Ukrajina
-
kluz franjo
#202901 Re: Ukrajina
Divim se kako neki ljudi uspjevaju kao pronaći neki strateški mangupluk ili pozitivu kod Trumpa. I rođene sinove je hladno podmetnuo u procesu krivotvorenja finansijskih izvještaja. Čak bi Putinu i Ivanku halalio za dobru cifru.
Ne. Jedini ozbiljan osigurač u slučaju Trumpove pobjede je vojno-obavještajna, političko-industrijska elita u SAD.
A ako se baš dođe do toga, da geopolitičke odluke SAD ovise o samo i isključivo od vojno-sigurnosnog lobija... to je onda možda kratkoročno i dobro za Ukrajinu, ali srednjoročno ode sve u pizdu materinu.
I zato je i stećak, a matori Biden svakako, bez ikakve dileme racionalno bolji izbor i za Ameriku i za svijet, a i za Ukrajinu i za BiH.
A nade koje ovi "neutralno zabrinuti" polažu u izbor Trumpa su po mom mišljenju uzaludne.
Hem... vidi gore u vezi vojno-sigurnosnog lobija u SAD, hem... se Evropa počela (polako) ozbiljno naoružavati.
Ukrajina sigurno u sljedeće 2-3 godine neće ostati bez podrške baltičkih i skandinavskih zemalja, UK, Njemačke i Poljske.
A Putinove horde mogu u tom periodu - sve i da Trump za pola godine u potpunosti obustavi pomoć (a neće, jer vidi gore) - mogu sravniti i zauzeti još opet nekih 30-ak sela i zaseoka uz ogromne i nesrazmjerne gubitke.
Ukrajina ni u jednom scenariju više ne može pasti.
Rusija je već odavno ovaj rat vojno izgubila.
Ne. Jedini ozbiljan osigurač u slučaju Trumpove pobjede je vojno-obavještajna, političko-industrijska elita u SAD.
A ako se baš dođe do toga, da geopolitičke odluke SAD ovise o samo i isključivo od vojno-sigurnosnog lobija... to je onda možda kratkoročno i dobro za Ukrajinu, ali srednjoročno ode sve u pizdu materinu.
I zato je i stećak, a matori Biden svakako, bez ikakve dileme racionalno bolji izbor i za Ameriku i za svijet, a i za Ukrajinu i za BiH.
A nade koje ovi "neutralno zabrinuti" polažu u izbor Trumpa su po mom mišljenju uzaludne.
Hem... vidi gore u vezi vojno-sigurnosnog lobija u SAD, hem... se Evropa počela (polako) ozbiljno naoružavati.
Ukrajina sigurno u sljedeće 2-3 godine neće ostati bez podrške baltičkih i skandinavskih zemalja, UK, Njemačke i Poljske.
A Putinove horde mogu u tom periodu - sve i da Trump za pola godine u potpunosti obustavi pomoć (a neće, jer vidi gore) - mogu sravniti i zauzeti još opet nekih 30-ak sela i zaseoka uz ogromne i nesrazmjerne gubitke.
Ukrajina ni u jednom scenariju više ne može pasti.
Rusija je već odavno ovaj rat vojno izgubila.
-
Bernardinac
#202902 Re: Ukrajina
Šta će uradit, USA će bombardirat Moskvu ili će dati Ukrajini da to odradi?DebelinJoe wrote: ↑04/07/2024 23:50Trump je bez milosti potamanio ISIL. Nešto što Obama u svoja dva mandata nije ni pokušao. Ako Rusi slučajno ili namjerno napadu na neki važan američki cilj, recimo vojni brod ili bazu, Trump će se potruditi da od Moskve ostanu lijepe samo uspomene.Bernardinac wrote: ↑04/07/2024 23:36Nešto kontam da ovaj Trump i nije toliko loš izbor u ovom trenutku?
Sirova narcisoidna prepotentna seljačina kakav i jeste možda je idealna protuteža ludacima i polubožanstvima Putunu, Kim-u, lukavom Xi-ju.
Možda u ovom trenutku USA treba egoističnog siledžiju jer su i neprijatelji uglavnom frikovi.
Veliki broj Trumpovih glasača također vrlo lako guta šta im se servira i spadaju u istu onu globalnu populaciju ljudi("glasača" ) koja u npr. Rusiji, Iranu, Kini daje podrušku svojim vlastodršcima.
Prosječni Trumpov glasač se ne razlikuje puno od Putinovog.
Lako ih je "upravit" kad zatreba i najvažnije, laki su na obaraču.
Takvi će se tražiti sve više.![]()
Jeste sirov i baraba ali ne da na sebe i svoje.
I
- apsidejzi
#202903 Re: Ukrajina
meni nikad nece biti jasno kako ameri nisu mogli naci bolji izbor od trump/bajden
-
kluz franjo
#202904 Re: Ukrajina
Tako je, kako je. To će im biti izbor.
Ne neki zamišljeni i umišljeni kandidati.
Ili Biden ili Trump. A samo demokratija kao društveno uređenje ima čip samoukidanja.
Pa bujrum.
Ne neki zamišljeni i umišljeni kandidati.
Ili Biden ili Trump. A samo demokratija kao društveno uređenje ima čip samoukidanja.
Pa bujrum.
-
DebelinJoe
#202905 Re: Ukrajina
Yebe se Trumpu za Ukrajinu. Mislim da je dovoljno lud da bombarduje Moskvu ako mu se to učini kao sredstvo za ostvarenje ciljeva.Bernardinac wrote: ↑05/07/2024 00:25Šta će uradit, USA će bombardirat Moskvu ili će dati Ukrajini da to odradi?DebelinJoe wrote: ↑04/07/2024 23:50Trump je bez milosti potamanio ISIL. Nešto što Obama u svoja dva mandata nije ni pokušao. Ako Rusi slučajno ili namjerno napadu na neki važan američki cilj, recimo vojni brod ili bazu, Trump će se potruditi da od Moskve ostanu lijepe samo uspomene.Bernardinac wrote: ↑04/07/2024 23:36
Nešto kontam da ovaj Trump i nije toliko loš izbor u ovom trenutku?
Sirova narcisoidna prepotentna seljačina kakav i jeste možda je idealna protuteža ludacima i polubožanstvima Putunu, Kim-u, lukavom Xi-ju.
Možda u ovom trenutku USA treba egoističnog siledžiju jer su i neprijatelji uglavnom frikovi.
Veliki broj Trumpovih glasača također vrlo lako guta šta im se servira i spadaju u istu onu globalnu populaciju ljudi("glasača" ) koja u npr. Rusiji, Iranu, Kini daje podrušku svojim vlastodršcima.
I
-
Armin2013
#202906 Re: Ukrajina
Ne vjerujem da Putin ima namjeru niti ima muda da napadne Ameriku, ili na kopnu ili na moru ili kako god, možda bude nekog čačkanja. Dok su se svi uljuljali da više ratova neće biti Amerika je filovala naciju sa filmovim o herojima, specijalnim jedinicama itd. i konstantno ulagala, tako da mislim da joj nema premca u svijetu u vojoj sili, ko zna šta ono sve imaju a nama nije poznato.
A zašto bi Ameri udarili na Rusiju? Ovo je odlično za Ameriku, i oni bi volili da ovakav rat još potraje, malo po malo uništavaju Rusiju ekonomski, a sa šahovske ploče skinut će jednog igrača, u prošlosti veoma bitnog igrača.
S druge strane imaju ogromno polje za testiranje naoružanja, letjelica, itd. Lično mislim da je Ukrajna puna jedinica pojedinih zemalja koje testiraju ratne igračke.
Na žalost Ukrajna je igračka u rukama nekoliko ljudi.
A zašto bi Ameri udarili na Rusiju? Ovo je odlično za Ameriku, i oni bi volili da ovakav rat još potraje, malo po malo uništavaju Rusiju ekonomski, a sa šahovske ploče skinut će jednog igrača, u prošlosti veoma bitnog igrača.
S druge strane imaju ogromno polje za testiranje naoružanja, letjelica, itd. Lično mislim da je Ukrajna puna jedinica pojedinih zemalja koje testiraju ratne igračke.
Na žalost Ukrajna je igračka u rukama nekoliko ljudi.
-
Dimu1927
#202907 Re: Ukrajina
Uozbilji se. Rs drzi granicnu policiju. Moze izac sta hoce
Isto tako i pelet "nije" izlazio dok je bila na snazi zabrana izvoza... sleperi i sleperi izlazili
- drug_profi
#202908 Re: Ukrajina
Olakšava svima odluke."Putin je izričito odbacio rusko učešće u bilo kakvim pregovorima o prekidu rata tražeći demilitarizaciju, čime zahtijeva da se Ukrajina efektivno preda prije bilo kakvog prekida vatre", navode iz ISW-a.
-
JovicSA
#202909 Re: Ukrajina
Najgore što će većina zaluđenih Trumpom vjerovati da je Trump "bez milosti potamanio ISIL", činjenice govore drugačije. Trump je na mandat došao 20. janura 2017 godine. ISIL je od 2014 do 2017 usljed djelovanja amerikanaca i savezika, pogotovo Kurda, izgubio već 95% teritorije. Kako je Trump potamanio ISIL haj ti meni sada reci? A da budemo do kraja činejnično tačni, ne da govorimo na pamet, Trump je naredio ubistvo Sulejmanija koji je bio strah i trept i jedan od najboljih generala u borbi protiv ISIL-a. Zašto, zapitaj se sam. De fakto Iran i Kurdi su najviše doprinjeli stvarnom tamanjenju ISIL-a. Eto, dobio si par minuta besplatne edukacije o istorijskim činjenicama. Molim, i drugi put!DebelinJoe wrote: ↑04/07/2024 23:50Trump je bez milosti potamanio ISIL. Nešto što Obama u svoja dva mandata nije ni pokušao. Ako Rusi slučajno ili namjerno napadu na neki važan američki cilj, recimo vojni brod ili bazu, Trump će se potruditi da od Moskve ostanu lijepe samo uspomene.Bernardinac wrote: ↑04/07/2024 23:36Nešto kontam da ovaj Trump i nije toliko loš izbor u ovom trenutku?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#202910 Re: Ukrajina
Ovako izgleda kad neko naoise nesto o cemu pojma bemaDebelinJoe wrote: ↑04/07/2024 23:50Trump je bez milosti potamanio ISIL. Nešto što Obama u svoja dva mandata nije ni pokušao. Ako Rusi slučajno ili namjerno napadu na neki važan američki cilj, recimo vojni brod ili bazu, Trump će se potruditi da od Moskve ostanu lijepe samo uspomene.Bernardinac wrote: ↑04/07/2024 23:36Nešto kontam da ovaj Trump i nije toliko loš izbor u ovom trenutku?
-
prelivoda
#202911 Re: Ukrajina
-
1Dante1
#202912 Re: Ukrajina
Naravno da je ovo i propagandni rat, no vidim da dosta osoba skici kada ukrajinci pokazu da su i oni obicni sovjeti, bolkurci i da im se desavaju iste stvari, od drogiranih vojnika, ispaljivanja nevodeceih iz helikoptera, pa evo i aviona bez zastite, odnosno sve ono sto so se smijali ruskom agresoru.drndalo wrote: ↑04/07/2024 16:27Da, jer poznato je, jelte, da sve sto Rusi objave, je susta istina....1Dante1 wrote: ↑02/07/2024 10:40 Nevjerovatno,. Avioni na izvolite, ono cega im treba kao suhog zlata, nestade u sekundi. I onda neko prica o nekim dodatnim avionima. Pa ako su na cemu iskusni, skolovani i sigurni to su ovi unisteni avioni.
Koja nekompetentnost, bolkurac i sve sto ide uz sovjetske tekovine, kako cemo - lako cemo.
Ok je reci da je neko pogrijesio, ukazati, te vidjeti da li ce biti poboljsanja. Ipak, neki vole da zabijaju glavu u pijesak i ne znaju uputiti kritiku koja bi trebala dovesti poboljsanju. Stavise, zele i druge uvjeriti da je sve ok, pa ce onda pad biti jos bolnij.
Evo jos rusa koji lazu
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2 ... o-of-them/
https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... d-airbase/
Jesu li i ovo rusi?
- drndalo
#202913 Re: Ukrajina
Svi navedeni snimci su ruski, samim tim i interpretacija istih je podlozna prikazanom.
Neki dio moze biti i "specop" da misle da su nesto pogodili, i da trose Iskandere na govno... Ne mora, ali moze...
Ponovicu.
Posto je Rusija vec unistila 978/312 mogucih ukrajinskih borbenih aviona, jos u februaru 2023, ja sam skeptik prema njihovim saopstenjima! Jasno?
Iskustvo me uci da im je laganje toliko uobicajeno da se oni trenuci istine mogu smatrati rijetkim izuzetkom i statistickom greskom...
Ja sam ubijedjen da Ukrajinci nisu TOLIKO GLUPI da 70 godina poznate avio baze koriste u punom kapacitetu za borbene letove. Barem ja ne bih. Pokusao bih stvarati neki privid da se radi nesto tu, pa da trose vrijeme i resurese gdje ne treba, jer ih je onda manje nego tamo gdje treba...
Ja ne znam gdje je to, a i ne treba da znam(o).
I u to ime, jedan sladak snimak da proslavimo:
Neki dio moze biti i "specop" da misle da su nesto pogodili, i da trose Iskandere na govno... Ne mora, ali moze...
Ponovicu.
Posto je Rusija vec unistila 978/312 mogucih ukrajinskih borbenih aviona, jos u februaru 2023, ja sam skeptik prema njihovim saopstenjima! Jasno?
Iskustvo me uci da im je laganje toliko uobicajeno da se oni trenuci istine mogu smatrati rijetkim izuzetkom i statistickom greskom...
Ja sam ubijedjen da Ukrajinci nisu TOLIKO GLUPI da 70 godina poznate avio baze koriste u punom kapacitetu za borbene letove. Barem ja ne bih. Pokusao bih stvarati neki privid da se radi nesto tu, pa da trose vrijeme i resurese gdje ne treba, jer ih je onda manje nego tamo gdje treba...
- Porodice Foht
- atmel
#202915 Re: Ukrajina
šta ovaj kaže na 31 sekundi, Allahu Ekberdrndalo wrote: ↑05/07/2024 10:03 Svi navedeni snimci su ruski, samim tim i interpretacija istih je podlozna prikazanom.
Ponovicu.
-
1Dante1
#202916 Re: Ukrajina
Nemamo 978 snimaka. Imamo 18948242 izjava koje niko ne jebe. Niko ne kaze da vjerujemo slijepo snimcima ili bilo cemu, no treba se zapitati kada 150 kilometara od fronta imas ovakve snimke. To je dovoljno, pa sve onda ostalo.
- Point.
#202917 Re: Ukrajina
Prije da će bombardovati Kijev da ih privoli da odustanu od okupiranih dijelova svoje zemlje Putinu u zamjenu za neki privremeni mir koji će narcisiodni naranđasti šupak predstaviti kao svoju veliku pobjedu svojim krezavim hilbilijima u smislu kako sam zaustavio rat u pet minuta.DebelinJoe wrote: ↑05/07/2024 02:13Yebe se Trumpu za Ukrajinu. Mislim da je dovoljno lud da bombarduje Moskvu ako mu se to učini kao sredstvo za ostvarenje ciljeva.Bernardinac wrote: ↑05/07/2024 00:25Šta će uradit, USA će bombardirat Moskvu ili će dati Ukrajini da to odradi?DebelinJoe wrote: ↑04/07/2024 23:50
Trump je bez milosti potamanio ISIL. Nešto što Obama u svoja dva mandata nije ni pokušao. Ako Rusi slučajno ili namjerno napadu na neki važan američki cilj, recimo vojni brod ili bazu, Trump će se potruditi da od Moskve ostanu lijepe samo uspomene.
I
I Putin sinoć reće da jedva čeka da se Trump vrati da ispregovara mir.
- drug_profi
#202918 Re: Ukrajina
Evo ja sam sad poslao vrlo kritičko pismo Zelenskom i Sirskom.
Reko nasekirali ste nam ovdje forumnaše svojom indolencijom. Mora to malo bolje, ljudima ovdje nije lako.
-
Excel2
#202919 Re: Ukrajina
Molim vas, svi koji ste u mogucnosti, ucinite isto. Nema smisla da ne reagujemo mi sa foruma, jer nasa odgovornost je prvenstveno osigurati transparentnost.drug_profi wrote: ↑05/07/2024 10:30Evo ja sam sad poslao vrlo kritičko pismo Zelenskom i Sirskom.
Reko nasekirali ste nam ovdje forumnaše svojom indolencijom. Mora to malo bolje, ljudima ovdje nije lako.
Pokusavam citavo jutro dobiti Zaluznog, da mi da novi broj od Sirskog, jer stari mu je zauzet, jer prodaje neku zemlju, pa raja zove.
- Peacean
#202920 Re: Ukrajina
Nema sumnje da iskanderi udaraju po aerodromima i da ima uništenih aviona, ali 7-8 aviona po udaru kako rusi tvrde vrlo je upitno. Ne treba zaboraviti da ukrajinci imaju i maketa i neispravnih aviona koji nikada neće letjeti pa ih stavljaju na pistu.
- Dupli_skalp
#202921 Re: Ukrajina
gubiš vrijeme sa bubić ekipom.1Dante1 wrote: ↑05/07/2024 09:53Naravno da je ovo i propagandni rat, no vidim da dosta osoba skici kada ukrajinci pokazu da su i oni obicni sovjeti, bolkurci i da im se desavaju iste stvari, od drogiranih vojnika, ispaljivanja nevodeceih iz helikoptera, pa evo i aviona bez zastite, odnosno sve ono sto so se smijali ruskom agresoru.drndalo wrote: ↑04/07/2024 16:27Da, jer poznato je, jelte, da sve sto Rusi objave, je susta istina....1Dante1 wrote: ↑02/07/2024 10:40 Nevjerovatno,. Avioni na izvolite, ono cega im treba kao suhog zlata, nestade u sekundi. I onda neko prica o nekim dodatnim avionima. Pa ako su na cemu iskusni, skolovani i sigurni to su ovi unisteni avioni.
Koja nekompetentnost, bolkurac i sve sto ide uz sovjetske tekovine, kako cemo - lako cemo.
Ok je reci da je neko pogrijesio, ukazati, te vidjeti da li ce biti poboljsanja. Ipak, neki vole da zabijaju glavu u pijesak i ne znaju uputiti kritiku koja bi trebala dovesti poboljsanju. Stavise, zele i druge uvjeriti da je sve ok, pa ce onda pad biti jos bolnij.
Evo jos rusa koji lazu
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2 ... o-of-them/
https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... d-airbase/
Jesu li i ovo rusi?
po njima je sve bajno i krasno, ruski agresori bježe na sve strane skinutih gaća, svaki dan sve više slobodnog ukrajinskog teritorija.
- drug_profi
#202923 Re: Ukrajina
Mislim, ljudi stvarno precjenjuju važnost ovog foruma i njegov uticaj na ishod rata u Ukrajini. 
-
geoxx
#202924 Re: Ukrajina
Ma ovaj dupli skalp ko skriptovan, eto ga svaki dan da napise bukvalno isti post, jedina razlika sto logicno citira drugi post. Ne znam fakat u cemu je poenta. Razumijemo te šefe.drug_profi wrote: ↑05/07/2024 10:44 Mislim, ljudi stvarno precjenjuju važnost ovog foruma i njegov uticaj na ishod rata u Ukrajini.![]()
Dok nisu uveli ovo antibot pitanje, stvarno sam mislio da mozda kakva skripta pise.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#202925 Re: Ukrajina
Slava Ukrajini.
Kosovo Republika.
Kosovo Republika.