iPhone - All about
Moderator: Benq
-
exampLe.
#20326 Re: iPhone - All about
Koji tacno apple store?
- Maverick78
#20327 Re: iPhone - All about
Apple Store u Malmeu, Švedska... Jedini u gradu ima u Emporia tržnom centru
Ima iPhone za kupiti i na drugim mjestima, ali ovo je bas u Apple Storeu
Ima iPhone za kupiti i na drugim mjestima, ali ovo je bas u Apple Storeu
-
Sid the sloth
#20328 Re: iPhone - All about
Meni je veca glupost baciti te pare na alkohol i cigare pa ne govorim kako su ljudi koji piju i puse glupi, upravo zato jer su oni zaradili te pare a ne ja.zippoo87 wrote: ja ovo govorim sa psiholoskog ugla...onaj ko nosi samsung ne misli da je toliko poseban,kao ovi sa iPhone-ima...ljudi sami sebi dizu cijenu
a sto se mene tice,u isti kos mogu i samsungovci...jer taj mobitel kakav god da je,ne vrijedi ove novce koje traze za njega...i nikada mi nece biti jasni ljudi koji jedva krpe kraj sa krajem a kupe preskup mobitel,misleci da su tako vrijedniji
ovo vazi i za druge stvari,materijalne ,ne iskljucivo za telefone
Nekome je glupost dati vise od 5000KM na auto pa sta sad, jesu li ovi sto kupe auto od 15.000KM isto budale?
Kao prvo ocigledno ne razumijes ekonomiju, da razumijes znao bi da sebi ne smijes davati za pravo da ti odredjujes koliko sta vrijedi, jer to odredjuje trziste. Ako ljudi daju 1000$ za telefon ocigledno onda on i vrijedi toliko.
Ne vrijede ni jedne tene 200KM onda, a ljudi placaju i po 500KM. Meni ni jedna jakna ne vrijedi vise od 300KM a vidio sam ih danas i po 1000KM. Sta onda?
-
isx
#20329 Re: iPhone - All about
Ne znam, jbm ga ja, ali mi ruzno izgledaju ovi rogovi na vrhu ekrana. Da ne govorim ovaj crni debeli bezel okolo.
-
zippoo87
#20330 Re: iPhone - All about
upravo zbog ovakvih ljudi i komentara treba izbjegavati pricu o Apple-u i njihovim proizvodimaSid the sloth wrote:Meni je veca glupost baciti te pare na alkohol i cigare pa ne govorim kako su ljudi koji piju i puse glupi, upravo zato jer su oni zaradili te pare a ne ja.zippoo87 wrote: ja ovo govorim sa psiholoskog ugla...onaj ko nosi samsung ne misli da je toliko poseban,kao ovi sa iPhone-ima...ljudi sami sebi dizu cijenu
a sto se mene tice,u isti kos mogu i samsungovci...jer taj mobitel kakav god da je,ne vrijedi ove novce koje traze za njega...i nikada mi nece biti jasni ljudi koji jedva krpe kraj sa krajem a kupe preskup mobitel,misleci da su tako vrijedniji
ovo vazi i za druge stvari,materijalne ,ne iskljucivo za telefone
Nekome je glupost dati vise od 5000KM na auto pa sta sad, jesu li ovi sto kupe auto od 15.000KM isto budale?
Kao prvo ocigledno ne razumijes ekonomiju, da razumijes znao bi da sebi ne smijes davati za pravo da ti odredjujes koliko sta vrijedi, jer to odredjuje trziste. Ako ljudi daju 1000$ za telefon ocigledno onda on i vrijedi toliko.
Ne vrijede ni jedne tene 200KM onda, a ljudi placaju i po 500KM. Meni ni jedna jakna ne vrijedi vise od 300KM a vidio sam ih danas i po 1000KM. Sta onda?
odjavljujem se sa teme,svakako ne koristim njihove proizvode a onako sam samo prokomentarisao i napravio paralelu
vozdra mala raja
-
Sid the sloth
#20331 Re: iPhone - All about
Obicni troll, kako sam i misliozippoo87 wrote: upravo zbog ovakvih ljudi i komentara treba izbjegavati pricu o Apple-u i njihovim proizvodima
odjavljujem se sa teme,svakako ne koristim njihove proizvode a onako sam samo prokomentarisao i napravio paralelu
vozdra mala raja
-
zippoo87
#20332 Re: iPhone - All about
ja trol ?
koji si ti idol,nevjerovatno
pogledaj mi malo postove junace i smiri dozivljaj...nisi vrijedniji sto ostavljas vise para apple-u,vjeruj mi
pogledaj mi malo postove junace i smiri dozivljaj...nisi vrijedniji sto ostavljas vise para apple-u,vjeruj mi
-
Sid the sloth
#20333 Re: iPhone - All about
Za mene je troll i onaj ko pise gluposti po temama o kojima nema veze samo da bi nabijao broj postova, tako da - troll si.zippoo87 wrote:ja trol ?
Nisi ni ti vrijedniji sto lupas o stvarima o kojima nemas pojma, mozda mislis da jesi ali vjeruj da nisi
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#20334 Re: iPhone - All about
Bili smo i pregledali ga također danas;Maverick78 wrote:Upravo sam ga gledao u Apple Storeu
Pa šta znam, fino izgleda, u ruci onako kao i sedmica manje više![]()
dobar telefon nema sta, malo pomasan
Momentalno smo na 6s sa 128gb i sve fercera kako treba sa njima; čekati ćemo malo dok cijene padnu, heh
Teži nego obični 8s i magnet za otiske prstiju...
- Maverick78
#20335 Re: iPhone - All about
Pa da, dobar je... Neobičan, tj. konačno baš nešto drugačije od Apple-a još od iPhone 6...
Ja ću isto sačekati... Ovdje trenutno najniža cijena na ugovor ide 55 eura mjesečno. U paketu dođe iPhone X 64GB, neograničeni pozivi i poruke ka svim mrežama u Švedskoj i 2GB Interneta mjesečno, ugovor na dvije godine.
https://webbutik.comviq.se/iphone-x.html?s=1029
Ja ću isto sačekati... Ovdje trenutno najniža cijena na ugovor ide 55 eura mjesečno. U paketu dođe iPhone X 64GB, neograničeni pozivi i poruke ka svim mrežama u Švedskoj i 2GB Interneta mjesečno, ugovor na dvije godine.
https://webbutik.comviq.se/iphone-x.html?s=1029
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#20336 Re: iPhone - All about
Ih ovamo nema vise ugovora; slobodan si uvjek mozes zamjeniti plan ili prebaciti se sa mreze na mrezu
Imamo 10gb plan, pozivi i text neograničeno, znaci sa 2 stara otključana tel, sve $120 mjesecno
Ako bi X sa 64gb još uzeli, dodatno još 2x$50; znaci sve skupa $220; ludicrous
Tonu slika i jos mjesta ima ako zatreba, zato mi se i ne mjenja

Imamo 10gb plan, pozivi i text neograničeno, znaci sa 2 stara otključana tel, sve $120 mjesecno
Ako bi X sa 64gb još uzeli, dodatno još 2x$50; znaci sve skupa $220; ludicrous
Tonu slika i jos mjesta ima ako zatreba, zato mi se i ne mjenja

- Nisrin
#20337 Re: iPhone - All about
U Dubaiju 8 PLUS 64GB izadje oko 1100KM...neka realna cijena, a kod nas ...:S
Opet dosadne rasprave sta ko kupuje za VLASTITI NOVAC, pa shvatite i da ljudi svuda u svijetu takve telefone kupuju 99% preko tel, operatera, vezu se ugovorom i tu ratu ne osjete! Najveca fukara u Americi nosa Iphone najnoviji...kao da je to nesto...
Opet dosadne rasprave sta ko kupuje za VLASTITI NOVAC, pa shvatite i da ljudi svuda u svijetu takve telefone kupuju 99% preko tel, operatera, vezu se ugovorom i tu ratu ne osjete! Najveca fukara u Americi nosa Iphone najnoviji...kao da je to nesto...
-
Mega Man X
#20338 Re: iPhone - All about
Suludo je dati toliki keš na telefon koji tek u 2017. godini nudi stvari viđene još od 2013. Ali ne.. Apple je "inovativan". Ne bi oni nikad krali stvari od drugih. 
-
tnt-tunja
#20339 Re: iPhone - All about
Je li neko ima sličan problem? Naime nikako ne mogu da skinem neku novu Aplikaciju biti uspijevam uraditi update postojećih. Samo se onaj mali krugic vrti i tako u nedogled.
Ne znam u čemu je fazon kada je telefon sam trebao automatski vršiti update aplikacija, ja udjem 16update potrebno....
Ne znam u čemu je fazon kada je telefon sam trebao automatski vršiti update aplikacija, ja udjem 16update potrebno....
- xamp
#20340 Re: iPhone - All about
Jesi se kacio na wifi? Ne radi automatski na mobilnom netu.tnt-tunja wrote:Je li neko ima sličan problem? Naime nikako ne mogu da skinem neku novu Aplikaciju biti uspijevam uraditi update postojećih. Samo se onaj mali krugic vrti i tako u nedogled.
-
tnt-tunja
#20342 Re: iPhone - All about
Ma Non stop sam na wifi kada sam kuci. Nije mi jasno doskora sam sasvim normalno skidao aplikacije, sad je neki problem...xamp wrote:Jesi se kacio na wifi? Ne radi automatski na mobilnom netu.tnt-tunja wrote:Je li neko ima sličan problem? Naime nikako ne mogu da skinem neku novu Aplikaciju biti uspijevam uraditi update postojećih. Samo se onaj mali krugic vrti i tako u nedogled.
- kokikol
- hp_user
#20344 Re: iPhone - All about
iPhone 6s, 10.3.3
danas mi se slika zatresla (wallpaper) par puta dok sam unlock radio. Zašto?
danas mi se slika zatresla (wallpaper) par puta dok sam unlock radio. Zašto?
-
bruteforce
#20345 Re: iPhone - All about
To se dešava i meni na 6, isto 10.3.3. (mislim). Ono kao pogrešan otisak ili nešto. Može bit da je se izhabao senzor, ako je to moguće. Ja sam čitao da su senzori otiska prsta brzi, ali sam treći vlasnik ovog iphone-.
- hp_user
#20346 Re: iPhone - All about
a moj iphone je star 30 danabruteforce wrote:To se dešava i meni na 6, isto 10.3.3. (mislim). Ono kao pogrešan otisak ili nešto. Može bit da je se izhabao senzor, ako je to moguće. Ja sam čitao da su senzori otiska prsta brzi, ali sam treći vlasnik ovog iphone-.
-
aktivacija
#20347 Re: iPhone - All about
Ima li kakva app za direktno skidanje mp3 na ajfon?
- haloo_korisnik
#20348 Re: iPhone - All about
Trenutno sam na androidu, nekad davno koristio ip4, android mi je bolje lego, nema govora, medutim sad hocu da promjenim mobitel ali hocu manji, od 4 ili 4,5 inca a nijedan dobar android telefon top klase vise takav nema, pa se nametnuo iphone SE kao izbor a u Njemackoj imam priliku da uzmem, u Saturnu je 330 €
E sad dolazi glavno pitanje, ranije sam negdje cuo ili procitao da se moze iskoristit garancija i servis kod najblizeg ovlastenog dilera bez obzira gdje je iphone kupljen... Dakle, ako kupim u Svabiji da li eventualno garanciju i servis mogu iskoristit ovdie kod Mekline posto su oni zvanicno dileri Apple za BH
E sad dolazi glavno pitanje, ranije sam negdje cuo ili procitao da se moze iskoristit garancija i servis kod najblizeg ovlastenog dilera bez obzira gdje je iphone kupljen... Dakle, ako kupim u Svabiji da li eventualno garanciju i servis mogu iskoristit ovdie kod Mekline posto su oni zvanicno dileri Apple za BH
- dinao
#20349 Re: iPhone - All about
Da, godinu dana je internacionalna garancija.
-
_Astra_
#20350 Re: iPhone - All about
Ja koristim File Organizer (zelena ikona)... moze se sa youtube konvertovati u mp3 i downloadovati...aktivacija wrote:Ima li kakva app za direktno skidanje mp3 na ajfon?