Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- semirsar
- Averus
#20327 Re: Pitamo Mehanicare ?
Temperatura vala uvijek ok, tekućine je malo - to ću sutra nasutibitanga_sa_otesa wrote: jesi probao vaditi 3 releja za ventilator? moguce je i ako nema tekucine da se desi ali tad bi temperatura motora bila u crvenom...
A vadio sam i releje i osigurače, čak i sve odjednom, ali nikakve promjene
Spav'o na mrvama, garant
Sutra ću odletit' do Safetyja, valjda neće skupo izaći
-
LikeLike
#20328 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom
Preporucite mi neko mlijeko za kontrolnu tablu? Sjajeve u spreju nikad ne koristim za kontrolnu tablu, njima nekad naprskam plastike sa strana koje se prljaju.
Preporucite mi neko mlijeko za kontrolnu tablu? Sjajeve u spreju nikad ne koristim za kontrolnu tablu, njima nekad naprskam plastike sa strana koje se prljaju.
- JavierBosnia
#20329 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prije svega imas temu auto kozmetika, aktivirala se ove sedmice taman se ukljuci sta ti treba a raspravljali smo o svemu tomeLikeLike wrote:Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom![]()
https://forum.klix.ba/auto-kozmetika-t136161s225.html
Eto link
Volan ne mazi, bit ce ljepljivo, toplom vodom, vlazim maramicama eventualno ocisti. Kokpit Sonax imas fin u FISu 9 KM, sprejeve u smece baci sto imas
- amar1994
#20330 Re: Pitamo Mehanicare ?
JavierBosnia wrote:Prije svega imas temu auto kozmetika, aktivirala se ove sedmice taman se ukljuci sta ti treba a raspravljali smo o svemu tomeLikeLike wrote:Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom![]()
Eto link
Volan ne mazi, bit ce ljepljivo, toplom vodom, vlazim maramicama eventualno ocisti. Kokpit Sonax imas fin u FISu 9 KM, sprejeve u smece baci sto imas
vlazne za bebe,nema sanse da ostete kozu jer su blage
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#20331 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pogresna tema...LikeLike wrote:Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20332 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo ptićije mlijekoLikeLike wrote:Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom![]()
-
LikeLike
#20333 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma sprej nikad nisam prskao po kontrolnoj, samo oko stokova plastike. Da ne kvarim temu, ubuduce o ovakvim stvarima pisem na temi koju si mi ostavio, a to u fisu cu kupiti ovih dana. Hvala poyyJavierBosnia wrote:Prije svega imas temu auto kozmetika, aktivirala se ove sedmice taman se ukljuci sta ti treba a raspravljali smo o svemu tomeLikeLike wrote:Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom![]()
Eto link
-
LikeLike
#20334 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel da iscijedim labudovo mbitanga_sa_otesa wrote:samo ptićije mlijekoLikeLike wrote:Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom![]()
- bitanga_sa_otesa
#20335 Re: Pitamo Mehanicare ?
probaj,ja sam jednog labuda prepao pa se usro odmah...LikeLike wrote: Jel da iscijedim labudovo m
- hopi
#20336 Re: Pitamo Mehanicare ?
jeste ja sam tako jednom našpricao sprejom po tabli i sve mi je istopilo i progorilo do poda auta.
nego, trebao bi odvesti nekome auta da malo ispolira i sredi. Jedan dio kod vrata je malo šaren, zakačen je bio stubić (davno ima i 5 godina) i tada je to sređeno i ofarbano, međutim sada vidi se razlika, nijanse boje i kao fleka. Također naprijed na haubi 2-3 oštećenja od kamenčića, parnica na gepeku, par oštećenja na vratima od udarca drugih vrata i sl., manje više oubičajeno za vozilo starije od 10 god. Vidio sam ima ih dosta i po piku i fb što rade, ali imate li koga konkretno preporučiti da to uradi fino.
nego, trebao bi odvesti nekome auta da malo ispolira i sredi. Jedan dio kod vrata je malo šaren, zakačen je bio stubić (davno ima i 5 godina) i tada je to sređeno i ofarbano, međutim sada vidi se razlika, nijanse boje i kao fleka. Također naprijed na haubi 2-3 oštećenja od kamenčića, parnica na gepeku, par oštećenja na vratima od udarca drugih vrata i sl., manje više oubičajeno za vozilo starije od 10 god. Vidio sam ima ih dosta i po piku i fb što rade, ali imate li koga konkretno preporučiti da to uradi fino.
- JavierBosnia
#20337 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://forum.klix.ba/poliranje-auta-t64692s200.htmlhopi wrote:jeste ja sam tako jednom našpricao sprejom po tabli i sve mi je istopilo i progorilo do poda auta.
Tamo pa propitaj. Kruno radi ekstra, ali masno naplacuje.
Ovi ostali sto sam neki Semso se spominjao u Svrakinom, sad iskustva s njima nemam, al eto.
- Averus
#20338 Re: Pitamo Mehanicare ?
Čisto da zaključimo
Na Vectri se pregrijavale kleme i valjda se sjeb'o neki relej.
90KM i sve riješeno
Na Vectri se pregrijavale kleme i valjda se sjeb'o neki relej.
90KM i sve riješeno
- amar1994
- bitanga_sa_otesa
#20340 Re: Pitamo Mehanicare ?
dobra klempa 
-
nj0be
#20341 Re: Pitamo Mehanicare ?
Opel Astra 2008 g. , 1.7 - 74 kw. Tokom vožnje se na instrument tabli upale dvije lampice (na jednoj je auto i kljuc (kao servis), a druga auto na kolovozu (kao da je klizav)) i tada vozilo više ne prima gas, motor se ne ugasi , ali kada se pritisne papučica gasa nema nikakve reakcije. Stanem, ugasim/upalim, lampice nestanu i auto ide normalno. Odem na dijagnostiku, kaže izbacuje jedino senzor radilice, to ti je sigurno. Zamijenim taj senzor , opet isti problem. Ne dešava se često, ali je nezgodno kada vam vozilo naglo počne usporavati a nekad niste u mogućnosti da ga sigurno "sklonite" sa ceste. Je li se nekome ovo dešavalo i šta bi ovo moglo biti ?
https://www.youtube.com/watch?v=dNWo6ebE8_w
Na klipu se vidi prva ta lampica (pored oznake za 60km/h koja blinka)
- славянин
#20342 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo navlakaLikeLike wrote:Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom![]()
-
Throttle
#20343 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad ti upali obe lampice auto je u safe modu. Mozda je negdje do kablova ako samo senzor radilice izbacuje a nije do njeganj0be wrote:Opel Astra 2008 g. , 1.7 - 74 kw. Tokom vožnje se na instrument tabli upale dvije lampice (na jednoj je auto i kljuc (kao servis), a druga auto na kolovozu (kao da je klizav)) i tada vozilo više ne prima gas, motor se ne ugasi , ali kada se pritisne papučica gasa nema nikakve reakcije. Stanem, ugasim/upalim, lampice nestanu i auto ide normalno. Odem na dijagnostiku, kaže izbacuje jedino senzor radilice, to ti je sigurno. Zamijenim taj senzor , opet isti problem. Ne dešava se često, ali je nezgodno kada vam vozilo naglo počne usporavati a nekad niste u mogućnosti da ga sigurno "sklonite" sa ceste. Je li se nekome ovo dešavalo i šta bi ovo moglo biti ?
-
nj0be
#20344 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na koje kablove da obratim pažnju? Ima li nešto specifično?
-
MrRango
#20345 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakve su šanse da nakon skidanja oznaka/badge sa auta (oznaka motora) bude velika razlika boje u odnosu na okolni dio, da bude uočljivo na prvu. U pitanju je siva metalik boja,može se reći u dobrom stanju.
-
LikeLike
#20346 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zar stavlja neko te navlake, osim taksista?славянин wrote:Samo navlakaLikeLike wrote:Ima li potrebe mazati kozni volan nekim sredstvima za njegu? Danas gledam lik maze obicnom kremom cini mi se Niveom![]()
Preporucite mi neko mlijeko za kontrolnu tablu? Sjajeve u spreju nikad ne koristim za kontrolnu tablu, njima nekad naprskam plastike sa strana koje se prljaju.![]()
![]()
- Bakir1
#20347 Re: Pitamo Mehanicare ?
Odmah mi naumpadnu carape u papucama 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#20348 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bakir1 wrote:Odmah mi naumpadnu carape u papucama
- славянин
#20349 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sto to je njemacka modaBakir1 wrote:Odmah mi naumpadnu carape u papucama

- Bakir1
#20350 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije citave njemacke samo specificnih dijelova, to ti ga u nas dodje ko kalesija