Jordan lifts visa requirement on Kurds, listing Kurdistan as an independent country. Iraqis still require a visa.

Jordan lifts visa requirement on Kurds, listing Kurdistan as an independent country. Iraqis still require a visa.

Ncc-u?General War wrote:Em2r wrote:Kralj svih aviona drobi isilovce...ja se najezim kad cujem A-10.
https://twitter.com/Conflicts/status/70 ... 37312?s=09
fakat ima zvuk iz horora, brrrrrrEm2r wrote:Kralj svih aviona drobi isilovce...ja se najezim kad cujem A-10.
najbolje je na onom videu kad A 10 strese rafal, promptno prestade svo puskaranjesumirprimus wrote:Heh a dje su sad forumski stratezi gaze tamburaju..pa vec godinu deru desetke..kiki kurdi heeeh.

Ta nakaza, ta karikatura od polu-čovjeka, taj urnebesni Kentaur (Konjska Faca) je samo mali od kužine starih agendi balkanzacije Bliskog istoka. Znači, niti je plan njegov, nit je to "plan 'B', to je osnovni i jedini plan od samoga početka. Za početak je trebalo srušiti postojeću vlast i na ruševinama današnje Sirije, a na temeljima sektaških i nacionalnih antagonizama, napraviti 4 male, među sobom suprotstavljene države.husein_kapetan wrote:Chelli..ovaj Kerry- ev "plan B" za Siriju iliti podjela Sirije pod njihovim vojno politickim patronatom kao "moguci" ishod ovog petogodisnjeg zla u izvornoj formi.. sve vise preuzima formu.. sta ti mislis..?

Da A-10 ne koristi rasprskavajucu municiju i on bi bio za cunu.Manevarske sposobnosti su mu za nulu.Jedina stvar sto ga vadi je taj rotirajuci 30 mm sto ima.Da koristi konvencionalnu municiju,bio bi kao i svaki drugi avion ili helikopter sa tim kalibrom mitraljeza koji nosi.General War wrote:Em2r wrote:Kralj svih aviona drobi isilovce...ja se najezim kad cujem A-10.
Herr Flick wrote:Ova tema ce pasti u zaborav ako se primirje odrzi duze vrijeme,savi upitan posao
Ko ti kaze da ne koristi konvencionalnu municiju?nixon69 wrote:Da A-10 ne koristi rasprskavajucu municiju i on bi bio za cunu.Manevarske sposobnosti su mu za nulu.Jedina stvar sto ga vadi je taj rotirajuci 30 mm sto ima.Da koristi konvencionalnu municiju,bio bi kao i svaki drugi avion ili helikopter sa tim kalibrom mitraljeza koji nosi.General War wrote:Em2r wrote:Kralj svih aviona drobi isilovce...ja se najezim kad cujem A-10.
Pa nije valjda ni namjenjen za borbu nego za CASnixon69 wrote:Da A-10 ne koristi rasprskavajucu municiju i on bi bio za cunu.Manevarske sposobnosti su mu za nulu.Jedina stvar sto ga vadi je taj rotirajuci 30 mm sto ima.Da koristi konvencionalnu municiju,bio bi kao i svaki drugi avion ili helikopter sa tim kalibrom mitraljeza koji nosi.General War wrote:Em2r wrote:Kralj svih aviona drobi isilovce...ja se najezim kad cujem A-10.
Jesi ti vidio jedan video gdje ne koristi rasprskavajucu municiju u akciji?General War wrote:Ko ti kaze da ne koristi konvencionalnu municiju?
Manevarske sposobnosti su mu odlicne za ono cemu je namjenjen.
Nadji mi takav "mitraljez" sa tolikom brzinom gadjanja a da ne "zaglavi".
Jasta je nego da je namjenjen za borbu, to sto si rekao kud ces gore od toga (CAS) uz to ima i drugih namjena recimo C-SAR.zigson wrote: Pa nije valjda ni namjenjen za borbu nego za CAS
... mislio sam na zrak-zrak, dogfight.. ali ti znas da sam na to mislio..General War wrote:Jasta je nego da je namjenjen za borbu, to sto si rekao kud ces gore od toga (CAS) uz to ima i drugih namjena recimo C-SAR.zigson wrote: Pa nije valjda ni namjenjen za borbu nego za CAS
nixon69 wrote:Jesi ti vidio jedan video gdje ne koristi rasprskavajucu municiju u akciji?General War wrote:Ko ti kaze da ne koristi konvencionalnu municiju?
Manevarske sposobnosti su mu odlicne za ono cemu je namjenjen.
Nadji mi takav "mitraljez" sa tolikom brzinom gadjanja a da ne "zaglavi".
Njegove manevarske sposobnosti su,nanisani,istresi se i bjezi.
A koji to jos avion ima rotirajuci mitraljez,ili ti top,sa tim kalibrom pa da ga mozemo uporediti?
Svi ostali imaju jednocijevni 20,30 ili 40 mm.
Mada ja to nebih nazvao topom,jer topovska municija je malo veceg kalibra i ne koristi se u avionima,osim AC-130,koji ima 105 mm top.
A-10?????zigson wrote:... mislio sam na zrak-zrak, dogfight..
..Za nedao bog ima on rakete V-V (kratkog dometa)...ali naravno za to postoje lovci i lovci bombarderi, ali se ne spustaju tako nisko, ostaju nisko i da mogu izdrzati pogodtke, podatak je da A 10 ce jos uvjek letiti i sa 30% ostecenog trupa i bez jednog motora...a pilota stiti titanijumska kada oko kokpita i neprobojno staklo do 12.7mm.zigson wrote:... mislio sam na zrak-zrak, dogfight.. ali ti znas da sam na to mislio..General War wrote:Jasta je nego da je namjenjen za borbu, to sto si rekao kud ces gore od toga (CAS) uz to ima i drugih namjena recimo C-SAR.zigson wrote: Pa nije valjda ni namjenjen za borbu nego za CAS
Strucnjak, A 10 nije lovac...to je avion za podrsku i protiv oklopnu borbu.nixon69 wrote:A-10?????zigson wrote:... mislio sam na zrak-zrak, dogfight..![]()
![]()
Mozda sa onim iz drugog svijetskog rata,kao sto su messerschmitt,spitfire i ostali u njihovoj kategoriji.
A-10 je za danasnje lovce ogromna nula.
pa hajde procitaj sta sam napisao post prije molim tenixon69 wrote:A-10?????zigson wrote:... mislio sam na zrak-zrak, dogfight..![]()
![]()
Mozda sa onim iz drugog svijetskog rata,kao sto su messerschmitt,spitfire i ostali u njihovoj kategoriji.
valjda smo se sporazumjeli generaleGeneral War wrote:..Za nedao bog ima on rakete V-V (kratkog dometa)...ali naravno za to postoje lovci i lovci bombarderi, ali se ne spustaju tako nisko, ostaju nisko i da mogu izdrzati pogodtke, podatak je da A 10 ce jos uvjek letiti i sa 30% ostecenog trupa i bez jednog motora...a pilota stiti titanijumska kada oko kokpita i neprobojno staklo do 12.7mm.
Jesmozigson wrote:pa hajde procitaj sta sam napisao post prije molim tenixon69 wrote:A-10?????zigson wrote:... mislio sam na zrak-zrak, dogfight..![]()
![]()
valjda smo se sporazumjeli generaleGeneral War wrote:..Za nedao bog ima on rakete V-V (kratkog dometa)...ali naravno za to postoje lovci i lovci bombarderi, ali se ne spustaju tako nisko, ostaju nisko i da mogu izdrzati pogodtke, podatak je da A 10 ce jos uvjek letiti i sa 30% ostecenog trupa i bez jednog motora...a pilota stiti titanijumska kada oko kokpita i neprobojno staklo do 12.7mm.
Granate da,ali rasprskavajuca protivavionska municija 20,30 ili 40 mm ne.General War wrote:Prijatelju, svaka granata ce se rasprsnut u kontaktu sa tvrdim predmetom, na tom principu radi granata sto se pretvori u gelere a geleri ubijaju