Mozes zamisliti ja,,Manijac,,a zaludzen Safetomhypko_nurko wrote:pa samo vama pitarima mogu i biti carobne. kad ste zaludjeni safetomzlo87 wrote: Ajjj ne mogu da vjerujem hahahahahahaha![]()
![]()
E pa stvarno vala...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vala
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#20276 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- luckylaka
#20277 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
JoseMujica wrote:naravno, ali to nema veze s tim što je Pape igrao za Sarajevo...za svakog Bosanca koji voli fudbal Pape je bog, a Ivica Osim poslanik
samo osobe sa poteškoćama u razvoju mogu pljunuti na Papeta kao igrača i Osima kao trenera
- hypko_nurko
#20278 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
naravno da nema veze sto je igrao za sarajevo. evo ja sam bosanac koji voli fudbal za mene je bog Allah a poslanik Muhammed. a ivica i safet su samo dobri igraci i ljudi. tvoj problem sto si nevjernik pa pises svasta.JoseMujica wrote:naravno, ali to nema veze s tim što je Pape igrao za Sarajevo...za svakog Bosanca koji voli fudbal Pape je bog, a Ivica Osim poslanik
samo osobe sa poteškoćama u razvoju mogu pljunuti na Papeta kao igrača i Osima kao trenera
i naravno nema nikakve potrebe pljuvati po osimu i susicu jer su oni za svoje igracke i trenerske karijere pokazali sta znaju.
a tebi bih mogao da pises svasta al ne bih da me opet banuju, nisi vrijedan. manijac iz amerikeluckylaka wrote:Mozes zamisliti ja,,Manijac,,a zaludzen Safetomhypko_nurko wrote:pa samo vama pitarima mogu i biti carobne. kad ste zaludjeni safetomzlo87 wrote: Ajjj ne mogu da vjerujem hahahahahahaha![]()
![]()
E pa stvarno vala...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vala
-
detroit-mercy
#20279 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
De malo odvadi, budimo realni sta je Osim kao trener napravioJoseMujica wrote:naravno, ali to nema veze s tim što je Pape igrao za Sarajevo...za svakog Bosanca koji voli fudbal Pape je bog, a Ivica Osim poslanik
Safet, kao igrac strasan kao trener ispod Osima
- DonVito
#20280 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ima nas 100 millionaa tebi bih mogao da pises svasta al ne bih da me opet banuju, nisi vrijedan. manijac iz amerike
Bosanski juventino
- luckylaka
#20281 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa jebi ga provalis se i onda ti drugi krivi ili hoces reci da su i Francuzi pitari pa zaludzeni Safetom.Kontaj malo i poz.i tebihypko_nurko wrote:pa samo vama pitarima mogu i biti carobne. kad ste zaludjeni safetomzlo87 wrote: Ajjj ne mogu da vjerujem hahahahahahaha![]()
![]()
E pa stvarno vala...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vala
- ultima_palabra
#20282 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa realno, šta je i Pape uradio u igračkoj karijeri kad se tako gleda? Jedno prvenstvo i kup sa PSG-om, nigdje ih nije bilo u Evropi, u reprezentaciji bio malo unutra i malo vani... puno manje od njegovog talenta.detroit-mercy wrote:De malo odvadi, budimo realni sta je Osim kao trener napravioJoseMujica wrote:naravno, ali to nema veze s tim što je Pape igrao za Sarajevo...za svakog Bosanca koji voli fudbal Pape je bog, a Ivica Osim poslanik
samo osobe sa poteškoćama u razvoju mogu pljunuti na Papeta kao igrača i Osima kao trenera. Nemoj mi samo reci bio je prvak Austrije
. Osimova trenerska karijera je karijera osrednjeg trenera, mada se kod nas iz nekog razloga predstavalja kao da je vodio Real ili Bayern i osvajao Ligu Sampiona par puta. A ono, mogli smo biti prvaci da nije bilo ovoga ili onoga mozes macku o rep
.
Safet, kao igrac strasan kao trener ispod Osima.
Drugi je to vakat bio, nisu se samo kante brojale... zato ko je god čuo Osima kako priča o fudbalu ili Papeta kako ga igra, pamtiće ih za čitav život. I dan danas se u obojicu zaklinju bivši klubovi, saigrači, novinari, obična raja... nije to malo
- DonVito
#20283 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije vodio Real i Bayern ali je odbio Real Madriddetroit-mercy wrote:De malo odvadi, budimo realni sta je Osim kao trener napravioJoseMujica wrote:naravno, ali to nema veze s tim što je Pape igrao za Sarajevo...za svakog Bosanca koji voli fudbal Pape je bog, a Ivica Osim poslanik
samo osobe sa poteškoćama u razvoju mogu pljunuti na Papeta kao igrača i Osima kao trenera. Nemoj mi samo reci bio je prvak Austrije
. Osimova trenerska karijera je karijera osrednjeg trenera, mada se kod nas iz nekog razloga predstavalja kao da je vodio Real ili Bayern i osvajao Ligu Sampiona par puta. A ono, mogli smo biti prvaci da nije bilo ovoga ili onoga mozes macku o rep
.
-
detroit-mercy
#20284 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Izvini ultima ali sta se tada brojalo, brjalo se jesi li ili nisi prvak Evrope ili svijeta ili je bila ona vazno je ucestvovati. I koja su to prosla vremena, Ivica nije bio trener prije 50 godina, trenerskim poslom se je bavio do skora.ultima_palabra wrote:Pa realno, šta je i Pape uradio u igračkoj karijeri kad se tako gleda? Jedno prvenstvo i kup sa PSG-om, nigdje ih nije bilo u Evropi, u reprezentaciji bio malo unutra i malo vani... puno manje od njegovog talenta.detroit-mercy wrote:De malo odvadi, budimo realni sta je Osim kao trener napravioJoseMujica wrote:naravno, ali to nema veze s tim što je Pape igrao za Sarajevo...za svakog Bosanca koji voli fudbal Pape je bog, a Ivica Osim poslanik
.
Drugi je to vakat bio, nisu se samo kante brojale... zato ko je god čuo Osima kako priča o fudbalu ili Papeta kako ga igra, pamtiće ih za čitav život. I dan danas se u obojicu zaklinju bivši klubovi, saigrači, novinari, obična raja... nije to malo
Pape, kao igrac, opet ponavljam strasan, kao trener moras priznati ni blizu onoga sto je bio kao igrac i cisto sumnjam da ce izrasti u nekog velikog trenera ili trenersko ime (daj Boze ali cisto sumnjam). Malo realnosti ipak ne bi bilo na odmet.
- luckylaka
#20285 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovo ti je smijesna konstatacija ili cista ljubomoraultima_palabra wrote:Pa realno, šta je i Pape uradio u igračkoj karijeri kad se tako gleda? Jedno prvenstvo i kup sa PSG-om, nigdje ih nije bilo u Evropi, u reprezentaciji bio malo unutra i malo vani... puno manje od njegovog talenta.detroit-mercy wrote:De malo odvadi, budimo realni sta je Osim kao trener napravioJoseMujica wrote:naravno, ali to nema veze s tim što je Pape igrao za Sarajevo...za svakog Bosanca koji voli fudbal Pape je bog, a Ivica Osim poslanik
.
- ultima_palabra
#20286 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nema veze, Švabo se formirao u tom vremenu i takav je ostao. Važnije mu je bilo da ima odriješene ruke i neki ljudski odnos nego slava i pare. Koji bi danas trener sa Balkana odbio Real Madrid?detroit-mercy wrote:Izvini ultima ali sta se tada brojalo, brjalo se jesi li ili nisi prvak Evrope ili svijeta ili je bila ona vazno je ucestvovati. I koja su to prosla vremena, Ivica nije bio trener prije 50 godina, trenerskim poslom se je bavio do skora.
Pape, kao igrac, opet ponavljam strasan, kao trener moras priznati ni blizu onoga sto je bio kao igrac i cisto sumnjam da ce izrasti u nekog velikog trenera ili trenersko ime (daj Boze ali cisto sumnjam). Malo realnosti ipak ne bi bilo na odmet.
I Pape je iz tog vakta, gdje si morao igrati do 28. u Jugi, i onda gledati da se finansijski obezbjediš negdje. U takvim uslovima je bilo nemoguće da neki naš igrač bude kandidat za Zlatnu loptu i te điđe.
Da su Osim kao trener i Sušić kao igrač se rodili u Njemačkoj ili Italiji, možda bi bili među 10 najboljih ikad... to je moja teza.
@laka druže, malo je komplikovano ovo za tebe da skontaš
- luckylaka
#20287 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mozda nebi bilo komplikovano kada bi jednostavno shvatio da je PAPE najbolji igrac koji je rodjen na prostoru BiH ali jbga,,sto bi bilo jednostavno kad moze komplikovano,,O Svabi je suvisno i govoritiultima_palabra wrote:Nema veze, Švabo se formirao u tom vremenu i takav je ostao. Važnije mu je bilo da ima odriješene ruke i neki ljudski odnos nego slava i pare. Koji bi danas trener sa Balkana odbio Real Madrid?detroit-mercy wrote:Izvini ultima ali sta se tada brojalo, brjalo se jesi li ili nisi prvak Evrope ili svijeta ili je bila ona vazno je ucestvovati. I koja su to prosla vremena, Ivica nije bio trener prije 50 godina, trenerskim poslom se je bavio do skora.
I Pape je iz tog vakta, gdje si morao igrati do 28. u Jugi, i onda gledati da se finansijski obezbjediš negdje. U takvim uslovima je bilo nemoguće da neki naš igrač bude kandidat za Zlatnu loptu i te điđe.
Da su Osim kao trener i Sušić kao igrač se rodili u Njemačkoj ili Italiji, možda bi bili među 10 najboljih ikad... to je moja teza.
-
detroit-mercy
#20288 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve je ok sto si napisao samo te hebe ono "mozda", i ja kao ekonomista da sam se rodio u Njemackoj ili Italiji, mozda bi bio sada CEO ili CFOultima_palabra wrote:Nema veze, Švabo se formirao u tom vremenu i takav je ostao. Važnije mu je bilo da ima odriješene ruke i neki ljudski odnos nego slava i pare. Koji bi danas trener sa Balkana odbio Real Madrid?detroit-mercy wrote:Izvini ultima ali sta se tada brojalo, brjalo se jesi li ili nisi prvak Evrope ili svijeta ili je bila ona vazno je ucestvovati. I koja su to prosla vremena, Ivica nije bio trener prije 50 godina, trenerskim poslom se je bavio do skora.
- splend
#20289 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mene ako zanima misljenje o nekom igracu, uvijek citam i slusam sta drugi igraci kazu o njemu.ultima_palabra wrote:Ja se sjećam da su svi srpski i hrvatski novinari pljuvali reprezentaciju "Osimovih jarana Bosanaca", a "Papeta penzionera" posebno![]()
Mada dopuštam da je među igračima bilo drugačije.
pa necu valjda novinare idiote slusati kad ocjenjuju jel neki igrac dobar (bio dobar) ili jel neki trener negdje pogrijesio. isto da ja sad ocjenjujem onog budalu sto je skakao iz svemira (jer eto i ja volim skokove i volim svemir
ja imam pravo da ocjenim, jer se ja razumijem
-
Crvena Tifoza
#20290 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da znas, kao sto ne znas, fudbaleru rok trajanja istekne prije nego li nekom ekonomisti. Ti umjesto sto si napisao preko 3 hiljade komentara ovdje, mogao si uredno fakultet zavrsiti kao ekonomista i mozda se progurati kao CEO ili CFO, ali posto nisi onda ti je zivjeti u zavisti cijeli zivot, i pljuvati na svakog ko uspije nesto u zivotu.detroit-mercy wrote:Sve je ok sto si napisao samo te hebe ono "mozda", i ja kao ekonomista da sam se rodio u Njemackoj ili Italiji, mozda bi bio sada CEO ili CFOultima_palabra wrote:Nema veze, Švabo se formirao u tom vremenu i takav je ostao. Važnije mu je bilo da ima odriješene ruke i neki ljudski odnos nego slava i pare. Koji bi danas trener sa Balkana odbio Real Madrid?detroit-mercy wrote:Izvini ultima ali sta se tada brojalo, brjalo se jesi li ili nisi prvak Evrope ili svijeta ili je bila ona vazno je ucestvovati. I koja su to prosla vremena, Ivica nije bio trener prije 50 godina, trenerskim poslom se je bavio do skora.
Lagano je biti šonjo, ali biti neko i nešto je ipak drugi par rukavica. Vidiš za Safeta je culo pola planete, a tebe ne znaju ni prve komšije.
Prema tome, idi poradi na sebi, kani se Safeta, on je ipak fudbalska gromada.
- BHF_Manijak
#20291 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
E jebi ga, eto reci ce igrac neki za klubskog kolegu "ma on ti je levat teski, pusti njega ba".splend wrote:mene ako zanima misljenje o nekom igracu, uvijek citam i slusam sta drugi igraci kazu o njemu.ultima_palabra wrote:Ja se sjećam da su svi srpski i hrvatski novinari pljuvali reprezentaciju "Osimovih jarana Bosanaca", a "Papeta penzionera" posebno![]()
pa necu valjda novinare idiote slusati kad ocjenjuju jel neki igrac dobar (bio dobar) ili jel neki trener negdje pogrijesio. isto da ja sad ocjenjujem onog budalu sto je skakao iz svemira (jer eto i ja volim skokove i volim svemir) i govorim da je trebao da se drugacije baci iz one kapsule ili sta vec.
ja imam pravo da ocjenim, jer se ja razumijem
- Edin H.
#20292 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
BHF_Manijak wrote:E jebi ga, eto reci ce igrac neki za klubskog kolegu "ma on ti je levat teski, pusti njega ba".splend wrote:mene ako zanima misljenje o nekom igracu, uvijek citam i slusam sta drugi igraci kazu o njemu.ultima_palabra wrote:Ja se sjećam da su svi srpski i hrvatski novinari pljuvali reprezentaciju "Osimovih jarana Bosanaca", a "Papeta penzionera" posebno![]()
pa necu valjda novinare idiote slusati kad ocjenjuju jel neki igrac dobar (bio dobar) ili jel neki trener negdje pogrijesio. isto da ja sad ocjenjujem onog budalu sto je skakao iz svemira (jer eto i ja volim skokove i volim svemir) i govorim da je trebao da se drugacije baci iz one kapsule ili sta vec.
ja imam pravo da ocjenim, jer se ja razumijemDaj ba nemoj zajebavat...
Ovo je nevezano za Safeta Susica, vec se osvrcem na ovo da su samo fudbaleri relevantni da jedni druge ocjenjuju.
A kada si ti to cuo splend da jedan kolega pljuje drugoga?
Nikada ne znas gdje ces zavrsiti, vidi u sta se Rafa uvali.
I da trebao je Savicevic vise igrati u Italiji
Pape je imao SP u Spaniji da se dokaze, pa corak
- splend
#20293 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@BHF, Edin, normalno (valjda je normalno) da nece pljuvati. al da govore sa takvim postovanjem, to vec i nije normalno za fudbalere. posebno kad se zna da su svi sujetni i svi su za sebe najbolji igraci svijeta u tom trenutku
sto nisu spominjali vujovica, kataneca, hadzibegica, piksija. nisu ni to levati bili...
sto nisu spominjali vujovica, kataneca, hadzibegica, piksija. nisu ni to levati bili...
- BHF_Manijak
#20294 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma jok ba, kontas to normala, pa jedan Gigi je recimo za Kahna reko "na stranu svi mi, Casillas, Cech, ja, ali Kahn je klasa iznad sviju nas zajedno", kad nekgo postuju i cijene onda to ima dodatnu vrijednost svakako, no kazem ti da je nekakva smlata normalno da ga ne bi ofirali.splend wrote:@BHF, Edin, normalno (valjda je normalno) da nece pljuvati. al da govore sa takvim postovanjem, to vec i nije normalno za fudbalere. posebno kad se zna da su svi sujetni i svi su za sebe najbolji igraci svijeta u tom trenutku![]()
Sto se Susica tice, ako je 90% sportskih radnika reklo da je najbolji bh. igrac ikad, ne vidim cemu diskusija? Samo ne razumijem zasto generalno imamo tu potrebu da kada nekog hocemo uzdici drugog moramo poniziti (u ovom slucaju I. Osim)...
- ljevoruki
#20295 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jesi li siguran da su govorili o Papetu ili mozda Piksiju?splend wrote:gledao sam nekad davno neki dokumentarac o fudbalu u jugoslaviji, i sad bila prica o svjetskom u italiji. i sad neki igraci srbi i hrvati pricaju sa novinarom, o tome kakve su im sanse bile pred svjetsko. svaki od njih je rekao, parafraziram; dosli smo na to prvenstvo kao jedan od favorita, uostalom, pape je igrao za nas, naravno da smo bili favoriti za zlato!!
nevjerovatno je bilo postovanje koje je safet imao u to vrijeme medju takvim igracima.
Papetu je na SP u Italiji bilo vec 35 god. a Piksi je bio jedan od najboljih igraca prvenstva, tada je bio na vrhuncu i niakd poslije nije tako dobro igrao.
U svakom slucaju najbolji igrac ex. YU na tom prvenstvu.
- Edin H.
#20296 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
splend, da se nije radilo o Svjetskom prvenstvu u Spaniji?ljevoruki wrote:Jesi li siguran da su govorili o Papetu ili mozda Piksiju?splend wrote:gledao sam nekad davno neki dokumentarac o fudbalu u jugoslaviji, i sad bila prica o svjetskom u italiji. i sad neki igraci srbi i hrvati pricaju sa novinarom, o tome kakve su im sanse bile pred svjetsko. svaki od njih je rekao, parafraziram; dosli smo na to prvenstvo kao jedan od favorita, uostalom, pape je igrao za nas, naravno da smo bili favoriti za zlato!!
nevjerovatno je bilo postovanje koje je safet imao u to vrijeme medju takvim igracima.
Papetu je na SP u Italiji bilo vec 35 god. a Piksi je bio jedan od najboljih igraca prvenstva, tada je bio na vrhuncu i niakd poslije nije tako dobro igrao.
U svakom slucaju najbolji igrac ex. YU na tom prvenstvu.
-
MightyMatch
#20297 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U Spaniji nas je izbacio sudija sa njegovim penalom ili ti faulom u 18 a ne 16 metara za Spaniju iako smo do tad vodili.
Poslije te ofirne i nevidjene kradje sve je krenulo nizbrdo.
Pape je bio jedan od jedanaest u prvom timu,nije igrao singl tenis pa da on odlucuje.
Uostalom dobrim igrama su u kvalifikacijama bili bolji od Italije,Danske.Grcke ne izravno od Italije ali na tabeli da.
Da je branio Begovic umjesto Pantelica onaj penal mozda bi prosli dalje
Pape je bio jedan od jedanaest u prvom timu,nije igrao singl tenis pa da on odlucuje.
Uostalom dobrim igrama su u kvalifikacijama bili bolji od Italije,Danske.Grcke ne izravno od Italije ali na tabeli da.
- ljevoruki
#20298 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije nama sudija dohak'o nego Miljanic, da je dobio S. Irsku isli bi dalje. On se nasao vaditi protiv Spanaca, domacina prvenstva i frajer mu sudi penal na 18 metara.MightyMatch wrote:U Spaniji nas je izbacio sudija sa njegovim penalom ili ti faulom u 18 a ne 16 metara za Spaniju iako smo do tad vodili.
Iako, mora se priznati, igrali smo skroz tanko, nista ni s cim.
Jadva Hondurasa dobismo, iz penala napravljenog na Sesticu.
- luckylaka
#20299 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
BHF_Manijak wrote:Ma jok ba, kontas to normala, pa jedan Gigi je recimo za Kahna reko "na stranu svi mi, Casillas, Cech, ja, ali Kahn je klasa iznad sviju nas zajedno", kad nekgo postuju i cijene onda to ima dodatnu vrijednost svakako, no kazem ti da je nekakva smlata normalno da ga ne bi ofirali.splend wrote:@BHF, Edin, normalno (valjda je normalno) da nece pljuvati. al da govore sa takvim postovanjem, to vec i nije normalno za fudbalere. posebno kad se zna da su svi sujetni i svi su za sebe najbolji igraci svijeta u tom trenutku![]()
sto nisu spominjali vujovica, kataneca, hadzibegica, piksija. nisu ni to levati bili...![]()
Sto se Susica tice, ako je 90% sportskih radnika reklo da je najbolji bh. igrac ikad, ne vidim cemu diskusija? Samo ne razumijem zasto generalno imamo tu potrebu da kada nekog hocemo uzdici drugog moramo poniziti (u ovom slucaju I. Osim)...
- luckylaka
#20300 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH