Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
addy_sa
#20326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ova posljednja dva dogadjaja vezana za NS su u dvije rijeci: epic fail
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#20327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa vi iz SDA se i mozete vaditi samo na tu polugatarsku logikuHelena2014 wrote:Znaš kako kaže stari narod
BITAN JE NIJET (nasa iskrena odluka)
Al hajmo o dva mjeseca, koja se nisu ni desila, Havericevih plata....
Slina iz usta curi od srece, uz misli, joj vidi ih, sada mozemo 'drvetom' pokusati skriti nasu 'sumu'.
Last edited by -LIBERO- on 25/12/2014 10:57, edited 1 time in total.
- don vito
#20328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Frajeru, rokni se.Agron P wrote:Incko treba dekretom zabraniti rad njihovoj stranci jer je ovo sto rade u KS skolski primjer podrivanja dejtonskog mirovnog ugovora.
Minoran broj glasova koji su dobili na izborima koriste da proguraju i uhljebe Kojovica na poziciju mandatara.
Da su gradani KS zeljeli Kojovica za mandatara glasali vi za vasu stranku a jos jedan u niz mizernih izbornih rezultata vam ne daje za pravo da se ovako ponasate.
Ucini uslugu i sebi i drugima.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#20329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stipu ga
. Vidis da je dos'o samo da hrakne, a elementarne podatke i materiju ne zna. 
-
Innovation
#20330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta se desava, ako jedan od klubova naroda ne predlozi svog predstavnika za kolegij SKS?"Izbor rukovodstva kantonalne skupštine u Sarajevu još je problem. Stranke koje tvrde da imaju većinu, SDA i DF, ne mogu ispoštovati ustavnu odredbu da u kolegiju budu pripadnici sva tri konstitutivna naroda, jer ni ja ni gospodin Slaviša Šućur ne želimo biti dio kolegija. Kako će naći Srbina, nek riješe same SDA i DF, kad već tvrde da su apsolutni pobjednici izbora", istakao je Kojović.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta da ti kažem? Nema manje pravo nego vi koji godinama hračete po SDA. Nego potpuno jednako. A tvoje stalno elitiziranje da je samo tvoj argument argument, a da su svi ostali slijepa SDA-ovčad se potpuno uklapa u definiciju koju ti dade "iz zadnje klupe". I mene su godinama zvao SDA-ovkom iz prostog razloga što sam iznijela svoje svjedočenje o ratnoj krađi Lagumdžije. Nije ti se to tad sviđalo, tad si tapšao Lagumdžiji kao sad @pk (sutra ko zna kome) i odmah si nalijepio etikete. To jeste lažni elitizam, licemjerje, bezobrazluk, davanje prava sebi koja uskraćuješ drugima. Nemoj samo ti pomagati NS-u živ bio. Bolje antipropagande od tebe ne mogu imati na forumu-LIBERO- wrote:Stipu ga. Vidis da je dos'o samo da hrakne, a elementarne podatke i materiju ne zna.
-
starisalko
#20332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije do njega,sad im doktori umjesto tableta prepisuju forumdon vito wrote:Frajeru, rokni se.Agron P wrote:Incko treba dekretom zabraniti rad njihovoj stranci jer je ovo sto rade u KS skolski primjer podrivanja dejtonskog mirovnog ugovora.
Minoran broj glasova koji su dobili na izborima koriste da proguraju i uhljebe Kojovica na poziciju mandatara.
Da su gradani KS zeljeli Kojovica za mandatara glasali vi za vasu stranku a jos jedan u niz mizernih izbornih rezultata vam ne daje za pravo da se ovako ponasate.
Ucini uslugu i sebi i drugima.
Nedo bog nikome
- PapakizSarajeva
#20333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, nadam se, iskreno, da ovo nisi mislio ozbiljno ...Pedja Kojovic wrote:Nadam se da ce prof. Haveric jednog dana dobiti priliku da onima koje zaista zanima objasni kako su ga nefunkcionisanje i pravne rupe u sistemu dovele da se nadje u ovoj medijskoj lavini kakva ga je poklopila danas. On ce odbiti rjesenje koje je donijela komisija. Za one koji ga licno znaju nepotrebno je objasnjavati da se radi o covjeku koji zivi u potpuno nematerijalnom/nenovcanom svijetu.
Sabina se 2010/ godine kandidovala za nacelnicu opstine i tom se prilikom izjasnila kao Bosnjakinja.
Nije izabrana.
Ostaje nejasno kako se clan koji govori o izabranim zvanicnicima moze primjenjivati i na one koji nisu izabrani.
p.k.
Glasao sam za NS na kantonalnom nivou i to samo zbog tvog "bascarsijskog" predizbornog angazmana (kada si na sred Bascarsije, bez imalo stida, kao neko ko dobro kotira u stranci, dijelio predizborne letke) ... Nakon toga sam gledao jedan jakoooooo nadmeni nastup gospodje Cudic na tv-u, i umalo da zbog njene arogancije promjenim stav o NS. Ovo sa njenom "promjenom" nacionalnog identiteta me dotuklo, budi siguran da sada ne bih dao svoj glas NS.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja bih dala glas, ali samo Peđi. I razmišljala sam se, prvenstveno jer ne gotivim Danisa Tanovića, ako je on nekoga prometnuo na listu, pa onda kontam.. ma hajd, znaju oni najbolje. I zaokružim stranku. Danas bi to bio samo Peđa. Ni onaj Edin ili kako se već zove iz Nexe-a, nije se oglasio, ni javio, ni progovorio. Samo pk daje obraz i pere im imidž
- lerdi
#20335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E ovo je već da prostite preseravanje. Sutra kad dođe npr. Bjelak na tu poziciju kao Srbin bit će osporavanja. Što ne mogu na rende kora, al nikako.Innovation wrote:Sta se desava, ako jedan od klubova naroda ne predlozi svog predstavnika za kolegij SKS?"Izbor rukovodstva kantonalne skupštine u Sarajevu još je problem. Stranke koje tvrde da imaju većinu, SDA i DF, ne mogu ispoštovati ustavnu odredbu da u kolegiju budu pripadnici sva tri konstitutivna naroda, jer ni ja ni gospodin Slaviša Šućur ne želimo biti dio kolegija. Kako će naći Srbina, nek riješe same SDA i DF, kad već tvrde da su apsolutni pobjednici izbora", istakao je Kojović.
- johntra
#20336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne izmišlja, ima video klip iz februara...na M. Dvoru....tad su neki objavii da je žena Denisa Gratza, ali je ona to kasnije demantovala...KatarinaKosaca wrote:Sad ste počeli i izmišljatAgron P wrote:Sabina Cudic, to je ona nesretnica sto poziva policajce da predu na njenu stranu?!
-
Innovation
#20337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li se ovim ne potvrdjenim oduzimaju mandati?Haris Pleho
Nermin Bjelak
Predrag Kojović
Rasim Smajić
Slaviša Šućur
- suncica24
#20338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Lejla Kusturica.johntra wrote:Ne izmišlja, ima video klip iz februara...na M. Dvoru....tad su neki objavii da je žena Denisa Gratza, ali je ona to kasnije demantovala...KatarinaKosaca wrote:Sad ste počeli i izmišljatAgron P wrote:Sabina Cudic, to je ona nesretnica sto poziva policajce da predu na njenu stranu?!
- Mister Yes
#20339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naslovi koji naškode SDP-u neće naškoditi SDA-u. SDA bi imalo štete od naslova tipa "Izetbegović poslao Erdogana u neku stvar" ili od naslova tipa "Bakir uhvaćen kako pije rakiju". Ali takvih naslova nije bilo.starisalko wrote:Ti si u oni 1% koji ni naslove ne cita
-
The BEN10
#20340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ne Kate, vidiš i sama da oni koji mijenjaju stranke mogu moralisati drugima i pljuvati po njima. A sutra kad opet promijene dres pričat će kako su oduvijek gotivili tog i tog.KatarinaKosaca wrote:Šta da ti kažem? Nema manje pravo nego vi koji godinama hračete po SDA. Nego potpuno jednako. A tvoje stalno elitiziranje da je samo tvoj argument argument, a da su svi ostali slijepa SDA-ovčad se potpuno uklapa u definiciju koju ti dade "iz zadnje klupe". I mene su godinama zvao SDA-ovkom iz prostog razloga što sam iznijela svoje svjedočenje o ratnoj krađi Lagumdžije. Nije ti se to tad sviđalo, tad si tapšao Lagumdžiji kao sad @pk (sutra ko zna kome) i odmah si nalijepio etikete. To jeste lažni elitizam, licemjerje, bezobrazluk, davanje prava sebi koja uskraćuješ drugima. Nemoj samo ti pomagati NS-u živ bio. Bolje antipropagande od tebe ne mogu imati na forumu-LIBERO- wrote:Stipu ga. Vidis da je dos'o samo da hrakne, a elementarne podatke i materiju ne zna.
- johntra
#20341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bravo za ispravku, zato je i demantovala...suncica24 wrote:
Lejla Kusturica.
-
Pedja Kojovic
#20342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
papakizsarajeva
To sam rekao jer tako proizlazi iz izbornog zakona i uputstva za primjenu tog zakona.
p.k.
To sam rekao jer tako proizlazi iz izbornog zakona i uputstva za primjenu tog zakona.
p.k.
-
palermo
#20343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
lerdi wrote:E ovo je već da prostite preseravanje. Sutra kad dođe npr. Bjelak na tu poziciju kao Srbin bit će osporavanja. Što ne mogu na rende kora, al nikako.Innovation wrote:Sta se desava, ako jedan od klubova naroda ne predlozi svog predstavnika za kolegij SKS?"Izbor rukovodstva kantonalne skupštine u Sarajevu još je problem. Stranke koje tvrde da imaju većinu, SDA i DF, ne mogu ispoštovati ustavnu odredbu da u kolegiju budu pripadnici sva tri konstitutivna naroda, jer ni ja ni gospodin Slaviša Šućur ne želimo biti dio kolegija. Kako će naći Srbina, nek riješe same SDA i DF, kad već tvrde da su apsolutni pobjednici izbora", istakao je Kojović.
-
Pedja Kojovic
#20344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
innovation
To sto spominjete je problem koji se nevidljivo prikrada, da tako kazem.
Nakon sastanka kluba Srba jasno je da i Slavisa Sucur i ja smatramo da rukovodstvo Skupstine treba da reflektuje vladajucu koaliciju.
Kako ce vladajuca vecina rijesiti taj, kao i problem da predsjedavajuci i premijer ne budu iz istog naroda ostaje da se vidi.
Mi se sada, nakon jutrosnje sjednice komisije, nalazimo pred jos vecim/komplikovanijim problemom.
Propust CIK-a da prilikom prihvatanja i ovjeravanje kandidatskih listi upozori ili eliminise kandidate zbog etnickog izjasnjenja odnosno neizjasnjenja rezultirao je situacijom koja se ne moze rijesiti bez krsenja neke od odredbi.
Dakle. Odlukom CIK-a ovim kandidatima je uskraceno pasivno biracko pravo - pravo da budu birani u Dom Narodu.
Medjutim. CIK nije nista rekao o njihovom aktivnom birackom pravu - odnosno o pravu da u kantonalnoj Skupstini i dalje budu clanovi klubova naroda i Ostalih i da glasaju za kandisate za Dom naroda, rukovodstvo Skupstine i da, generalno, nastave raditi u tom klubu.
Uputstvo CIK-a za primjenu izbornog zakona decidno zabranjuje da kandidat u toku mandata promjeni etnicku pripadnost odnosno nepripadnost u odnosu na onu koju je naveo u prijavi.
Na primjer, ukoliko bi CIK uskratio Sabini pravo da bude clan kluba Ostalih i prisilio je da bude clan kluba Bosnjaka time bi zapravo uradio isto ono zbog cega je odbio njenu kandidaturu za Dom naroda - jer se ona prijavila za izbore kao Ostali.
Uglavnom, komisija je poslala urgentan upit CIK-u i sad cekamo odgovor.
Naravno, mi svi znamo da vec imamo situaciju u kojoj jedan dio gradjana ima aktivno ali nema pasivno biracko pravo (Sejdic-Finci, Pljevljak iz RS-a, itd.).
Najgori, po meni scenrio je da vladajuca vecina odluci da o ovom pitanju odlucuje Skupstina glasanje,
To znaci da bi poslanici glasali da li je Sabina Ostali ili Bosnjak.
(Ovdje koristim Sabinu kao primjer jer dolazi iz NS-a - isto vrijedi i za ostale slicne slucajeve)
p.k.
To sto spominjete je problem koji se nevidljivo prikrada, da tako kazem.
Nakon sastanka kluba Srba jasno je da i Slavisa Sucur i ja smatramo da rukovodstvo Skupstine treba da reflektuje vladajucu koaliciju.
Kako ce vladajuca vecina rijesiti taj, kao i problem da predsjedavajuci i premijer ne budu iz istog naroda ostaje da se vidi.
Mi se sada, nakon jutrosnje sjednice komisije, nalazimo pred jos vecim/komplikovanijim problemom.
Propust CIK-a da prilikom prihvatanja i ovjeravanje kandidatskih listi upozori ili eliminise kandidate zbog etnickog izjasnjenja odnosno neizjasnjenja rezultirao je situacijom koja se ne moze rijesiti bez krsenja neke od odredbi.
Dakle. Odlukom CIK-a ovim kandidatima je uskraceno pasivno biracko pravo - pravo da budu birani u Dom Narodu.
Medjutim. CIK nije nista rekao o njihovom aktivnom birackom pravu - odnosno o pravu da u kantonalnoj Skupstini i dalje budu clanovi klubova naroda i Ostalih i da glasaju za kandisate za Dom naroda, rukovodstvo Skupstine i da, generalno, nastave raditi u tom klubu.
Uputstvo CIK-a za primjenu izbornog zakona decidno zabranjuje da kandidat u toku mandata promjeni etnicku pripadnost odnosno nepripadnost u odnosu na onu koju je naveo u prijavi.
Na primjer, ukoliko bi CIK uskratio Sabini pravo da bude clan kluba Ostalih i prisilio je da bude clan kluba Bosnjaka time bi zapravo uradio isto ono zbog cega je odbio njenu kandidaturu za Dom naroda - jer se ona prijavila za izbore kao Ostali.
Uglavnom, komisija je poslala urgentan upit CIK-u i sad cekamo odgovor.
Naravno, mi svi znamo da vec imamo situaciju u kojoj jedan dio gradjana ima aktivno ali nema pasivno biracko pravo (Sejdic-Finci, Pljevljak iz RS-a, itd.).
Najgori, po meni scenrio je da vladajuca vecina odluci da o ovom pitanju odlucuje Skupstina glasanje,
To znaci da bi poslanici glasali da li je Sabina Ostali ili Bosnjak.
(Ovdje koristim Sabinu kao primjer jer dolazi iz NS-a - isto vrijedi i za ostale slicne slucajeve)
p.k.
-
Pedja Kojovic
#20345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
palermo
Ne vjerujem da je to citat moje izjave.
Ja sam kao predsjednik kluba Nase stranke automatizmom clan Kolegija.
OKad je rijec o rukovodstvu Skupstine to je sasvim druga prica i taj problem treba "fakturisati" onim strankama koje nisu vodile dovoljno racuna o
etnickoj strukturi svojih kandidatskih listi odnosno onima koji su instruisali svoje glasace da zanemare nebosnjacke, kao i zene, kandidate koji su pri vrhu liste morali biti da bi se zadovoljili zakonski uslovi.
p.k.
OKad je rijec o rukovodstvu Skupstine to je sasvim druga prica i taj problem treba "fakturisati" onim strankama koje nisu vodile dovoljno racuna o
etnickoj strukturi svojih kandidatskih listi odnosno onima koji su instruisali svoje glasace da zanemare nebosnjacke, kao i zene, kandidate koji su pri vrhu liste morali biti da bi se zadovoljili zakonski uslovi.
p.k.
-
VjecitiStudent
#20346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Babe i žabe.
Ne priječi zakon Sabini da bude punopravna "ostala", već samo ograničava koliko će često mijenjati mišljenje.
Jeste li u istom paketu poslali upit i za Plehu i ostale, u istim ste nevoljama?
Ne priječi zakon Sabini da bude punopravna "ostala", već samo ograničava koliko će često mijenjati mišljenje.
Jeste li u istom paketu poslali upit i za Plehu i ostale, u istim ste nevoljama?
-
Pedja Kojovic
#20347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vjeciti student
CIk je u pogledu Plehe&Co donio odluku kojom se njihova lista odbija.
Nasoj stranci lista je vracena na ispravku jer mi imamo dva kandidata iz reda Ostalih.
CIK ce po sluzbenoj duznosti ovjeriti naseg drugog kandidata - Edina Fortu.
Sabini je ostavljena mogucnost zalbe.
p.k.
CIk je u pogledu Plehe&Co donio odluku kojom se njihova lista odbija.
Nasoj stranci lista je vracena na ispravku jer mi imamo dva kandidata iz reda Ostalih.
CIK ce po sluzbenoj duznosti ovjeriti naseg drugog kandidata - Edina Fortu.
Sabini je ostavljena mogucnost zalbe.
p.k.
-
disney
#20348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je l´ demantovala da je Gratzova supruga, ili da je vikala "na njenu stranu"?johntra wrote:Bravo za ispravku, zato je i demantovala...suncica24 wrote:
Lejla Kusturica.
- lerdi
#20349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znači svjesno opstruirate rad skupštine?Pedja Kojovic wrote:palermo
p.k.
- PapakizSarajeva
#20350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, nemoj se ljutiti ako sam pomalo dosadan, ali sta je sa etikom, moralnim principima, ili necemu slicnom sto bi NS trebala imati kao nekakav kodeks o moralnim normama clanstva (a pogotovo clanova vrha stranke) ? Pa zar promjena nacionalnog identiteta u svrhu promicanja na bilo koji nivo vlasti (izvrsni, zakonodavni) nije neeticko, nemoralno politikantstvo ? Ovakvim potezima od bilo kojeg clana NS-a se stvarno nisam nadao, narocito ne od nekoga koji (kojeg) se deklarise kao visokointelektualni i visokomoralni clan NS-a.Pedja Kojovic wrote:papakizsarajeva
p.k.
Pa i ti licno si diskutovao na temu novopecenih Srba islamske vjeroispovijesti koji su u cilju svoga politickog promicanja ucinili isto sto i gdja Cudic. Za nju trazis opravdanja, a za "poturice" koji su se vratili "pradedovskoj veri" ne trazis neko opravdanje kroz Izborni zakon (koji vazi za sve konstitutivne narode i OSTALE).