Moenx wrote:Sanchez22 wrote:"Mirza Teletovic scored 24 points off the bench for the Suns, whose poor showing sent the sellout crowd to the exits midway through the fourth."
Sta mi ovo dodje,da li je odigrao lose u odbrani,ili sto nije dovoljno igrao
Nisam gledao tekmu.
Ovo je ipak ispravna sumnja i razmisljanje -- mada razlucili smo mislilo se na Sunse a ne na Mirzu kao igraca
DAkle igrac moze postici u NBA 24, narocito ako ima visemilionski ugovor i vec dokazane kvalitete, ali ne mora znaciti da je to nesto dobro
Hajde analiziramo kada je Mirza postizao te poene
Postizao je cim je usao u igru, dvije tri trojke cini mi se
ALi, veliki dio lopti i susteva imao je kada su se SUnsi raspali -- cini mi se da je takvo stanje na terenu da je ostatak tima bio bezidejan, u tom trecem kvartalu da je raavno 5 6 napada za SUnse zavrsavao sam Mirza
Tako da je jedno vrijeme bilo Mirza VS WARIROS a ne Suns vs WAriors
NO prakticno on je samo iskoristio prostor u kome wariorsi nisu marili za odbranu maltene, jer je njihova taktika sljedeca- pusti da ti protivnik da kos , ali ko ga jebe mi cemo postici kos vise to jest cury ili clay ce za sekundu zasuti protivnixcki kos trojkama
DAkle prakticno je pusteno da MIrza igra da se wariorsi ne bi trosili i da bi mogli odmah nakon toga realizirati napad koji ce biti brzi elgantniji i na kraju ce obesmisliti protivnika
Prakticno MIrza je u tom momentu bio u paktu sa WAriorsima , dakle postigne kos lota je za gsw i oni ce tada dati vise koseva
Dakle bitno sve je to stvar konteksta
SUnsi su tim koji je pokazao da zna i da vrijedi i mislim da ce na kraju uci u vrucu utrku za 8 mjesto
Ne bih rekao, u drugoj cetvrtini mirza je imao 11 poena za 10 minuta u jednom momentu kad je tekma bila izjednacena, tek kad je izasao 3-4 minuta prije kraja warriorsi su krenuli, NE radi mirze, ali jednostavno se moze reci da bi se sunsi raspali vec mnogo ranije da nije bilo njega.
Znaci drzao ih je donekle u Igri.
A sad kad kazes da warriorsi prakticno ne igraju odbranu ni tu nisi u pravu, imaju jedne od najboljih odbrana u NBA a draymond green i iguodala su poznati kao najbolji obrambeni igraci u NBA, i sad pogodi koga su cuvali. Vidjelo se da je mirza tesko dosao do suta u prvom poluvremenu ali ipak je imao 11 poena.
Nego nesta drugo, ne kontam ovo pljuvanje nekih nasih navijaca, pa jebote ponekad ima los dan pa sta, svi znamo da on nije kobe bryant ni jordan, ali isto tako znamo da je puno bolji nego onaj teletovic u netsima. Zato ga trebamo bodriti bilo sta. Dobar je lik, ne folira se niti je arogantan a opet ga ljudi pljuvaju, to mi nije jasno.
A to sto nije usain bolt, pa nije, ali to se znalo i prije. Ali zato igra kosarku s glavom, i meni je milina gledati ga kad igra, ne zato sto je bosanac nego sto igra timski, pa se i ja nekad nerviram kad je prisiljen da uzme nemoguce suteve zato sto njegovi saigraci PONEKAD samo gledaju na svoju statistiku (kazem ponekad jer je sad mnogo bolje nego sto je bilo u netsima).
Sta se tice njegovu defanzivnu igru, meni je sasvim solidan da ne kazem dobar u 1 na 1, a to sto su sinoc curry i thompson poderali je bilo do lose timske defanzive a ne individualne. kad gubis 40 poena u trecoj cetvrtini to je do cijele ekipe, TO JEST DO TRENERA.