Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nema me tamo

#20301 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:Cuj ispucava se, covjek imao 70% suta :okac:
Ovi sto trube o odbrani, nije njegovo da po terenu ganja Curry-ja i Thompsona ;-)
Bezveze i ova prica da je spor. Mojne te price o odbrani u Sunsima, kod njih je to ionako u drugom planu.
Mirza :thumbup: Odradio svoje 24 pts 4 sk 2 ass 8-) Ekipa nije ispratila.
Hoce ljudi sve..

Da ne da Thompsonu da dođe do šuta..
Da mu svaki put Steph šuta preko ruke.. :lol: :lol: :lol:

Da ubacuje trojke, dijeli asistencije no look..

Ej 24 poena vjerovatno najboljoj ekipi svih vremena i opet dobacivanja. :D

Kazes 70 posto šut? :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#20302 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

I sve to kao igrac s klupe.... :D
Davno je receno da je Mirza igrac poput Ryana Andersona. Cetvorka suter. Neki bi da on bude Zach Randolph. E, pa ne meRe 8-)
nema me tamo

#20303 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Joj zamisli Mirzu u ovoj formi i da ide Evropsko za par dana + Jusuf iz prošle sezone kao i Nihad..

Pa u najmanju ruku jaki kao Srbija, bez dlake na jeziku znaci.

Inace bolji je Anderson, šut za 3 rekao bih da je Mirza bolji u nijansama..
A inace igra 1 na 1 tu je Anderson bolji znacajno..
Tomahawk11
Globalni moderator

#20304 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:Joj zamisli Mirzu u ovoj formi i da ide Evropsko za par dana + Jusuf iz prošle sezone kao i Nihad..

Pa u najmanju ruku jaki kao Srbija, bez dlake na jeziku znaci.

Inace bolji je Anderson, šut za 3 rekao bih da je Mirza bolji u nijansama..
A inace igra 1 na 1 tu je Anderson bolji znacajno..
Rekao sam da je taj tip kosarskasa. Naravno, Ryan ima vise sezona u nogama od Mirze, jasniji status. Dok je bio u Netsima, nikad nisi znao koju ce minutazu imati. Ovo sto do sad igra u Sunsima, minutaza je ustaljena i odmah se vidi rezultat.

Nihad je u groznoj formi. Tip se boji sam sebe. Kazem to sve i da ima priliku da igra za nas, a nema.
Jusuf...vidjecemo, treba da nadodje, dugo pauzira.
Mirza dobar. Renfroe dobar. Stipanovic isto tako. Ukljuciti i Musu. Fina se ekipa moze sastaviti.
trcicu trceci

#20305 Re: Mirza Teletovic all about

Post by trcicu trceci »

:bih: Razvalio momak. 24 poena za 24 minute, to je savrsenstvo. Ne znam sto mu ne daje vise minutaze, koji mu je
shake69

#20306 Re: Mirza Teletovic all about

Post by shake69 »

Odlicno! Jos1-2 utakmice ovako i prelazi 10 points pg!! :bih:
KB9

#20307 Re: Mirza Teletovic all about

Post by KB9 »

odlican sesti igrac, past ce dobra ugovorcina iduce sezone :bih:
Sanchez22

#20308 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Sanchez22 »

"Mirza Teletovic scored 24 points off the bench for the Suns, whose poor showing sent the sellout crowd to the exits midway through the fourth."
Sta mi ovo dodje,da li je odigrao lose u odbrani,ili sto nije dovoljno igrao :D
Nisam gledao tekmu.
Moenx

#20309 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Moenx »

MOzda whose se odnosi na SUnse a ne na Mirzu
Cavendish

#20310 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Cavendish »

Mirza je se u potpunosti oslobodio pocetnog pritiska. Sinoc je pokazao da nije samo igrac koji zivi od suta za tri poena. Ja sam od onih koji su bili u krivu kada sam govorio da je Mirza pogrijesio kada je ostao u NBA, na svu srecu nisam bio u pravu.
insaneinthebrain

#20311 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insaneinthebrain »

insaneinthebrain wrote:hoce ih golden state satrati, valjda mirza proradi
kao sto najavih, dobro pa se mirza vratio. da je igrao vise minuta vjerovatno bi i do 30 nagurao
samo deri mirzoni :bih:
Rob_Atl

#20312 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Rob_Atl »

Moenx wrote:MOzda whose se odnosi na SUnse a ne na Mirzu
Da na sunse, dobar prvi kvoter bio i sredina drugog bilo je 42 42 i onda ih za dvije minute nabise 15 razlike i onda krenu sve nizbrdo :mrgreen:
House

#20313 Re: Mirza Teletovic all about

Post by House »

odlično :bih: :bih: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#20314 Re: Mirza Teletovic all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://sportsport.ba/ino_kosarka/mirza- ... ena/178985

joj ja ovih americkih nevjerojatnih statistickih podataka,sta je iduce,top 15 igraca koji su protiv prvaka imali 4 i vise licnih gresaka
Moenx

#20315 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Moenx »

Sanchez22 wrote:"Mirza Teletovic scored 24 points off the bench for the Suns, whose poor showing sent the sellout crowd to the exits midway through the fourth."
Nisam gledao tekmu.
Ovo je ipak ispravna sumnja i razmisljanje -- mada razlucili smo mislilo se na Sunse a ne na Mirzu kao igraca
DAkle igrac moze postici u NBA 24, narocito ako ima visemilionski ugovor i vec dokazane kvalitete, ali ne mora znaciti da je to nesto dobro
Hajde analiziramo kada je Mirza postizao te poene
Postizao je cim je usao u igru, dvije tri trojke cini mi se
ALi, veliki dio lopti i susteva imao je kada su se SUnsi raspali -- cini mi se da je takvo stanje na terenu da je ostatak tima bio bezidejan, u tom trecem kvartalu da je raavno 5 6 napada za SUnse zavrsavao sam Mirza
Tako da je jedno vrijeme bilo Mirza VS WARIROS a ne Suns vs WAriors
NO prakticno on je samo iskoristio prostor u kome wariorsi nisu marili za odbranu maltene, jer je njihova taktika sljedeca- pusti da ti protivnik da kos , ali ko ga jebe mi cemo postici kos vise to jest cury ili clay ce za sekundu zasuti protivnixcki kos trojkama
DAkle prakticno je pusteno da MIrza igra da se wariorsi ne bi trosili i da bi mogli odmah nakon toga realizirati napad koji ce biti brzi elgantniji i na kraju ce obesmisliti protivnika
Prakticno MIrza je u tom momentu bio u paktu sa WAriorsima , dakle postigne kos lota je za gsw i oni ce tada dati vise koseva

Dakle bitno sve je to stvar konteksta

SUnsi su tim koji je pokazao da zna i da vrijedi i mislim da ce na kraju uci u vrucu utrku za 8 mjesto
dena24

#20316 Re: Mirza Teletovic all about

Post by dena24 »

Moenx wrote:
Sanchez22 wrote:"Mirza Teletovic scored 24 points off the bench for the Suns, whose poor showing sent the sellout crowd to the exits midway through the fourth."
Nisam gledao tekmu.
Ovo je ipak ispravna sumnja i razmisljanje -- mada razlucili smo mislilo se na Sunse a ne na Mirzu kao igraca
DAkle igrac moze postici u NBA 24, narocito ako ima visemilionski ugovor i vec dokazane kvalitete, ali ne mora znaciti da je to nesto dobro
Hajde analiziramo kada je Mirza postizao te poene
Postizao je cim je usao u igru, dvije tri trojke cini mi se
ALi, veliki dio lopti i susteva imao je kada su se SUnsi raspali -- cini mi se da je takvo stanje na terenu da je ostatak tima bio bezidejan, u tom trecem kvartalu da je raavno 5 6 napada za SUnse zavrsavao sam Mirza
Tako da je jedno vrijeme bilo Mirza VS WARIROS a ne Suns vs WAriors
NO prakticno on je samo iskoristio prostor u kome wariorsi nisu marili za odbranu maltene, jer je njihova taktika sljedeca- pusti da ti protivnik da kos , ali ko ga jebe mi cemo postici kos vise to jest cury ili clay ce za sekundu zasuti protivnixcki kos trojkama
DAkle prakticno je pusteno da MIrza igra da se wariorsi ne bi trosili i da bi mogli odmah nakon toga realizirati napad koji ce biti brzi elgantniji i na kraju ce obesmisliti protivnika
Prakticno MIrza je u tom momentu bio u paktu sa WAriorsima , dakle postigne kos lota je za gsw i oni ce tada dati vise koseva

Dakle bitno sve je to stvar konteksta

SUnsi su tim koji je pokazao da zna i da vrijedi i mislim da ce na kraju uci u vrucu utrku za 8 mjesto

Ne bih rekao, u drugoj cetvrtini mirza je imao 11 poena za 10 minuta u jednom momentu kad je tekma bila izjednacena, tek kad je izasao 3-4 minuta prije kraja warriorsi su krenuli, NE radi mirze, ali jednostavno se moze reci da bi se sunsi raspali vec mnogo ranije da nije bilo njega.
Znaci drzao ih je donekle u Igri.
A sad kad kazes da warriorsi prakticno ne igraju odbranu ni tu nisi u pravu, imaju jedne od najboljih odbrana u NBA a draymond green i iguodala su poznati kao najbolji obrambeni igraci u NBA, i sad pogodi koga su cuvali. Vidjelo se da je mirza tesko dosao do suta u prvom poluvremenu ali ipak je imao 11 poena.

Nego nesta drugo, ne kontam ovo pljuvanje nekih nasih navijaca, pa jebote ponekad ima los dan pa sta, svi znamo da on nije kobe bryant ni jordan, ali isto tako znamo da je puno bolji nego onaj teletovic u netsima. Zato ga trebamo bodriti bilo sta. Dobar je lik, ne folira se niti je arogantan a opet ga ljudi pljuvaju, to mi nije jasno.

A to sto nije usain bolt, pa nije, ali to se znalo i prije. Ali zato igra kosarku s glavom, i meni je milina gledati ga kad igra, ne zato sto je bosanac nego sto igra timski, pa se i ja nekad nerviram kad je prisiljen da uzme nemoguce suteve zato sto njegovi saigraci PONEKAD samo gledaju na svoju statistiku (kazem ponekad jer je sad mnogo bolje nego sto je bilo u netsima).
Sta se tice njegovu defanzivnu igru, meni je sasvim solidan da ne kazem dobar u 1 na 1, a to sto su sinoc curry i thompson poderali je bilo do lose timske defanzive a ne individualne. kad gubis 40 poena u trecoj cetvrtini to je do cijele ekipe, TO JEST DO TRENERA.
Moenx

#20317 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Moenx »

Pa dobro oduzmes 24 i 11 dobije se 13
13 poena u momentu kada je bilo plus dvadeset za WARIORSE
Ne tvrdim kako nemaju odbranu ali najveca njihova odbrana je u tome sto je protivnicki napad manje pokretan efikasan i lagan od njihovog sto lomi protivnika
A slazem se statistika u kojoj kada procitamo neki skroman broj poena Teletovica nije signal za pljuvanje istog
dena24

#20318 Re: Mirza Teletovic all about

Post by dena24 »

Moenx wrote:Pa dobro oduzmes 24 i 11 dobije se 13
13 poena u momentu kada je bilo plus dvadeset za WARIORSE
Ne tvrdim kako nemaju odbranu ali najveca njihova odbrana je u tome sto je protivnicki napad manje pokretan efikasan i lagan od njihovog sto lomi protivnika
A slazem se statistika u kojoj kada procitamo neki skroman broj poena Teletovica nije signal za pljuvanje istog
Kontam sta hoces da kazes i donekle si u pravu ali po toj logici jedan kobe bryant ima prosjek od 4 poena efikasno gledajuci. Sad bi Kobe ili bilo ko drugi u toj situaciji trebao prestati sutirati loptu svaki put kad ekipa gubi 10+.
Isto tako jedan deandre jordan ili drummond imaju realan prosjek od 6 skokova jer im pola tih skokova jednostavno padaju u ruke.
Sta hocu da kazem, te statistike za mene nisu znak da li je neko dobro odigrao ili nije.
Za procijenu efikasnost nekog igraca Ameri su izmislili Player efficiency rating. A ova ostala statistika je nako za sprdanje.
shalla

#20319 Re: Mirza Teletovic all about

Post by shalla »

PER tito, sve drugo je prdimahovina...
Nego, ono što raduje je ovih 10-ak poena koji nisu bili šut za 3, njegova igra postaje sve raznovrsnija tako da će protivnici morati malo više braniti ulaze što će mu s druge strane ostavljati više prostora za :fazlija:
Butmiran

#20320 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Butmiran »

Joj termina, večeras u pola 5... Mora čovjek zaspati u 20h da ustane normalan i gleda tekmu. :D.
insaneinthebrain

#20321 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insaneinthebrain »

mirza vrati se u evropu da normalno gledamo utakmice :oops: :skoljka:
ili bar se vrati na istok :lol:
trcicu trceci

#20322 Re: Mirza Teletovic all about

Post by trcicu trceci »

Ovo je jedna od rijetkih tema na kojoj nije bilo papana, vidim evo i ovdje se pojavili. Cim igrac pocne da odskace javljaju se i kote, kakvi majmuni
Tomahawk11
Globalni moderator

#20323 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Butmiran wrote:Joj termina, večeras u pola 5... Mora čovjek zaspati u 20h da ustane normalan i gleda tekmu. :D.
Dobar termin :D
Znaci, veceras gledati Zvezdu - Bayern i krevetac. Cini mi se da je u 19:00.
kakavdanakneiskustvu

#20324 Re: Mirza Teletovic all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:
Butmiran wrote:Joj termina, večeras u pola 5... Mora čovjek zaspati u 20h da ustane normalan i gleda tekmu. :D.
Dobar termin :D
Znaci, veceras gledati Zvezdu - Bayern i krevetac. Cini mi se da je u 19:00.

jeste,na sk 1
nema me tamo

#20325 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

E'o 5 i 25 Mirza na parketu. :lol: :lol: :lol:
Post Reply