke ambicije
razonoda

#20338 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

pumica wrote:Koji uspjesni biznismeni su napustili privredu i presli u politiku?
Bosna je jedina zemlja gdje se politikom bave ili dobivaju tu poziciju--nasljedstvom. Po mogucnosti -muska glava.

U normalnim drzavama se moras dokazati kao dobar bizns. da bi ti iko dao i podrzao te u drugim profesijama.

A da se moze i kod nas --primjer tvoja miljenica -frizerka-- nikako da shvatis --NIJE BITNO STA JE NA GLAVI (koja frizura) VEC STA JE U GLAVI. :ceslja:
GeeTnT

#20339 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Bosna je jedina u kojoj su svi analiticari i sve znaju... kao i na forumu.
pumica

#20340 Re: SDA-All about

Post by pumica »

razonoda wrote:
pumica wrote:Koji uspjesni biznismeni su napustili privredu i presli u politiku?
Bosna je jedina zemlja gdje se politikom bave ili dobivaju tu poziciju--nasljedstvom. Po mogucnosti -muska glava.

U normalnim drzavama se moras dokazati kao dobar bizns. da bi ti iko dao i podrzao te u drugim profesijama.

A da se moze i kod nas --primjer tvoja miljenica -frizerka-- nikako da shvatis --NIJE BITNO STA JE NA GLAVI (koja frizura) VEC STA JE U GLAVI. :ceslja:
Dakle, mozemo da ocekujemo ulazak frizerke u politiku ... nova stranka na pomolu ... mozda ce ona da otkriva Fahrine vrece zlata.
Nije valjda da i njoj posao propada :?
MuaDib

#20341 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Izgleda da će PSBiH dobiti Klub demokratske akcije na čelu sa Šepićem i Mehmedovićem, kao nezavisna frakcija SDA.
Ljudi ne žele zelenu boju napustiti, a ne žele je ni prepustiti riđim nijansama. Ostaje nam da vidimo, koliko u ovim kuloarskim pričama ima istine.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20342 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ko god nije Famalija neće dorasti za SDA...tako je od utemeljitelja Famalije Alije Izmet-bega Prvovjenćanog

Tornjak zna jer je iskusio sve nivoe odnosa sa Famalijom no to ga ne čini alternativom ni u kom pogledu! Pošto ga je Famalija stvorila i on je isti profil ko i Don Neonko i ostali njeni isprdci, samo s nesrećom što nije Famalija pa nemre u njoj da vlada.

Nama treba promjena modela ponašanja u politici i promjena organizacijske kulture u svim drugim društvenim segmentima ekonomiji, sportu, kulturi, ekologiji itd. uopće u životu a Tornjak to nemre da pruži ni u kom pogledu.

Samo promjena utemeljiteljeve paradigme biranja podobnih ispred sposobnih će polučiti rezultate, a do sada vidjesmo da se ta promjena ne desi kako god se sranke mijenjaše :(

Zato samo SDA :D na svim nivoima :izet: jer je to ogledalo svakog Prošnjaka :evil:
XXS

#20343 Re: SDA-All about

Post by XXS »

GeeTnT wrote:

Glasaci.
Za pocetak da skontamo da SDA i SDP nisu vrijedni novog povjerenja, a onda nek' svako bira po svojoj savjesti sa ostatka liste.
HM 2011

#20344 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:
GeeTnT wrote:

Glasaci.
Za pocetak da skontamo da SDA i SDP nisu vrijedni novog povjerenja, a onda nek' svako bira po svojoj savjesti sa ostatka liste.
Samo SDA, na svim nivoima - jedina stranka sa infrastrukturom - uz narod za narod - u ovakvom društvu u kojem živimo -

U JEDINSTVU JE SNAGA

Dosta više ubleha -

Pokaži odgovornost - traži odgovornost.
XXS

#20345 Re: SDA-All about

Post by XXS »

HM 2011 wrote: Pokaži odgovornost - traži odgovornost.
Stotinu mu hiljada smrdljivih tvorica sa Poljina, gdje je 100 000 novih poslova?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20346 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Kako prodjose kavgadzije, HM?

Jesi vidio ozljedni list?
eifel

#20347 Re: SDA-All about

Post by eifel »

U JEDINSTVU JE SNAGA

Dosta više ubleha -

Pokaži odgovornost - traži odgovornost.
Lahko je biti jak ako si lud.
bluesjunior

#20348 Re: SDA-All about

Post by bluesjunior »

Citam zadnjih par strana, pa ne mogu vise da vjerujem...koliko bolestan u glavu treba biti pa i dalje opravdavat ovaj kriminal epskih razmjera, potpuno odumiranje drzavnih servisa, koje u Sarajevu ne ometaju ni HDZ ni SNSD a bogami ne ometa vise ni toliko omražena ljevica! Pa djecu nam napadaju i pljačkaju u sred Ferhadije u 20:30. Halo, nije vise po mračnim sokacima... Kvalitet roba "široke potrošnje" u našim prodavnicama je ispod svih kriterija (al sasvim europskih cijena), muzeji ne rade, pozoriste valjda nikom i ne treba...bas me zanima koliko je npr clanova ovog foruma ujedno clan npr biblioteke? GRAS, vodosnabdijevanje u 21. vijeku glavni grad nema vode - to nema nikakvog opravdanja! Za takav rezultat otpusta se kompletna uprava vodovoda i nadlezno ministarstvo bez puno podpitanja. Pa ovo sta nam ovi (SDA) uradise nisu ni okupatori radili toliko temeljito. Poceli su se fizicki razracunavat medju sobom. Pa jel vi ljudi vidite koji je to nivo? A to je sami vrh te stranke. Pa kakav sljepac treba bit pa ne vidjet da na "spisku krivaca" jedino nikad nije SDA? Svi ostali redom su se smjenjivali. Dokle vise pobogu ljudi? I onda onaj kaze "u jedinstvu je snaga"...Ma ja eto kriv je Tito, komunizam, Lagumdzija, Fahrudin Radoncic, Srbi, HDZ, ovaj, onaj majku im unistise onako lijep vodovod pa nije bio star ni 200 - 300 godina, A tek ti prekrasni tramvaji stari svega po 20 -30 godina ili prelijepi zuti autobusi istanbulski? Ne zlobnici jedni ne vjerujem da je ijedan od njih presao ni 1.000.000 tricavih kilometara, kroz onu bezveznu Bugarsku su se morali na kamionima prevest....hljeb te ...o ...u jedinstvu je snaga...
pemanapemani

#20349 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

XXS wrote:
HM 2011 wrote: Pokaži odgovornost - traži odgovornost.
Stotinu mu hiljada smrdljivih tvorica sa Poljina, gdje je 100 000 novih poslova?
Zašto ne preuzmu odgovornost za ovo što su dosad uradili?

Recimo, u Kantonu Sarajevo SDA je odgovorna za 70% pozitivnih i negativnih stvari.

Kako dati odgovornost nekome ko neće da preuzme istu za period od 20 godina?

To je izvitopereni mazohizam neviđenih razmjera. Glasaš za nekoga ko neće da preuzme odgovornost zato što se ne možeš okupati poslije ponoći.
Neće da preuzme odgovornost, jer ti je djetetu neko oteo mobitel i pretukao ga u centru glavnog grada.
Neće da preuzmu odgovornost što ti je neko iz zajebancije zapalio auto.
Neće da preuzmu odgovornost što je konkurs za posao samo bajka, jer neko već radi.
Neće da preuzmu odgovornost za mijenjanje urbanističkih planova i divlju gradnju, odgovornost za Gras, odgovornost za ispucali asfalt star pola godine, odgovornost za građevinske skele bez zaštite ili zaštićene uvezanim vrećama za krompir... Mogao bih do sutra nabrajati.

Onda takvoj stranci dati poluge vlasti, da i dalje ne preuzimaju odgovornost. :-)
To je patologija.
saja_dj

#20350 Re: SDA-All about

Post by saja_dj »

Ee ne moze to tako, tek kad budu imali 110% podrške i glasova onda imaju odgovornost. Ni manje ni više. I da jedan glas ode opoziciji to automatski znači SDA nema odgovornost. Tako kaže c&a 2011

Npr za bruku ovu da BiH nema zvanican stav o rezoluciji o Srebrenici nije kriv Bake što je ustupio odredjena ministarstva ljudima koji negiraju genocid tacno u mandatu kad to ne treba.
Post Reply