Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tesla Edison

#20301 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Naslovnica wrote:Na stranu to što HD signal preko Amino A139 uopšte nema HD kvalitet kako je to bilo na AirTiesu.
Razlika u kvaliteti slike je očigledna, i laiku.
Bolje da niste ništa mijenjali jer ste pokvarili ono što je glavno (slika), da bi implementirali ono što većina već posjeduje preko smart TV uređaja.
Da nije 720P izlazna rezlucija?

Napiši mac STB-a u PP pa pogledam. Ako je 720p onda nije ni čudo zašto ti je lošiji HD. U principu trebao bi biti boji nego na MAG-u.
Benq

#20302 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote: Ako kupis MAG 351/352 za 355 KM kanal ce ici u UHD rezoluciji. Na AirTiseu, na staroj platformi se tu cuje samo zvuk.
Na novoj platformi na Amino 139 taj kanal ide u SD rezoluciji. Zasto to samo oni znaju.
Hvala drug, ali vidis, to opet Tesla nije znao objasniti, njegov odgovor je da je NASA UHD naziv kanala a da zapravo ide u SD rezoluciji. Dakle ne spominje da taj kanal zapravo ide u UHD ali na MAG-u.
Tesla Edison

#20303 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

MTV wrote:
TESLA_EDISON wrote:
MTV wrote:
Jbg Tesla znas moj username nemam razloga da izmisljam ili lazem.
Ne, ne , ne , ne , ne, ne, ne ne :D

Nisam to ni pomislio. Znam da je tako nego sam listu okačio da se neki zbune. Ti STB-ovi koji ti imaš su MPEG4 a neki kanali (na koje misliš) su MPEG2 standard pa ih ne vidiš. Inače, ok sve, znam da je tako, nisam ni mislio da ti repliciram, ne brini.

:kiss:
:)
Kad se prijavim na portal pa tamo konfiguracija kanala kod takvih kanala koji se nevide cesto je opis "Pink-mpeg2" ili "Nije vidljivo za HD resiver".
Imam neko minimalno znanje pa znam i za mpeg2, mpeg4, Hevc H.265 i za novi koji se tek razvija H.266 pod nazivom vvc.
Napreduje ta tehnika...
Isto tako nekad je bilo BW, pa Color, pa SD, HD, 2K, UHD, 8K UHD, pitam se šta je slijedeće?

Možda RHD - Radical High Definition - 32K :D
beni-bu-man

#20304 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Benq wrote:
MTV wrote: Ako kupis MAG 351/352 za 355 KM kanal ce ici u UHD rezoluciji. Na AirTiseu, na staroj platformi se tu cuje samo zvuk.
Na novoj platformi na Amino 139 taj kanal ide u SD rezoluciji. Zasto to samo oni znaju.
Hvala drug, ali vidis, to opet Tesla nije znao objasniti, njegov odgovor je da je NASA UHD naziv kanala a da zapravo ide u SD rezoluciji. Dakle ne spominje da taj kanal zapravo ide u UHD ali na MAG-u.
@Benq zar ti ocekujes strucan odgovor od Call Agenta Logosofta ?
Tesla Edison

#20305 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:
Možda nisam dobro objasnio.

Jeste NASA UHD naziv kanala i logično je da nativno ide u UHD ali se u LOL-a emituje trenutno (kažem trenutno) u SD-u na novoj platformi.

Kao što je i Face HD isto naziv kanala i nativno se uvijek emitovao u HD-u pa imaš danas operatera koji ga emituju samo u SD-u ili čak na analogiji.
Benq

#20306 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

beni-bu-man wrote: @Benq zar ti ocekujes strucan odgovor od Call Agenta Logosofta ?
Valjda bi trebao da zna koje usluge kompanija nudi i na koji nacin se isporucuju korisniku. Nemam nista protiv Tesle, dobar covjek, ali eto @MTV je objasnio ono sto on nije znao, a trebao bi..
beni-bu-man

#20307 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

@TESLA_EDISON sto ne djelite Amino A150 ?
MTV

#20308 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

TESLA_EDISON wrote:
Isto tako nekad je bilo BW, pa Color, pa SD, HD, 2K, UHD, 8K UHD, pitam se šta je slijedeće?

Možda RHD - Radical High Definition - 32K :D
4:3 pa 16:9, njemaci povremeno koriste i 21:9.
Bas ovaj 8K ce vjerovatno ici sa novim H266 standardom da se stedi bitrate na satelitu koji nije nimalo jeftin.
TCom u HR koristi Hevc H265 za sve kanale i SD, HD i 4K i slika na svim kanalima je mrak. To znam zato sto vidio svojim okama dok sam ispijao xy kafa na Mallu-u :mrgreen:
zateznistub

#20309 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zateznistub »

Benq wrote:
beni-bu-man wrote: @Benq zar ti ocekujes strucan odgovor od Call Agenta Logosofta ?
Valjda bi trebao da zna koje usluge kompanija nudi i na koji nacin se isporucuju korisniku. Nemam nista protiv Tesle, dobar covjek, ali eto @MTV je objasnio ono sto on nije znao, a trebao bi..
Raspravljate sa likom koji tvrdi da optika ne može banderom...ton hdmi-om...
beni-bu-man

#20310 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Benq wrote:
Nista od 1-og MTV ima novo radno mjesto a Tesla na biro :lol:
Naslovnica

#20311 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

TESLA_EDISON wrote:
Naslovnica wrote:Na stranu to što HD signal preko Amino A139 uopšte nema HD kvalitet kako je to bilo na AirTiesu.
Razlika u kvaliteti slike je očigledna, i laiku.
Bolje da niste ništa mijenjali jer ste pokvarili ono što je glavno (slika), da bi implementirali ono što većina već posjeduje preko smart TV uređaja.
Da nije 720P izlazna rezlucija?

Napiši mac STB-a u PP pa pogledam. Ako je 720p onda nije ni čudo zašto ti je lošiji HD. U principu trebao bi biti boji nego na MAG-u.
Pogledaću kada dođem kući pa ti javim.
Nisam jedini koji se žalio na kvalitet HD slike.
beni-bu-man

#20312 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

zateznistub wrote:
Benq wrote:
Optika ide samo pod vodom, radi boljeg hladjenja.
zateznistub

#20313 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zateznistub »

beni-bu-man wrote: Optika ide samo pod vodom, radi boljeg hladjenja.
Ma ja, usije se to...
Naslovnica

#20314 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

beni-bu-man wrote:@TESLA_EDISON sto ne djelite Amino A150 ?
Kada mtel bude otpisivao Amino A150, onda će ih LoL nama uvaliti.
8-)
Tesla Edison

#20315 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:
Hehe nisam Call Agent, već Tehnička podrška koja ponekad klizeći uleti i u taj reon :D

Objasnio bih ja to tebi uživo, ovdje sam trenutno razapet na tri strane (PM, forum i još neke sitnice) pa dok pišem ovdje na ovoj temi, sažmem toliko da ni ja sebe nekad ne kontam. Ali imaju drugi da isprave (MTV :D ), ipak sam ovdje neslužbeno :)
beni-bu-man

#20316 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Naslovnica wrote:
8-)
Jes ti Tesla :lol:
beni-bu-man

#20317 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

zateznistub wrote:
beni-bu-man wrote: Optika ide samo pod vodom, radi boljeg hladjenja.
Ma ja, usije se to...
Ma zara brate, znas kojom to brzino pici.
Naslovnica

#20318 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

beni-bu-man wrote:
Naslovnica wrote:
8-)
Jes ti Tesla :lol:
Govorili su mi da sam dok sam bio mlađi, a onda sam otkrio žene, vino i konje, i batalio se nauke.
8-)
beni-bu-man

#20319 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Eh TESLA haj sad bez zajebancije evo 2 pitanja samo za tebe

Amino A150 sto ih nema u ponudi

i kako promjeniti izlaznu rezoluciju na Amino A139
Last edited by beni-bu-man on 11/11/2019 11:07, edited 1 time in total.
baki90

#20320 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by baki90 »

Pozdrav svima,
Mozda mi neko moze dati savjet, planirao sam da uvedem Logosoft, prije par dana dolazili su u stan da prikljuce sve ali nisu uspjeli da nadju telefonsku paricu, rekli su da saznam gdje se nalazi ili da je dovedem do stana ako vec nije tu, gledao sam u kaske i gatao, isao do komsije iznad, njemu je ta parica odmah do ulaznih vrata (dok je kod mene uticnica na tom mjestu). Pa ako neko ima ideju koga da zovem za to cudo i da li uopste da predjem na Logosoft, posto vidim na forumu da je vecina ljudi nezadovoljna sa novim stb uredjajem. Trenutno sam na Telemach i preskupi su mi, za razliku od Logosoft Slagalice koja mi se cini prilicno dobar izbor. Hvala na pomoci
Tesla Edison

#20321 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

zateznistub wrote:
Benq wrote:
Ja sam to objasnio jednom za sva vremena i nije zgoreg ponoviti.

Nikad nisam tvrdio da ton ne ide HDMI kablom i to je klasična LAŽ koju je izmislio jedan forumaš a ti naravno se nadovezao. Tad birvaktile, kada su se tek pojavile grefičke sa HDMI izlazom, mislio sam da taj HDMI izlaz služi samo za sliku, kao zamjena za DisplayPort preko kojeg također ne ide ton. Nisam vješt sa grafičkim, ne zanima me puno taj segment kao ni gaming tako da sam to tada napisao kako sam napisao ali naravno provokatori i miševi odmah izlete i pokažu se. Ništa čudno za ovaj forum.

Za optiku preko bandere, tvrdim dalje da nije to moguće jer da jeste, davno bi svi primjenjivali prvo BHT, Logosoft pa ostali. Teorija je jedno, praksa nešto sasvim drugo. Sam BHT je milione i milione maraka "spisakao" u kopanje i provlačenje optike iako su imali svu potrebnu nadzemnu infrastrukturu u svom vlasništvu. Eto svi su oni budale, ti pametan. Ako zaista misliš da si u pravu, idi i predloži im, možda se nisu sjetili pa da te i nagrade. Što da ne, ne treba takvi mozgovi da ostanu neiskorišteni.
zateznistub

#20322 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zateznistub »

TESLA_EDISON wrote: Ja sam to objasnio jednom za sva vremena i nije zgoreg ponoviti.

Nikad nisam tvrdio da ton ne ide HDMI kablom i to je klasična LAŽ koju je izmislio jedan forumaš a ti naravno se nadovezao. Tad birvaktile, kada su se tek pojavile grefičke sa HDMI izlazom, mislio sam da taj HDMI izlaz služi samo za sliku, kao zamjena za DisplayPort preko kojeg također ne ide ton. Nisam vješt sa grafičkim, ne zanima me puno taj segment kao ni gaming tako da sam to tada napisao kako sam napisao ali naravno provokatori i miševi odmah izlete i pokažu se. Ništa čudno za ovaj forum.

Za optiku preko bandere, tvrdim dalje da nije to moguće jer da jeste, davno bi svi primjenjivali prvo BHT, Logosoft pa ostali. Teorija je jedno, praksa nešto sasvim drugo. Sam BHT je milione i milione maraka "spisakao" u kopanje i provlačenje optike iako su imali svu potrebnu nadzemnu infrastrukturu u svom vlasništvu. Eto svi su oni budale, ti pametan. Ako zaista misliš da si u pravu, idi i predloži im, možda se nisu sjetili pa da te i nagrade. Što da ne, ne treba takvi mozgovi da ostanu neiskorišteni.
Ti si neviđeni genijalac...
beni-bu-man

#20323 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

beni-bu-man wrote:Eh TESLA haj sad bez zajebancije evo 2 pitanja samo za tebe

Sto me ignorises :(
Tesla Edison

#20324 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

beni-bu-man wrote:
beni-bu-man wrote:Eh TESLA haj sad bez zajebancije evo 2 pitanja samo za tebe

Sto me ignorises :(
Sorry, izletio na kratko.

Ne može preko GUI-a, nema opcije, mogu pokušati daljinskim putem (iz tehničke baze) ali mi je potreban MAC od stb-a.

Za prvo pitanje, zaista ne znam odgovor :(.
semirsar

#20325 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

oce Edo da bidne nasa muŠka @Ljuska_u_BaklaFi, kako god, samo da bidne i uspjesan u tomu k'o ona :thumbup: :)
Post Reply