FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#20301 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

gorgonzola wrote:Ma sta kukate. Svaki tim ima uspona i padova. Nadam se usponu u uzvratu. 4 gola nisu malo ali nisu ni nedostizna. Ovako ste kukali i poslije milana. Ovako lose ne bi smjeli vise odigrati. Plus , opet se ponavljam, bajern zalio teren kao da ce vaterpolo igrati.
daj ba bježi, nemoj se zayebavati :lol: :lol: ...kakav teren i qrci i te price oko revanša...pusti to :wink:

Zamoliti ih da odigraju 0-0 na Campu, da se igraci bezveze ne troše i kartoniraju.
gidra

#20302 Re: FC Barcelona

Post by gidra »

gorgonzola wrote:Ma sta kukate. Svaki tim ima uspona i padova. Nadam se usponu u uzvratu. 4 gola nisu malo ali nisu ni nedostizna. Ovako ste kukali i poslije milana. Ovako lose ne bi smjeli vise odigrati. Plus , opet se ponavljam, bajern zalio teren kao da ce vaterpolo igrati.
Ne znam koliko ti je godina ali su ti rezoni kao kod djeteta od 10 godina. Barcelona sa onakvim pristupom ne može nadoknaditi 4 gola da protiv Želje igra a ne protiv Bayerna koji je najdominantnija ekipa na svijetu u posljednjih pola godine. Kako te bolan nije stid da govoriš da se Bayern branio, nabili sve igrače i kao iz kontre i polukontre pravili prilike, a statistika 10 od čega 7 u okvir gola a Barcelona samo jednom i to onaj Bartra dodao loptu golmanu. Barca je večeras zgažena nadigrana i izdominirana i nadam se da će izvući lekciju iz ovog poraza.
A onaj Jordi Alba je najljigaviji igrač u Barceloni.
vivax

#20303 Re: FC Barcelona

Post by vivax »

Da ga ebes..ja sam opet ubijeđen da ce to Barca stici u sljedecoj utakmici...
barcelona_

#20304 Re: FC Barcelona

Post by barcelona_ »

Ma kakvi stic, nema sanse.

Ja sam ovo predvidio vjerovali ili ne :) Gledam svaku utakmicu Barcelone od 2006. otprilike. Ovo me sad podsjeca na ono doba kad su Rajkard i Ronaldinjo ispuhali u onoj jednoj, njima posljednoj sezoni u Barsi. Isto djeluju na terenu. Nezainteresovani, nema trcanja, zalaganja, borbe... Messi se od decembra-januara ni u jednoj utakmici ni oznojio nije. Seta se po terenu, nije ni sjenka sto je nekad bio.
Odprilike, od decembra igraju skroz slabo i pogotovo od onih utakmica sa Realom kad su ih 2 puta za redom dobili. Dakle, ko ih prati, zna da se ovo sto se desilo veceras vec duze desava, al su se izvukli protiv Milana, Pariza... Al veceras je puklo...

U ligi pobjedjuju one drugorazredne ekipe bez problema...

Nesto se desava u timu, nesto ne pase. Fizicki isto nisu spremni, nemaju snage u ovakvim utakmicama. Zasiceni su isto. Ova generacija, manje vise, osvojila je sve sto se osvojiti moze u klupskom i reprezentativnom fudbalu. Reprezentacija Spanije je upravo na krilima Barsinih igraca bila prvak svijeta i dva puta prvak Evrope...

Ja mislim da im treba 3-4 pojacanja i lagano podmladjivanje igraca. Samo sto ce tesko, gotovo nemoguce biti naci zamjenu za Injestu i Xavija...Ove ostale i nekako mogu sklepat, kupit, al njih dvojica se ne radjaju vise...

Bilo bi dobro kada bi npr. doveli Dzeku, Hummelsa, Balea... Neimar ce izgleda sigurno doci... Ne znam, vidjet cemo.

Imali smo priliku i cast da zivimo i gledamo najbolju ekipu svih vremena, ali polako dolazi i njihov kraj, sto je sasvim normalno.
p206

#20305 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Prerano vi otpisujete ove igrače. Najavljujete kraj neke ere i sl. Pogledajte rezultate Barce u LP od kad je Pep došao do sada. Ništa bolji nisu bili, znali su gubiti od Rubina, Spartaka, Shakhtara, Intera... u tim utakmicama znali su izgledati bezidejno i loše.
To što igrači manje trče sada je greška struke, jer su tempirali formu za prvi dio sezone, jer se tad lomi španska liga. Drugi dio služi za održavanje odstojanja. Jako je teško osvojiti Primeru, to je više psihološka borba i lomljenje otpora (jednog) glavnog konkurenta. Kad se prelomi, liga je osvojena 99%. A Xavi i ostali su ponovili nekoliko puta da je liga bila prioritet. Naravno važna je i LP i kup, ali ne može se sve staviti na LP jer tu zna odlučiti jedan potez.
Ovoj ekipi fali jača klupa, stoper i novi napadač tipa Ville. Pep je igrao sa 19 igrača, sad nema više od 15 pouzdanih igrača. I zbog te slabije klupe, desi se ovaj fizički pad i primanje golova u zadnjih 15 min.

I da dodam da Messi sada "kiše" ono ganjanje Gerd Mullerovog rekorda u prvom dijelu sezone... Nije mi se to svidjelo ni onda, jer sam slutio da će ga stići umor i neka povreda.
ultima_palabra

#20306 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

p206 wrote:Prerano vi otpisujete ove igrače. Najavljujete kraj neke ere i sl. Pogledajte rezultate Barce u LP od kad je Pep došao do sada. Ništa bolji nisu bili, znali su gubiti od Rubina, Spartaka, Shakhtara, Intera... u tim utakmicama znali su izgledati bezidejno i loše.
To što igrači manje trče sada je greška struke, jer su tempirali formu za prvi dio sezone, jer se tad lomi španska liga. Drugi dio služi za održavanje odstojanja. Jako je teško osvojiti Primeru, to je više psihološka borba i lomljenje otpora (jednog) glavnog konkurenta. Kad se prelomi, liga je osvojena 99%. A Xavi i ostali su ponovili nekoliko puta da je liga bila prioritet. Naravno važna je i LP i kup, ali ne može se sve staviti na LP jer tu zna odlučiti jedan potez.
Ovoj ekipi fali jača klupa, stoper i novi napadač tipa Ville. Pep je igrao sa 19 igrača, sad nema više od 15 pouzdanih igrača. I zbog te slabije klupe, desi se ovaj fizički pad i primanje golova u zadnjih 15 min.

I da dodam da Messi sada "kiše" ono ganjanje Gerd Mullerovog rekorda u prvom dijelu sezone... Nije mi se to svidjelo ni onda, jer sam slutio da će ga stići umor i neka povreda.
Kada jedna velika, istorijska ekipa ovako pokusa u velikoj utakmici, to je skoro uvijek kraj ere. Samo je pitanje kad će doći nova era i ko će je donijeti... Barcelona je imala sreće pa je odmah poslije kraja Rijkaardove ere (poraz od 4:1 na Bernabeu) došla Pepova era.

A možda će se i tražiti neko vrijeme kao nakon kraja Cruyffove ere (4:0 od Milana).
fidoremilienko

#20307 Re: FC Barcelona

Post by fidoremilienko »

Mer'aba ljudi :D :lol:
5 0 5

#20308 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

gorgonzola

#20309 Re: FC Barcelona

Post by gorgonzola »

gidra wrote:
Ne znam koliko ti je godina ali su ti rezoni kao kod djeteta od 10 godina. Barcelona sa onakvim pristupom ne može nadoknaditi 4 gola da protiv Želje igra a ne protiv Bayerna koji je najdominantnija ekipa na svijetu u posljednjih pola godine. Kako te bolan nije stid da govoriš da se Bayern branio, nabili sve igrače i kao iz kontre i polukontre pravili prilike, a statistika 10 od čega 7 u okvir gola a Barcelona samo jednom i to onaj Bartra dodao loptu golmanu. Barca je večeras zgažena nadigrana i izdominirana i nadam se da će izvući lekciju iz ovog poraza.
A onaj Jordi Alba je najljigaviji igrač u Barceloni.
Ne znam koliko je tebi godina, ali ja vjerujem. Do posljednjeg zvizduka. Bajern je rasturio arsenal u prvoj utakmici a kuci zamalo zijanise. Imali su i srece. Ako je arsenal mogao stici 3 gola zasto barsa ne bi 4. Ima jos jedna tekma od 90minuta.
Pitarrr82

#20310 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

Barsa moze zabiti 4. gola ali s onakvim pristupom i igrom ne u ovom trenu, cak i da zabiju 4. Bayernu i oni ce dati gol, dva sto ce biti dovoljno za prolazak...

Jednostavno su mnogo jaci i u mnogo boljoj formi trenutno i to treba priznati...
Partijaner

#20311 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Ako Barsa prodze ja cu u tabut odma da legnem. Recimo i da dadnu 4 gola, zar mislis stvarno da Bayern nece nijedan ?
Pa samo nek se otvore malo, eto prostora za Bayerm, hu ha 0:1 ovi moraju dati 6 golova, pa ti sad vidi ko je u prednosti, nije ti Bayern-Milan.
MOSALJOZE

#20312 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Partijaner wrote:Ako Barsa prodze ja cu u tabut odma da legnem. Recimo i da dadnu 4 gola, zar mislis stvarno da Bayern nece nijedan ?
Pa samo nek se otvore malo, eto prostora za Bayerm, hu ha 0:1 ovi moraju dati 6 golova, pa ti sad vidi ko je u prednosti, nije ti Bayern-Milan.
Ne vrijedi se sa nekim raspravljati. :skoljka:
ultima_palabra

#20313 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Barcelona bi mogla odigrati za ponos, i dobiti utakmicu nekim rezultatom od 2:1, 3:1, 3:2... ali samo ako Messi bude potpuno spreman. Ako ne bude igrao, ili bude "igrao" kao sinoć, mogao bi ih Bayern opet rastočiti.
MOSALJOZE

#20314 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

I nije mi jasno kako onaj trener nije izvadio Mesija na poluvremenu.Razumijem najbolji je igrač malo mu prostora treba,ali čovjek je jednostavno bio neprimjetan.Vilja i Fabregas su trebali ući prije 60-te minute umjesto Mesija i Sančeza.
Pitarrr82

#20315 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

Ma ne znam ni koji k.... ga forsira kad se vidi iz aviona da to nije Messi, da nije spreman...
Partijaner

#20316 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

MOSALJOZE wrote:I nije mi jasno kako onaj trener nije izvadio Mesija na poluvremenu.Razumijem najbolji je igrač malo mu prostora treba,ali čovjek je jednostavno bio neprimjetan.Vilja i Fabregas su trebali ući prije 60-te minute umjesto Mesija i Sančeza.
Bio je pod bocama garant, pa to je se moglo vidjeti na faci, totalno nezainteresovan za igru, neraspolozen a i ruku na srce bio je odsjecen tokm citave tekme.
HB_BHF

#20317 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Partijaner wrote:
MOSALJOZE wrote:I nije mi jasno kako onaj trener nije izvadio Mesija na poluvremenu.Razumijem najbolji je igrač malo mu prostora treba,ali čovjek je jednostavno bio neprimjetan.Vilja i Fabregas su trebali ući prije 60-te minute umjesto Mesija i Sančeza.
Bio je pod bocama garant, pa to je se moglo vidjeti na faci, totalno nezainteresovan za igru, neraspolozen a i ruku na srce bio je odsjecen tokm citave tekme.
U pravu si... Na slici se vidi da čovjek faktički nije bio nigdje. Niti u napadu nit' u veznom redu. Izmjena je trebala biti...
Image
skenderija04

#20318 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ovo sto pise @Gorgonzola je navijacka zelja koja nije realna i malo je vjerovatna. Ipak, momak vjeruje i nada zadnja umire. Tih pa makar i 0,0000000001 promila mu daju za pravo da pise to sto pise. Meni je puno nejasnije da se zbog tih 0,0000000001 promila dovodite u situaciju da vam @Gorgonzola 1.maja osvjezi memoriju.

@Ultima palabra

Dug od sinoc : Messi 7,409 Recimo neka poredjenja Robben . 10,907 Ribery 10,487 pretrcanih metara
ultima_palabra

#20319 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Dug od sinoc : Messi 7,409 Recimo neka poredjenja Robben . 10,907 Ribery 10,487 pretrcanih metara
Hmm... izgledalo je i manje od toga. Ali i to je sve neko trčkaranje, nije bilo pravog sprinta. Da se razumijemo, i ovakav Messi je isprepadao PSG i odlučio prolaz... protiv Bayerna koji puca od snage i samopouzdanja to ne može proći.
skenderija04

#20320 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:Dug od sinoc : Messi 7,409 Recimo neka poredjenja Robben . 10,907 Ribery 10,487 pretrcanih metara
Hmm... izgledalo je i manje od toga. Ali i to je sve neko trčkaranje, nije bilo pravog sprinta. Da se razumijemo, i ovakav Messi je isprepadao PSG i odlučio prolaz... protiv Bayerna koji puca od snage i samopouzdanja to ne može proći.
Gledao sam jednu analizu ( individualna kamera) Messi nije napravio niti jednu promjenu ritma u toku citave utakmice.
gorgonzola

#20321 Re: FC Barcelona

Post by gorgonzola »

skenderija04 wrote:Ovo sto pise @Gorgonzola je navijacka zelja koja nije realna i malo je vjerovatna. Ipak, momak vjeruje i nada zadnja umire. Tih pa makar i 0,0000000001 promila mu daju za pravo da pise to sto pise. Meni je puno nejasnije da se zbog tih 0,0000000001 promila dovodite u situaciju da vam @Gorgonzola 1.maja osvjezi memoriju.

@Ultima palabra

Dug od sinoc : Messi 7,409 Recimo neka poredjenja Robben . 10,907 Ribery 10,487 pretrcanih metara
Sto se cudis? Pa i roben i ribery su igrali ofanzivne bekove. I kad ja kazem da sui grali bunker meni se smiju. Pa i gomez je tu negdje s njima dvojicom.
skenderija04

#20322 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pa dobro, i sta sad? Govorimo o Messiju i povredi.
MOSALJOZE

#20323 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

gorgonzola wrote:
skenderija04 wrote:Ovo sto pise @Gorgonzola je navijacka zelja koja nije realna i malo je vjerovatna. Ipak, momak vjeruje i nada zadnja umire. Tih pa makar i 0,0000000001 promila mu daju za pravo da pise to sto pise. Meni je puno nejasnije da se zbog tih 0,0000000001 promila dovodite u situaciju da vam @Gorgonzola 1.maja osvjezi memoriju.

@Ultima palabra

Sto se cudis? Pa i roben i ribery su igrali ofanzivne bekove. I kad ja kazem da sui grali bunker meni se smiju. Pa i gomez je tu negdje s njima dvojicom.
:lol: :lol: :lol: Nije tačno da su igrali bunker.Usporedi igru Čelzija i Intera protiv Barce i vidjećeš šta je bunker.Velika bitka je vodjena na sredini terena gdje su xavija i inijestu pritiskali švajnštajger i martinez tako da Barca nije mogla naprijed.
gorgonzola

#20324 Re: FC Barcelona

Post by gorgonzola »

Nego?
Jesu li imali i jednog igraca na barsinoj polovini kad je barsa imala loptu? Gdje je gomez bio?
ultima_palabra

#20325 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Pa dobro, i sta sad? Govorimo o Messiju i povredi.
Čovjek očigledno smatra da je trčanje i pomaganje u fazi odbrane negativna pojava u fudbalu :D Ako su ti igrači pretrčali više 10 km, sigurno si igrao bunker :D
Post Reply