Pa, ni bijeli listić baš ne doprinosi napretku. Baš nikako.VjecitiStudent wrote:E jeste ih dobro izabrali, svaka čast, niskomoralna FGR vs niskomoralnih krkana.-LIBERO- wrote: ---
@Vjeciti, bijeli listic nije rjesenje, barem bez opste kampanje za to, a po meni ni tada... kada je ovakvo klijentelisticko drustvo, i stranke-karteli, u pitanju. Bijeli listic je fakticki kvalitetnija opcija apstinencihe, tako da kartelske strasnke itekako navijaju za to....mojne ba![]()
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kandelabar
#20302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovaj gore komentar na forumu sam napisao samo iz razloga što sam na FB profilu doticne g-djice napisao da je dosla analiza iz CIK-a kako se odbija da bude iz reda ostalih i doticna me je blokirala,a napisao sam joj to iz razloga što mislim da imam pravo zato sto je salijetala narod na ulici uvjeravajući ih kako je došlo vrijeme za poštenu neiskvarenu obrazovanu mladost,zato što je pisala na FB prije izbora kako ce redovno izvještavati šta se dešava u skupštini da građani imaju uvida zato sto je Jasmila Zbanic na dan izbora objavila glasacki listic sa prekrizenim poljem kod nje itd..kandelabar wrote: Nije samo ona u pitanju imaju i oni Bossovci što hoće da budu Srbi ali od nje iznenadilo jer je vecina imala visoko misljenje o njoj fina mlada poštena obrazovana,a onda skontaš da mijenja identitete za rad fotelje mada kad pogledaš bolje je i da Naša stranka ima delegata u Domu naroda nego neka druga al eto šamar je kako god jer kad treba da se izjasnimo na popisu stanovnistva onda se mjesec dana prica na tv-u kako vjerujemo u Allaha kako idemo u mejtef ucimo Bosanski jezik,a kad treba ući u fotelju onda političari mogu biti i Romi i CIgani i JEvreji ali mi,mi moramo biti Bošnjaci muslimani jer ako nismo ode sve sruši se Bosna ode sve helać ,a oni slažu mjesečno dal 2500KM dal 5.000KM dal 7.500KM,a onaj DF kojeg ne interesuju fotelje pa se namješta onaj ćelavi po 5min u studiju FTV kad treba da to kaže ko da ima hemoroide,a svako malo izlete u medije SDA zapošljava mi ne damo mi necemoneka propadnemo do kraja nema drugog rješenja
-
VjecitiStudent
#20303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nigdje više za politiku relevantnih diploma i nigdje više političkog diletantizma nego u NS.KatarinaKosaca wrote: To je toIpak, ipak od svega najljigavije je likovanje SDA-ovčadi na ovoj temi i boldiranje Haverićevog imena haman na svakoj temi na forumu.
@starisalko, iako pitanje nije upućeno meni, šta ako ti stari poslodavac ne da radnu knjižicu itd, ja bih, na primjer, ne više kao moralna osoba, jer to je rastegljiva kategorija, nego kao član stranke(stvar koja obvezuje) otišla u stranku i rekla.. Raja, nemam od čega da živim ovaj mjesec, moram djeci dati komad kruha, ako tražim bijeli hljeb nije ok, jer je to ono protiv čega se zalažemo, imate li neko rješenje? Tako bih na primjer uradila ja. Jer, članstvo (radi toga odbijam biti član iti jedne stranke ikada) limitira potpunu slobodu pojedinca, obvezuje, tjera na odluke koje čovjek nekada ne bi sam uradio. Utoliko je Haverić pogriješio i nanio NS-u pogoršanje imidža. Nepromišljenost? Nije opravdanje, dapače, u ovom slučaju liči na glupost.
Jel normalno da to ide jedno s drugim ili je tek u pitanju skup posebno nadarenih ljudi?
-
VjecitiStudent
#20304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dok god je ovakvo stanje, to je daleko veći doprinos nego puhati u jedra političkoj klasi.KatarinaKosaca wrote:Pa, ni bijeli listić baš ne doprinosi napretku. Baš nikako.VjecitiStudent wrote:E jeste ih dobro izabrali, svaka čast, niskomoralna FGR vs niskomoralnih krkana.-LIBERO- wrote: ---
@Vjeciti, bijeli listic nije rjesenje, barem bez opste kampanje za to, a po meni ni tada... kada je ovakvo klijentelisticko drustvo, i stranke-karteli, u pitanju. Bijeli listic je fakticki kvalitetnija opcija apstinencihe, tako da kartelske strasnke itekako navijaju za to....mojne ba![]()
Ovakvo stanje se nimalo neće izmijeniti izborom manjeg zla.
- KatarinaKosaca
#20305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najveći nedoprinos je slegnuti ramenima i reći takvo je stanje, čekajući Mr. Bezgriješnog da se pojavi na bijelom konju i sve riješi. Zlatokosa će mu splesti pletenicu i popeće se tako u Predsjedništvo. I dobra oporba je napredak. Ovakvo konfomističko razmišljanje i dovodi do bijelih listića, apstinencije i nazadovanjaVjecitiStudent wrote:Dok god je ovakvo stanje, to je daleko veći doprinos nego puhati u jedra političkoj klasi i nikako se neće izmijeniti biranjem manjeg zla.
@pk, mi uopće nismo dužni poznavati Haverića, pa znati da je "nematerijalan".Niti nam trebaju pjesničke duše u zastupničkim klupama, nego ljudi sa sve 4 noge na zemlji koji su svjesni da je svijet materijalan, a BIH zemlja lopovluka. Nemojte praviti Sjevernu Koreju, ali napravite neke osnovne dogovore unutar stranke, da vam se ovakvi "gafovi" više nikad ne ponove. Sasvim dobronamjerno. Vaši glasači nisu ovce iz tora crvenog ili zelenog, nego ljudi koji traže alternativu i skloni kritici.
-
kox
#20306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znam da je previd, al' oplakahKatarinaKosaca wrote:Najveći nedoprinos je slegnuti ramenima i reći takvo je stanje, čekajući Mr. Bezgriješnog da se pojavi na bijelom konju i sve riješi. Zlatokosa će mu splesti pletenicu i popeće se tako u Predsjedništvo. I dobra oporba je napredak. Ovakvo konfomističko razmišljanje i dovodi do bijelih listića, apstinencije i nazadovanjaVjecitiStudent wrote:Dok god je ovakvo stanje, to je daleko veći doprinos nego puhati u jedra političkoj klasi i nikako se neće izmijeniti biranjem manjeg zla.
@pk, mi uopće nismo dužni poznavati Haverića, pa znati da je "nematerijalan".Niti nam trebaju pjesničke duše u zastupničkim klupama, nego ljudi sa sve 4 noge na zemlji koji su svjesni da je svijet materijalan, a BIH zemlja lopovluka. Nemojte praviti Sjevernu Koreju, ali napravite neke osnovne dogovore unutar stranke, da vam se ovakvi "gafovi" više nikad ne ponove. Sasvim dobronamjerno. Vaši glasači nisu ovce iz tora crvenog ili zelenog, nego ljudi koji traže alternativu i skloni kritici.
-
starisalko
#20307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ocekivao sam konkretan odgovor al hajd.Sto se tice Haverica dal se konsultovao ili nije sa strankom je manje bitno.U ovom slucaju su prekrsena njegova prava na rad i nadoknadu za taj rad.Oni koji su napravili stetu duzni su istu i nadoknaditi.-LIBERO- wrote:Delikatno je na to odgovoriti na tako hipoteticki nacin. Ja zelim da se vratimo na ovaj konkretan slucaj. Kazem, opet, manje mi je 'zlo' ovo sto je Haveric uradio, cisti iz principa fundamentalno-zivotnih razloga.....nego sto je Sabina uradila.starisalko wrote:LIBERO
Pitanje za tebe
Sta bi ti uradio da dobijes otkaz u firmi nebitno iz kog razloga,i dok si u otkaznom roku nadjes novi posao,ali ti prethodni poslodavac neda radnu knjizicu i tako te drzi dva ili tri mjeseca.I zato vrijeme ostajes bez primanja kojim hranis porodicu.
A sto se tice konkretnog 'slucaja Haveric', ja mislim da se uz direktnu i otvoreniju komunikaciju unutar stranke, mogla obezbijediti za ta dva mjeseca neka prihvatljiva 'stranacka plata-primanja', cime bi se politicki ostalo dosljedno onome sto smo svi pricali i podrzavali. Stavio sam namjerno ovo 'mi', jer sam se otvoreno deklarisao, vec duzi period, kao glasac ove stranke.
Moj glas su dobili u kantonu,ostalo DF
-
Innovation
#20308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako ima zakonsko pravo na taj "bijeli hljeb" zasto bi ga se odrekao, a nema nikakvih drugih primanja.
Gospodine Kojovicu, znate li mozda koliko su mu duzni?starisalko wrote:Oni koji su napravili stetu duzni su istu i nadoknaditi.
- homega
#20309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisi, nego na stranačkomPedja Kojovic wrote:...Protekli par sati sam bio na partijskom sastanku.
p.k.
-
ragib
#20310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čudno je da nikad niko nije promijenio nacionalnost na štetu položaja ili finansiskih interesa, već se isključivo mijenja radi koristi. Kada Sabina promjeni onda je to dobro jer eto bori se za prava ostalih kao da je nemoguće se boriti kao Bošnjakinja za pravo ostalih, a kad pleho to uradi onda je to nemoralno.
Last edited by ragib on 25/12/2014 08:10, edited 1 time in total.
-
iz zadnje klupe
#20311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo ja sam glasač Naše stranke, glasao samo za nju, tamo gdje je nije bilo prekrižio listić, što se mene tiče ja završavam praćenje ove teme , nema te vode kojom se ovo dvoje može oprati, integritet je bilo vaše jedino oružje, ljudi su davali dijelove tijela i živote za ovu zemlju a ovaj ne može mjesec dana bez plate a ova koristi rupe u zakonu za još para, i onda se nadjete nekom da morališete 
-
iz zadnje klupe
#20312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nikad nisam psovao, al' sad bih vam sve po spisku vi lažna NVO elito, e ovako su SDP tretirali svoje glasače, idete ko i oni ako bog da na smetljište historije, a ja vam budala našao i izborio se za bar još 10 glasova pored svog, gledajte sad rukama i nogama kak ću se boriti za suprotnoA SDA-ovčadi bih preporucio da prestanu likovati na temi o jednoj opozicionoj stranci
- Mister Yes
#20313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve se može objasniti nekim dobrim namjerama ako se čovjek dovoljno potrudi. Recimo ovaj Pleho može objasniti da je bio svjestan kako je teško naći Srbina u politici Sarajeva i da je to uradio kako bi se brže formirao dom naroda. Jer ova država treba brzo formiranje vlasti bla bla. Ali uvijek se može postaviti i kontra teza. Recimo za Sabinu se može reći da je bila svjesna da neće moći u dom naroda kao Bošnjakinja pa je zato odlučila pokušati kao Ostali. Dovoljno je da se preko medija plasira sumnja i gotovo je.Pedja Kojovic wrote: Sabina se 2010/ godine kandidovala za nacelnicu opstine i tom se prilikom izjasnila kao Bosnjakinja.
Nije izabrana.
Ostaje nejasno kako se clan koji govori o izabranim zvanicnicima moze primjenjivati i na one koji nisu izabrani).
U periodu prije popisa javno je iznijela svoju promjenu identiteta i obrazlozila je motivom da se izjasni kao bosanka i hercegovka - jednim dijelom iz solidarnosti sa Ostalima a drugim da promovise to specificno opredjeljenje.
Svi mi živimo u takvom svijetu. SDP je izgubila izbore a SDA nije jer je SDA znala izbjeći takve naslove a SDP nije. Kada se malo bolje pogleda SDP je zapravo uradila nadprosječno dobar posao. Imali su grešaka naravno ali u globalu su bili bolji od prethodnika pa čak i od posljeratnog prosjeka. Ali ubili su ih naslovi. Đaba kasnije obavještenja i objašnjenja kada 99% naroda ne čita dalje od naslova.Pedja Kojovic wrote: Prof. Haveric ne zivi u takvom svijetu, svijetu socijalnih mreza i polupismenih, neprovjerenih i neistrazenih vijesti koje se sire brzinom svijetlosti i koji se pisu iskljucivo za ljude ciju je paznju tesko zadrzati dalje od naslova.
-
starisalko
#20314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti si u oni 1% koji ni naslove ne citaMister Yes wrote:Sve se može objasniti nekim dobrim namjerama ako se čovjek dovoljno potrudi. Recimo ovaj Pleho može objasniti da je bio svjestan kako je teško naći Srbina u politici Sarajeva i da je to uradio kako bi se brže formirao dom naroda. Jer ova država treba brzo formiranje vlasti bla bla. Ali uvijek se može postaviti i kontra teza. Recimo za Sabinu se može reći da je bila svjesna da neće moći u dom naroda kao Bošnjakinja pa je zato odlučila pokušati kao Ostali. Dovoljno je da se preko medija plasira sumnja i gotovo je.Pedja Kojovic wrote: Sabina se 2010/ godine kandidovala za nacelnicu opstine i tom se prilikom izjasnila kao Bosnjakinja.
Nije izabrana.
Ostaje nejasno kako se clan koji govori o izabranim zvanicnicima moze primjenjivati i na one koji nisu izabrani).
U periodu prije popisa javno je iznijela svoju promjenu identiteta i obrazlozila je motivom da se izjasni kao bosanka i hercegovka - jednim dijelom iz solidarnosti sa Ostalima a drugim da promovise to specificno opredjeljenje.
Svi mi živimo u takvom svijetu. SDP je izgubila izbore a SDA nije jer je SDA znala izbjeći takve naslove a SDP nije. Kada se malo bolje pogleda SDP je zapravo uradila nadprosječno dobar posao. Imali su grešaka naravno ali u globalu su bili bolji od prethodnika pa čak i od posljeratnog prosjeka. Ali ubili su ih naslovi. Đaba kasnije obavještenja i objašnjenja kada 99% naroda ne čita dalje od naslova.Pedja Kojovic wrote: Prof. Haveric ne zivi u takvom svijetu, svijetu socijalnih mreza i polupismenih, neprovjerenih i neistrazenih vijesti koje se sire brzinom svijetlosti i koji se pisu iskljucivo za ljude ciju je paznju tesko zadrzati dalje od naslova.
- KatarinaKosaca
#20315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da je mislio na @Helena2014 koja jeste ovdje bila samo da bi likovala... Ali, hajd. I meni je krivo , jer sam isto kao ti lobirala svoje neodlučne prijatelje da glasaju NS. Jučer oko 17h prođem Ferhadijom i moj prijatelj K., inače čovjek koji je proveo 4 godine na prvoj liniji, ima faks, nema posla i prodaje nešto na ulici. Još prije izbora mi je rekao da su (NS) dezerteri a uhljebljeni, kažem mu, neka promijeniće oni, kažem, ubijedim, jučer me pita na sred ulice dok se smrzava prodavajući nešto na tezgi dipl... K, šta imam da kažem. Šta da kažem? Poslije toga sam došla na temu sinoć i nisam ovo imala namjeru napisati da ti ne spomenu tvojih 10 lobiranih glasova.iz zadnje klupe wrote:Nikad nisam psovao, al' sad bih vam sve po spisku vi lažna NVO elito, e ovako su SDP tretirali svoje glasače, idete ko i oni ako bog da na smetljište historije, a ja vam budala našao i izborio se za bar još 10 glasova pored svog, gledajte sad rukama i nogama kak ću se boriti za suprotnoA SDA-ovčadi bih preporucio da prestanu likovati na temi o jednoj opozicionoj stranci
starisalko wrote:Ti si u oni 1% koji ni naslove ne cita
-
ljutiajvar
#20316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa,
Možete li objasniti transfer vaše kolegice Sabine- Bošnjakinja -> Ostali, ukoliko je to istina?
S jedne strane, teško mi je pomisliti bilo što zlonamjerno u tom transferu, obzirom da poznajem vašu liberalnu politiku.
S druge strane, meni iz reda ostalih takvo nešto ne bi palo na pamet, makar sve propalo. Iz principa.
Može li kandidat za načelnika biti iz reda ostalih? Da li je to zbog toga?
Pozdrav
Možete li objasniti transfer vaše kolegice Sabine- Bošnjakinja -> Ostali, ukoliko je to istina?
S jedne strane, teško mi je pomisliti bilo što zlonamjerno u tom transferu, obzirom da poznajem vašu liberalnu politiku.
S druge strane, meni iz reda ostalih takvo nešto ne bi palo na pamet, makar sve propalo. Iz principa.
Može li kandidat za načelnika biti iz reda ostalih? Da li je to zbog toga?
Pozdrav
- Agron P
#20317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Incko treba dekretom zabraniti rad njihovoj stranci jer je ovo sto rade u KS skolski primjer podrivanja dejtonskog mirovnog ugovora.
Minoran broj glasova koji su dobili na izborima koriste da proguraju i uhljebe Kojovica na poziciju mandatara.
Da su gradani KS zeljeli Kojovica za mandatara glasali vi za vasu stranku a jos jedan u niz mizernih izbornih rezultata vam ne daje za pravo da se ovako ponasate.
Minoran broj glasova koji su dobili na izborima koriste da proguraju i uhljebe Kojovica na poziciju mandatara.
Da su gradani KS zeljeli Kojovica za mandatara glasali vi za vasu stranku a jos jedan u niz mizernih izbornih rezultata vam ne daje za pravo da se ovako ponasate.
- Agron P
#20318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sabina Cudic, to je ona nesretnica sto poziva policajce da predu na njenu stranu?!
- KatarinaKosaca
#20319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad ste počeli i izmišljatAgron P wrote:Sabina Cudic, to je ona nesretnica sto poziva policajce da predu na njenu stranu?!
- lerdi
#20320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Već sam napisao ali moram ponoviti jer očio je da su neki jedva dočekali ovo kako bi NS svukli do dna. NS je do sada imala "greškica" u radu ali ovo je prvi put da su napravili veče greške u koracima. Ovi što pokušavaju progurati priču "svi su isti" nek okače tu priču mačku o rep. Nit su svi isti nit NS svojim radom može biti na nivou zelenih/crvenih. Greške se dešavaju i treba ukazivati na njih. Ipak praviti linč prema jednoj od zdravijih ideja na našem političkom nebu stvara samo kontraefekat. Priča svi su isti ide samo u prilog onim koji su nas i doveli do stanja u kojem se nalazimo.
- Helena2014
#20321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako ne znaš Sabinu?
CIK NE PRIHVATA NOVI IDENTITET: Haris Pleho, Rasim Smajić, Nermin Bjelak i Sabina Čudić ne mogu u Dom raroda!
CIK im nije dozvolio da budu izabrani u Dom naroda Parlamenta FBiH, jer je utvrdio da su se na prethodnim izborima drukčije nacionalno izjašnjavali.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/181 ... aroda.html
http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/s%C5% ... dom-naroda
http://--- NO LINKS ---/clanak/58803181508 ... vlade/?v=9
CIK NE PRIHVATA NOVI IDENTITET: Haris Pleho, Rasim Smajić, Nermin Bjelak i Sabina Čudić ne mogu u Dom raroda!
CIK im nije dozvolio da budu izabrani u Dom naroda Parlamenta FBiH, jer je utvrdio da su se na prethodnim izborima drukčije nacionalno izjašnjavali.
http://--- NO LINKS ---/clanak/58803181508 ... vlade/?v=9
- KatarinaKosaca
#20322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hajd, sad boldiraj jačeHelena2014 wrote:Kako ne znaš Sabinu?![]()
http://--- NO LINKS ---/clanak/58803181508/vijesti/Los-vic-ili-stvarnost--Oni-ce-biti-predlozeni-za-sastav-nove-vlade/?v=9
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-str ... /141225030
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
- Helena2014
#20324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znaš kako kaže stari narod
BITAN JE NIJET (nasa iskrena odluka)
- KatarinaKosaca
#20325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, nego je vrlina ispraviti grešku. Vrlina koju SDA nikada nije imao, mada je Bakir-vreća-zlata, poslije gubitka od SDP-a rekao svečano "Popravičemo". Od tada do danas nije popravio ni svoje pogrešno izgovaranje suglasnika ć, a kamoli šta više.Helena2014 wrote:Znaš kako kaže stari narod